Έχει μέλλον το 4K UHD στη Ελλάδα;...μάλλον ξεχάστε το

Μηνύματα
387
Reaction score
131
Μου πήρε λίγη ώρα να οργανώσω την σκέψη μου πριν γράψω αυτό το ποστ καθώς καθόμουν μπροστά στον υπολογιστή και προσπαθούσα να κατανοήσω τι ακριβώς έχει γίνει.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλοι γνωρίζουμε ότι η αγορά δίσκων στην Ελλάδα δεν πάει καλά. Μπορεί να έχει πτωτική πορεία και στο εξωτερικό αλλά εδώ αυτό που έχει συμβεί είναι κανονική κατρακύλα. Ενώ υπήρχε η ελπίδα ότι με το 4K UHD θα αρχίζαμε έναν καινούργιο κύκλο κυκλοφοριών αρχήσαμε να έχουμε προβλήματα και με το Bluray με αποτέλεσμα πλέον μεγάλες παραγωγές να βγαίνουν μόνο σε DVD (1917, Midway, Angel has Fallen, Power Rangers)!!!

Έτσι εδώ και κάποιο διάστημα μπήκα στην διαδικασία να ρωτήσω και να ψάξω τι φταίει και γίνεται όλο αυτό. Δυστηχώς τις περισσότερες φορές έπερνα μία αόριστη απάντηση ενώ πολλές φορές δεν έμπαιναν καν στον κόπο να μου απαντήσουν. Μέχρι σήμερα που μπόρεσα και είχα μία ενδιαφέρουσα σύντομη συζήτηση με έναν μεγάλο Ελληνικό διανομέα. Το αποτέλεσμα ήταν λιγάκι, αλλά όχι τελείως, κατατοπιστικό αλλά εντελώς και πλήρως απογοητευτικό...

Δεν θέλω να κατανομάσω με ποιόν διανομέα μίλησα αλλά αυτό που κατάλαβα το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι γενικό. Δηλαδή το πρόβλημα ξεκινάει από το στούντιο, συνεχίζει με τον διανομέα και φτάνει μέχρι εμάς τους καταναλωτές. Για να μην μπω σε πολλές λεπτομέριες όσον αφορά Ελληνικές παραγωγές UHD αυτές είναι ασύμφορες λόγω της τραγικά μικρής ζήτησης που υπάρχει. Ακόμα και για μία μικρή παραγωγή 300-500 κομματιών μου είπε ότι δύσκολα θα πουληθούν. Όσο για τον λόγο που από την στιγμή που Ελληνική παραγωγή είναι τόσο πολύ κοστοβόρα δεν μπορούν να μπουν Ελληνικοί υπότιτλοι σε μία ξένη παραγωγή που ήδη εχει 10-15 υπότιτλους μέσα η απάντηση ήταν τραγική. Ο διανομέας ρώτησε το στούντιο γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό και η απάντηση...κρατηθείτε γιατί θα σας πέσουν τα μαλλιά όσοι έχετε...ότι σε αυτές τις κεντρικές παραγωγές όπου μπαίνουν όλοι αυτοί οι υπότιτλοι δεν χωράνε να μπουν και Ελληνικά. Ναι καλά διαβάσατε. Ένας υπότιτλος μερικών kilobyte δεν χωράει σε ένα UHD δισκάκι που στη χειρότερη έχει 50 GB χωρητικότητα.

Και μόνο με αυτή την απάντηση καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν άλλοι λόγοι που δεν θέλουν κάποια στούντιο να προωθήσουν στην Ελλάδα το UHD. Αλλιώς δεν θα έδιναν τέτοια απάντηση που υποτιμάει την νοημοσύνη αυτού που έκανε την ερώτηση.

Αλλά το στούντιο είναι η μία όψη του νομίσματος. Σε όλη την συζήτηση με τον διανομέα διέκρινα μία στάση ότι για όλα φταίει η πειρατεία και για αυτό μίκρυνε τόσο η αγορά στην Ελλάδα. Από την άλλη αδυνατούσε να κατανοήσει ότι δυστηχώς η πειρατεία δεν καταπολεμείται. Το pirate bay ούτε που θυμάμαι πόσες φορές το έκλεισαν και πάλι μια χαρά δουλέυει. Αν θέλεις να πολεμήσεις την πειρατεία ο μόνος τρόπος είναι να δώσεις αξία στο προιόν σου και να προωθήσεις τα δυνατά του σημεία ώστε να κάνεις τον πιθανό αγοραστή να αγοράσει δισκάκι και να μην πάει για το torrent. Αλλά όταν στην Ελλάδα βγαίνουν ένα 20% μόνο όλων των ταινιών σε 4Κ και πολλές από αυτές τις πουλάνε στα 40 ευρώ όταν στο εξωτερικό το βρίσκεις κάτω από 30 ευρώ τότε η αγορά φυσικά και θα μειωθεί μέχρι που θα εξαφανιστεί πλήρως. Δεν περιμένεις να εξαφανιστεί η πειρατεία και ως δια μαγείας η αγορά θα μεγαλώσει. Αυτά είναι όνειρα θερινής νυχτός. Εδώ νομίζουμε ότι πρέπει πρώτα να μεγαλώσει η αγορά και μετά να προωθήσουμε το προιόν μας. Κάποιος μου φαίνεται έμεινε μεταξεταστέος στο μάθημα προώθησης προιόντων.

Από όλα αυτά φίλοι μου όπως καταλαβαίνετε από την μία ο διανομέας δεν θέλει να ρισκάρει σε μία Ελληνική παραγωγή δίσκου λόγω της πολύ μικρής αγοράς αλλά από την άλλη δεν κάνει και τίποτα για να προωθήσει το προιόν του και ρίχνει το μπαλάκι στην πειρατεία που αυτή φυσικά θα συνεχίσει να υφίσταται όσο και να την πολεμήσουν. Από την άλλη το στούντιο φαίνεται ότι για άγνωστους λόγους δεν θέλει να συμπεριλάβει ελληνικούς υπότιτλους σε ξένες παραγωγές και γι αυτό δίνει φτηνές δικαιολογίες που θα πρέπει να είσαι εγκεφαλικά νεκρός για να τις πιστέψεις.

Κλείνοντας να πω ότι αν η κατάσταση που έλαβα από τον συγκεκριμένο διανομέα έχει ομοιότητα και με τους υπόλοιπους διανομείς τότε μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι η αγορά του 4Κ UHD στην Ελλάδα είναι ήδη πεθαμένη. Ας χαρούμε τα λιγοστά UHD που ακόμα βγαίνουν με Ελληνικά γιατί σύντομα βλέπω να σταματάνε και αυτά ενώ τα μηνύματα γενικότερα από αυτή τους την στάση για την αγορά και των δίσκων Bluray δεν είναι καθόλου ευχάριστα.

Λυπάμαι που το λέω αλλά πλέον έχασα κάθε ελπίδα για ανάπτυξη του UHD στην Ελλάδα. Εμείς είμαστε πιο έξυπνοι από τόσες άλλες χώρες παγκοσμίως από ότι φαίνεται. Είμαι περίφανος που είμαι Έλληνας αλλά σε μερικές περιπτώσεις σαν και αυτή πραγματικά νιώθω πολίτης 3ης κατηγορίας. Πραγματικά κρίμα....
 

Μηνύματα
892
Reaction score
81
σχετικά με την Ελληνική γλώσσα εμείς όλοι φταίμε διότι αν απαιτούσαμε ότι εισάγετε να έχει την Ελληνική γλώσσα από την ετικέτα μέχρι το εγχειρίδιο χρήσης (τις καλές εποχές) τότε δεν θα φτάναμε εδώ. Παραμελήσαμε την γλώσσα μας με το να κάνουμε όλοι τους Αγγλόφωνους. Και ο δεύτερος λόγος ναι είναι η πειρατεία και οι ακριβές τιμές αγοράς.
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.243
Reaction score
8.740
Πολλά μπορούν να ειπωθούν.
Είμαστε που είμαστε μικρή αγορά, αμελητέα καταναλωτική δύναμη, έχουμε τον ωραίο μας καιρό, λατρεύουμε το έξω, την παραλία, τις αθλητικές μεταδόσεις, το netflix, το download.
Λίγοι έχουν κι εκτιμούν ένα καλό set up ήχου κι ακόμα λιγότεροι το αντίστοιχο εικόνας.
Λογικό η ζήτηση να είναι μηδενική. Βέβαια με λίγο κόπο βρίσκονται λύσεις.
Υπάρχουν 4k players που υποστηρίζουν εξωτερικούς υπότιτλους κατά την αναπαραγωγή δίσκων.
 

