ΑΓΟΡΑ ΗΟΜΕ CINEMA ΕΩΣ 500€

Reaction score
0
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΗΟΜΕ CINEMA ΕΩΣ 500€

καλησπέρα σε όλους.
αποφάσισα κι εγώ να γράψω τον προβληματισμό μου και να μην πρήζω μόνο τον φίλο μου τον Ryk ο οποίος ζητούσε πληροφορίες για λογαριασμό μου. ήθελα λοιπόν αρχικά ένα συστηματάκι all in one home cinema όπως το Samsung HTD5550 (εξού και το budget των 500 ευρώ) για να συνοδέψω την Samsung plasma στις 50' που διαθέτω και βλέπω πολύ ωραία τις ταινιούλες μου. μάλιστα τον γενάρη το παρήγγειλα σε ένα online κατάστημα αλλά ήταν σε έλλειψη και το ακύρωσα. κάθε εμπόδιο για καλό λέω και μιλώντας με τον Ryk μου πρότεινε αφενός να πάω σε ξεχωριστά κομμάτια (ενισχυτής+ηχεία 5.1) και αφετέρου να ρίξω και μια ματιά στο forum αυτό που δεν ήξερα ότι υπάρχει. ζημιά μου έκανε ο άτιμος, γιατί διαβάζοντας διάφορα threads αποφάσισα να ανεβάσω το budget μου και ιδού λοιπόν που έχω καταλήξει (καθότι άσχετος και θέλω τη γνώμη σας):
1. ενισχυτή yamaha rxv671 (από ότι κατάλαβα διαβάζοντας διάφορα τεστς και κριτικές θεωρείται πολύ αξιόπιστη με καλή ποιότητα και ο συγκεκριμένος δικτυώνεται άνετα με την κεντρική μου εγκατάσταση για internet radio κοκ)
2. ηχεία μια σύνθεση της Crystal Audio γύρω στα 500 κάτι ευρώ (καλή ποιότητα και σημαντικό για μένα, ελληνική, και επίσης πολύ καλό site)
ο χώρος μου τώρα είναι κουζίνα καθιστικό ενιαίο περίπου 27μ2 αρκετά λιτός χωρίς πολλά έπιπλα ενώ τα surround ηχεία θα μπουν περιμετρικά στο μέρος του καθιστικού που είναι περίπου 10μ2. ύψος ταβανιού 2,54μ, υποβάλλω και μια σχετική φωτό DSC00313.jpg για να πάρετε μια ιδέα. η απόσταση της tv από τον καναπέ που βλέπω ταινίες είναι γύρω στα 4 μέτρα και αν μου έκοβε πριν ένα χρόνο θα έπαιρνα 60' κι όχι 50' αλλά τέλος πάντων ήταν και πιο ακριβές τότε. τι με προβληματίζει?
1. ωραία όλα αυτά που διάβασα, έκανα και τις επιλογές μου, θέλω να φτιάξω ένα σύστημα γύρω στα 1000 ευρώ, όμως όλα αυτά χωρίς να έχω ακούσει ή να δώ τα ανωτέρω μηχανάκια (δηλαδή χωρίς να τα δω/ακούσω στην πράξη, πράγμα δύσκολο) είναι λογική επιλογή?
2. μπας και τελικά είναι υπερβολικό να δώσω αυτά τα χρήματα για ένα χώρο σχετικά μικρό όπως ο δικός μου?
σημειωτέον ότι καταλαβαίνω ότι ίσως τις απαντήσεις αυτές ο κατάλληλος να τις δώσει είμαι πάλι εγώ με την έννοια του τι θέλω να κάνω και πόση πόιότητα θέλω να έχω, απλά όμως προβληματίζομαι (άσε που σκέφτομαι και τους γείτονες και το κατά πόσο μας παίρνει να έχουμε δυνατά τον ήχο στις ταινίες). αυτά, ελπίζω να μην σας κούρασα, περιμένω καμιά απαντησούλα ή συμβουλή, όλα ευπρόσδεκτα.
ευχαριστώ

ryk

Reaction score
925

καλησπέρα σε όλους.
.......
ευχαριστώ
Πςςςςς! Τους προβλημάτισες όλους!
Άμα το 'χει ο άνθρωπος.....

Reaction score
0

μπα όχι, εσύ με προβλημάτισες χεχε γι' αυτό θα τιμωρηθείς παραδειγματικά βοηθώντας με να στήσουμε το hc όταν με το καλό...

ryk

Reaction score
925

μπα όχι, εσύ με προβλημάτισες χεχε γι' αυτό θα τιμωρηθείς παραδειγματικά βοηθώντας με να στήσουμε το hc όταν με το καλό...
Άμα κεράσεις καφέ και τυροπιτίτσα.....:116:

Reaction score
0

τον καλύτερο καφέ + ζεστά κρουασάν:107:

ryk

Reaction score
925

τον καλύτερο καφέ + ζεστά κρουασάν:107:
Συνοψίζω:
http://www.crystalaudio.gr/ProductD...pxbG3xn+tCuwtF9F2yQVGOTR3iQGE3B7/thJwgSJi5gU=
http://www.skroutz.gr/s/343242/Yamaha-RX-V671.html?keyphrase=yamaha+v671

Μιλάμε για αυτά.
Το συστηματάκι καλό το βλέπω, το αν θα φας καμιά μήνυση δεν το ξέρω, όπως και το πως θα αποδίδει στο σπίτι σου. Εντάξει, σημαντικά εμπόδια δεν έχεις, ελπίζω να μη φάμε κανά Σ/Κ για να το στήσουμε! :114:
Αν υπάρχει κάποια εναλλακτική που δεν την σκέφτηκες και την σκέφτηκε κάποιος, την ακούμε (ή αν έχει κάποιος τα ίδια ηχεία)!
:619:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.482

1. ενισχυτή yamaha rxv671 (από ότι κατάλαβα διαβάζοντας διάφορα τεστς και κριτικές θεωρείται πολύ αξιόπιστη με καλή ποιότητα και ο συγκεκριμένος δικτυώνεται άνετα με την κεντρική μου εγκατάσταση για internet radio κοκ)
2. ηχεία μια σύνθεση της Crystal Audio γύρω στα 500 κάτι ευρώ (καλή ποιότητα και σημαντικό για μένα, ελληνική, και επίσης πολύ καλό site)
Mια χαρά φαίνονται ως επιλογές.
1. ωραία όλα αυτά που διάβασα, έκανα και τις επιλογές μου, θέλω να φτιάξω ένα σύστημα γύρω στα 1000 ευρώ, όμως όλα αυτά χωρίς να έχω ακούσει ή να δώ τα ανωτέρω μηχανάκια (δηλαδή χωρίς να τα δω/ακούσω στην πράξη, πράγμα δύσκολο) είναι λογική επιλογή?
Όχι.Φρόντισε να ακούσεις τουλάχιστον τα ηχεία(και αν είναι δυνατόν στον χώρο σου).Η Crystal παλαιότερα έδινα περίοδο δοκιμής,αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.Επικοινώνησε μαζί τους.

2. μπας και τελικά είναι υπερβολικό να δώσω αυτά τα χρήματα για ένα χώρο σχετικά μικρό όπως ο δικός μου?
σημειωτέον ότι καταλαβαίνω ότι ίσως τις απαντήσεις αυτές ο κατάλληλος να τις δώσει είμαι πάλι εγώ με την έννοια του τι θέλω να κάνω και πόση πόιότητα θέλω να έχω, απλά όμως προβληματίζομαι (άσε που σκέφτομαι και τους γείτονες και το κατά πόσο μας παίρνει να έχουμε δυνατά τον ήχο στις ταινίες). αυτά, ελπίζω να μην σας κούρασα, περιμένω καμιά απαντησούλα ή συμβουλή, όλα ευπρόσδεκτα.
ευχαριστώ
Κάτι ποιοτικό δεν έχει να κάνει σχέση μόνο με τις εντάσεις.Κατανοητό ότι home cinema=εντάσεις,αλλά απ την άλλη θες να είναι καθαρός ο ηχός ακόμα και σε μέτριες ή χαμηλές εντάσεις.Οπότε άκου πριν εκταμιεύσεις..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.482

Συνοψίζω:
http://www.crystalaudio.gr/ProductD...pxbG3xn+tCuwtF9F2yQVGOTR3iQGE3B7/thJwgSJi5gU=
http://www.skroutz.gr/s/343242/Yamaha-RX-V671.html?keyphrase=yamaha+v671

Μιλάμε για αυτά.
Το συστηματάκι καλό το βλέπω, το αν θα φας καμιά μήνυση δεν το ξέρω, όπως και το πως θα αποδίδει στο σπίτι σου. Εντάξει, σημαντικά εμπόδια δεν έχεις, ελπίζω να μη φάμε κανά Σ/Κ για να το στήσουμε! :114:
Αν υπάρχει κάποια εναλλακτική που δεν την σκέφτηκες και την σκέφτηκε κάποιος, την ακούμε (ή αν έχει κάποιος τα ίδια ηχεία)!
:619:
Αν αυτού του σετ ηχείων θα ήταν προτιμότερο αυτό(με 10'' sub),με μικρή επιβάρυνση.
Απο ενισχυτές,μαλλον αυτός είναι ο πιο οικονομικός της αγοράς με ιντερνετικό ράδιο.

ryk

Reaction score
925

Αν αυτού του σετ ηχείων θα ήταν προτιμότερο αυτό(με 10'' sub),με μικρή επιβάρυνση.
Απο ενισχυτές,μαλλον αυτός είναι ο πιο οικονομικός της αγοράς με ιντερνετικό ράδιο.
Α! να του αγοράσω τσιγάρα δηλαδή!:114:
Πέρα από την πλάκα, το σκέφτηκα και γω το 10ιντσο (μου άρεσε και περισσότερο οπτικά). Μήπως είναι υπερβολή? (θα μου πεις υπάρχει υπερβολή στο μπάσο? μόνο αν πέσει κανά ντουβάρι!)

Reaction score
0

ωραία τα συνόψισες... έχω και το design στα ηχεία που το θέλουμε, δευτερεύων μεν αλλά σημαντικό ολίγον τι
ελπίζω να μη φάμε κανά Σ/Κ για να το στήσουμε! :619:
τι? ολόκληρο ΣΚ?? εξωφρενικόν!

Reaction score
0

σ' ευχαριστώ, κι εγώ έτσι το σκεφτόμουν... όσο για τα ηχεία, ευχαριστώ, 10'' sub ε? ε ρε τι έχει να γίνει....

Reaction score
0

Η Crystal παλαιότερα έδινα περίοδο δοκιμής,αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.Επικοινώνησε μαζί τους.
ισχύει, αλλά μόνο για πελάτες επαρχίας... έτσι λέει το site τουλάχιστον, για τους εν αθήναι, στα πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών κοκ...δεν είναι και άσχημη ιδέα, θα πάμε...(ακούς Ryk??)

Reaction score
0

Φρόντισε να ακούσεις τουλάχιστον τα ηχεία. Επικοινώνησε μαζί τους. Οπότε άκου πριν εκταμιεύσεις..
πάντως εσένα σε άκουσα φίλε μου και ακολουθώ τη συμβουλή σου: αύριο έχω δοκιμαστική ακρόαση των ηχείων στο demo room της crystal audio...ανυπομονώ!

Reaction score
51

εντυπωσεις απο την ακροαση?

Reaction score
0

λοιπόν, η συνάντηση έγινε την παρασκευή το απόγευμα. το σύστημα αποτελείτο από 2 δίπολους μπροστινούς BPT2.0, ένα κεντρικό LCR και το sub το 10'. δυστυχώς δεν είχαν σύνδεση των υπόλοιπων surround λόγω ενός προβλήματος. να σημειώσω ότι ο χώρος ήταν σχετικά μεγάλος, πιο μεγάλος από τον δικό μου και πιο γεμάτος από υλικά (μηχανήματα, ηχεία διάφορα, μοκέτα, γραφεία). έγινε μια 10λεπτη περίπου προβολή ταινίας από βιντεοπροβολέα (αδιάφορο βέβαια, για τον ήχο πήγαμε). την ταινία δεν την είχα δει αλλά ήταν μία σκηνή με τον Dennis Quaid με ένα αεροπλάνο που περνάει μέσα από μία καταιγίδα. η εντύπωσή μου από τον ήχο ήταν καλή: καθαρός ήχος, το SUB που ήταν τοποθετημένο αριστερά στα 2μ από την θέση ακρόασης μάλλον βάραγε αλλά νομίζω ότι θα είναι πιο εμφανές σε άλλο χώρο. από ότι είδα ο ενισχυτής (νομίζω Onkyo) έπαιζε ένταση αν δεν κάνω κάποιο λάθος μεταξύ -20db και -10db. μετά ακούσαμε σε στέρεο ακρόαση για μουσική μία Live εκτέλεση του Hotel California όπου εκεί ενθουσιάστηκα περισσότερο. δεν εντυπωσιάστηκα από την ένταση χωρίς να φταίνε τα ηχεία (άσε που δεν με ενδιαφέρει και τόσο) και νομίζω ότι δεν απέκτησα ολοκληρωμένη εικόνα στο τομέα αυτό (και μάλλον παίζουν και ρόλο άλλα όπως ο ενισχυτής, ο χώρος κοκ) αλλά ποιοτικά ο ήχος του κομματιού ήταν σαφώς ανώτερος, μουσικά καθαρός και γλυκός (εξαρτάται τι εμπειρίες έχει ο καθένας και με τι τον συγκρίνει). είχα φέρει επίσης μαζί μου και παίξαμε και το "i don' t believe in you" των Talk Talk το οποίο επίσης μου άρεσε και εκεί άκουσα και περισσότερο μπάσο. συνοψίζω λοιπόν λέγοντας και κρίνοντας σύμφωνα με την φτωχή μου εμπειρία (μεγάλωσα από τις αρχές του '80 με ένα σύστημα ενισχυτής, κασετόφωνο, ηχεία Technics όλα ξεχωριστά κομμάτια και πικάπ Sanyo, το οποίο δούλευε απροβλημάτιστα και με συντρόφεψε για δεκαετίες ενώ τα τελευταία χρόνια έχω ένα μικρό ηχοσύστημα phillips το οποίο επίσης δουλεύει μια χαρά, φαίνεται και στη φωτό πιο πάνω στο thread): το σύστημα καλό, η σύνθεση που έχω καταλήξει είναι 3 μπροστινά LCR τα οποία θα μπουν δεξιά αριστερά και κάτω από την TV πάνω στο τοίχο, το 10' THX sub και 2 surround BPS2.0 διπολικά. αυτή η σύνθεση ανέρχεται στα 600 ευρώ και λέω να την πάρω κατευθείαν από την κατασκευάστρια όχι ότι γλυτώνω τίποτα. τέλος να σημειώσω την πολύ καλή εξυπηρέτηση από τον Βασίλη Β., ήταν πολύ ευγενικός και κατατοπιστικός. σήμερα πάντως παραλαμβάνω τον ενισχυτή yamaha rxv671. για τα ηχεία όταν εδεήσει ο αδελφός μου να τα παραλάβουμε με το αμάξι του, θα γράψω αναλυτικότερα διαδικασία τοποθέτησης κοκ.:109:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.638
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale