ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΠΙΤΙΚΟ!!!

Reaction score
0
Κατ'αρχήν να δώσω ΠΟΛΛΑ συγχαρητήρια για το site γιατί δίνει την ευκαιρία σε εμάς τους τυφλούς να ξεστραβωθούμε λιγάκι!

Και τώρα στο ψητό!

Όπως προειδοποιεί ο τίτλος, μετακομίζω σε νέο σπίτι στο οποίο θα χρειαστώ μεταξύ άλλων και μια νέα τηλεόραση!
Έχοντας κάνει μια έρευνα αγοράς διάρκειας 2 περίπου εβδομάδων (επισκέψεις σε καταστήματα, ανάγνωση κριτικών, ανάγνωση των threads του forum, διάφορες συζητήσεις με "ειδικούς" και μη, κλπ) διαπίστωσα το εξής: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠ'ΟΤΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! :111:
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ζητήσω τη δική σας άποψη επί τούτου, καθώς πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας και τον κανόνα της διαφορετικότητας :105:
Έχουμε και λέμε:
- Budget: Έως €1,000.00 (με μικρό περιθώριο υπέρβασης)
- Απόσταση θέασης: 3 με 3,5 μέτρα κατά προσέγγιση
- Χρήση: Θα συνδέσω πάνω της HTPC και θα την χρησιμοποιώ για ταινίες, ποδόσφαιρο και ενίοτε gaming (μην φανταστείτε τίποτα hardcore). Τηλεόραση μέσω καναλιών θα βλέπω ελάχιστα.
- Σε γενικές γραμμές είμαι ανοικτός σε χαρακτηριστικά και δεν έχω προαπαιτούμενα (π.χ. 3D, WiFi, Μedia Player κλπ). Ο,τι παραπάνω έχει τόσο το καλύτερο! Άλλωστε οι παρακάτω εναλλακτικές που θα παραθέσω θα επιβεβαιώσουν πανηγυρικά τα ανωτέρω λεγόμενα μου!
Οι τηλεοράσεις που μου "γυάλισαν" λοιπόν:

- http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/Panasonic-TX-P50U30E-Plasma-TV-50.htm στα €700.

- http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ips-46PFL6606H-12-LED-TV-46-46PFL6606H-12.htm στα €850. Αξίζει η διαφορά στην τιμή και 4" λιγότερες για τεχνολογία LED;

- http://www.getitnow.gr/prod/eikona-ihos/tileoraseis/panasonic-tx-p42gt20e/prod903571pp/ επίσης στα €700. Εδώ πέφτουμε πολύ σε διάσταση με "όφελος" το 3D..

Ανυπομονώ να διαβάσω τις απόψεις σας και τυχόν άλλες προτάσεις σας!
Ευχαριστώ εξαιρετικά εκ των προτέρων!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΠΙΤΙΚΟ!!!

Αυτο "Τηλεόραση μέσω καναλιών θα βλέπω ελάχιστα" δειχνει πλασμα, αρκει να μην την αφηνεις πολλες ωρες ανοιχτη. Διαφορετικα, αν το αλλο μελος (υπαρχει; ) του σπιτιου την "καιει" για πρωινομεσμεριατικα κλπ, τοτε lcd. Και οσο πιο μεγαλη μπορεις, στην αποσταση αυτη η 50" ειναι σιγουρη! Το 3D ας μην σε απασχολει τωρα, εχει καιρο μπροστα του ακομη.

Reaction score
152

και συ γιατι πηρες τοτε 50ρα 3Δ;
για το Μιλαν - Μπαρτσα;:205:

στο 1000ρικο παιζει και η Παννυ 50ut30
κοιταξε και αυτην οπως και η 50st30.
μικρες διαφορες υπερ της 2ης σε καποια αντανακλαστικα φιλτρα κλπ....
θα μπορουσες βεβαια να ανεβεις στα ιδια λεφτα 10" με την LG60PZ250...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

και συ γιατι πηρες τοτε 50ρα 3Δ;
για το Μιλαν - Μπαρτσα;:205:

...
Πρεπει εντος της εβδομαδας να τελειωσω τις...εγκαταστασεις, οποτε θα ΔΕΙΣ!:114:

Reaction score
0

Για να μην αναφέρεσαι καν στα μοντέλα που παρέθεσα σημαίνει πως απορρίπτονται χωρίς δεύτερη σκέψη;;
Νομίζω πως 60" είναι πολλές για τον χώρο μου, είδα από κοντά ορισμένες 55άρες και 60άρες και τρόμαξα!
Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές στο εύρος τιμής "1,000 euros" και η μικροδιαφορές εμένα δε μου κάνουν διαφορά..
Θα με ενδιέφερε να μάθω για το αν αξίζει το επιπλέον κόστος για την αγορά μιας LED έναντι μιας PLASMA.

Reaction score
0

Θα με ενδιέφερε να μάθω για το αν αξίζει το επιπλέον κόστος για την αγορά μιας LED έναντι μιας PLASMA.
μου είχε διαφύγει η αναφορά σε άλλο thread του forum, το διάβασα πλέον.

Reaction score
152

δεν ειναι αυτο... απλα μην κοιτας λιγοτερο απο 50". το μεγεθος μετραει πολυ,κι αν εχεις απλα,παρε οσο μεγαλυτερη μπορεις,σε σχεση με τα λεφτα που διαθετεις και την ποιοτητα μιας τηλεορασης.
τι κι αν τρομαξες στην αρχη... σε λιγες μερες/εβδομαδες/μηνες θα αναζητας μεγαλυτερο μεγεθος και η LG σου το δινει στις 60",με 1000ε για την ΡΖ250 και 1400ε για την κορυφαια της ΡΖ950.....

εκτος και αν εισαι παρα πολυ ψειρας (συγνωμη για την εκφραση) και το ματι σου αετισιο, και θελεις την καλυτερη ποιοτητα οποτε θα πληρωνεις απο κει και περα δυσαναλογα.....
στο δικο μου σαλονι εχω 42ρα και επειδη θα αλλαχτει,σκεφτομαι την 50ρα U20 ή την 42ρα UT20,μιας και μετα θα καταληξει στο υπνοδωματιο.
για το σαλονι μου τιποτα λιγοτερο απο 60"....

Reaction score
0

Για αυτές που διάλεξες:
1) 50U30: Μέτρια για plasma. Αν μπορείς να ανέβεις χρηματικά απέφυγέ την.
2) Tα τελευταία χρόνια ακούγονται τα χειρότερα για Philips. Προσωπική εμπειρία ωστόσω δεν έχω...
3) Περυσινό μοντέλο και ακριβή για 42".

Στο 1000ρικο αυτή την εποχή οι καλύτερες 50ρες είναι η 50G30 και η 50ST30 (3D).
H πρώτη είναι λίιιιγο καλύτερη ενώ η 2η 3D.

Bέβαια και την 60ρα που λέει ο φίλος από πάνω να πάρεις δεν θα χάσεις...
Όπως καταλαβαίνεις όλες οι προτάσεις που σου έχουν γίνει είναι plasma... Tυχαίο?
Δεν συγκρίνονται με άλλη τεχνολογία κυρίως για ταινίες. Αλλά θα σε προβληματίσουν λίγο αν έχεις πολύ φωτεινό χώρο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Το πρόβλημα ''φωτεινός χώρος+plasma'' πλέον δεν υφίσταται.

Reaction score
0

Παρ'όλα τα φίλτρα και τις νέες τεχνολογίες των πιο ακριβών μοντέλων (πχ VT30) τελικά οι αναφορές δείχνουν ότι (σε μικρότερο βαθμό πάντως) υφίσταται... Πόσο μάλλον σε μικρότερης κατηγορίας μοντέλα. Η δικιά μου UT30 δεν βλέπεται στο φως, αλλά είναι κάτι που ξέρεις εκ των προτέρων μιας και δεν έχει κάποιο αντιανακλαστικό φίλτρο.
Όταν έκανα την έρευνά μου πάντως, είχα δει και την ST30, στην οποία παρατήρησα το εξής: Ανάλογα την γωνία θέασης και την κλίση του φωτός που έπεφτε στο πανελ, το φίλτρο δημιουργούσε μια γκρίζα απόχρωση σε αυτό, ένα LCD-effect θα το έλεγα...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Τι να σας πώ ρε παίδες.
Εδώ και ένα μήνα έχω δεί ουκ ολίγες plasma σε συνθήκες καταστήματος.
Ε και με τέρμα φώτα ανοιχτα ή και πρωί μια χαρά έπαιζαν.

Αν κάποιος θέλει να βάλει τηλεόραση απέναντι απο μπαλκονόπορτα και να δει εικόνα,sorry αλλά δεν μπορεί να το κάνει με καμία τηλεόραση οποιασδήποτε τεχνολογίας.

Reaction score
0

εκτος και αν εισαι παρα πολυ ψειρας (συγνωμη για την εκφραση) και το ματι σου αετισιο, και θελεις την καλυτερη ποιοτητα οποτε θα πληρωνεις απο κει και περα δυσαναλογα.....
στο δικο μου σαλονι εχω 42ρα και επειδη θα αλλαχτει,σκεφτομαι την 50ρα U20 ή την 42ρα UT20,μιας και μετα θα καταληξει στο υπνοδωματιο.
για το σαλονι μου τιποτα λιγοτερο απο 60"....
δεν είμαι ψείρας και σίγουρα δεν ειμαι αετομάτης! :105: Ζηλεύω όμως καιρό τώρα τις κρυστάλινες εικόνες που βλέπω στις τηλεοράσεις στα διάφορα καταστήματα!
Η απορία που μου δημιουργείται τώρα ειναι η εξής: το μέγεθος μετράει κ μιλάμε για 60" τηλεοράσεις, υιοθετούμε όμως το "οσο μεγαλύτερη τοσο καλύτερα"; Φαντάζομαι πως για να πηγαίνεις σε 10" μεγαλύτερη τηλεόραση στα ίδια χρήματα συμβιβάζεσαι με μια ποιοτικά υποδεέστερη, μεγαλύτερη όμως τηλεόραση..

Reaction score
152

εξαρταται τι ζητας και ποσο την ψαχνεις....
στο 1000ρικο δε πιστευω να βρεις τρελες διαφορες....
απο οσα λες οτι θες και απο τη χρηση-αποσταση-διαθεσιμα χρηματα,θα σου προτεινα την 60ρα,ειδικα αν δεν προκειται να βαλεις συντομα προβολι στο νεο σου χωρο.
η 50ρα θα σε καλυψει αλλα η 60ρα θα σε απογειωσει...
φιλικα παντα και χωρις να σε παρω στο λαιμο μου...

Reaction score
0

Περί ορέξεως που λένε δηλαδή.. Οπότε το μόνο που μένει είναι να πάω να τις δω ιδίοις όμμασι.. Για την ST30 έχω διαβάσει πάρα πολλά και όλοι οι κάτοχοι λένε τα καλύτερα και ότι πρόκειται περί φοβερής τηλεόρασης, για την LG αντιθέτως δεν βρήκα να κυκλοφορούν και πολλά πράγματα..
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που αφιερώνετε χρόνο για τις ερωτήσεις μου! Ευχαριστώ πολύ!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas