Όταν είσαι μερακλής/μερακλού


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
41.002
Reaction score
69.654
Ο αφροποιητής σου δεν είναι καλός.

Έχω αυτόν και γ@μει
Έρχεται όμως χωρίς τον αντάπτορα για το πλυστικό σου, θα πρέπει να πάρεις και αντάπτορα, άρα υπολόγισε άλλα 15€


Μιά χαρά είναι, δεύτερη φορά τον χρησιμοποιώ σε 2 χρόνια κι έβαλα πολύ νερό κατά λάθος.

Που μας κατάντησαν ... να πλένουμε τα μπεμβε, μονοι μας, με το χέρι ....

Τρατζικ!
Πρώτον, μου αρέσει. :p

Δεύτερον, την άνοιξη που γυρίσαμε απο μεγάλη εκδρομή με το Μινάκι εντελώς γεμάτο έντομα, πήγα μετά απο 15 χρόνια σε πλυντήριο. Έβαλε ο "μάστορης" φουλ πίεση απο κοντά για να ξεμπερδεύει και μου ξεφλούδισε το βερνίκι στο καπώ και τον προφυλακτήρα σε σημεία που είχε χτυπήματα απο πετραδάκια...
Θαααα το βάψω αλλά σε πλυντήριο δεν ξαναπατάω.

EDIT: Το BMWδάκι σε 1,5 μήνα έχει ήδη 7-8 πετροχτυπήματα στο καπώ... Το snowfoam μας μάρανε. :roflmao:
Τα κακά των υψηλών ταχυτήτων σε εθνικές, οπουδήποτε στον κόσμο φυσικά.
 

Μηνύματα
6.632
Reaction score
8.268
Τα κακά των υψηλών ταχυτήτων σε εθνικές
Και των παράνομων φορτηγών, χωρίς κουκούλα στην Ελλάδα. :D Εγω τα περνάω γρήγορα και απο απόσταση όλα αυτά.
 
Μηνύματα
12.164
Reaction score
15.207
στον αφροποιητή τη καθαριστικό βάνετε;
εγώ είμαι παραδοσιακός , ξεπλένω με πίεση και μετά απαλά απαλά με meguiars gold class δυο φορές.
 


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
41.002
Reaction score
69.654
Nilfisk που ήταν στο σετάκι και Meguiar's Ultimate που κάθεται στο ντουλάπι 2-3 χρόνια.
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
1.949
Reaction score
4.481
Μιά χαρά είναι, δεύτερη φορά τον χρησιμοποιώ σε 2 χρόνια κι έβαλα πολύ νερό κατά λάθος.
Από περιέργεια, γιατί τον χρησιμοποείς τόσο σπάνια;

Ρωτάω γιατί δεν φαίνεται να είσαι σαν κι εμένα που όντως τα πλένω μια φορά το χρόνο 😄
Οπότε υποθέτω πως απλά δεν χρησιμοποείς τον αφροποιητή για κάποιο λόγο. Φαίνεται καλή και εύκολη/γρήγορη μόντα όμως, όχι;
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
41.002
Reaction score
69.654
Από περιέργεια, γιατί τον χρησιμοποείς τόσο σπάνια;
Απο βαρεμάρα. Ιδίως τον χειμώνα, πολλές φορές δεν χρησιμοποιούσα ούτε το πλυστικό οπότε το Μινάκι (2019 Οκτώβριο αγορασμένο καινούριο, έχει 30000km) είναι pute απο swirls.
Το Μπεεμβεδάκι το λυπήθηκα όμως, είναι με κεριά.
 

Μηνύματα
12.164
Reaction score
15.207
δεν έχω βρεί χρήση στον αφροποιητή να πω την αμαρτία μου.
αρχικά προϋποθέτει πολύ γρήγορο σαπούνισμα ή κρύο καιρό καθώς αν μείνει η σαπουνάδα πάνω από 4-5 λεπτά στο αυτοκίνητο θα στεγνώσει και δεν το θες.
επιπλέον χρειάζεται πολύ περισσότερο απορρυπαντικό το οποίο επίσης δεν το βρίσκω χρήσιμο.

δεν ξέρω αν "μουλιάζει η βρώμα" με τον ψεκασμό αλλά μου φαίνεται δύσκολο (χωρίς να στεγνώσει)
άσε που η φυσική γυαλάδα (αν υπάρχει) διώχνει με την βαρύτητα οτιδήποτε μοιάζει με σαπουνάδα στις κατακόρυφες επιφάνειες.

αιμ όπεν του σατζέστιενς αλλά έχω και πολλές αμφιβολίες
 
symos

You're not worthy!
Μηνύματα
1.949
Reaction score
4.481
Λοιπόν, με αφορμή αυτά που γράψατε πριν λίγο καιρό για τους αφροποιητές, έκανα λίγο ψάξιμο και άρχισα να έχω οράματα για ένα πλύσιμο (έστω "συντήρησης") που θα μπορούσα να το κάνω ακόμα κι εγώ που βαριέμαι αφόρητα, σε ελάχιστο χρόνο.

Θα μου πείτε η λύση στη βαρεμάρα είναι να στο πλένει άλλος. Δεκτό, αλλά ειδικά όταν μιλάμε για αυτοκίνητο που δεν πρέπει/μπορεί να μπει σε αυτόματο, ο χρόνος αναμονής ξεπερνάει και τη βαρεμάρα του πλυσίματος, συν ότι ποτέ δεν μπορείς να εμπιστευθείς ότι δεν θα σου κάνουν κάποια ζημιά.

Ξεκίνησα λοιπόν να ψάχνω τρόπους να κάνω το πλύσιμο όσο δυνατόν πιο γρήγορο και κατέληξα στις εξής αγορές:

α) Επέκταση 10 μέτρων για το λάστιχο (υψηλής) του πιεστικού, ώστε να το έχω μόνιμα σε μια θέση στην άκρη και να μην χρειάζεται να το κουβαλάω, να τραβάω μπαλαντέζες κλπ. Κόστος 30€ από τον Κινέζο.

1668886200342.png


β) Ένας σχετικά καλός αφροποιητής (26€ επίσης από τον Κινέζο)

1668886248055.png


και το Gentle Snow Foam της Koch-Chemie με 20€. Το κόστος φαίνεται μεγάλο για ένα λίτρο, αλλά η αραίωση είναι πολύ μεγάλη, δεν βγαίνει πάνω από 1€ ανά πλύσιμο, ίσως λιγότερο.

Για όχι πολύ βρώμικο αυτοκίνητο ή για αυτοκίνητο με κάποια προστασία (κερί, κεραμική κλπ.) μπορείς να κάνεις contactless πλύσιμο. Μόνο αφρό δηλαδή, χωρίς τρίψιμο. Αν είναι πιο βρώμικο, μπορείς να το συνδυάσεις και με το Green Star της ίδιας εταιρείας που έχει μεγαλύτερο pH και φτιάχνει "ενεργό" αφρό. Κι αν θέλει και τρίψιμο μια στο τόσο, τα ίδια προϊόντα κάνουν και για σαμπουάν.

γ) ΟΚ, πες το έπλυνες τσάκα τσάκα με σκέτο αφρό. Μετά θα κάθεσαι να σκουπίζεις; Γιατί, για να φύγουν τα άλατα; Δεν θα ήταν καλύτερα να μην έχει εξαρχής το νερό άλατα για να μην χρειάζεται σκούπισμα; Πονηρός ο βλάχος, ε; 😛

Αγόρασα λοιπόν μια "θήκη ρητίνης" των 7 λίτρων (62€) και τη γέμισα με mixed bed resin για την αφαίρεση αλάτων. Πόσο θα κρατήσει δεν ξέρω, θα δούμε. Έβαλα ένα splitter στη βρύση ώστε να μπορώ να πάρω νερό είτε απευθείας από το δίκτυο (για το πλύσιμο), είτε από το φίλτρο (για το ξέπλυμα).

Στο πρώτο πλύσιμο που έκανα και δεν σκούπισα απολύτως τίποτα, η δοκιμή ήταν επιτυχημένη! Μόνο σε κάποια σημεία στα τζάμια είδα κάποιες στάμπες και τις έκανα με ένα πανάκι, αλλά ίσως δεν το ξέπλυνα και καλά εκείνο το σημείο. Κατά τα άλλα, τίποτα!

:party:

Συνολικά λοιπόν θα έλεγα πως τα πειράματά μου ήταν επιτυχημένα. ΟΚ, δεν θα μπορείς κάθε φορά να κάνεις contactless (ειδικά εγώ που δεν έχει πάνω το αμάξι καμία προστασία), αλλά συνολικά ο χρόνος ενασχόλησης μειώνεται δραματικά.

-----------

Και μιας και ανέφερα την προστασία, ξεκίνησα να κοιτάω λίγο και αυτό το κεφάλαιο. Και για να μην χαλάει το χρώμα και για να είναι πιο εύκολο το πλύσιμο. Έπεσα λοιπόν από χθες μέσα στην σκουληκότρυπα του car detailing και η εμπειρία δεν ήταν ευχάριστη. 😳 Επαναλαμβάνω, δεν είμαι κάποιος που τα απολαμβάνει αυτά, αναγκαίο κακό είναι για μένα.

Ψάχνοντας τέλος πάντων όμως για το ποια είναι η καλύτερη (και πιο μόνιμη) προστασία, είδα πως υπάρχει πλέον κεραμική επίστρωση που μπορείς να βάλεις και να είναι μόνιμη, ώστε να προσφέρει προστασία και υδροφοβία για πιο εύκολα πλυσίματα. Τέλειο λέω, πήγα σήμερα λοιπόν σε έναν detailer να μάθω τιμή.

Είδε το αυτοκίνητο, μου είπε πως έχει πολλά swirls (αλήθεια είναι) που θα πρέπει πρώτα να αφαιρεθούν και χρειάζεται 8 μέρες δουλειά συνολικά (!!!) και 1.600€ (!!!!!). Δεν περίμενα κάτι τέτοιο είναι η αλήθεια.

Έχει κανείς εμπειρία με κάτι αντίστοιχο; Δεν θα ρωτήσω προφανώς αν "αξίζει" γιατί αυτό είναι σχετικό. Αλλά κάνει όσα υπόσχεται; Έχει μειονεκτήματα που δεν λένε; Το καλό είναι πως περνάνε τα πάντα. Ζάντες, τζάμια, φανάρια, θόλους, όλα. Οπότε θεωρητικά είναι όλα προστατευμένα (και από UV) και παραμένουν σε αυτή την (διορθωμένη/γυαλισμένη) κατάσταση για πάντα.

Αλλά από την άλλη αν μπορείς να το πηγαίνεις ξέρω γω κάθε 6 μήνες για ένα καλό κέρωμα (και γυάλισμα αν και όταν χρειάζεται) το αποτέλεσμα δεν θα είναι παρόμοιο; Όχι ότι ξέρω βέβαια πόσο θα έκανε ένα τέτοιο καλό κέρωμα, δεν έχω ρωτήσει. Οπότε οικονομικά δεν μπορώ να το συγκρίνω.

Απόψεις;
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
41.002
Reaction score
69.654

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
41.002
Reaction score
69.654
Το σκούπισμα πάντως είναι πανεύκολο πράγμα. Έχω πολλά χρόνια 2 magic κάτι τεράστια πανιά της Meguiar's και πακέτο με το Nilfisk ήταν ένα θεϊκό παχύ microfiber, όλα στεγνώνουν αυτοκίνητο σε 2 λεπτά.

Το σαπούνισμα μόνο θεωρώ ταλαιπωρία και μισώ τις ζάντες, που όμως πρέπει να κάνω ΚΑΘΕ φορά τέλειες.
Τρώνε ίδιο χρόνο με το πλύσιμο... :cry:

Αλλά μόνο με τέλειες ζάντες φαίνεται τέλειο.

Σημερνή πόπλυνα.

20221119_160845.jpg
Ορκίστηκα στο μπέιμπυ τζίζους και στη μανούλα του τημπαναγίτσα μεγάληχαρητσ' ποτέ να μην ξαναπάρω αυτοκίνητο που να μην είναι ασημί. Μόνο. Και με ασημί ζάντες. Μόνο.


EDIT: Νόμιζα οτι οι μαύρες θα θέλουν λιγότερα τριψίματα και είναι αλήθεια, μα τις θέλω ακόμα πιό τέλειες.

Γ@μώ τις μαύρες ζάντες γ@μώ, γ@μώ.

20221106_150744.jpg


Και τα μαύρα ή σχεδόν μαύρα αυτοκίνητα γ@μώ, γ@μώ. :biggrin:
 

Μηνύματα
2.043
Reaction score
6.973
Το σκούπισμα πάντως είναι πανεύκολο πράγμα. Έχω πολλά χρόνια 2 magic κάτι τεράστια πανιά της Meguiars και πακέτο με το Nilfisk ήταν ένα θεϊκό παχύ microfiber, όλα στεγνώνουν αυτοκίνητο σε 2 λεπτά.

Το σαπούνισμα μόνο θεωρώ ταλαιπωρία και μισώ τις ζάντες, που όμως πρέπει να κάνω ΚΑΘΕ φορά τέλειες.
Τρώνε ίδιο χρόνο με το πλύσιμο... :cry:

Αλλά μόνο με τέλειες ζάντες φαίνεται τέλειο.

Σημερνή πόπλυνα.

View attachment 270824Ορκίστηκα στο μπέιμπυ τζίζους και στη μανούλα του τημπαναγίτσα μεγάληχαρητσ' ποτέ να μην ξαναπάρω αυτοκίνητο που να μην είναι ασημί. Μόνο. Και με ασημί ζάντες. Μόνο.
Μεγάλο τάμα :whistling: :roflmao:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
165.980
Μηνύματα
2.694.939
Members
37.013
Νεότερο μέλος
taxidiotes
Top