Όταν το μοντέλο είναι μία...προβολή!

Reaction score
5
Με αφορμή 3-4 post που εγινε στο thread για το συγκριτικό του BenQ και του Epson, θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για τις ρυθμίσεις μίας φωτογραφικής μηχανής οταν τραβάμε την εικόνα που μας δείχνει ενας προβολέας.

Κάποια θέματα που με απασχόλησαν είναι αν πρέπει η φωτογράφιση της εικονας των δύο προβολέων να γίνεται με την ίδια ακριβώς μηχανή (2 μηχανές ίδιο μοντέλο δηλαδη) ή έστω και με διαφορετικές μηχανές αλλα με ίδιες ρυθμίσεις;
Αυτό υποστήριξε ο Βασίλης (unforgiven) πράγμα στο οποίο διαφώνησε ο Δημήτρης (Τσάλλας) λόγω της διαφορετικής φωτομετρησης που μπορεί να πάρεις σε μία εικόνα.

Εγώ προσωπικά, για να πω και την μαύρη μου αλήθεια, την ίδια εικονα την τραβάω με 2-3 διαφορετικές ρυθμίσεις μέχρι δω αυτή που ήταν πιο κοντά στο μάτι μου. Δεν το κρύβω ότι ειμαι ψιλοάσχετος με την φωτογραφία αλλα ελπίζω με μία κουβέντα εδώ να βγάλουμε γενικά μία άκρη.

minas

Πισιά
Reaction score
4.189
Μεγάαααλη συζήτηση:
Αν βάλεις σταθερή ρύθμιση στη (μια) μηχανή, είναι αυτονόητο ότι ο ένας προβολέας θα αδικηθεί, καθώς θα ευνοείται περισσότερο από τις ρυθμίσεις.
Αν αλλάξεις τη ρύθμιση για τον κάθε προβολέα, εξαλείφεις την πληροφορία της σχετικής τους φωτεινότητας (μεταξύ άλλων).

Από την άλλη, σε πραγματικές συνθήκες το μάτι προσαρμόζεται στο διαθέσιμο φως, οπότε ίσως πράγματι να βλέπεις καλύτερα στον σκοτεινό προβολέα, όταν δεν είναι δίπλα του ο φωτεινός για σύγκριση.

Food for thought, νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε άπειρες τέτοιες μικροσοφιστίες.
Προσωπική προτίμηση: Μια μηχανή, 1 σετ ρυθμίσεων. Ο καλύτερος συνδυασμός για συγκρίσεις.

Reaction score
5
Ναι Μινά. Σιγουρα μία μηχανη κι ενα σετ ρυθμισεων ειναι ο καλυτερος συνδιασμός. Αλλά στην χθεσινή περίπτωση, είχες 2 προβολείς να φωτογραφήσεις για να συγκρίνεις.
Απ'ότι εχω ακούσει καλό είναι η εικόνα του καθε προβολέα να είναι σε όσο το δυνατον μεγαλύτερη απόσταση απο την άλλη. Το να τρέχω με το τριποδο πέρα-δώθε δεν ειναι εύκολο :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88