Ένταση ενισχυτή Marantz 4600 ???

Μηνύματα
3
Reaction score
0
Καλημέρα,
 
αγορασα πρόσφατα ενα πακετο που περιλαμβανε εναν Marantz 4600 AV και τα ηχεια ειναι Tannoy EFX 5.1 και ενα Marantz  DVD 4360. Υστερα απο πολυ παιδεμα με τις ρυυμισεις καταφερα να βγαλω αποδεκτο ηχο τελικα (το προβλημα ηταν οτι το sub επαιζε πολυ χαμηλα σε σχεση με τα αλλα ηχεια και χρεαστηκε να ριξω πολυ το level των αλλων ηχειων στο -8 και να ανεβασω το sub στο +8 !) Τελος παντων αλλο θελω να ρωτησω: Η ενταση του ενισχυτη ξεκιναει απο το -70db και ανεβαζοντας μεχρι το -30 περιπου δεν ακουγεται τιποτα στις ταινιες. Μετα αρχιζει να παιζει οκ και γυρω στο +5 +6 παιζει αρκετα καλα (για τα δικα μου δεδομενα παντα!). Το θέμα ειναι οτι οταν εβαλα το ipod να παιξει μουσικη η ενταση του ηχου ηταν σαφως χαμηλοτερη και ανεβαζοντας το εφτανε μεχρι το +15 και μετα αναβοσβηνε χωρις να ανεβαινει αλλο η ενταση! Αυτο σημαινει οτι ο ενισχυτης καταλαβαινει οτι μεχρι εκει μπορει να ανεβασει χωρις να κανει ζημια στα ηχεια (αυτη ειναι η προστασια ενισχυτη?)??? δηλαδη αν ειχα καλυτερα/δυνατοτερα ηχεια θα ανεβαινε κι αλλο?? Διαφωτιστε με plz  :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Τ.
 

Μηνύματα
279
Reaction score
2
To ποιο πιθανό είναι οτι ενεργοποιήθηκε η ΑΥΤΟπροστασία του ενισχυτή. Τα ηχεία εχουν δική τους προστασία συνήθως.
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Λοιπον, εχοντας προσωπικα τον 7300 θα αναφερομαι στον 7300, αλλα η γενικη ιδεα ειναι αντιστοιχη με το δικο σου.

Το "οριο" του ρυθμιστικου εντασης σταματαει στο +18 (ή +21), αν ΟΛΑ τα υπολοιπα (equalizer -με μικρη επιφυλαξη αυτο-, speaker ballance) ειναι στο 0 ή σε αρνητικες τιμες.
Αν αυξησεις καποια τιμη, πχ στη ρυθμιση εντασης του κεντρικου κατα +3, τοτε το "οριο" του ρυθμιστικου θα παει στο +15, οποτε αυτο θα αναβοσβηνει.

***Στις επιμερους ρυθμισεις ανα ηχειο παιζω στο +-2 για να ακουγονται ισοσταθμισμενα.

Οντως μεχρι το -30 δεν ακουγεται τοσο δυνατα. Προσωπικα ταινιες παιζω μεταξυ -30 και -15 (το πολυ) και πιο συχνα στο -20. Παραπανω απο το -15 προς τα +** ακουγεται πολυ δυνατα. Μεχρι το +5 το εχω δοκιμασει (χωρις παραμορφωση βεβαια) αλλα η ενταση του ηχου ειναι μονο για τρελους. Τα ηχεια μου βεβαια εχουν ευαισθησια 91-92dB, ενω τα δικα σου 85dB, οποτε ειναι λογικη καποια διαφορα στη θεση του ρυθμιστικου. Το οτι ειναι διαφορετικος ενισχυτης εχει σχεση με την τελικη ισχυ που μπορει να δωσει.

Οσον αφορα το sub και τη ρυθμιση του απο τον ενισχυτη και το... κατρακυλισμα των υπολοιπων εντασεων...
Αν εχεις τα υπολοιπα ηχεια στο -8 το +15 που το πας ειναι σα να μην υπαρχει και πιστευω οτι αν δεν ειχες τα αλλα ηχεια στο -8, θα τα ειχες καψει στο +15!!!

***Πριν απο οτιδηποτε κανεις, χαμηλωσε την ενταση****
Απο οσο βλεπω το sub επανω του εχει ρυθμιστικο εντασης, οποτε θα σου προτεινα να τα πας ολα τις επιμερους εντασεις των ηχειων και του sub στο 0 και μετα να παιξεις με την ενταση απο το sub αυξανοντας την μεχρι εκει που πρεπει.

Για το iPod ...αν το συνδεσες αναλογικα απο την εξοδο ακουστικων του αυξησε την ενταση εξοδου των ακουστικων (μεχρι λιγο πανω απο τη μεση) ή αν εχει επιλογη αλλαγης του τυπου της σε line out, επιλεξε αυτη.


Αν ειχες πιο ευαισθητα ηχεια θα ακουγες πιο δυνατα με το ρυθμιστικο στην ιδια θεση. Αντιστοιχα θα ακουγες δυνατοτερα με τον ενισχυτη στο απαραμορφωτο "τερμα" της εντασης του -το οποιο ΔΕΝ ειναι το +15 του ρυθμιστικου.
 

Μηνύματα
3
Reaction score
0
Όντως φαίνεται πως το «πρόβλημα» ειναι η χαμηλή ευαισθησία των ηχείων σε συνδυασμό με την χαμηλή ένταση του ενισχυτή (7Χ80 βαττ). Τελικά παίζω σε ταινίες στο 0 στη στάθμη των ηχείων και τσίτα το sub +8 και τέρμα το volume του απο πίσω. Και πάιζει. Στη μουσική που υστερούν σε ένταση τα ηχεία σκέφτομαι μήπως πάρω δυο δαπέδου με μεγάλη ευαισθησία >90 για L/R. Μάλλον έτσι θα πάιξει καλύτερα. Τί γνώμη έχετε για τα Magnat Monitor 1000 (http://www.magnat.de/content/homeentertainment/product_detail_en.asp?p=144637&pl=1, 4&s=125)που τα βρίσκω στα 300 ευρώ ?? Θα λένε τίποτα??
 

Μηνύματα
2.886
Reaction score
50
Πάντως αν τα ηχεία σου είναι 85db είναι πράγματι πολύ "αναίσθητα" για τον 4600!!!
 



Μηνύματα
2.886
Reaction score
50
Αυτή πάντως είναι αναλογική και όχι ψηφιακή σύνδεση...
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
takis_1234 said:
nai me 6 rca apo tis antistoixes eksodous tou dvd (l/r/c/lb/rb/sub) stis antistoixes eisodous tou enisxyti.
Όντως αυτή είναι πολυκάναλη μεν, αναλογική δε.
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
...αρα παιζεις με την οδηγηση του DVDp που μπορει να μην ειναι ικανη να οδηγησει επαρκως τα τελικα του ενισχυτη. Δοκιμασε ψηφιακη συνδεση.
 

Μηνύματα
220
Reaction score
0
Οπωσδήποτε να συνδέσεις το DVD με coaxial ή optical SPDIF.

Η χαμηλή έξοδος του sub, ίσως να οφείλεται στις audio out ρυθμίσεις του DVD player σου. Μάλλον είναι χαμηλωμένο από εκεί. Λογικά αυτό που σου συμβαίνει, δεν έπρεπε να συμβαίνει
 

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Γιώργος Ανδρεάδης said:
...αρα παιζεις με την οδηγηση του DVDp που μπορει να μην ειναι ικανη να οδηγησει επαρκως τα τελικα του ενισχυτη. Δοκιμασε ψηφιακη συνδεση.
ΣΩΣΤΟΣ ........................................................
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.689
Μηνύματα
2.870.001
Members
37.944
Νεότερο μέλος
belg1960
Top