Όσο μια λάμπα........

Reaction score
3
.....θα κοστίζει σε λίγο καιρό ο Toshiba μου.
Δείτε εδώ: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=1018&product=835145&tab=marketing
Βέβαια δεν ξέρω αν θα υπάρχει, αφού λέει "αναμενόμενο" στη διαθεσιμότητα.
Αλήθεια, η λάμπα του κόστιζε κάπου στα 400€. Κι ο προβολέας στα 2000€.
Τώρα η λάμπα είναι στα 200€; Δεν το πιστεύω.
Αχ, πως καταντήσαμε Toshiba.......

Reaction score
3
Απάντηση: Όσο μια λάμπα........

Σίγουρα το περίμενα, αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω αν θα βρω λάμπα σε 2-3 χρόνια που μπορεί να χρειαστεί και πόσο θα έχει.
Ελπίζω να ακολουθεί και η λάμπα την πτώση των τιμών.
Άλλωστε γιατί πρέπει να αλλάζουμε προβολέα, είναι υποχρεωτικό;

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Όσο μια λάμπα........

Σίγουρα το περίμενα, αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω αν θα βρω λάμπα σε 2-3 χρόνια που μπορεί να χρειαστεί και πόσο θα έχει.
Ελπίζω να ακολουθεί και η λάμπα την πτώση των τιμών.
Άλλωστε γιατί πρέπει να αλλάζουμε προβολέα, είναι υποχρεωτικό;
Δεν ειναι υποχρεωτικο.
Εξ αναγκης λεγεται.:cool_4:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Άργησε αλλά έπεσε η τιμή του.
Ήμουν έτοιμος να τον πάρω για το μαγαζί μου από το Pixmania όταν τον είχαν 1600 ευρώ.
Και τελικά πήρα τον Ιnfocus με 999.
Κων/νε σιγά μην αλλάζεις λάμπα όταν χρειαστεί.
Αλλάζεις προβολέα.
Απλά πράγματα.

Reaction score
3

Δεν είναι θέμα οικονομικό τόσο Μιχάλη, όσο ότι μας κοροϊδεύουν οι εταιρείες με την συνεχή πτώση τιμών, όταν τους συμφέρει.
Θα προτιμήσω να αλλάξω τουλάχιστον για μια φορά λάμπα (140 ώρες περίπου έχω μέχρι τώρα). Γιατί; Έτσι για να δω αν θα έχουν και πόσο θα κοστίζει.
Άλλωστε οι εταιρείες έχουν για 7 χρόνια υποχρέωση να παρέχουν ανταλλακτικά για τις συσκευές τους και μάλιστα ο χρόνος υπολογίζεται από την στιγμή που σταματά να βγαίνει το μοντέλο.
Έτσι και δεν έχουν λάμπα ή την έχουν σε υπερβολική τιμή (τώρα είναι στα 500€ περίπου), με βλέπω να τους τρέχω στα δικαστήρια και στο τέλος να αποζημιωθώ με καινούργιο προβολέα. Και μην νομίζει κανείς ότι δεν θα το κάνω.
Κυριακή κοντή γιορτή, που λέει και η παροιμία.

Reaction score
0
Eγώ έχω περάσει τις 4.500 ώρες σε ένα παλιό philips monroe και δείχνει ακόμα σχετικά αξιοπρεπώς για τις δυνατότητές του, χωρίς να τον έχω ανοίξει ούτε καν για να καθαρίσω το φίλτρο!

Αυτή η διάρκεια και ανθεκτικότητα λάμπας είναι υπεραρκετή πιστεύω ... ο δικός μου έχει αντικαταστεί ουσιαστικά και δουλεύει ελάχιστα τώρα, χωρίς να χρειαστεί να χαλάσει.
Μήπως όμως τελικά βολεύει της εταιρίες να έχουν λίγο φτηνότερα τα μοντέλα και ακριβές-ευπαθείς λάμπες , αλλά και εμάς δεν μας πειράζει τόσο όσο λέμε?
(απλά αναρωτιέμαι γιατί δεν ακολούθησαν και άλλοι το παράδειγμα της philips τόσο καιρό, αν πραγματικά ήταν τόσο σημαντικό)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Ο Philips Monroe είναι μοντέλο που είχα κι εγώ κάποτε και το έγραφε και στην ετικέτα του διατυμπανίζοντας τη μεγάλη διάρκεια της λάμπας του για 6000 ώρες.
Αυτή η ιστορία με τις λάμπες πάντως είναι πονεμένη. Πότε θα βγούν οι LED;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.503
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus