ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑΣ

Reaction score
0
καλησπερα θα ηθελα να αγορασω μια βιντεοκαμερα FHD και χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις ειμαι αναμεσα στις:
CANON LEGRIA HFS21
http://www.intersys.gr/default.asp?p...&itm=3987&la=1
και
PANASONIC HDC-TM700
http://www.panasonic.gr/product/hdc-tm700
ποια κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερη?
και αν εχετε να μου προτεινετε εσεις καποια αλλη σαν καλυτερη
ευχαριστω

Reaction score
54
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑΣ

Είσαι ανάμεσα σε δυο από τις καλύτερες ερασιτεχνικές βιντεοκάμερες της αγοράς.
Η panasonic με τους τρεις αισθητήρες που διαθέτει , θεωρητικά τουλάχιστον έχει το πλεονέκτημα να αποδίδει μεγαλύτερο βάθος χρώματος.
Αν θες να βιντεοσκοπείς διακοπές, γενέθλια κλπ , αγόρασε όποια από τις δυο θες.
Αν είσαι επίδοξος μικρομηκάς αγόρασε την Panasonic.
Στο ίδιο επίπεδο παίζουν και οι κορυφαίες βιντεοκάμερες της Sony.

Reaction score
3

Μιας και ψάχνω κι εγώ να πάρω και έχω διαβάσει αρκετά, θα συμφωνήσω με όσα σου είπε ο yannis7.
Η κάθε μια από τις 2 που αναφέρεις έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία αναφέρονται στο διαδίκτυο εκτενέστατα.
Το μόνο που θα σου πω, (αν βέβαια σε ενδιαφέρει) είναι ότι η Canon γράφει ήχο σε AC3 2.0 και όχι σε 5.1 που γράφουν οι Sony και η Panasonic ΤΜ700.
Η Canon μπορεί να γράψει dolby 5.1, μόνο με το εξωτερικό μικρόφωνο Canon SM-V1.

Reaction score
0

Είσαι ανάμεσα σε δυο από τις καλύτερες ερασιτεχνικές βιντεοκάμερες της αγοράς.
Η panasonic με τους τρεις αισθητήρες που διαθέτει , θεωρητικά τουλάχιστον έχει το πλεονέκτημα να αποδίδει μεγαλύτερο βάθος χρώματος.
Αν θες να βιντεοσκοπείς διακοπές, γενέθλια κλπ , αγόρασε όποια από τις δυο θες.
Αν είσαι επίδοξος μικρομηκάς αγόρασε την Panasonic.
Στο ίδιο επίπεδο παίζουν και οι κορυφαίες βιντεοκάμερες της Sony.
προτεινε μου καποια σονυ
ποιες θεωρουντε καλυτερες γεικα?

Reaction score
54

Θα ήταν αφελές να πούμε ότι η μια εταιρεία είναι γενικά καλύτερη από την άλλη ,γιατί υπάρχουν μοντέλα καλύτερα και χειρότερα σε όλα τα στρατόπεδα.
Η Sony έχει εμπειρία δεκαετιών όχι μόνο στις ερασιτεχνικές κάμερες, αλλά και στα πιο κορυφαία επαγγελματικά συστήματα. Η Panasonic ακολουθεί κατά πόδας. Η Canon δεν διαπρέπει στα αμιγώς επαγγελματικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν φτιάχνει καλές κάμερες.

Αν θες ωστόσο μια πρόταση για sony μια πολύ καλή επιλογή είναι αυτή: HDR-CX550VE

Reaction score
54

Ωστόσο αν θες διευκρίνισε αν θες κάμερα γενικής χρήσεως, ή αν σκοπεύεις να την κάνεις σοβαρό χόμπυ, γιατί σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν και πιο ακραίες λύσεις , όπως αυτή εδώ:

NEX-VG10E Βιντεοκάμερα HD με εναλλάξιμο φακό

Reaction score
0

τα megapixel τι ρολο παιζουν που στην canon ειναι 8,8 και στην σονυ 4περιπου?
απο αυτες τις 2 ποια θα διαλαγες
εμενα με νοιαζει να εχει παρα πολυ καλη εικονα οσο το δυνατο καλυτερο FHD

Reaction score
0

Ωστόσο αν θες διευκρίνισε αν θες κάμερα γενικής χρήσεως, ή αν σκοπεύεις να την κάνεις σοβαρό χόμπυ, γιατί σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν και πιο ακραίες λύσεις , όπως αυτή εδώ:

NEX-VG10E Βιντεοκάμερα HD με εναλλάξιμο φακό
οχι ενταξει παμε πολυ ψηλα.ερασιτεχνικα αλλα πολυ καλης ποιοτητας εικονα

Reaction score
54

τα megapixel τι ρολο παιζουν που στην canon ειναι 8,8 και στην σονυ 4περιπου?
απο αυτες τις 2 ποια θα διαλαγες
εμενα με νοιαζει να εχει παρα πολυ καλη εικονα οσο το δυνατο καλυτερο FHD
Θα διάλεγα αυτήν με τα λιγότερα μεγκαπίξελς! ,ήτοι εν προκειμένω τη sony.
Ο λόγος: (Πριν τον αναφέρω μια παρένθεση. Αν σε ενδιαφέρει να τραβάς και φωτογραφίες και να υποκαταστήσεις τη φωτογραφική μηχανή με τη βιντεοκάμερα ,τότε διαλέγεις την Canon με τα πολλά μεγκαπιξελ. Αν όμως σε ενδιαφέρει κυρίως το βίντεο διάβασε παρακάτω)
Το full high definition βίντεο έχει ανάλυση 1920Χ1080, δηλαδή χονδρικά 2.000.000 πίξελς ή 2 μεγκαπίξελ.
Βάζοντας στον αισθητήρα εικόνας (ccd, cmos) παραπάνω pixels, αφενός μειώνεται η επιφάνειά τους, οπότε συλλαμβάνουν λιγότερο φως και παράγεται περισσότερος θόρυβος, αφετέρου ενδέχεται είτε να μη χρησιμοποιείται ολόκληρη η επιφάνεια του αισθητήρα κατά τη λήψη βίντεο ,με επίσης ολέθρια αποτελέσματα για την εικόνα (ειδικά στο θέμα θόρυβος), είτε να χρησιμοποιείται κάποιου είδους downscaling της ανάλυσης (αφαίρεση γραμμών), και πάλι με δυσάρεστα αποτελέσματα.
Οπότε καλύτερα τα 4 από τα 8 μεγκαπίξελ.

Reaction score
0

φιλε yannis7 μιας και γνωριζεις το αντικειμενο και φαινεται πως ασχολησε θα ηθελα να μου πεις αξιζει να δωσω τοσα λεφτα για καμερα η η και με μια FHD των 500ευρω θα εκανα την ιδια δουλεια?δηλαδη μια των 500 και μια των 1000 ευρω εχουν αισθητη διαφορα στην ποιοτητα της εικονας που καταγραφουν
και τελευταια ερωτηση για να μην σε ζαλιζω μπορεις να μου πεις αν σου ειναι ευκολο ποια ειναι τα πλεονεκτημα και ποια τα μειονεκτημα στις 3 συγκεκριμενες καμερες canon sony panasonic???
ευχαριστω πολυ

Reaction score
54

Φίλε αποστάτη με απασχολεί όλη μου τη ζωή το αντικείμενο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ξέρω, ή ότι έχω δοκιμάσει όλες τις κάμερες της αγοράς.
Γενικά όμως μπορώ να σου πω, πως σε μια ακριβότερη βιντεοκάμερα, ένα μέρος των χρημάτων πάει στην καλύτερη ποιότητα (οπτικών, ηλεκτρονικών μερών) και ένα μέρος στις παραπάνω ευκολίες.
Επίσης ,ενώ υπάρχει περίπτωση να μη δεις μεγάλη διαφορά σε μια συνηθισμένη λήψη, θα δεις τεράστια διαφορά όταν τα πράγματα δυσκολέψουν λίγο (παράσταση, ελλειπής φωτισμός, κινούμενα θέματα).
Μια φθηνή βιντεοκάμερα δε μπορεί να φοράει καλό φακό γιατί απλούστατα δε βγαίνει το κόστος κατασκευής. Μια πιο ακριβή θα φέρει καλύτερο φακό, άρα υψηλότερη ανάλυση (λιγότερες χρωματικές εκτροπές κλπ)
Επειδή για τη δουλειά που τις θες οι παραπάνω βιντεοκάμερες είναι οι καλύτερες, θα έλεγα να πάρεις όποια βρεις φθηνότερα και να αγοράσεις καμιά επιπλέον μνήμη.
Αν ωστόσο θες να δώσεις τα μισά χρήματα και πάλι τη δουλειά σου θα την κάνεις, απλά θα βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου στον τομέα ποιότητα-ευκολίες, όπως δηλαδή συμβαίνει με όλα τα πράγματα.
(Panasonic 3 αισθητήρες= επαγγελματική απόδοση χρωμάτων , Canon καλή και ως φωτογραφική μηχανή, Sony ένα κορυφαίο μοντέλο με ανάλογες επιδόσεις).

Τέλος μπορείς να πάρεις μια ιδέα περί της εικόνας της κάθε κάμερας, αν πας στο vimeo.com και γράψεις τη μάρκα και το μοντέλο. Έχε όμως υπόψη σου ότι τα αρχεία που προβάλλονται έχουν υποστεί συμπίεση και είναι πολύ κατώτερα αυτών που πραγματικά καταγράφουν οι κάμερες αυτές

Reaction score
0

ευχαριστω πολυ για τις συμβολες
τελικα αγορασα την CANO

Reaction score
54

Καλορίζικη και καλές λήψεις. Είμαι σίγουρος ότι θα την ευχαριστηθείς.

Reaction score
3

Καλορίζικη κι από μένα.
Κι όταν την μάθεις και δεις τι έχει υπέρ και τι κατά, γράψε αν θες τις εντυπώσεις σου για να μάθουμε κι εμείς από πρώτο χέρι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.755
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας