Ήχος Φεβρουαρίου

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

ΔΟΚΙΜΕΣ

ΕΠΑΦΕΣ Audiophile ρακ Tandem

SPECIAL TEST Δέκτες επιτραπέζιοι και φορητοί

SPECIAL TEST Ολοκληρωμένα συστήματα home cinema

SPECIAL TEST «1080p» Με Sony VPL-VW100, Denon DVD-A1XVA και Marantz DV9600

CI AUDIO D100 Τελικοί ενισχυτές μoνομπλόκ

LG 50PX4R Τηλεόραση πλάσματος

CREEK DESTINTY CD & AMP Oλοκληρωμένος ενισχυτής και CDplayer

JVC EX-A10 Σύστημα micro με DVDp

ΒRYSTON 4BSST Τελικός ενισχυτής

ΘΕΜΑΤΑ

ARCHI-TECH Επίσκεψη σε φίλους του ήχου και της εικόνας

AΠΟΣΤΟΛΗ Υψηλή ανάλυση με τη JVC στο Δουβλίνο

ΤΕCH-TALK Πικάπ με λέιζερ ELP

ΨΗΦΙΑΚΗ TV Πόσο έτοιμοι είμαστε;

HIGH-END

PIONEER S-1EX Hχεία

PEAK CONSULT PRINCESS SYSTEM Ηχεία

SPECIAL TEST Φίλτρα ρεύματος και πολύπριζα

ECHO TECH

MOBILE

PICTURES

ΟLYMPUS E-500 Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

SONY NV-U50 Φορητό σύστημα πλοήγησης

ΤΕCHNISAT DIGIPAL-2 Ψηφιακός δέκτης

CAMBRIDGE AUDIO AZUR 640H Music server με CD-R

SOFTWARE A/V

DVD SOFTWARE

SILVER SCREEN

ΑUDIOPHILE CD ΚΑΙ ΔΙΣΚΟΙ ΒΙΝΥΛΙΟΥ

MUSIC BANK Η μουσική κίνηση, οι σημαντικότεροι δίσκοι του μήνα. Συνεντεύξεις.

MONIMΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΟΚΙΜΩΝ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

CLASSIC PAGE

Reaction score
657
παντως εγωω που πηρα
την στερεοφωνια 2006 (8 ευρω)..
ελεγε αρκετα.. :)

ΜΗΠΩΣ να ονομαστει Εικονα & ηχος, η Εικονα (σκετο);;;;.. :(

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Έψαχνα όλη μέρα. Τελικά βρήκα ένα μόνο τεύχος σε ένα περίπτερο. Θα ρίξω μια γρήγορη και θα σας πω τις εντυπώσεις μου...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Μόνο μιά ματιά στα γρήγορα έριξα γιατί δούλευα σήμερα. Τα προϊόντα που δοκιμάζει πάντως είναι ενδιαφέροντα...

Reaction score
0
Δεν λέει κάτι το φοβερό πάλι το τεύχος. Το ρακ έχει 2500 ευρώ, για κοινούς θνητούς δλδ! Γράφουν 2 λόγια για τα 1080p dvdps denon a1xva vs marantz dv9600, με τιμές 2000+ ευρώ. Αυτό που βρήκα συμπαθητικό είναι ο music server της cambridge audio με τα 1000 ευρώ, που έχει μέσα του 160gb δίσκο, είναι cdrecorder, κ έχει dac της wolfson.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
To DENON και το Marantz παίζουν HD;;;;;;;;
Κάνουν upscaling σε standard dvd.

Λοιπόν μετά από μία πιο προσεκτική ματιά ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα νέα Creek που απ' ότι φαίνεται συνδιάζουν καλές επιδόσεις με καλή εμφάνιση και προσιτή τιμή, τα μονομπλόκ της CI (αν και λίγο ακριβά σε σχέση με τις ΗΠΑ), και το CAMBRIDGE AUDIO AZUR 640H Music server (κάτι που με καίει άμεσα μιας που προσανατολίζομαι στην αγορά μίας τέτοιας συσκευής).

Από το hi-end τμήμα ενδιαφέρον παρυσιάζουν τόσο τα ηχεία PIONEER S-1EX όσο και ο τελικός της Bryston.

Ψιλοαδιάφορο το τεστ των ραδιοφωνικών δεκτών (αλήθεια ποιος θα δώσει 1700€ για να ακούει τους άθλιους σε ποιότητα ήχου και σε ποιότητα περιεχομένου Ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς???)

Γενικά τώρα. Συνεχίζεται μία προσπάθεια ανανεωσης του περιοδικού (που ξεκίνησε 3-4 τεύχη πριν) αλλά κάπου αυτή την φορά το σύνολο δεν δένει. Μάλλον πρέπει το περιοδικό να επαναπροσδιορίσει την ύλη του. Καλό είναι να παρουσιάζουν 30-35 συσκευές κάθε φορά (έτσι και αλλιώς η αγορά είναι υπερπλήρης) αλλά κάπου το υλικό να "δένει". Το τεστ με τους δέκτες ήταν εντελώς out of space. Θα προτιμούσα τεστ σε ανάλογης τιμης cd players ή πικάπ ή ηχεία...

Reaction score
0
Σπύρο (αν μου επιτρέπεις τον ενικό), δεν θα συμφωνήσω ότι είναι κακό το τέστ με τα ραδιόφωνα. Το ραδιόφωνο είναι μέσα στην ζωή μας και σε μερικούς από εμάς είναι το καθημερινό μέσο μετάδωσης μουσικής. Όπως και εγώ λοιπόν, θα ήθελα να δω ποιος δέκτης έχει το κάτι παραπάνω για να απολαύσω κ σήμερα ένα σήμα από σταθμό που μου αρέσει χωρίς παρεμβολές, χωρίς τσικ κ τσάκ.
Σε προηγούμενο τεύχος είχε γίνει ένα τέστ πικάπ κ ήταν πιο πολύ παρουσίαση παρά τέστ. Για αυτό θα έλεγα ότι ο Ήχος πια είναι κάτι σαν ενημερωτικό φυλλάδιο παρά σαν περιοδικό που κάνει δοκιμές. Προσωπική μου άποψη βέβαια αυτή. :)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Μιχάλη (στον ενικό πάντα) αυτό που έκαναν στο προηγούμενο τεύχος με τα πικάπ δεν ήταν τεστ. Μια απλή παρουσίαση ήταν (αν θυμάμαι καλά το ονόμαζαν προτάσεις αγοράς).

Δεν λέω ότι ήταν κακό το τεστ με τα ραδιόφωνα Out of space λέω ότι ήτανε. Και εξηγώ γιατί.

Θα επένδυες 1700€ σε ραδιοφωνικό δέκτη για να ακούσεις τι???
Τα σκυλοτράγουδα που παίζουν από mp3 οι δήθεν "μουσικοί παραγωγοί"???
Υπάρχει σοβαρό ραδιόφωνο σήμερα που να δικαιολογεί την αγορά σοβαρού δέκτη???

Άσε που με τους ραδιοενισχυτές που κυκλοφορούν στην πιάτσα ελέω home cinema οι περισσότεροι θέλωντας και μη έχουν ραδιοφωνικούς δέκτες.

Aντί λοιπόν του τεστ με τους δέκτες ας έκαναν κάτι ανάλογο με cd players ή με πικάπ ή με universal dvd...

Τώρα πέρα από το προκείμενο αυτό που βλέπω με τον Ήχο είναι ότι προσπαθεί να είναι λίγο απ όλα και τελικά κάπου το πράγμα φαλτσάρει. Στον τομέα εικόνα έχει μαζέψει την αφρόκρεμα των reviewers εν Ελλάδι. Κι εκεί δύσκολα θα βρεις κάτι να τους προσάψεις.

Αλλά στον τομέα Ήχος κάπου πιστεύω ότι θέλει περισσότερη δουλειά. Ας σκεφτούν
α) σε πιο κοινό απευθύνονται
β) τι μπορούν να δώσουν το διαφορετικο
γ) ένα άλλο στυλ παρουσίασης των δοκιμών.

Αλλιώς δεν ξεχωρίζεις από τον ανταγωνισμό...

Reaction score
3.497
Υπάρχει το Τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ .
Εγώ μόνο 3ο ακούω, τίποτα άλλο.
90,9 MHz , 95,6 MHz.

Εξαιρετικές εκπομπές και με πολλά και φοβερά βινύλιια.

Το ραδιόφωνο για μένα είναι η βασική πηγή μουσικής.

Ακούω με το κλασσικό πλεον tuner Quad FM3.
Απίστευτα μουσικό tuner και με πολύ καλή ευαισθησία. Και πολύ όμορφο.

Το περιοδικό Ηχος,δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα. Αν πέσει ποτέ στα χερια μου, στο σπίτι κάποιου φίλου, το διαβαζω σε 10 λεπτά. Αν και είμαι ακουστικός τύτπος, δεν θέλω παραπάνω.

Reaction score
0
Προσωπικά ακούω 3ο πρόγραμμα, red fm, rock rm, gold radio και galaxy. Μέχρι εκεί πάω. Για αυτούς τους σταθμούς κ μόνο αγόρασα πριν κάποιους μήνες ένα arcam t61 κ είμαι κατευχαριστημένος. :):):)
Από εκεί κ πέρα θα συμφωνήσω Σπύρο μαζί σου κ θα συμπληρώσω ότι το περιοδικό έχει πρόβλημα με τα άρθρα του ήχου του! Προσωπικά το αγοράζω όπως κ το High Fidelity, γιατί δεν υπάρχει κ τι άλλο να αγοράσω! :( Θα μου πεις βέβαια να μην έπαιρνα τίποτα. Είναι όμως ωραίο μια φορά τον μήνα να πηγαίνεις στο περίπτερο κ να αγοράζεις 1-2 περιοδικά, να πηγαίνεις σπίτι, μουσικούλα βινυλίου, κάνα ουισκάκι κ διάβασμα για κάνα 2ωράκι ! :):):)
Ευτυχώς υπάρχει το ίντερνετ για πιο πολύ ψάξιμο. :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster