Ήχος Τεύχος #413 Aύγουστος 2007

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Στο νέο τεύχος του ΗΧΟΥ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

Απαντάμε στο ερώτημα
Ποιο ηχείο είναι καλύτερο στα 500 ευρώ;
Δοκιμάζουμε, ακούμε και μετράμε!

Περιβάλλον SOS: Ποια είναι η πιο «πράσινη» τηλεόραση

Ο φθηνότερος Full HD προβολέας της αγοράς σε δοκιμή

Φέραμε στην Ελλάδα το iPhone!

Βλέπουμε τη νέα LCD TV με Perfect Pixel της Philips

Αγοράζουμε τραγούδια από το Ιντερνέτ, δημιουργούμε σεισμούς με υπογούφερ και επισκεπτόμαστε την έκθεση Ε3!

ΔΟΚΙΜΕΣ
Κrell Evolution 600
Vivid Audio K1
Pathos Digit
Cambridge Azur 840C & 840A
Martin Logan Descent i
Sonus Faber Elipsa
Copland CTA 305/ CTA 520

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ
LG, PHILIPS, PIONEER, TOSHIBA και SHARP

ΘΕΜΑ: ΒΓΑΛΤΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΣΑΣ!

Αυτά και άλλα πολλά στο περιοδικό ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ AYΓΟΥΣΤΟΥπου κυκλοφορεί.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Ήχος Τεύχος #413 Aύγουστος 2007

Απαντάμε στο ερώτημα
Ποιο ηχείο είναι καλύτερο στα 500 ευρώ;
Δοκιμάζουμε, ακούμε και μετράμε!
για να δούμε τι μετράνε και τι δοκιμάζουν...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Eίπαν "μετράμε"?!
Πάντως, κρίνοντας καθαρά απο τις συσκευές που δοκιμάζουν, το τεύχος φαίνεται ενδιαφέρον. Oι Κrell, τα Sonus Faber, το CD της Cambridge, τα Copland... Κοίτα που θα με κάνουν να το ψάξω στα περίπτερα.

Reaction score
1
Υποθέτω ότι στην τιμή λίστας, είναι! Ανακριβής ο τίτλος όμως....
ΗD80 - 2800
TW1000 - 2900

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Πήρα το περιοδικό σήμερα το πρωί αλλά ακόμη δεν το διάβασα. Σε ένα πολύ πρόχειρο ξεφύλλισμα που έκανα μου έκαναν πολύ κακή εντύπωση οι διαφημιζόμενες "μετρήσεις". Δύο διαγράμματα για κάθε ηχείο και αυτά τόσο μικροσκοπικά που δεν φαίνονται οι κλίμακες να τις διαβάσεις.

Έλεος!!!

Δηλαδή τόσο γρόθοι είναι κάποιοι; Δεν το έλεγξε κανένας το περιοδικό πριν κυκλοφορήσει; Και στο φινάλε μετρώντας μία απόκριση συχνότητας και μία εμπέδηση έχει "πλήρεις μετρήσεις";

Δεν υπάρχει κανένα "φωτεινό" μυαλό να στους κυρίους του Ήχου, τουλάχιστον αν δεν θέλουν να τις δημοσιεύουν σωστά ας ανεβάζουν τις μετρήσεις στο site τους;

Και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα έχουν (οπότε θα τσιμπάν και καμμία διαφημισούλα) και θα ενημερώνουν πιο σωστά τον αναγνώστη τους.

Εις αύριον τα υπόλοιπα...

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Ήχος Τεύχος #413 Aύγουστος 2007

Δεν υπάρχει κανένα "φωτεινό" μυαλό να στους κυρίους του Ήχου, τουλάχιστον αν δεν θέλουν να τις δημοσιεύουν σωστά ας ανεβάζουν τις μετρήσεις στο site τους;

Και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα έχουν (οπότε θα τσιμπάν και καμμία διαφημισούλα) και θα ενημερώνουν πιο σωστά τον αναγνώστη τους.

Τι σε κάνει να πιστεύεις Σπύρο ότι είναι σε θέση να το κάνουν;
Σωστότερα....γιατι πιστεύεις ότι τους ενδιαφέρει;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ήχος Τεύχος #413 Aύγουστος 2007

Τι σε κάνει να πιστεύεις Σπύρο ότι είναι σε θέση να το κάνουν;
Σωστότερα....γιατι πιστεύεις ότι τους ενδιαφέρει;
Αν δεν τους ενδιαφέρει ας κλείσουν το περιοδικό και ας ανοίξουν ζαχαροπλαστείο, ή καφετερία.

Ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξης ενός περιοδικού του ειδικού τύπου;

Ποιος είναι ο λόγος που κάποιος θα αγοράσει ένα περιοδικό του ειδικού τύπου;

Γιατί κάποιος να μην θέλει να κάνει σωστά την δουλειά του;

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ήχος Τεύχος #413 Aύγουστος 2007

Αν δεν τους ενδιαφέρει ας κλείσουν το περιοδικό και ας ανοίξουν ζαχαροπλαστείο, ή καφετερία.

Γιατί κάποιος να μην θέλει να κάνει σωστά την δουλειά του;
Πίστεψέ με....στο Internet-ικό κομμάτι τουλάχιστον, ο συγκεκριμένος όμιλος, ταλανίζεται....ατελέσφορα...τα τελευταία 8 χρόνια.

Η πλάκα είναι ότι ...θέλει.
Για κάποιο (ξέρω/ δεν απαντώ) διαβολικό λόγο....δεν μπορεί. :crazy_1:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Πάντως μέσα αναφέρετε ότι ζητάνε τεχνικό συντάκτη...

Όσοι πιστοί προσέλθετε...

Reaction score
7.110
"αν σας αρεσουν τα στερεοφωνικα,τα homecinema και οι φλατ τηλεορασεις το περιοδικο ΗΧΟΣ ζητα τεχνικο συνεργατη με ικανοτητα συγγραφης αρθρων"

Μου αρεσουν πολυ ολα τα παραπανω και μπορω να σου γραψω αρθρο που θα κανει τον Ken Kesler να ψαχνει τρυπα να κρυφτει αλλα ειναι αυτο αρκετο για να γινεις reviewer σε ενα σοβαρο περιοδικο?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
"αν σας αρεσουν τα στερεοφωνικα,τα homecinema και οι φλατ τηλεορασεις το περιοδικο ΗΧΟΣ ζητα τεχνικο συνεργατη με ικανοτητα συγγραφης αρθρων"

Μου αρεσουν πολυ ολα τα παραπανω και μπορω να σου γραψω αρθρο που θα κανει τον Ken Kesler να ψαχνει τρυπα να κρυφτει αλλα ειναι αυτο αρκετο για να γινεις reviewer σε ενα σοβαρο περιοδικο?
Εννοείς ότι οι άλλοι έχουν περισσότερα προσόντα? Σε ένα τι... περιοδικό ακριβώς? Θα πεθάαααανωωω.... :happy_9:

Εμένα μου αρέσουν τα διαστημόπλοια, γι αυτό είπα να ακολουθήσω άλλη καριέρα. Θα γίνω αστροναύτης. :happy_5:

- Μιλάμε για απελπισία όχι αστεία...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Αν και δεν έχω προλάβει να διαβάσω πολλά πράγματα, τo τεύχος μου αρέσει.
Όχι πως μάθαμε τίποτα καινούργιο για το hobby μας δηλαδή αλλά τουλάχιστον έχει αρκετά audio θέματα για να διαβάζεις και να περνάει η ώρα σου.

Είπα δε μάθαμε τίποτα καινούργιο?...Είδατε γίνομαι αρνητικός...
Πώς δε μάθαμε? Μάααθαμε, μάααθαμε!! :happy_6:

Μάθαμε πως μπορείς να γράψεις ολόκληρο review και τελικά να συστήσεις στους αναγνώστες σου ένα ηχείο των 15.000 ευρώ βασιζόμενος σε μία ακρόαση 4 ωρών!

Μάθαμε πως η ακρόαση μπορεί να γίνει στο χώρο του αντιπροσώπου και όχι στο δικό σου χώρο ακρόασης που θα τον γνωρίζεις καλύτερα και που, προφανώς, πέρα απο τον χώρο, θα έχεις και ένα setup που το γνωρίζεις καλά.

Επίσης, μάθαμε πως η ακρόαση μπορεί να γίνει με ένα και μόνο setup (έστω κι αν αυτό είναι το καλύτερο που διαθέτει ο αντιπρόσωπος) - με το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις ζήσει αρκετό καιρό (κι αν βάλετε στην εξίσωση και τον "άγνωστο" χώρο ακρόασης, καταλαβαίνετε). Οι αλλαγές στο setup δεν είναι απαραίτητες. Φυσικά ούτε λόγος για σύγκριση με άλλα ηχεία στα ίδια πάνω-κάτω χρήματα.

Ακόμη μάθαμε πως το "παιχνίδι" με τις αλλαγές στα υπόλοιπα μηχανήματα της ηχητικής αλυσίδας δεν χρειάζεται για να καταλάβεις ότι το ηχείο είναι εξαιρετικά απαιτητικό απο τα σύνοδα μηχανήματα και θα τα ξεμπροστιάσει αν δεν είναι ανάλογης ποιότητας.

Τέλος, μάθαμε πως, χωρίς να κάνεις αλλαγές σε ενισχυτικά αλλά παίζοντας μόνο με κορυφαία YBA και, εννοείται, χωρίς μετρήσεις, μπορείς να καταλάβεις ότι το ηχείο θέλει πολύ ρεύμα για παίξει.

Εντάξει, κάτι μάθαμε τελικά... :prof:

Αυτοί να δούμε πότε θα μάθουν ότι η θέση τους δεν τους επιτρέπει τέτοια πασαλείμματα...
Πότε θα μάθουν ότι η θέση τους δεν είναι η ίδια με του Κώστα, και του κάθε Kώστα, που γράφει σε κάποιο forum τις εντυπώσεις του απο τη σύντομη ακρόαση που έκανε στο μαγαζί κάποιου γνωστού του.
Πότε θα μάθεις, φίλε μου, ότι είσαι, υποτίθεται, δημοσιογράφος, που γράφει στο παλαιότερο περιοδικό του χώρου, πως απευθύνεσαι σε χιλιάδες άτομα απο όλη την Ελλάδα που η μόνη τους επαφή με τις μηχανές αυτές είναι απο τα γραπτά σου, πως οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα ακρόασης πριν αγοράσουν, πως οι αναγνώστες αυτοί έχουν πληρώσει για να σε διαβάσουν και πως εσύ πληρώνεσαι να κάνεις αυτό που κάνεις?
Πότε θα μάθεις πως έχεις ευθύνη να κάνεις καλά τη δουλειά σου??..

Πότε θα μάθουν τελικά πως λίγη αιδώς δεν βλάπτει??....

Κοίτα να δεις...Ούτε που μου πέρασε απο το μυαλό ε?....Τις εντυπώσεις μου απο το Fremont μπορούσα να τις πλασάρω σαν Review στον "ειδικό" τύπο και να βγάλω και κανένα φράγκο.... wall_1 wall_1 wall_1

Μάνοοοοοοοοοοοοοο, έρχομαι!!! :happy_2:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.056
Members
38.524
Νεότερο μέλος