Ένα Κορυφαίο Σύστημα?...

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Αν ο χώρος δεν μπορεί έστω στοιχειωδώς να προσφέρει μία σωστή βάση ανάπτυξης του στερεοσκοπικού φαινομένου, μάταιος κόπος η ενασχόλιση με το χομπυ, αρχίζεις τις υποχωρήσεις και ανάλογα με την ευελιξία σου σταματάς.
Κρατάω μια φράση του Βαγγέλη όχι μόνον για να συμφωνήσω με τα λεγόμενά του, αλλά για προσθέσω ότι δυστυχώς οι περισσότεροι χομπίστες δεν το βλέπουν έτσι. Κάποιοι δε, πιστεύουν ότι αυτά τα θέματα, απασχολούν μόνον τους "πτωχοί", διότι αυτοί δεν μπορούν να αποκτήσουν πάρα πολύ ακριβές μηχανές. Σφάλμα ολκής που μάλιστα πληρώνεται πολύ πολύ ακριβά, κάτι που είναι σημαντικό πέραν του αν έχουμε ανάγκη ή όχι τα χρήματα, διότι αν μη τι άλλο, είναι δείγμα ανοησίας το να ζει κάποιος με αυταπάτες και να παρασύρει και άλλους στην πραγματικότητα που τον βολεύει κάθε φορά...

Στην πράξη ο παραπάνω, ξεχνώντας ή αγνοώντας οτιδήποτε έχει να κάνει με τον χώρο του, μπαίνει σε μια ατέρμονη διαδικασία, με την οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να χάνει ένα κάρο χρήματα, αφού αλλάζει ηχεία, ενισχυτές και πηγές μια φορά την εβδομάδα. Στο τέλος ή βαριέται και σταματάει ή παραδίδει τα όπλα, συμβιβασμένος με το "κοκτέιλ" μηχανών που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο του (καθαρή περίπτωση μάτσινγ μπέιμπι). Δηλαδή η θεά τύχη που λέγαμε, αναλαμβάνει τον ρόλο του βασικού συμβούλου στο ηχητικό αποτέλεσμα, παρέα με κάποιον που του πίνει το αίμα, κάνοντάς του για 15 χρόνια ασύμφορες "τράμπες".

Αυτό είναι το hi end και το κορυφαίο σύστημα?...

Αν είναι, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Αν δεν είναι, τότε οφείλουμε όλοι μας να ασχολούμαστε με τον χώρο μας, τουλάχιστον όσο ασχολούμαστε με τις μηχανές. Το κόστος, σε σχέση με κάποιες μηχανές είναι πενιχρό. Αγγίζει σχεδόν τα χρήματα που έχουμε δώσει για να διαβάζουμε τις κοτσάνες του ειδικού τύπου για κάποια χρόνια.

- Εσείς τι κάνετε αλήθεια? :cool_4:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.445
Reaction score
125.865
- Εσείς τι κάνετε αλήθεια? :cool_4:
Μιά χαρά, εσείς?:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Η πικρή αλήθεια είναι πάντως πως το "φτηνό" και "κακό" ηχοσύστημα, σε τέλειο ηχητικά χώρο αν το βάλεις δε θα παίζει καλά... Το αποτέλεσμα θα είναι λίαν επιεικώς "κακό".:cool_3:

Δυστυχώς κι ένα "ακριβό" και "καλό" ηχοσύστημα σε "λάθος" χώρο πάλι δε παίζει καλά. Το αποτέλεσμα θα είναι (πάλι) "κακό".:cool_3:

Από τα δυό "κακά" αν επιλέγουμε το λιγότερο "κακό" δε πα να πει πως ανακαλύψαμε τον "καλό ήχο". Ούτε καν τον καλύτερο από τους δυό. :smoking:

Είναι και θέμα τύχης μερικές φορές, και ένα "μέτριο" ηχοσύστημα σε "μέτριο" ηχητικά χώρο, βγάζει "αποδεκτό" αποτέλσμα. Αλλά το "καλό" είναι "άλλο", και δεν είναι (κι ούτε πρόκειται να γίνει) θέμα τύχης.....:prof:

Τώρα αν πήρες "καλά" ηχεία και στον "άστα να πάνε" χώρο σου, με τον "μικρό" (για τις περιστάσεις) ενισχυτή σου, δεν έπαιξαν "καλά", ε, δε "δικαιούσαι" να πεις ότι δεν είναι "καλά" τα εν λόγω ηχεία. Αυτό ρώτησες μάστορα?:smoking:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Τώρα αν πήρες "καλά" ηχεία και στον "άστα να πάνε" χώρο σου, με τον "μικρό" (για τις περιστάσεις) ενισχυτή σου, δεν έπαιξαν "καλά", ε, δε "δικαιούσαι" να πεις ότι δεν είναι "καλά" τα εν λόγω ηχεία. Αυτό ρώτησες μάστορα?:smoking:
Εξάκτλυ!
Δηλαδή εν ολίγοις, το αν παίζει καλά ή όχι ένα μηχανάκι, (πχ λέμε τώρα και παρεμπιπτόντως το... bluesky), αν δεν ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις στο σύστημά μας, είναι σαν να παλεύουμε με τα κύματα, (για να μην πω κάτι άλλο)...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.641
Μηνύματα
2.870.516
Members
37.926
Νεότερο μέλος
Demetriiosk71
Top