ΑΚΡΙΒΟ MICRO Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ 2 ΗΧΕΙΑ;

Reaction score
0
Χαιρετώ όλους τους φίλους στο site. Θα ήθελα μία μικρή βοήθεια γιατί έχω αρκετό καιρό που ψάχνω και έχω πελαγώσει.
Σκοπός μου είναι να πάρω ένα σύστημα που θα μου επιτρέπει να ακούω αξιοπρεπώς μουσική χωρίς να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ποιότητα και μεγάλες εντάσεις. Ο περιορισμός είναι ότι ο χώρος δεν μου επιτρέπει να πάρω δύο μεγάλα ηχεία και αναγκαστικά θα πάω σε ηχεία ραφιού με maximum ύψος 32 εκ. Έχω καταλήξει σε δύο λύσεις:
1)Κάποιο ποιοτικό (;) micro (π.χ. Yamaha Piano Craft E-810 ή ακόμα και τα μικρότερα Philips MCD-708 και MCD-716
2) Ένα κλασικό δικάναλο ραδιοενισχυτή και δύο ηχεία της τάξης των 120-200 €. Για τη δεύτερη περίπτωση έχω σκεφτεί τον Yamaha RX-397 και ηχεία τα Wharfedale 9.1 ή τα Roth Oli 2.
Ποιά από τις δύο λύσεις θα μου δώσει πιο ποιοτική μουσική;
Τι γνώμη έχετε για τα ηχεία που σας αναφέρω; Τα Roth Oli 2 κυκλοφορούν και σαν Fatman Oli 2. Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς ηχείο ή κρύβεται κάτι άλλο από πίσω; (π.χ. άλλη εταιρεία και χώρα κατασκευής;)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους φίλους ασχοληθούν και απαντήσουν.

Reaction score
5.606
η γνωμη μου ειναι να προτιμησεις το 2 .
υπαρχουν τοσα αξιολογα πραγματα στις αγγελιες εαν θελεις κατι απο αυτα ...

Reaction score
7.067
φυσικα η δευτερη λυση αλλα δεν εχεις cd και καποιες απο τις δυνατοτητες ενος micro οπως usb εισοδο (τρομερα χρησιμη)

Reaction score
1
Προσωπικά δε γουστάρω καθόλου τα mini hifi αλλά η διαφορά τιμής είναι μεγάλη. Μιλώντας για το yamaha που το έχω δει από κοντά (σημ. δεν το έχω ακούσει) είναι δύσκολο να βρεις αντίστοιχη ποιότητα κατασκευής και δυνατότητες σε αυτά τα χρήματα αν ακολουθήσεις τη 2η λύση.
Πιο αναλυτικά θες 2 μικρά ηχεία, τα yamaha είναι πολύ καλύτερα ως κατασκευές από τα φθηνά μικρά που κυκλοφορούν πχ wharfedale, 1 ενισχυτή κάπου 40w που στο Mini σύστημα θα είναι φαντάζομαι και "ταιριασμένος" με τα ηχεία, 1 Player και καλώδια. Όλα αυτά με κάπου 500ε λίγο δύσκολο μου φαίνεται...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.871
Αφού δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις, και το σύστημα θα προορίζεται απλά για μουσική υπόκρουση (σε γραφείο; ) ψηφίζω micro, αλλά απαραιτήτως με θύρα USB, ώστε να μπορείς να του καρφώσεις ένα stick και να παίζει από εκεί.

Reaction score
0
Απάντηση: ΑΚΡΙΒΟ MICRO Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ 2 ΗΧΕΙΑ;

Χαιρετώ όλους τους φίλους στο site. Θα ήθελα μία μικρή βοήθεια γιατί έχω αρκετό καιρό που ψάχνω και έχω πελαγώσει.
Σκοπός μου είναι να πάρω ένα σύστημα που θα μου επιτρέπει να ακούω αξιοπρεπώς μουσική χωρίς να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ποιότητα και μεγάλες εντάσεις. Ο περιορισμός είναι ότι ο χώρος δεν μου επιτρέπει να πάρω δύο μεγάλα ηχεία και αναγκαστικά θα πάω σε ηχεία ραφιού με maximum ύψος 32 εκ. Έχω καταλήξει σε δύο λύσεις:
1)Κάποιο ποιοτικό (;) micro (π.χ. Yamaha Piano Craft E-810 ή ακόμα και τα μικρότερα Philips MCD-708 και MCD-716
2) Ένα κλασικό δικάναλο ραδιοενισχυτή και δύο ηχεία της τάξης των 120-200 €. Για τη δεύτερη περίπτωση έχω σκεφτεί τον Yamaha RX-397 και ηχεία τα Wharfedale 9.1 ή τα Roth Oli 2.
Ποιά από τις δύο λύσεις θα μου δώσει πιο ποιοτική μουσική;
Τι γνώμη έχετε για τα ηχεία που σας αναφέρω; Τα Roth Oli 2 κυκλοφορούν και σαν Fatman Oli 2. Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς ηχείο ή κρύβεται κάτι άλλο από πίσω; (π.χ. άλλη εταιρεία και χώρα κατασκευής;)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους φίλους ασχοληθούν και απαντήσουν.
Αν πας σε micro άκουσε οποσδήποτε την καλή σειρά της JVC (είναι κάτι ξύλινα) πόλύ μεγάλη διαφορά από άλλα micro. Αν έχεις iPod δές και το σύστημα της BOSE (ή και της Apple αν μπορείς να το βρεις)

Reaction score
7.067
Μια αλλη λυση λιγο διαφορετικη,παρε ενα σχετικα προσιτο micro κια συνδεσε του στην εξοδο ακουστικων ενα ξευγαρι ενεργα ηχεια. Το εχω προτεινει σε φιλο που εχει ενα denon all-in-one συστημα και εχει συνδεσει στην εξοδο ακουστικων ενα ζευγαρι roister iq.

Reaction score
1
xmmm..η ερωτηση θαναι ρητορικη.γιατι να κανει κανεις ενα mi9cro συστημα εναντι ενος κλασικου συστηματος..δεν καταλαβαινω..και παρατηρησα ενα budget 500 ευρω?μια χαρα σχεδον..αν ψαξεις μπορεις να βρεις ικανοποιητικα εργαλεια για μια cool κλασικη λυση που αναφερεις..

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Αυτό που ήθελα να πω (μπορεί να μην έγινε 100% κατανοητό) είναι το εξής: Το micro της YAMAHA κοστίζει γύρω στα 550 €. Αξίζει να δώσει κανείς αυτά τα λεφτά για micro ή με τα ίδια λεφτά μπορεί να πάρει ραδιοενισχυτή και δύο ηχεία και να πάρει πιο ποιοτικό ήχο; Σημειωτέον ότι για player μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα dvd/cd player της Samsung που έχω ήδη.
Για τα συγκεκριμένα ηχεία που αναφέρω τι λέτε; Αξίζει να τα προτιμήσει κανείς; (πάντα μιλάμε για την κατηγορία ηχείων ραφιού αξίας μέχρι 200 €)

Reaction score
6
Re: Απάντηση: ΑΚΡΙΒΟ MICRO Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ 2 ΗΧΕΙΑ;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Αυτό που ήθελα να πω (μπορεί να μην έγινε 100% κατανοητό) είναι το εξής: Το micro της YAMAHA κοστίζει γύρω στα 550 €. Αξίζει να δώσει κανείς αυτά τα λεφτά για micro ή με τα ίδια λεφτά μπορεί να πάρει ραδιοενισχυτή και δύο ηχεία και να πάρει πιο ποιοτικό ήχο; Σημειωτέον ότι για player μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα dvd/cd player της Samsung που έχω ήδη.
Για τα συγκεκριμένα ηχεία που αναφέρω τι λέτε; Αξίζει να τα προτιμήσει κανείς; (πάντα μιλάμε για την κατηγορία ηχείων ραφιού αξίας μέχρι 200 €)
Όχι μόνο πιο ποιοτικό, αλλά και πιο δυνατό.
Γενικώς δεν υπάρχει σύγκριση.

Reaction score
1
Τα ηχεία που έχει το yamaha είναι κατασκευαστικά πολύ καλύτερα από τα ραφιού της wharfedale, ηχητικά δε ξέρω... Και η πηγή του yamaha είναι καλύτερη από αυτή που αναφέρεις. Τώρα βέβαια τα 530ε που ζητά δεν είναι λίγα αλλά εγώ δε γνωρίζω λύση σε αυτά τα χρηματα ποιοτικότερη και χρηστικότερη. Υπάρχουν πολλά mini σε αυτή τη τιμή, δεν είναι μονόδρομος.

Reaction score
0

Όταν λες 'specs' τι ακριβώς εννοείς;

Reaction score
1
Εγώ πάντως που είχα ανάλογο δίλημμα με σένα (σκεφτόμουν και για αυτοενισχυόμενα ηχεία για να είναι ειλικρινής...) προτίμησα την κλασσική λύση με ενισχυτή και οικονομικά ηχεία ραφιού και πιστεύω πως τελικά έχω καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.

Reaction score
7.067
Παντως αν ειναι για micro τοτε το Μarantz MCR-502 ειναι καταπληκτικη επιλογη

στα 430 στη χωρα μας

Reaction score
1
Για τα Wharfedale πάντως που αναφέρεις ως κάτοχος μπορώ να πω ότι έχουν απίστευτο value for money. Σε ένα ακριβό pioneer micro που αντικατέστησα τα ηχεία του με αυτά η διαφορά υπέρ των Wharfedale ήταν μεγάλη. Επίσης σκέψου και την λύση ενός ραδιοενισχυτή με ένα usb DAC και κάποια ψηφιακή πηγή που φαντάζομαι διαθέτεις. Και αγοράζοντας μηχανήματα με καλές κριτικές/εμπορικά πάντα θα μπορείς να αναβαθμίζεις τον ήχο σου. Κοίτα και τα μεταχειρισμένα όπως σου είπαν ήδη, θα μπορούσες να στήσεις ένα κλασσικό σύστημα με λιγότερα χρήματα από αυτά που αναφέρεις και με ήχο πάααρα πολύ καλύτερο από ένα micro.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab