Έχει ένα μυστικό.....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.065
.....και είπε να μας το αποκαλύψει.

Ο λόγος για τον Φώτη Φωτιάδη και το ομώνυμο τεστ ενός καλωδίου usb (Audio Quest Cofee) στο τελευταίο τεύχος του "Ήχου".

Γράφει ο Κος Φωτιάδης:
"Οι αγωγοί του καλωδίου έχουν δεχθεί επαργύρωση (με 10% ατόφιο ασήμι), όπως και οι ακροδέκτες, και υπάρχει ενσωματωμένη η γνωστή ενεργή διάταξη-συσκευή της AudioQuest με την ονομασία "DBS" (Dielectric Bias System), που εφαρμόζει 72V κατά μήκος της μόνωσης του καλωδίου από ένα ζευγάρι μπαταρίες που διαρκούν χρόνια. Αυτό πολώνει τα μόρια της μόνωσης (διηλεκτρικής) ώστε το καλώδιο να έχει πάντα τον ίδιο χαρακτήρα και την ίδια συμπεριφορά. Όλα αυτά συμβάλλουν στη βελτίωση της ένωσης στην USB επαφή, περιορίζοντας (ή να το πω ρυθμίζοντας) το jitter και απομονώνοντας πιθανών* εξωγενείς παρεμβολές.
Το πρώτο που γίνεται αντιληπτό με το Cofee είναι η σημαντική αύξηση της ανάλυσης και η ανάδειξη των υπολεπτομερειών και των χαμηλών σε στάθμη σημάτων. Ξαφνικά οι λεπτομέρειες της μουσικής θα πληθύνουν και τα μικροδυναμικά θα αποκτήσουν οντότητα. Ταυτόχρονα, η στερεοφωνία θα γίνει πιο σταθερή και θα περιοριστούν πολλά "κακά" στοιχεία που γεννιούνται στον υπολογιστή. Θα καθαρίσει η όλη ακρόαση και όλα θα γίνονται πιο ζωντανά και άμεσα."

*Η υπογράμμιση δική μου.

Το καλώδιο στοιχίζει 240€ τα 0,75 μέτρα.

Σχόλιο κανείς?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.065
Απάντηση: Έχει ένα μυστικό.....

Και μια φωτογραφία του καλωδίου

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.663

το άκουσες;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.065

Δεν είμαι ακουστικός τύπος. :137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά τα λέει ρε παιδιά.
Υπάρχουν οι λεπτομέρειες οι υπολεπτομέρειες, οι ανθυπολεπτομέρειες, οι λεπτομέρειες έφεδροι καθώς και οι λεπτομέρειες πενταετούς υποχρέωσης. Το καλώδιο διαλέγει και δίνει αυτό που θεωρεί σωστό, αφού πρόκειται για καλώδιο με προσωπικότητα. Να φανταστείτε ότι δεν ήθελε να στηθεί όρθιο για την φωτογραφία.

...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

Λοιπόν, ολίγη άμεση κοστολόγηση...

240/1,23=195 (αφαίρεση ΦΠΑ)

195/1,8=108 (αφαίρεση εμπορικού κέρδους εισαγωγέα)

108/1,05=102 (αφαίρεση δασμών, μεταφορικών εξόδων κλπ.)

102/2=51 (αφαίρεση βιομηχανικού κέρδους)

51/1,2=42,5 (αφαίρεση αμέσου φόρου)

42,5-100 = -57,5 (αφαίρεση ταρίφας χαϊεντο-markup)

Επομένως, το μεταβλητό κόστος είναι -57,5 ευρώ, δηλαδή περίπου -70 δολλάρια αρνητικό, όπερ άτοπον. Επομένως το καλώδιο ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού, δεν υπάρχει, εξ ου και η αποκάλυψη των μικρολεπτομερειών. Κάτι σαν την ανύπαρκτη κουρτίνα. Για να αποκτήσει το καλώδιο θετικό μεταβλητό κόστος, πρέπει η τιμή του να αναπροσαρμοσθεί ανάλογα, ώστε να φθάσει περίπου στα 320 ευρώ, όπου ίσα - ίσα που θα παίζει. Για να παίξει καλά, η τιμή του πρέπει να πάει πάνω από 600 ευρώ. Αν μιλάμε για high end δηλαδή! Χώρια αυτό το σκατουλοκαφέ χρώμα, το οποίον πρέπει επίσης να αναθεωρηθεί. Τί διάολο, όλοι οι αγοραστές του θα έχουν και-καλά-ντεμέκ βικτωριανή επίπλωση; Δε γίνεται. Εκτός αυτών, μου κάνει εντύπωση το micro usb βύσμα. Σε τί είδους DAC θα μπαίνει; Εκτός αν το καλώδιο προορίζεται για φωτογραφικές μηχανές που παίζουν flac, οπότε πάσο.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.042

Σσσσωραίος Κωστάκη! :)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

Σσσσωραίος Κωστάκη! :)
Προχτές πίναμε μπυρίτσα με τον Ear και μου έκανε μάθημα λογιστικής κόστους προσαρμοσμένης στα high end δεδομένα της εποχής. Βελτιώνομαι σιγά - σιγά. Νισάφι πια, επιτέλους γίνομαι κι εγώ άνθρωπος!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.065

Έχει και κανονικό, για πιο σταθερή στερεοφωνία

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751

Λοιπόν, ολίγη άμεση κοστολόγηση...

240/1,23=195 (αφαίρεση ΦΠΑ)

195/1,8=108 (αφαίρεση εμπορικού κέρδους εισαγωγέα)

108/1,05=102 (αφαίρεση δασμών, μεταφορικών εξόδων κλπ.)

102/2=51 (αφαίρεση βιομηχανικού κέρδους)

51/1,2=42,5 (αφαίρεση αμέσου φόρου)

42,5-100 = -57,5 (αφαίρεση ταρίφας χαϊεντο-markup)

Επομένως, το μεταβλητό κόστος είναι -57,5 ευρώ, δηλαδή περίπου -70 δολλάρια αρνητικό, όπερ άτοπον. Επομένως το καλώδιο ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού, δεν υπάρχει, εξ ου και η αποκάλυψη των μικρολεπτομερειών. Κάτι σαν την ανύπαρκτη κουρτίνα. Για να αποκτήσει το καλώδιο θετικό μεταβλητό κόστος, πρέπει η τιμή του να αναπροσαρμοσθεί ανάλογα, ώστε να φθάσει περίπου στα 320 ευρώ, όπου ίσα - ίσα που θα παίζει. Για να παίξει καλά, η τιμή του πρέπει να πάει πάνω από 600 ευρώ. Αν μιλάμε για high end δηλαδή! Χώρια αυτό το σκατουλοκαφέ χρώμα, το οποίον πρέπει επίσης να αναθεωρηθεί. Τί διάολο, όλοι οι αγοραστές του θα έχουν και-καλά-ντεμέκ βικτωριανή επίπλωση; Δε γίνεται. Εκτός αυτών, μου κάνει εντύπωση το micro usb βύσμα. Σε τί είδους DAC θα μπαίνει; Εκτός αν το καλώδιο προορίζεται για φωτογραφικές μηχανές που παίζουν flac, οπότε πάσο.
Mπρε παιδί μου, δεν θωρείς πως γυαλίζει?

Για πρόσθεσε και το ...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Θα το αγόραζα για τις μπαταρίες που δίνουν 72 Volt και διαρκούν χρόνια.
Τι μπαταρίες είναι αυτές άραγε;
Σαν αυτές που έβαζαν οι γιαπωνέζοι στην Γκάμερα πριν πάει να μαλώσει με τον Γκοτζίλα;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Προχτές πίναμε μπυρίτσα με τον Ear και μου έκανε μάθημα λογιστικής κόστους προσαρμοσμένης στα high end δεδομένα της εποχής. Βελτιώνομαι σιγά - σιγά. Νισάφι πια, επιτέλους γίνομαι κι εγώ άνθρωπος!
Προχθές πίνατε μπυρίτσα κι εγώ δούλευα ο δόλιος.
Σταγόνα δε με δώσατε, ρεμάλια.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

Έχει και κανονικό, για πιο σταθερή στερεοφωνία

Αυτή η μαυρο-καφέ κάλτσα θυμίζει επίπλωση ελληνικής βιντεοταινίας της 10ετίας του '80. Έλεος δηλαδή! Χάθηκε ένα μπεζάκι, ένα απαλό λιλά της Κορνουάλης, ένα ελαφρύ θαλασσάκι της Σαντορίνης, ένα βυσσινοροζάκι, κάτι τέλος πάντων;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.663

Δε ξέρετε από Hi-End εσείς! απορώ γιατί σας κάνω παρέα!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

Ναι, καλά, κι εσύ δηλαδή που ξέρεις από high end, πήγες και πήρες Amstel! Άμα δεν έχει Warsteiner, εγώ δεν ξανάρχομαι. Α μα πχια...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.663

είχαν και στο χωριό σου σένα βαρστάινερ, ε;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

Όχι, στο χωριό μου είχε μαναχά κατσικίσιο γάλα. Αλλά θέλω και λίγη ποικιλία! Να εμπλουτίζω τις εμπειρίες μου ρε παιδί μου...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.486
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid