Costas Coyias
Επίτιμο μέλος
- Reaction score
- 23.380
Η αλήθεια είναι πως ουδέποτε την έψαξα με το κύκλωμα AC97, αυτό που φέρουν πλέον σχεδόν όλα τα motherboard που πωλούνται στη λιανική. Από πολύ παλιά, προτιμούσα την «καθαρή λύση» ενός motherboard χωρίς ενσωματωμένο κύκλωμα ήχου, και την πρόσθεση μιας αξιοπρεπούς κάρτας στο δίαυλο επέκτασης, που τα τελευταία 12-13 χρόνια προερχόταν πάντα από την -εδώ που τα λέμε, δικαίως- κραταιά Creative. Όμως, αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν δύσκολα, καθώς οι υποδοχές του φοβερού και τρομερού PCI express παραγκώνισαν τις θύρες του παράλληλου PCI στο κάτω μέρος. Έτσι, προς χάριν του ελεγκτή SCSI, και για την ελάττωση του συνωστισμού, η SB Live έμεινε εκτός, «στην απ' έξω», που λένε. Αφού κατόρθωσα χωρίς επανεγκατάσταση να σηκώσω τα προϋπάρχοντα Windows, που έτρεχαν σε περιβάλλον VIA KT600, στο νέο περιβάλλον του nForce 4, (πραγματικά ανέλπιστο), με περίμενε η δυσάρεστη έκπληξη του ήχου που πήγαινε προς τον ενισχυτή ακουστικών. Ειδικά στην αναπαραγωγή mp3, το αποτέλεσμα είναι απαράδεκτο. Απαράδεκτο, μόνο γλου-γλου που δεν κάνει ρε παιδιά. Και συγγνώμη δηλαδή, δε θέλω να το παίξω εξυπνάκιας πουκέ, (puke, power user ki etsi), ή άρρωστος περφεξιονίστας, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που ακούν έτσι, με αυτό το κύκλωμα, και το ευχαριστιούνται κιόλας; Άντε, να δούμε τι θα δούμε με τον X-Fidelity.
Παρεμπιπτόντως, ο 29160 και η Live! είναι από τεχνολογικής πλευράς το hardware με τη μεγαλύτερη μακροζωία, που είχα ποτέ στα χέρια μου. Έξοχες υλοποιήσεις.
Παρεμπιπτόντως, ο 29160 και η Live! είναι από τεχνολογικής πλευράς το hardware με τη μεγαλύτερη μακροζωία, που είχα ποτέ στα χέρια μου. Έξοχες υλοποιήσεις.