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Τι συζήτηση ανοίγετε βραδυάτικα...Μπορεί να πει κανείς ότι φταίει μόνο το ένα ή μόνο η μια πλευρά; Δεν φταίει και το περιεχόμενο; Δεν φταίει και η ποιότητα εικόνας που σε μερικές περιπτώσεις είναι απλά SD; Δεν φταίει και η τιμή που σε σχέση με το κόστος παραγωγής του δίσκου είναι ΥΠΕΡπολλαπλάσια; Εκεί δεν ισχύει η αισχροκέρδια; Και τελικά δε συνεισφέρει στα δις δολάρια που κερδίζουν τα studios και οι ηθοποιοί; Γιατί να είναι τόσο ψηλά τα κασέ των; Γιατί κάποιος επιστήμονας που παράγει γνώση και σώζει κόσμο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να παίρνει ένα ψίχουλο από αυτά που παίρνουν τα μεγάλα ονόματα για να ανοίγουν κεφάλια, να σκοτώνουν ορδές εχθρών , να πηδάνε εικονικά από αεροπλάνα και διαστημόπλοια, να βγάζουν τα βυζι@ τους και τους καλοσχηματισμένους κwλους τους στη οθόνη; Να μην πιάσουμε και την μουσική με τα σκουπίδια που παράγονται τα τελευταία χρόνια και τα εγχώρια μεγάλα μεροκάματα στα νυχτερινά μαγαζιά με τα 200αρια στα μπουκάλια καπνιστού ποτού (!) και τα κλάματα στις οθόνες και τα ραδιόφωνα για τα χαμένα κέρδη από τα δικαιώματα και την πειρατεία... Κέρδη που αν υπήρχαν θα πήγαιναν σε αυτοκίνητα, μπαρμπούτια και πρέζες! Μουσική που στην καλύτερη των περιπτώσεων θυμίζει παλιά κλασικά κομμάτια, είναι γραμμένη ψηφιακά και ακούγεται σαν MP3, έχει ελάχιστο κόστος παραγωγής και μπαίνει στα αυτιά μας σαν πλύση εγγεφάλου με το να ακούγεται παντού και συνέχεια.
Μια ζωή ο κανόνας στην φύση, λογική και ενστικτώδης ήταν και θα είναι η προσφορά και η ζήτηση, το δούνε και λαβείν, το ότι πληρώσεις παίρνεις, το εύκολο είναι και φτηνό, το ότι τα σκουπίδια τρώγονται αμάσητα, garbage in - garbage out και πολλά άλλα αποφθέγματα του Ελληνικού περήφανου, αδούλωτου, ανυπεράσπιστου, ανυποψίαστου, ψεκαζόμενου, αδιάφορου, επαναστάτη, κόπανου λαού!
Καλό βράδυ.
Γιάννης
 
Last edited:


billpeppas

A/V "Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.452
Reaction score
5.550
Μόνο σε DVD; Κι εγώ πώς τα είδα σε 1080p;
Στην ελληνική αγορά με Ελληνικούς υπότιτλους από... στούντιο εννοεί και επίσημο υποτιτλισμό.
Κυκλοφόρησαν σε blu-ray κανονικά, απλά έξω, και δίχως greek subtitles.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
Κάθε μεγάλο studio του εξωτερικού έχει στη Ελλάδα αντιπρόσωπο. Αν ο αντιπρόσωπος θέλει την Χ ταινία σε δίσκο με Ελληνικούς υπότιτλους πρέπει να πληρώσει. Την εποχή του DVD πλήρωναν μέχρι και 10.000€ στα blockbusters για αυτή τη δουλειά. Τότε υπήρχε ζήτηση μεγάλη, τα videoclubs ήταν σε κάθε γειτονιά και δεν υπήρχε Streaming. Τώρα τη; Που; Πως; Πότε; Γιατί;
Και βέβαια η πειρατεία έπαιξε το ρόλο της, μεγάλο μάλιστα, αλλά δεν φταίει μόνο αυτό. Όλα είναι εμπόριο και αν δεν υπήρχει κέρδος δεν έχει λόγο ύπαρξης. Χεστηκε ο κάθε έμπορος αν υπάρχουν 200-300-500 καμένοι με 4Κ BluRay Player και 4Κ TV-Projector στην Ελλάδα που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 30€-40€ την ταινία. 300 και 500 άτομα δεν είναι αγορά, είναι αστείο.
Βγάζω έξω το γεγονός, γιατί δεν ξέρω αν γινόταν - αν γενικά γίνεται και εκεί, ότι για να πάρει το videoclub blockbusters για ενοικίαση έπρεπε να πάρει και τη σαβούρα. Δεν του έδιναν αλλιώς τα blockbusters. Αυτό είναι αλήθεια και το ξέρω. Παίζει να γινόταν το ίδιο και από το εξωτερικό προς τους αντιπροσώπους.

Ο άλλος λόγος είναι η τιμή. Το τελευταίο BluRay που αγόρασα γενικά ήταν Ελληνική παραγωγή και ήταν το Avatar, τότε προ Χριστού. Ήθελα να υποστηρίξω και την Odeon γιατί έκανε δουλειές με εμάς. 32€ αν θυμάμαι καλά και βρήκα ένα άθλιο packaging και ένα authoring που έκανε 60" να βγάλει menu. Τα πήρα κρανίο όταν πήγα σε φίλο που το είχε φέρει από Play.com στα 28€ με packaging αριστούργημα και authoring σφαίρα. Μετά από μέρες ήρθε ο υπεύθυνος της Odeon σε εμάς και ήθελα να του την πω αλλά λέω δεν γα.... αφού δεν θα αλλάξει τίποτα. Μέχρι τότε όλες οι αγορές μου ήταν από το Play.com, δεν με ενδιαφέρουν οι υπότιτλοι.

Τα τελευταία CDs που αγόρασα ήταν το 2011 από Ρωσία. Επισκέφθηκα τοπικό δισκοπωλείο και μου έπεσαν τα σαγόνια. Νέες κυκλοφορίες με 4€-7€. Αγόραζα το νέο δίσκο της Alicia Keys με 4.65€ το θυμάμαι ακόμα. Και άλλα. Πάω σπίτι και μπαίνω καρφί στο Play να δω πόσο πουλάνε το δίσκο που αγόρασα 4.65€. Ήθελαν 14€ ή 15€. Στην Ελλάδα είχε +20€. Ρε δε μου γα..... σκέφτομαι αυτόματα. Αν αυτός εδώ με 4.65€ πληρώνει όλα τα έξοδα του και έχει και κέρδος εσείς πόσα βγάζετε; Τέλος και τα CDs.

Τα BluRays γενικά μπορούμε να τα ξεχάσουμε γιατί έχει ήδη ανακοινωθεί ότι 8Κ Content δεν θα υπάρχει σε hard copy (δίσκοι).

Και κάπου εδώ προσωπικά βλέπω το Strato της Kaleidescape ως bargain. Σε 100 4K BluRays το έχεις πληρώσει και μετά 4Κ Dolby Atmos ταινιούλα με καλύτερη ποιότητα από το BluRay με $5 - $6.

Την εποχή της καραντίνας είναι ευκαιρία να γίνει επανάληψη - αναβάθμιση των αγγλικών μας.
Δεν φταίει και η τιμή που σε σχέση με το κόστος παραγωγής του δίσκου είναι ΥΠΕΡπολλαπλάσια;
Δεν πληρώνεις το δίσκο. Αυτό που πληρώνεις είναι τα δικαιώματα να σου ανήκει νόμιμα το συγκεκριμένο copy της ταινίας. ;)
Τώρα αν είναι φθηνά ή ακριβά είναι άλλη κουβέντα.


Γιατί να είναι τόσο ψηλά τα κασέ των; Γιατί κάποιος επιστήμονας που παράγει γνώση και σώζει κόσμο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να παίρνει ένα ψίχουλο από αυτά που παίρνουν τα μεγάλα ονόματα για να ανοίγουν κεφάλια, να σκοτώνουν ορδές εχθρών , να πηδάνε εικονικά από αεροπλάνα και διαστημόπλοια, να βγάζουν τα βυζι@ τους και τους καλοσχηματισμένους κwλους τους στη οθόνη;
Γιατί έτσι δουλεύει η βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Ξεκινά από μερικά $$ και αν είναι καλός/καλή προχωρά. Όσο γίνεται καλός κάνει καλές ταινίες, ο κόσμος τις βλέπει και ανεβαίνουν τα έσοδα της εταιρείας παραγωγής. Αυτά τα βλέπει ο agent και στην επόμενη ταινία ζητά παραπάνω, και παραπάνω, και παραπάνω και πάει λέγοντας. Γιατί στην βιομηχανία του θεάματος με έδρα την Αμερική τα πάντα πρέπει να είναι σε πληθώρα, έτσι και το χρήμα. Πολύ χρήμα. Όποιος θέλει έχει. 370.000.000 θεατές. Άλλη κατηγορία. Και έτσι παίρνει μπάλα όλη την παγκόσμια αγορά.
Ακόμα και στην τηλεόραση. Στις καλές σειρές οι ηθοποιοί χτυπάνε μέχρι και $1.000.000 ανα επεισόδιο. Είπαμε άλλη κατηγορία.
Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο κασέ που έχω ακούσει είναι της Καρυοφιλλιάς Καραμπέτη με 7000€ το επεισόδιο σε γνωστή σειρά του Κουτσομίτη στην ΕΡΤ.
Τη λέμε τώρα. Εδώ ο Jim Parsons στο Big Bang Theory έπαιρνε $1.000.000 το επεισόδιο, όπως και το υπόλοιπο καστ.
 
Last edited:

Μηνύματα
387
Reaction score
131
Εγώ να καταλάβω ότι ο Έλληνας διανομέας πλέον δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη για να βγει μία ελληνική παραγωγή UHD. Αυτό που πραγματικά όμως με άφησε με την απορία ήταν γιατί όταν ο διανομέας έυλογα ρώτησε το στούντιο γιατί δεν μπορούν να μπουν ελληνικοί υπότιτλοι σε μία εξωτερική παραγωγή η οποία ήδη έχει 2 ντουζίνες υπότιτλους και το κόστος να τα φέρουν μετά Ελλάδα θα ήταν σχετικά μηδαμινό η απάντηση που δόθηκε πραγματικά μου έριξε το σαγόνι στο πάτωμα. Καλύτερα να έλεγαν στα ίσια ότι παιδιά δεν σας γουστάρουμε και δεν βάζουμε παρά να λένε ότι δεν χωράει ενας υπότιτλος σε δισκάκι 50 GB. Εκεί έχω εγώ την απορία που σημαίνει ότι για κάποιο λόγο δεν θέλουν τον οποίο όμως δεν τον λένε ούτε στους ίδιους του διανομείς.

Φίλε Πέτρο οι ταινίες που ανέφερα μιλούσα για την Ελληνική αγορά. Στο εξωτερικό έχουν κυκλοφορήσει μια χαρά και σε DVD και σε Bluray και σε 4K UHD.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
Δεν καταλαβες μάλλον.
Δεν υπάρχει δεν χωράει.
Απλά δεν πληρώνουν.
Χρόνια λένε τα ίδια και τα ίδια, τα έχω ακούσει πολλές φορές.
 

Μηνύματα
387
Reaction score
131
Δεν καταλαβες μάλλον.
Δεν υπάρχει δεν χωράει.
Απλά δεν πληρώνουν.
Χρόνια λένε τα ίδια και τα ίδια, τα έχω ακούσει πολλές φορές.

Εγώ σου είπα τι απάντησε το στούντιο στον Έλληνα διανομέα που είχε την ίδια απορία. Τώρα αν ήταν πραγματικότητα ή όχι αυτό που μου είπε δεν μπορώ να είμαι μάντης να το ξέρω.

Επίσης μία απορία που έχω. Άντε και ελληνική παραγωγή θέλει πολλά λεφτά. Άντε να δεχτώ ότι για κάποιο λόγο το στούντιο δεν θέλει να βάλει Ελληνικά ούτε σε ξένη παραγωγή UHD. Τόσα δισκάκια UHD που κυκλοφορούν στο εξωτερικό με Ελληνικούς υπότιτλους αλλά δεν τα φέρνουν στην Ελλάδα εκεί τι δικαιολογία υπάρχει? Δηλαδή με πια λογική μπήκαν Ελληνικά σε ένα δισκάκι αλλά αυτό δεν έρχεται στην συγκεκριμένη χώρα? Τότε τι τα βάλανε εξ'αρχής?

Για μένα όλα αυτά δεν κολάνε.
 

Μηνύματα
2.377
Reaction score
3.578
Με το τελευταίο καταλαβαίνεις ότι η εταιρεία διανομής δεν θέλει να το φέρει.
Δεν θέλει να πληρώσει.
 

Μηνύματα
387
Reaction score
131
Με το τελευταίο καταλαβαίνεις ότι η εταιρεία διανομής δεν θέλει να το φέρει.
Δεν θέλει να πληρώσει.
Άρα γυρνάμε σε αυτό που είπα στην αρχή. Ο διανομέας σαν άλλος Ελληνάρας απλά κάθεται και περιμένει δια μαγείας να φτιάξει η αγορά μόνη της χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του. Γιατί άντε να δεχτώ ότι έστω και μία μικρή παραγωγή 300-500 κομματιών είναι ρίσκο. Όταν έχεις έτοιμο το δισκάκι σημαίνει ότι μπορείς να φέρεις και μικρότερο αριθμό με ελάχιστο κόστος ώστε να μπορέσεις έστω και με αυτόν τον τρόπο κάπως να κινήσεις την αγορά που θα φέρει και άλλους πελάτες. Αλλά δεν θέλει. Άρα δεν μπορείς να μου τα ρίχνεις όλα στην πειρατεία όταν έχεις έτοιμη παραγωγή αλλά δεν κουνιέσαι λίγο να την φέρεις.
 

Μηνύματα
2.377
Reaction score
3.578
Ελάχιστο κόστος δεν θα το έλεγα.
Τα λεφτά θα είναι πολλά αν η παραγγελία είναι μικρή, όσο μεγαλώνει η τιμή πέφτει.

Νόμοι της αγοράς
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
Εγώ σου είπα τι απάντησε το στούντιο στον Έλληνα διανομέα που είχε την ίδια απορία. Τώρα αν ήταν πραγματικότητα ή όχι αυτό που μου είπε δεν μπορώ να είμαι μάντης να το ξέρω.

Επίσης μία απορία που έχω. Άντε και ελληνική παραγωγή θέλει πολλά λεφτά. Άντε να δεχτώ ότι για κάποιο λόγο το στούντιο δεν θέλει να βάλει Ελληνικά ούτε σε ξένη παραγωγή UHD. Τόσα δισκάκια UHD που κυκλοφορούν στο εξωτερικό με Ελληνικούς υπότιτλους αλλά δεν τα φέρνουν στην Ελλάδα εκεί τι δικαιολογία υπάρχει? Δηλαδή με πια λογική μπήκαν Ελληνικά σε ένα δισκάκι αλλά αυτό δεν έρχεται στην συγκεκριμένη χώρα? Τότε τι τα βάλανε εξ'αρχής?

Για μένα όλα αυτά δεν κολάνε.
Τσέκαρε τα studios που ανήκουν αυτές οι ταινίες αν έχουν αντιπροσώπευση στην Ελλάδα ή αν είναι κανονικά η μαμά εταιρεία στην Ελλάδα ή αν ξένη εταιρεία έχει τα Ελληνικά δικαιώματα. ;)

Βάζω ένα παράδειγμα.
Game of Thrones.
Ιταλικό Amazon με Eλληνικά Subs

91O+VnqrrYL._AC_SL1500_.jpg


Διάθεση : Warner Bross.
Υπάρχει η Warner στην Ιταλία; Ναι

Υπάρχει η Warner στην Ελλάδα; Ναι, αλλά με αντιπροσωπεία.

Κάποιος μάλλον δεν ασχολήθηκε υποθέτω.

Ρε @costas EAR 90€ δε το πήρες;
107€ πήγε.
 
Last edited:

Μηνύματα
1.768
Reaction score
2.802
@alexis πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά!
Πληροφοριακά να ρωτήσω, το 8K σε τι μέσο θα υπάρχει;
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
@alexis πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά!
Πληροφοριακά να ρωτήσω, το 8K σε τι μέσο θα υπάρχει;
Μόνο άυλο.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Αργότερα μπορεί να σου παρουσιάσουν το RedRay και πάμε από την αρχή. :p
 

Μηνύματα
387
Reaction score
131
Μπορώ να σας φέρω πολλά παραδείγματα ταινιών που υπάρχουν σε 4Κ UHD στο εξωτερικό με ελληνικούς υπότιτλους και δεν έχουν έρθει επίσημα στην Ελλάδα. Με την άκρη του μυαλού μου μπορώ να θυμηθώ τις ακόλουθες.

The Incredible Hulk, How to train your Dragon 1, How to train your Dragon 2, 13 Hours, Hellboy 2: The Golden Army, Saving Private Ryan, It Chapter 2, Serenity, The Mummy Trilogy.

Όσο για 8Κ δεν νομίζω ότι θα βγει νέο φορμάτ. Εδώ και το 4Κ UHD δυσκολεύεται στο εξωτερικό, θα βγάλουν και νέο?
 

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Γιατί έτσι δουλεύει η βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Ξεκινά από μερικά $$ και αν είναι καλός/καλή προχωρά. Όσο γίνεται καλός κάνει καλές ταινίες, ο κόσμος τις βλέπει και ανεβαίνουν τα έσοδα της εταιρείας παραγωγής. Αυτά τα βλέπει ο agent και στην επόμενη ταινία ζητά παραπάνω, και παραπάνω, και παραπάνω και πάει λέγοντας. Γιατί στην βιομηχανία του θεάματος με έδρα την Αμερική τα πάντα πρέπει να είναι σε πληθώρα, έτσι και το χρήμα. Πολύ χρήμα. Όποιος θέλει έχει. 370.000.000 θεατές. Άλλη κατηγορία. Και έτσι παίρνει μπάλα όλη την παγκόσμια αγορά.
Ακόμα και στην τηλεόραση. Στις καλές σειρές οι ηθοποιοί χτυπάνε μέχρι και $1.000.000 ανα επεισόδιο. Είπαμε άλλη κατηγορία.
Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο κασέ που έχω ακούσει είναι της Καρυοφιλλιάς Καραμπέτη με 7000€ το επεισόδιο σε γνωστή σειρά του Κουτσομίτη στην ΕΡΤ.
Τη λέμε τώρα. Εδώ ο Jim Parsons στο Big Bang Theory έπαιρνε $1.000.000 το επεισόδιο, όπως και το υπόλοιπο καστ.
Καλημέρα. Ναι, μπορεί να συμβαίνει έτσι αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ! Δεν είμαι "κόκκινος" αλλά μερικά πράγματα δεν καταπίνονται. Θα μου πεις ότι και ένα καλό αυτοκίνητο έχει μια περιουσία. Δεν απεθύνεται στις μάζες όμως. Υπάρχουν και πολύ φτηνότερα που ο καθένας μπορεί να κάνει την δουλειά του αξιοπρεπώς με πολύ λιγότερα χρήματα. Στην παραπάνω περίπτωση δεν υπάρχει άλλη λύση από το να πληρώσεις τα "διακαιώματα" και την "τέχνη" του εκάστοτε καλιτέχνη και τοων μεγάλων studios για να δεις ή να ακούσεις κάτι. Ή να πας προς πειρατεία μεριά...Το έχουμε πει πολλές φορές, ο τζίρος φέρνει το κέρδος, η ποσότητα, πόσο να το κάνουμε πιο ψιλά πια.
 


Μηνύματα
12.831
Reaction score
10.048
Φίλε Πέτρο οι ταινίες που ανέφερα μιλούσα για την Ελληνική αγορά. Στο εξωτερικό έχουν κυκλοφορήσει μια χαρά και σε DVD και σε Bluray και σε 4K UHD.
Δεν ήμουν στο ίδιο μήκος κύματος με εσένα εχτές,
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.296
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top