Ένα και καλό ή μπόλικα?

Reaction score
22
Πραγματικά εχω την απορία αν ειναι στραβός ο γυαλός ή στραβαρμενίζω.
Εκεί που χρόνια προσπαθούσα να φτιάξω ενα συστημα να αναπαράγει οσο το δυνατό πιο πιστα την ηχογράφηση και να ασχοληθώ μονο με τη μουσική...
κατέληξα να εχω μπροστά μου 5 τελικούς (τρίοδους, πεντοδους, SET 300B, τρανζιστορ), δύο προ (ενεργό, παθητικό) ολοκληρωμένο AV και εκτός των 7.1 ηχείων του σινεμά αλλα 6 ζευγάρια +1 ηχεία (5 +1 ιδιοκατασκευές)
Μαλλον ολα ξεκίνησαν από τις ιδιοκατασκευές γιατι καποιες παιζουν απίστευτα και εχουμε πορεία ακόμα.
Οι τελευταίες μπορώ να πω οτι παιζουν καλύτερα από τα Μ40, αλλά και με τις υπόλοιπες δεν θα ειχα προβλημα να ζήσω.
Οι συνδιασμοί οπως καταλαβαινεται μπολικοι και δεν φανταζεστε τι ειναι να ξυπνας το πρωί και να λες ''με τι να ακούσω τωρα?''
Χθες για πρώτη φορά βλεπαμε ταινία με τρία 15" coaxial (98dB) μπροστά 300Β για L,R και τριοδο 80W για το κεντρικό.
Και μαλλον με βλέπω να μενουν μονιμα γιατί δεν νομίζω να εχουμε ακούσει τοσες μικρολεπτομέριες σε ταινία....
που να ακουσετε τους διαλόγους, ουτε σινεμα δεν παιζει ετσι:135:
Σημερα που ροκάρουμε ειμαστε με πεντοδο (90W) και Μ40

Γιατρέ να το ψαξω?
Το σίγουρο είναι οτι δεν ειμαι χαιεντας και πιστευω οτι αυτη η ιδιότητα ανήκει στον ανθρωπο και οχι στα μηχανήματα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Kοίτα, αν κάνεις το λάθος και ασχοληθείς με ιδιοκατασκευές σύντομα καταλήγεις στα "μπόλικα".. Σε πάει εκεί το πράγμα μόνο του αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό εφόσον η δημιουργία γίνεται μέρος του χόμπυ.

Αν αγοράζεις μηχανάκια, όμως, θα έλεγα σίγουρα "ένα και καλό".

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Απάντηση: Ένα και καλό ή μπόλικα?

Εκεί που χρόνια προσπαθούσα να φτιάξω ενα συστημα να αναπαράγει οσο το δυνατό πιο πιστα την ηχογράφηση και να ασχοληθώ μονο με τη μουσική...
κατέληξα να εχω μπροστά μου 5 τελικούς (τρίοδους, πεντοδους, SET 300B, τρανζιστορ), δύο προ (ενεργό, παθητικό) ολοκληρωμένο AV και εκτός των 7.1 ηχείων του σινεμά αλλα 6 ζευγάρια +1 ηχεία (5 +1 ιδιοκατασκευές)
Μαλλον ολα ξεκίνησαν από τις ιδιοκατασκευές γιατι καποιες παιζουν απίστευτα και εχουμε πορεία ακόμα.
Οι τελευταίες μπορώ να πω οτι παιζουν καλύτερα από τα Μ40, αλλά και με τις υπόλοιπες δεν θα ειχα προβλημα να ζήσω.
Οι συνδιασμοί οπως καταλαβαινεται μπολικοι και δεν φανταζεστε τι ειναι να ξυπνας το πρωί και να λες ''με τι να ακούσω τωρα?''
Χθες για πρώτη φορά βλεπαμε ταινία με τρία 15" coaxial (98dB) μπροστά 300Β για L,R και τριοδο 80W για το κεντρικό.
Και μαλλον με βλέπω να μενουν μονιμα γιατί δεν νομίζω να εχουμε ακούσει τοσες μικρολεπτομέριες σε ταινία....

Γιατρέ να το ψαξω?
Το σίγουρο είναι οτι δεν ειμαι χαιεντας και πιστευω οτι αυτη η ιδιότητα ανήκει στον ανθρωπο και οχι στα μηχανήματα.
Άμα είσαι ελεύθερος, να τα ακούς και να τα χαίρεσαι. Άμα είσαι παντρεμένος, θέλω τη συνταγή!

Reaction score
22

Αυτό πιστευω και εγω ιδιοκατασκευές
ειναι ωραία η αισθηση να ακους κατι που εχεις φτιάξει εσύ

Αν και δεν εχω παντρευτεί
συζώ τις περισσότερες μέρες τα τελευταία 15 χρόνια
ποτέ δεν ειχα προβλημα
αντιθετα, οι περισσότερες μου κοπέλες το απολαμβάνουν...ισως και αυτη να ειναι η διαφορά με το να παντρευτείς:116::116:
Ισως να φταίνε και οι κοπέλες της ηλικίας μου που μεγαλώσαμε λίγο διαφορετικά

Γενικά πιστευω οτι αν δείξεις στη γυναίκα σου οτι εχεις κάτι αλλο που σε ενδιαφέρει περισσότερο από αυτήν...την εκατσες ποικιλοτρόπως

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Ένα και καλό ή μπόλικα?

Γενικά πιστευω οτι αν δείξεις στη γυναίκα σου οτι εχεις κάτι αλλο που σε ενδιαφέρει περισσότερο από αυτήν...την εκατσες ποικιλοτρόπως
Άργησα αλλά το ένιωσα και γω στο πετσί μου!!! Τσ Τσ Τσ... Γυναίκες!!!:138:

Reaction score
6
ολοι τελικα εχουμε τις ιδιες ανησυχιες και με τα μηχανηματα αλλά και με τις γυναικες.

Υπαρχουν φορες και που τα μηχανηματα δεν παιζουν καλα οπως και.... οι γυναικες....και τοτε ειναι να ...πηδαμε απο το μπαλκονι...

Καλο θα ειναι κατω απο το μπαλκονι να βαλουμε κανενα στρωμα, ωστε να πεφτουμε στα μαλακά...ὀποτε

Των φρονιμων τα παιδια ....πριν πηδηξουν ....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.197

συζώ τις περισσότερες μέρες τα τελευταία 15 χρόνια...
Είσ...ωραίος!!!:144: :126:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

κατέληξα να εχω μπροστά μου 5 τελικούς (τριόδους, πεντόδους, SET 300B, τρανζίστορ), δύο προ (ενεργό, παθητικό) ολοκληρωμένο AV και εκτός των 7.1 ηχείων του σινεμά αλλα 6 ζευγάρια +1 ηχεία (5 +1 ιδιοκατασκευές)
Γιατρέ να το ψαξω?
Tέλειο...Κάνεις δοκιμή γιά εκτόξευση από τη ΝΑΣΑ με μιάν...ανάσα.
Αν σ'ενδιαφέρει η γνώμη μου,προτιμότερα τα μπόλικα μηχανήματα(να χεις να συναλλάζεις) εάν βαριέσαι εύκολα...Γιατί τότε όσο ακριβό και ξεχωριστό και να είναι το ΄΄ένα και καλό΄΄,δεν παύει να είναι...ένα:612:

Reaction score
1.772

πω πω τα εφτιαξες κιολας;
μεγειες.
που τις βρισκης τοσες μουσικοφιλες δεν μπορω να καταλαβω:142:

Reaction score
22

Φιλε Back γνωρισες μία
Αν ακούσεις πως παιζουνε από 1000Hz και πάνω τα 15''...:138:

Reaction score
1.772

Φιλε Back γνωρισες μία
Αν ακούσεις πως παιζουνε από 1000Hz και πάνω τα 15''...:138:
ειρωνικο το βρισκω. απο 1000hz και πανω τα 15αρια αχαχαχα.

δηλαδη για τα μπασσα τι θελης;

υ.γ.εγω ξερω αλλα οι αλλοι που διαβαζουν.:142:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Καιρός να ευφρανθούμε:
[reliops=1. Zingali TWENTE 1. 12][youtube]L04hdt1Rim8[/youtube][/reliops]

(Προσοχή στο τραγούδι...:612:)

Reaction score
0

Γιατρέ να το ψαξω?
δεν βαζεις και καμμια φωτο για να δουμε ολα αυτα που λες στο χωρο.
Τοσα μηχανηματα θα ηθελα να τα δω

Reaction score
22

Καλημέρα
Αυτές τις μέρες ειμαστε σε ανακαινιση...για να χωρέσουν
Αν θες να δεις παλιες μπορεις να δεις στο κλαμπ αν και δεν ειναι ολα τα μηχανήματα.
Το προβλημα δεν ειναι οι τελικοι γιατι μπαινουν πατωμα, βεβαια φτάνουν δύο μετρα από τον πίσω τοίχο (αντε και σε λίγο μέχρι τον καναπέ).
Το προβλημα ηταν να ειναι μονιμα τοποθετημένα τα Μ40 που ειναι μπαούλα μαζί με αλλά 120λίτρα που χρειάζεται το κάθε 15''.
Η τοποθέτηση ειναι ο μισός ηχος, δεν μπορείς να εχεις αποτελεσμα σωστο οπως τα βάζουν τα μαγαζια....
Πιστευω σε λίγες μερες να εχει τελειώσει

Διαθέσιμα ηχεία αυτές τις μέρες (υπάρχουν ακόμα πάνω από 5 ζευγαρια AS)
Harberth M40
3X Hemp CO15V (BR)
Hemp FR8C (BR)
Hemp FR4.5C (BR με δυο μεγάφωνα το καθε ενα και τα επόμενα θα ειναι με τεσσερα)
Jordan JX92S (Back loaded Horn)
Fostex 167E (μετριο οπως ολα τα Fostex)
Monacor (τρελη ανακάληψη για τα λεφτά του)
HiVi (ομόκεντρο τριών δρόμων)

Tα υπόλοιπα τα εδωσα σε φιλους οπως θα δωσω και τα τρία τελευταία
οπως βλέπετε εχω κατι με τα fullrange
Αν και το καλύτερο μου....μακραν ειναι το διδρομο, του πουστη 1150ευρα η μονάδα και 15,5κιλά

Reaction score
1.772

Αν και το καλύτερο μου....μακραν ειναι το διδρομο, του πουστη 1150ευρα η μονάδα και 15,5κιλά.

μπασσο εχει;

Reaction score
4

--- Ένα και καλό ή μπόλικα?---

Μπόλικα !
Μάλλον..., σε κάθε χώρο, από ένα. :137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members