Όργανα και Περιβάλλοντα μετρήσεων συσκευών Ήχου

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Διαβάζουμε, ειδικά στην κατηγορία DIY αλλά και σε άλλες, για μετρήσεις απόκρισης, ισχύως, ευαισθησίας, παραμόρφωσης κλπ. για όλες σχεδόν τις Ηλεκτρονικές Συσκευές αναπαραγωγής του ήχου (και της εικόνας αλλά δεν θέλω να καταπιαστώ με αυτές).
Ας αναφέρουμε τα όργανα που χρησιμοποιούμε, τα softwares, τις συνθήκες καθώς και τα περιβάλλοντα που γίνονται αυτές οι μετρήσεις, ειδικά για τα ηχεία. Αν κάποιος έχει στήσει dedicated χώρο ή εργαστήριο καλό είναι να μας βάλει και μερικές φωτογραφίες.
Για να δούμε, πόσο ¨ερασιτέχνες¨ ή ¨επαγγελματίες" είμαστε...
Γιάννης
 
Last edited:

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Να βάλω εγώ δύο φωτογραφίες με τα βασικά όργανα μέτρησης και παραγωγής (κάποια δεν χρειάζονατι πια αλλά μένουν στο ράφι για συναισθηματικούς λόγους). Και φυσικά εργαστήριο χωρίς μουσική δεν γίνεται. Η συγκεκριμένη μονάδα TEAC χρησιμεύει και σαν μηχάνημα δοκιμής συσκευών ήχου. Έχει line out, pre out και phono in. Δίπλα είναι κρεμασμένα (δεν φαίνονται) και δύο δίδρομα ηχεία monitors, παθητικά, για τους ίδιους λόγους, διασκέδασης και δουλειάς.
 

Attachments

Last edited:

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Κανείς άλλος κάποιο σχόλιο ή παρουσίαση; Κάτι για μετρήσεις ηχείων; Πως παρουσιάζετε καμπύλες απόκρισης κλπ. που γίνονται οι μετρήσεις;
 

Μηνύματα
441
Reaction score
1.483
Το να εχει κανεις παλμογραφο Tektronix σημαινει πως περα του οτι αναζητα την ακριβεια ειναι και μερακλης !

Καποτε πηραμε κει εμεις εναν για το Service και μας εβαλαν να υπογραψουμε οτι δεν θα φυγει στο ανατολικο μπλοκ.

Δυστυχως εκλεισα το μαγαζι και οτι ειχα δοθηκε αλλοιως θα ανεβαζα και εγω κατι....
 
Last edited:

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Έτυχε χθές να βλέπω αυτό το βίντεο του Ντάνι (τίμιο και καλό παιδί ο Τεξανός 🙂 ) και στο 14.45 και μετά λέει για τις μετρήσεις του ¨Ατκινσον και πως μετράει το χαμηλό και το κάνει sliced in στην καμπύλη του διαγράμματος βγάζοντας σε ολα αυτή την τόνωση hump εκεί που επιλέγει να κάνει την αλληλοεπικάλυψη τους και για τον επηρρεασμό του δωματίου κλπ, και συμφωνώ, αλλά εάν μπορεί κανείς (κάποιος) γνώστης να το σχολιάσει περισσότερο ;

Το αναφέρω περισσότερο για την σημασία που δίνουν πολλοί στις μετρήσεις του και την επιρροή που έχει και βγάζουν κάποια συμπεράσματα μέχρι και για το 1-2 db.

 
Last edited:

Μηνύματα
441
Reaction score
1.483
Έτυχε χθές να βλέπω αυτό το βίντεο του Ντάνι (τίμιο και καλό παιδί ο Τεξανός 🙂 ).....
Το ειδα μιας και το ανεβασες εσυ, καλες φαινονται οι μετρησεις που εκανε και εδειξε, θα σου πω ομως κατι απο την δικη μου μικρη εμπειρια.

Συνηθως μετρησεις γινονται με pink noise πραγμα καλο για να μετρησεις ενα ηχειο σε ειδικο χωρο αλλα αυτο που μετραει νομιζω ειναι το πως ακουγεται αυτο το ηχειο στον χωρο του ακροατη. Το smaart που δουλευα εγω μετραγε πρωτα την καθυστερηση που εκανε ο ηχος για να φτασει απο το ηχειο στο μικροφωνο μετρησεων και αυτην την χρονικη διαφορα την κραταγε για ολη την συνεχεια των μετρησεων.

Μετα εβαζες ενα μουσικο κοματι να παιξει και εκεινο μετραγε τις διαφορες του ηχου που εφευγε απο την πηγη με αυτον του μικροφωνου, με αυτον τον τροπο "φορτωνες" τον χωρο σε πραγματικες συνθηκες και αυτο που επαιρνες ηταν αξιοπιστες μετρησεις.

Ακομα και σε PA το ειχα δουλεψει με πολυ καλα αποτελεσματα.
 

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Επανέρχομαι, διαβάζω εδώ για μετρήσεις, κυρίως ηχείων. Μπορείτε να παρουσιάσετε τον μετρητικό εξοπλισμό αλλά και το περιβάλλον που γίνονται αυτές οι μετρήσεις; Έχετε dedicated rooms ή γίνονται σε απλούς χώρους ακροάσεων;
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Δεν είναι πολύ συχνή η ανάρτηση μετρήσεων ηχείων. Κυρίως βλέπουμε μετρήσεις χώρου+ηχείων.
Από μετρήσεις ηχείων, τελευταία ανεβαίνουν σπινοράματα από εξωτερικό.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.087
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top