Όλα με το μαχαίρι...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Θα μου πείτε που κολλάει αυτή η δημοφιλής, ιδίως αυτή την εποχή, έκφραση με το άθλημα της υψηλής πιστότητας!!!

Λοιπόν έχει να κάνει με τη δοκιμή πριν την οποιαδήποτε αγορά συσκευής και όχι με το τυφλοσούρτη επειδή το είπε ο τάδε ειδήμων, που μπορεί και να μην ξέρει που πάνε τα τέσσερα ή....

Αφορμή μου έδωσε μια δοκιμή που έκανα πριν από μερικές ημέρες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν περάσει από το χώρο μου μια σειρά από μετατροπείς (DAC) αρκετά μεγάλου εύρους τιμών.

Υπήρχε δε παράλληλα, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, το φτηνό και ταπεινό εισαγωγικό μοντέλο CD player της ΥΑΜΑΗΑ το CDX-397.
Ήταν το μοναδικό φτηνό διαθέσιμο Cd player και δεν θέλω να υπάρξει η παραμικρή υποψία πως έχω κάτι υπέρ του.

Σκέφτηκα λοιπόν να το κοντράρω με έναν φτηνό μετατροπέα για να δω τι ψάρια πιάνει.
Σε όλες ανεξαιρέτως τις δοκιμές για φτηνούς μετατροπείς που θα διαβάσετε θα διαπιστώσετε πως προτείνονται ανεπιφυλάκτως τέτοιες <<βελτιώσεις>>, ιδίως για φτηνά CD player.

Είναι τελικά έτσι?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Η δοκιμή λοιπόν έδειξε πως δεν είναι πανάκια ένα τέτοιο έξοδο για τη βελτίωση του ήχου μας.

Σε κάποια σημεία, όπως στο βαθύτερο χαμηλό και στην καλύτερη ατάκα, υπερίσχυσε ο μετατροπέας, ενώ σε κάποια άλλα, όπως στη ροή και στη μεσαία περιοχή, απρόσμενα θα έλεγα, υπερίσχυσε το Cd player.

Βλέπουμε λοιπόν πως ανάλογα με τις προτεραιότητες του καθενός θα πρέπει να κριθεί αν αξίζει ή όχι μια τέτοια αγορά.

D

deleted user 10898

Guest
στη ροή και στη μεσαία περιοχή, απρόσμενα θα έλεγα, υπερίσχυσε το Cd player.
γιατι απροσμενα?
η "ροη" πως επηρρεαζεται απο την παρεμβολη ενος εξωτερικου μετατροπεα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
γιατι απροσμενα?
η "ροη" πως επηρρεαζεται απο την παρεμβολη ενος εξωτερικου μετατροπεα?
Απρόσμενα γιατί περίμενα από το μετατροπέα επικράτηση σε όλους τους τομείς έστω και με βραχεία κεφαλή σε κάποιους.

Λέγοντας <<ροή>> εννοώ την ομοιογένεια στην εξέλιξη του μουσικού γεγονότος.
Είναι κάτι που για εμένα τουλάχιστον λέει πολλά για μια σωστή σχεδίαση.
Αυτή επηρεάζεται πολύ από τα φίλτρα και το στάδιο εξόδου κυρίως.
Τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει.

Θεωρήστε δεδομένη τη χρήση ενός εξαιρετικού ψηφιακού καλωδίου ώστε να εξαχθούν ορθά συμπεράσματα.

Reaction score
3.980
Απάντηση: Όλα με το μαχαίρι...

Ωραία πράγματα!
Αυτές είναι ζουμπουρλούδικες καταστάσεις: η πραγματικότητα του καθιστικού, κόντρα στις παπαρίτσες που ξεκινάνε σαν διαπίστωση σε 1-2 μηχανήματα κ μετά εξαπλωωωωώνονται κ γίνονται κανόνας.
Αμ, δέ!:126:

D

deleted user 10898

Guest
Απρόσμενα γιατί περίμενα από το μετατροπέα επικράτηση σε όλους τους τομείς έστω και με βραχεία κεφαλή σε κάποιους.

Είναι κάτι που για εμένα τουλάχιστον λέει πολλά για μια σωστή σχεδίαση.
Αυτή επηρεάζεται πολύ από τα φίλτρα και το στάδιο εξόδου κυρίως.
Τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει.

Θεωρήστε δεδομένη τη χρήση ενός εξαιρετικού ψηφιακού καλωδίου ώστε να εξαχθούν ορθά συμπεράσματα.
πολυ ωραια.
εκτος απο το ψηφιακο καλωδιο η μετατροπη σε spdif δεν θεωρεις οτι επηρεαζει αυτη την ροη?
δεν ειναι λογικο το απευθειας "τάισμα" του dac του πλαυερ να εχει πλεονεκτημα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Όταν αναφερόμαστε σε δύο ίδιας ποιότητας κυκλώματα το απευθείας είναι λογικό να υπερέχει.

Όμως έχω ακούσει θαυμάσια αποτελέσματα από μετατροπείς παρά την όποια μετατροπή του ψηφιακού σήματος και απόδοση πολύ καλύτερη από αυτή του player που χρησιμοποιήθηκε σαν οδηγός.

Ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ποιο σύγχρονο μετατροπέα που στις όποιες δοκιμές, πάντα σύμφωνα με τους γράφοντες, υπερίσχυσε των φτηνών Cd player.

D

deleted user 10898

Guest
πετρο νομιζω οι παρατηρησεις σου ειναι υπερχρησιμες για το συγκεκριμενο κοματι της αγορας. και οπως ξερεις δεν αρκει ο μετατροπεας να ειναι συγχρονος, πρεπει να ειναι και "ασυγχρονος", η γενικα να εχει κυκλωματα εισοδου ικανα να μειωσουν τα εγγενη μειωνεκτηματα της spdif. δεν βαζεις κανα ονοματακι να μαθαινουμε?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
πετρο νομιζω οι παρατηρησεις σου ειναι υπερχρησιμες για το συγκεκριμενο κοματι της αγορας. και οπως ξερεις δεν αρκει ο μετατροπεας να ειναι συγχρονος, πρεπει να ειναι και "ασυγχρονος", η γενικα να εχει κυκλωματα εισοδου ικανα να μειωσουν τα εγγενη μειωνεκτηματα της spdif. δεν βαζεις κανα ονοματακι να μαθαινουμε?
Μα έγραψα πως το Cd player της σύγκρισης ήταν το ΥΑΜΑΗΑ 396:138::138::138:
(Τώρα που το προσέχω κατά λάθος έγραψα 397 ενώ ήταν το προηγούμενο μοντέλο)

Ξέρεις πως σε αυτόν τον τομέα έχω τους ενδοιασμούς μου.
Απλά ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΕΣ και μετά από ΑΚΡΟΑΣΗ και ΣΥΓΚΡΙΣΗ αγορές.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.729
Απάντηση: Re: Όλα με το μαχαίρι...

εγώ πάλι δε καταλαβαίνω τίποτα.

Δηλαδή πχιό μουσικό γεγονός δε ρέει? Τι παθαίνει? Πήζει?

Τι πα να πει "δεν έχει ομοιογένεια η εξέλιξη"? Δηλαδή πόσο πχιό ονομοιογενώς εξελίσσεται το έργο?

Μη μου αρχίσεις και συ τα πρατ και καραφλιάσω τελείως....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Re: Απάντηση: Re: Όλα με το μαχαίρι...

Τι πα να πει "δεν έχει ομοιογένεια η εξέλιξη"? Δηλαδή πόσο πχιό ονομοιογενώς εξελίσσεται το έργο?

Δυστυχώς κολλάει και πήζει τρελά με κάτι μηχανάκια του πωπού, ιδίως πηγές, που δεν είναι απαραίτητα και φτηνά.

Το ιδιαίτερο με SET ενισχυτικά είναι λίγο ακριβό αλλά για εσένα θα κάνω κάτι καλύτερο:138::138::138:

Βλάσης ακούει? Για πες τη γνώμη σου...

Reaction score
3.980
Απάντηση: Re: Όλα με το μαχαίρι...

Nαί μπρέ πήζει...κρίμας πούσαι και διαβασμένος!
Ντεν άκουσες για τα πηχτρόνια?
Και για το φάρμακο λαμπιόνια?

Διαβάζουμε κ λίγο λέμεεε..

Α, πέραν της πλακός, πρέπει ναχεις ακούσει ΜΟΝΟ πολύ καλά σεταρίσματα για να μην έχεις εισπράξει αυτο που περιγράφει ο Πέτρος σαν "μη ροή".

Εκτός αν μόνο εμείς οι ευαισθητούληδες με τα βινύλια μοιραζόμαστε τέτχιου είδους εμπειρίες!:142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όλα με το μαχαίρι...

Το ιδιαίτερο με SET ενισχυτικά είναι λίγο ακριβό αλλά για εσένα θα κάνω κάτι καλύτερο:138:
αμα πάντως σου λείπει καμιά λάμπα για σετ, πες μου. έχω κάτι 211 και 845 στην άκρη, από τα ...παιδικά μου χρόνια! :138::137:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όλα με το μαχαίρι...

αμα πάντως σου λείπει καμιά λάμπα για σετ, πες μου. έχω κάτι 211 και 845 στην άκρη, από τα ...παιδικά μου χρόνια! :138::137:
Πιστεύω πως κάποιες παιδικές σκέψεις και εντυπώσεις, τότε που το μυαλό μας δεν είχε προλάβει να προγραμματιστεί και να μας καθοδηγεί, είναι ποιο αγνές και ποιο αθώες και ίσως να μας δίνουν μια ξεγνοιασιά που λείπει στις μέρες μας.:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.554
Members
38.570
Νεότερο μέλος
gvafi72