ΑΓΟΡΑ ACOUSTIC ENERGY ΑΕLΙΤΕ ή CANTON

Reaction score
0
Ειμαι απιστευτα μπερδεμενος για την αγορα ηχειων.Πανω που ειχα αρχισει να αποφασιζω για τον ενισχυτη μπερδευτηκα για τα ηχεια.Αποφασiσα να παρω για ενισχυτη τον PIONEER LX-70 με τα KEF IQ9,KEF IQ2C,KEF IQ1 αλλα με τα ηχεια αλλαξα γνωμη για ACOUSTIC ENERGY ΑΕLΙΤΕ 3, ACOUSTIC ENERGY ΑΕLΙΤΕ 1, ACOUSTIC ENERGY ΑΕLΙΤΕ CENTER ή για CANTON ERGO 609, CANTON ERGO 602, CANTON ERGO 605CM με ενα sub YAMAHA SW515.Δεν ξερω τι να διαλεξω,ζηταω την βοηθεια σας για να ξεκαθαρισω τι να παρω γιατι προβλεπω να αγοραζω ηχεια σε 250 χρονιαwall_1 .

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Φίλε μου τα ηχεία που αναφέρεις διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους.
Το να σου πω εγώ ότι προτιμώ τα Kef ή τα Canton δε λέει κάτι..
Προσπάθησες να τα ακούσεις;

Reaction score
5
Φίλε locos, είμαι κάτοχος του LX-70 και για ηχεία έχω την σειρά Chrono της Canton. Μπορώ να πω οτι ειμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή τους στον τομέα του Home cinema.

Πάντα για τα λεφτά που έδωσα...

Reaction score
0
Θα προσπαθησω να τα ακουσω τα acoustic energy τα εχει στημενα ο βιντεορυθμος με hi-fi ενισχυτη ομως,τα canton ergo δεν υπαρχουν για να τα ακουσω μονο τα chrono ή τα gle.Tα acoustic energy ειναι χειροτερα απο τα canton? Χρηματικα διαθετω μεχρι 2000 ευρω.Δεν ξερω τι να κανω ακομα και την σειρα των DALI ΙΚΟΝ (ειχα παλαιοτερα τα dali suite και ημουν ευχαριστημενος).Τα KEF τα εβγαλα λιγο απο το μυαλο μου οταν ειδα οτι φτιαχνονται στην κινα.Φιλε regunus o LX-70 ειναι καλος? Αυτο με τα ρευματα στον PIONEER ισχυει οτι εχει μονο 460Watt τροφοδοτικο και δεν ειναι δυνατον να βγαζει 7χ150W ενω ο Onkyo εχει 870Watt. Μου ειπαν βεβαια οτι τα κυκλωματα μεσα αυξανουν την ισχυ.Τι γινεται δεν ξερω.

Reaction score
5
Δεν ξέρω για 460 και 870W. Δεν μέτρησα τίποτα.

Πλήρωσα κάτι και το αγόρασα. Και αυτά που έδωσα το απολαμβάνω. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έχω αυτή την νοοτροπία.

Αλλά με 2000€ που λες, σου φτάνουν; Γιατί ο LX-70 έχει γύρω στα 1500€. Θα σου φτάσουν άλλα 500€ για τα ηχεία που αναφέρεις;

Reaction score
0
Τον ενισχυτη τον εχω βρει 1340, 2000 ευρω διαθετω για την αγορα μονο των ηχειων.Τα chrono της canton τι λενε? Καποια βοηθεια για επιλογη ηχειου?SOS!!!

Reaction score
14
Τα ΑΕ Aelite είναι μια χαρά ηχεία. Σαφώς προτιμότερα από τα KEF.
Για τα συγκεκριμένα Canton δεν έχω άποψη.

Reaction score
5
Τον ενισχυτη τον εχω βρει 1340, 2000 ευρω διαθετω για την αγορα μονο των ηχειων.Τα chrono της canton τι λενε? Καποια βοηθεια για επιλογη ηχειου?SOS!!!
Όπως σου είπα είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα Chrono. Επίσης, ένα πάρα πολυ΄καλό ηχείο που είχα ακούσει ήταν το IWCB-52 της Atlantic Technology (ελπίζω να θυμάμαι καλά το μοντέλο). Το ηχείο δεν σου γεμίζει το μάτι (είναι μικρό) μέχρι να το ακούσεις και να μαζεύεις τα σάλια με την σφουγγαρίστρα. Εννοείτε πάντα, για ο μέγεθός του. Και τα πιο μεγάλα της ίδιας εταιρείας που άκουσα, ήταν πολύ καλά αλλά μάλλον θα ξεφύγεις σε κόστος.

Reaction score
0
Πιστευετε οτι πρεπει να κοιταξω αναμεσα στα CANTON και στα ΑΕ Aelite?Τα DALI IKON να τα κοιταξω ή ειναι αλλο τελειως ηχειο? Τα chrono υπαρχουν στον ΤΖΙΡΑΛΗ πιστευω οτι θα προλαβω σημερα να τα ακουσω, σιγουρα ομως θα παω να ακουσω τα ΑΕ Aelite στον ΒΙΝΤΕΟΡΥΘΜΟ, θα σας πω εντυπωσεις.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Να κοιτάξεις και τα DALI αν έχεις τη δυνατότητα.
Γενικότερα πρέπει να κοιτάξεις όσα περισσότερα ηχεία μπορείς.
Το ποσό που θα διαθέσεις δεν είναι μικρό οπότε θα έλεγα να μην βιάζεσαι (π.χ. πας κάπου, ακούς κάτι που σου αρέσει και το αγοράζεις χωρίς να δεις τον ανταγωνισμό) και, σίγουρα, να μην μείνεις σε γνώμες τρίτων.

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα...
Τα KEF έχουν ιδιαίτερο ήχο.
Αν σου αρέσουν, οποιοδήποτε άλλο ηχείο στο budget σου θα σου φανεί "λίγο".
Από την άλλη, αν δεν είναι του γούστου σου, θα σου φανεί σαν ένα αδιάφορο, υπερτιμημένο ηχείο.
Κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει αν θα πέσεις στην Α' ή στη Β' κατηγορία, όμως. Μόνη λύση η ακρόαση.

A! Σε περίπτωση που δεν το έχεις δει, ρίξε μία ματιά στο thread της παρουσίασης των Chrono: Click

Reaction score
10
Όπως σου είπα είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα Chrono. Επίσης, ένα πάρα πολυ΄καλό ηχείο που είχα ακούσει ήταν το IWCB-52 της Atlantic Technology (ελπίζω να θυμάμαι καλά το μοντέλο). Το ηχείο δεν σου γεμίζει το μάτι (είναι μικρό) μέχρι να το ακούσεις και να μαζεύεις τα σάλια με την σφουγγαρίστρα. Εννοείτε πάντα, για ο μέγεθός του. Και τα πιο μεγάλα της ίδιας εταιρείας που άκουσα, ήταν πολύ καλά αλλά μάλλον θα ξεφύγεις σε κόστος.
Το ηχειο που ακουσε ο Λαμπρος ειναι το 920LR απο τη σειρα 920.
Το IWCB-52 ειναι εντοιχιζομενο.

Ο ερωτας βλεπεις......ααααααχχχχχχχχ:happy_9:

Reaction score
0
Εγω τα Dali Ikon 2 τα ακουσα και με ενθουσιασανε.
Ητανε στημενα με yamaha 3800.
Αλλα αυτα που εμεινα αφωνος ηταν τα δαπεδου Monitor Audio Silver. Sorry που αναφερω ηχεια εκτος απο τις επιλογες που εχεις θεσει αλλα μια και ειπες οτι διαθετεις καποιο ποσό μονο για ηχεια τοτε πηγαινε οπωσδηποτε και ακουσε τα. Ειναι εκπληκτικα. Αν θελεις μπορω να σου πω ακριβως και που τα ακουσα εγω για να πας.
Και τεχνικα χαρακτηριστικα μπορεις να δεις εδω --> http://www.monitoraudio.co.uk/product.php?range=2&product=5
Για εμενα και μετα απο παρα-πολυ ψαξιμο το θεμα ηχειων θα ειχε ληξει εδω. Αλλα δυστυχως ψαχνω ηχεια βασης λογω ελλειξης χωρου , οποτε και ειμαι ακομα στα ραντεβου και στις δοκιμες.

Reaction score
50
Ένα + κι από εμένα για τα Monitor Audio Silver. Εκτός από πολύ καλό ήχο (κατά τη γνώμη μου) έχουν και φοβερό φινίρισμα. Όχι ότι είναι αυτό που σ' ενδιαφέρει κατ' ανάγκη, αλλά φαντάζομαι δε θα σε χαλάσει κιόλας.

Μπορείς να τ' ακούσεις στην Ηχοέκφραση, Ηλία Ηλιού και Φραντζή γωνία στο Νέο Κόσμο (είναι ο αντιπρόσωπος και τα έχει σχεδόν όλα στημένα).

EDIT: Προς αποφυγή παρεξήγησης, η θετική μου γνώμη για τα συγκεκριμένα ηχεία δε σημαίνει ότι τα θεωρώ καλύτερα απ' τ' άλλα που αναφέρθηκαν, πολύ απλά γιατί δεν έχω ακούσει όλες τις άλλες προτάσεις. Απλά νομίζω ότι αξίζει να βάλεις και τα MA στη λίστα των πιθανών επιλογών σου.

Reaction score
0
Καμμιά πρόταση για ηχεία 5.1 γύρω στα 1000 με 1300 ευρώ υπάρχει?δυστυχώς εδώ στη Θεσ/νίκη δεν υπάρχει η δυνατότητα (απ'οτι γνωρίζω) να ακούσουμε κάποια έστω ποικιλία από ηχεία.

Reaction score
0
Καλησπέρα και συγνώμη που επεμβαίνω αλλά είσαι σε περίεργη κατηγορία τιμής

Έχω ακούσει αρκετά από τα ηχεία που αναφέρετε και ίσως σε βοηθήσω.

Πρέπει να σκεφτείς δύο πράματα, γιατί στα δυο χιλιάδες δινεις λεφτά αλλά πίνεις νερό;;

δηλαδή....

1. θέλεις να ακούς και μουσική;;;
2. εχεις σκοπό να τα πάρεις ολά με 2000 και τέλος ή μπορείς να πάς σταδιακά;;;
ξέρεις έτσι ξεκινήσαμε όλοι...σταδιακά...σιγά σιγά

για να καλύψεις και τα δύο παραπάνω, μια καλή λύση είναι τα ΑΕ, θα ζορίσεις λίγο τον 70αλλά...σκέψου τα Canton κατεβαίνουν κάτω από 4Ω στις χαμηλές.
παρτα σε χρώμα ξύλου οχι μαυρα

Αν θες περισσότερα πραματα αρχίζεις με τρια εμπρόσθια στα 2000+ και βάζεις κατι απλό πίσω.
Αργότερα παίρνεις ένα Sw όχι με πολλά, αγοράζεις τα ταίρια των LR για SLR και γυρνάς τα απλά που είχες για SBLR.
όταν τελειώσεις με όλα αυτά παίρνεις και ένα τελικό για μα μάθεις τι ηχεία είχες πάρει τότε με τα 2000....

οτι πάρεις άκουσε το με αντίστοιχο ενισχυτή

Υ.Γ.1. Δοκίμασε σε οικονομικές προτασεις των
audio spectrum, audio vector, usher, epos, harbeth NRG, triangle, vienna, τα μεγαλύτερα της Monitor, Martin logan και άλλα.
Αν δεν ακούσεις κάτι καλύτερο από αυτά δε τα χρειάζεσαι.

Υ.Γ.2. Χώρο έχεις;;;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale