Όλες οι “ΚΑΥΤΕΣ” ερωτήσεις για τα Blue Ray και το True D.D.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Εν αναμονή των Blue Ray και των True D.D. μας έχουν γεννηθεί κάποιες απορίες και δημιουργηθεί μια δίψα για ανεύρεση κάποιων manual ετσι ώστε να πάρουμε μια πρόωρη γεύση για τις δυνατότητες αυτόν τον μηχανημάτων.
Αραγε ξερει κανεις αν ………..

Α) ΕΙΚΟΝΑ

Τα blue ray θα παίζουν τα παλια dvd 520p και εάν ναι (που δεν υπαρχει λόγος για το αντίθετο) θα εχουν και scaler ? Τωρα θα μου πειτε τι να το κανει ένα high definition blue ray dvd player το scaler? Το ρωτάω για να δω εάν θα μπορούμε να κάνουμε up scaling τα παλια dvd μας από 520 σε 720 και 1080.
Η θα χρειαστεί για αυτή την δουλεία να κρατήσουμε τα τωρινά μας dvd players?
Θα μπορει αραγε κάποιο από τα blue ray players να παίζει τις 2.35.1 ταινίες σε ολη την οθόνη χωρις τις ενοχλητικές μαυρες μπαρες η να βαζει τους υποτιτλους στο καδρο? Λεω εγω τωρα… Δεν μπορει με τοσο που θα κοστιζει ένα blue ray player και τοσα giga πληροφορια που θα εχει ένα blue ray dvd δισκακι να μην προσφερει καποια extra καλουδια?
Κλείνοντας το θεμα τις εικόνας λέτε να βγει κανα εξωτερικό βοήθημα της εικόνας και για τα blue ray ? Κατι παρεμφερή ισως σαν τα εξωτερικα scalers που εχουμε σημερα. Ποιος ξέρει…

Β) ΗΧΟΣ

Το καινούργιο format ήχου το True D.D. θα το παίζει ο τωρινός ενισχυτής μας? Δεν ζητάω να αποδικοποιει καθος αυτό θα το κανουν οι καινούργιοι AV. Απλα αναρωτιεμαι λογω του ασυμπιεστου ηχου στα καινουργια dvd δισκακια και με την συνδεση coaxial η οπτικης ιννας ενως blue ray player με έναν τωρινο AV αν θα εχουμε καλύτερο ήχο από ότι τωρα?
Όπως το σκέφτομαι πρέπει, γιατι αν και το coaxial δεν μπορεί να μεταφέρει τον ιδιο αριθμό καναλιών η την ίδια ποιότητα ήχου που ένα hdmi καλώδιο μπορεί να μεταφέρει, κάνοντας ‘down sampling’ τον ήχο στις δικές του δυνατότητες μεταφοράς και ανάγνωσης ΙΣΩΣ λογο του ασυμπίεστου ήχου εξ αρχής να έχουμε καλύτερα ακουστικά αποτελέσματα…
Οσο αφορα την παρακολουθήσει 7.1 που θα είναι μάλλον τα περισσότερα True D.D. με ένα upmix 7.1 από τον ενισχυτή μας το πρόβλημα μπαλώνετε προσωρινά μεχρι την αγορά ενός καινούργιου AV.

Βέβαια ολοι θα αγοράσουμε blue ray players αλλα για να γλιτώσουμε την άμεση αγορά καινούργιου av μήπως θα εχουμε καλύτερο ηχο από τους τωρινούς? Έτσι για να αφήσουμε να περάσει και λίγος χρόνος, να βγουν μερικά μοντέλα, και να πέσουν λίγο και οι τιμές.

Οποίος εχει απαντήσεις και γνώσεις επί των θεμάτων που ανέπτυξα παρακαλώ ας τις μοιραστεί μαζι μας.
Και εγω θα τον κερασω 3 giga hd υλικό η 3 κιλά μπίρα! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Το Blue-ray δεν έχει συμβατότητα προς τα πίσω μιας και χρησιμοποιεί την μπλε ακτίνα laser και όχι την κόκκινη που χρησιμοποιούν τα σημερινά dvd players. Το ΗD-DVD έχει προς τα πίσω συμβατότητα...

Για το ήχο είναι καλή η ερώτησή σου... αλλά δεν έχω απάντηση...
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Για τον ήχο θα υπάρχει συμβατότητα προς τα πίσω με την έννοια ότι θα έχουμε ήχο με τους σημερινούς ενισχυτές και μάλιστα καλύτερης ποιότητας από την σημερινή ποιότητα τον dvd.
Επίσης οι σημερινή ενισχυτές θα μπορούν να δεχτούν την μεγαλύτερη ποιότητα ήχου από τις αναλογικές εισόδους 5.1 φτάνει το νέο player να υποστηρίζει αποκωδικοποίηση του ήχου με αναλογικές εξόδους.
 

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Τι εννοεις αναλογικες? Μαλλον λες για τις coaxial Και οπτικες που ειναι φυσικα ψηφιακες. Τα blue ray οταν βγουν με coaxial θα τα συνδεσουμε στους AV μας.
 

Μηνύματα
1.790
Reaction score
2
Σωστά λέει αναλογικές ο Αντώνης Κ. Αν κατάλαβα καλά μιλάει για HD players που θα έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή και που θα στέλνουν το αποκωδικ. σήμα στον AV μόνο για ενίσχυση.

Κάτι σαν τα dvd players με αποκωδ. Dolby Digital για να μπορείς να εκμεταλευτείς έναν ενισχυτή Pro Logic πχ.

Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ. :)
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Αφού οι παρόντες av δεν αποκωδικοποιούν τα νέα formats, τότε στην αρχή θα αφήνουμε αυτό να το κάνει ο εκάστοτε player (BR ή HD). Άρα αναλογικά θα συνδεθεί το player με τον av στην αρχή.

Από την άλλη εγώ πιστεύω ότι με την ψηφιακή τεχνολογία δεν υπάρχει καθυστέρηση, μόλις σκάσουν στην αγορά, για τα καλά, τα BD/HD players, θα βγουν και νέοι av receivers.
 

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Mάλιστα. Τώρα το κατάλαβα και εγώ. Δίκιο έχει. Καλό θα είναι αυτό εάν έχουν ενσωματωμένους αποκωδικοποίητες τα καινούρια players (αναλογικούς)
Ετσι για να κάνουμε λιγο χαβαλέ με τον av μας μεχρι να πεσουν οι τιμες των καινούριων.
Υποπτεύομαι ότι τα new hd dvd θα κοστίζουν από 700 και οι av από 1.200
Παντως hd dvd και ειδικα αν βγουν ταυτοχρονα και οι ταινιες hd στα βιντεοκλαμπ σιγουρα θα παρουμε ολοι μας και από τις αρχες!
Φανταστειτε να κυκλοφορουν ταινιες hd στα βιντεοκλαμπ και να μην εχουμε hd dvd για να τις δουμε…
Οσο αφορα τον ηχο μπορω να κανω λιγο κράτη και να βολευτώ με τον pioneer που εχω…
Στην εικονα θα είναι όλα τα λεφτα !!!
 


Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Παίδες οι παρόντες αποκωδικοποιητές θα είναι σε θέση να αποκωδικοποιούν το νέο format ήχου Dolby digital plus αλλά με μειωμένο data rate αλλά και λιγότερα κανάλια όπου αυτά υπάρχουν!

Τα νέα HD players θα έχουν και αυτά 5.1 αναλογικές εξόδους ήχου για να κρατήσουν την συμβατότητα ήχου με τους σημερινούς ενισχυτές.
Το ίδιο πράγμα έγινε όταν παρουσιάστηκε το Dolby digital πολλά DVD players ερχόντουσαν εφοδιασμένα με 5.1 αναλογικές εξόδους για να υπάρχει συμβατότητα με του τότε ενισχυτές της εποχής που ονομάζονταν Dolby digital ready!

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=1614
Εδώ για την συμβατότητα του Dolby digital plus


http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=7497

Εδώ σχετικά με το Dolby TrueHD
 

Μηνύματα
1.790
Reaction score
2
Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλα ας πούμε ένα παράδειγμα για να δω αν κατάλαβα καλά.

Έστω οτι έχω ένα καινούριο blu-ray/HD-DVD player με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητη Dolby Digital Plus και αναλογικές εξόδους 5.1 και για ενισχυτή αυτόν που έχω τώρα (Yamaha 640) με 5.1 αναλογικές εισόδους.

2 περιπτώσεις:

Συνδέω το player με τον ενισχυτή ψηφιακά (coaxial/optical).
Ο ενισχυτής παίρνει κωδικοποιημένο σήμα Dolby Digital Plus το οποίο διαβάζει σαν απλό Dolby Digital αλλά με κάπως αυξημένο bit rate και όσα κανάλια υποστηρίζει ο ενισχυτής μου (δηλαδή 6.1). Άρα ακούω Dolby Digital με 6.1 κανάλια και λίγο αυξημένο bit rate σε σχέση με το dvd.


Συνδέω τις 5.1 αναλογικές εξόδους του player με τις 5.1 εισόδους του ενισχυτή.
O αποκωδ. του player αποκωδικοποιεί το Dolby Digital Plus, κάνει downmix σε 5.1 κανάλια, το μετατρέπει σε αναλογικό σήμα και το στέλνει στις 5.1 εξόδους του. Ο ενισχυτής παίρνει το αποκωδικοποιημένο σήμα στις 5.1 εισόδους του και απλώς το ενισχύει χωρίς άλλη επεξεργασία. Άρα ουσιαστικά θα ακούω Dolby Digital Plus (πολύ καλύτερο bit rate απο το απλό Dolby Digital) αλλά μόνο 5.1 κανάλια.

Είναι έτσι; :roll:


ΥΓ. Το συγκεκριμένο τοπικ δεν θα ταίριαζε καλύτερα στο HDTV board; Μήπως να μεταφερθεί εκεί;
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Έτσι είναι αν και στην περίπτωση τον 5.1 αναλογικών εξόδων για να πάρουμε σωστό ποιοτικό ήχο χρειαζόμαστε και ποιοτικό player ανάλογο της ποιότητας του ενισχυτή.

Αν το φιλοσοφήσουμε κάπως θα δούμε ότι τελικά όσοι κολλήσαμε το μικρόβιο δεν θα αρκεστούμε ούτε στο καλύτερο bit rate τον σημερινών ενισχυτών μας αλλά ούτε στις αναλογικές εξόδους. Ετοιμαζόμαστε για την κατάλληλη στιγμή για αναβάθμιση και ενισχυτή!
 

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Σωστος ο Αντωνης !
Το τσουβαλι με τα λεφτα μωρε το τσουβαλι με τα λεφτα που ειναι?
Οταν φτασει η ωρα θα το βρω που θα παει...
Τοσα εχω χαλασει στους new av θα κολησω?
P.S. Καπνιζω craven καπνο. Το λεω για να ξερετε τι θα μου φερνετε στην φυλακη απο τα χρεη!
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.653
Μηνύματα
2.870.327
Members
37.934
Νεότερο μέλος
daemon76
Top