ΑΛΛΑΓΗ ή ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ?...

Reaction score
3
Τώρα τελευταία,πολλά ερωτηματικά βασανίζουν το μυαλό μου... :smile:

Σκέφτομαι τους πρώτους "άγριους" ανθρώπους που έζησαν πρίν απο χιλιάδες χρόνια,τι σχέσει έχουν με τον σημερινό "πολιτισμένο" άνθρωπο και εάν τελικά ο πολιτισμός είχε ευεργετικές επιδράσεις.

Σαν παράδειγμα θα φέρω τα φυτά και τα ζώα τα οποία ζούσαν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και σήμερα πολλά απο αυτά έχουν εξαφανιστεί και άλλα τα έχουμε εξημερώσει και τα έχουμε σε οικιακούς χώρους με σκοπό να μας εξυπηρετούν ή να μας διασκεδάζουν.
Τα καλλιεργούμενα φυτά,ή τα εξημερωμένα ζώα διαφέρουν γενετικά με τους άγριους προγόνους τους,για τον απλούστατο λόγο,ότι εξημερώθηκαν.
Μήπως τελικά και ο άνθρωπος που ζεί στις μεγαλουπόλεις,"εξημερώθηκε" και διαφέρει γενετικά απο τους προγόνους? :?:

Είμαστε καλύτεροι ή απλά διαφορετικοί??? :?:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
MAC, έπιασες ένα από τα αγαπημένα μου θέματα..
Σε άλλο topic που αφορούσε την εποχή, στην οποία θα προτιμούσαμε να ζούμε, είχα αναφέρει την εποχή όπου ο πρωτόγονος άνθρωπος άρχισε να κατασκευάζει κάποια βοηθητικά εργαλεία, για την απλή επιβίωσή του και μόνο.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, εκεί έπρεπε να έχει σταματήσει και ο πολιτισμός.

Από κει και πέρα, κατακλύσαμε τον πλανήτη και τον χτίσαμε, φάγαμε τα ζώα ή τα φορέσαμε, αδειάσαμε τις λίμνες, μολύναμε τον αέρα που μας κατατρώει σιγά-σιγά, σκοτώνουμε ανθρώπους, πολύ περισσότερο ανθρώπους που δεν τους έχουμε κάν γνωρίσει και δεν μας έχουν κάνει τίποτα, κάποιοι από μας σκοτώνουν και τον ίδιο τους τον εαυτό από την αποξένωση και την έλλειψη ανθρώπινης αγάπης και κατανόησης (γιατί τι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από μια αυτοκτονία) δημιουργήσαμε τέρατα, "εξαλείψαμε" κάποιες ασθένειες και δημιουργήσαμε άλλες κι ένα σωρό ακόμα αιτίες πόνου και θανάτου (τροχαία, γενικευμένοι πόλεμοι, ναρκωτικά κλπ.), και τι κάναμε; Παλεύουμε όλη μέρα, όπως και ο πρωτόγονος άνθρωπος αλλά σε άλλες, πιο λουξ συνθήκες, και στο τέλος όταν γεράσουμε πεθαίνουμε. Κάποτε μπορεί να πέθαιναν στα 30 κι εμείς στα 80, αλλά είχαν κάνει τον κύκλο τους και πέθαιναν από γηρατειά, οπότε είμαστε στα ίδια.

Ακολουθώ την εποχή μου γιατί δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, αλλά ειλικρινά όταν σκέφτομαι τα άγρια ζώα, τα ζώα που δεν "εξυπηρετούν" ούτε "διασκεδάζουν" κανένα αφεντικό και που τόσα εκατομμύρια χρόνια επιβιώνουν και θα επιβίωναν μια χαρά αν δεν είχε βάλει ο άνθρωπος το χεράκι του να διαταράξει την οικολογική ισορροπία, με πιάνει κάτι που νομίζω ότι είναι ζήλια..

Στο ερώτημά σου η γνώμη μου - δεν είμαστε καλύτεροι ούτε απλά διαφορετικοί, χειρότεροι είμαστε. Η αλαζονεία μας είναι που κάνει τη διαφορά. Η φύση επιβιώνει μια χαρά χωρίς το "μυαλό" (τρομάρα) μας, εμείς είμαστε που δεν μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς τη φύση, κι αυτό δεν μπορούμε να το παραδεχτούμε και είμαστε στο φαύλο κύκλο όπου διορθώνουμε λάθη με άλλα μεγαλύτερα.

Πολλοί θα μιλήσουν για τα επιτεύγματα του πολιτισμού. Ναι, υπάρχουν, αλλά δεν θα τα είχαμε ανάγκη αν δεν είχαμε αυτήν τη δίψα για όλο και περισσότερα κι αυτό το κενό που προκαλεί ο ατομισμός και η αποξένωση.

Έχεις διαβάσει το βιβλίο "Ο Παπαλάνγκι";

Reaction score
7
Να σου πω και το αλλο με τον Τοτο?

Οι "αγριοι" και "απολιτιστοι" τοτε σκοτωναν για να φανε... Τωρα για να σου παρουν 20€...

Agent Smith: I'd like to share a revelation that I've had during my time here. It came to me when I tried to classify your species. I realized that you're not actually mammals. Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment, but you humans do not. You move to an area, and you multiply, and multiply, until every natural resource is consumed. The only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. A virus. Human beings are a disease, a cancer of this planet, you are a plague, and we are the cure.

Νομιζω οτι το παραπανω τα λεει ΟΛΑ....

Reaction score
3
Μία απο τις μεγαλύτερες διαφορές όπως έχει επισημάνει και ο Γιώργος Ανδ. ,είναι ότι οι τότε άνθρωποι,οι πρωτόγονοι,οι βάρβαροι,οι απολίτιστοι,ότι έκαναν το έκαναν μόνο για να επιβιώσουν,ενώ ο σημερινός το κάνει για την ευχαρίστησή του,αδιαφορόντας για τις συνέπειες,όπως ακριβώς κάποιος υιός που μολύνει τα πάντα. :sad:

Reaction score
3
Μαρία,δεν μπορεί άνθρωποι σαν εμάς που μας αρέσει η φύση,να μην έχουμε και οικολογική συνείδηση. :smile:

Οσο για την αλλαγή στο DNA,δείχνει αυτές τις διαφορές του ότι κάποτε ο άνθρωπος ήταν κυνηγός ζούσε αρμονικά στο περιβάλλον,εναρμονισμένος πλήρως με τα υπέρ και τα κατά και σήμερα έχει γίνει μαλθακός,αδιαφορόντας στην κυριολεξία γι αυτό.Φυσικό επακόλουθο αυτού είναι λόγω του ότι δεν έχει με τι άλλο να ασχοληθεί,σκέφτεται το εύκολο κέρδος,αδιαφορόντας για το μέλλον και πατώντας επι "πτωμάτων",ανεβαίνει "κοινωνικά". :sad:
Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις,που δυστυχώς είναι μικρό ποσοστό.
Ποιός μπορεί να τα βάλει με μία υπερ δύναμη π.χ. Αμερική,όπου συνειδητά πλέον ρυπαίνει και καταστρέφει αυτόν τον πλανήτη που μας φιλοξενεί?
Οι επιστήμονες κατά καιρούς μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου,όμως δυστυχώς μετά απο λίγο το ξεχνάμε. :???:

Reaction score
0
Το τραγούδι "in the year 2525" νομίζω τα λέει όλα... μην ξεχνάμε πως τεχνολογικά ο πολιτισμός μας είναι στην νηπιακή ηλικία... Φοβάμαι τι μπορεί να κάνουμε μεγαλώνοντας...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Γιατι βρε ειστε αχαριστοι? Τοσα καλα μας δινει ο "πολιτισμος"μας. Εχουμε τα αυτοκινητα μας (που δεν μπορουμε να χρησιμοποιησουμε γιατι παμε πιο γρηγορα με τα ποδια), τις ταινιες (που δεν εχουμε χρονο να δουμε), την μουσικη (το ιδιο), τα βιβλια (μηπως επαναλαμβανομαι?), το ιντερνετ (μπα, ιδεα μου ειναι),τις διακοπες (.... :roll: ), το σουβλακι, το κοκορετσι, τον Μπους και το Μπουγά, τους δονητες με αυτοματη εξπερματιση και ρυθμιζομενο εξαερισμο και τοσα αλλα θαυμαστα πραγματα... Και τι ειναι αυτα περι μολυνσης και μεταλλαξης? ΦΗΜΕΣ!! Μια χαρα ειμαστε. Οπισθοδρομικοι!!! Πρεπει να φυγω ομως τωρα γιατι πρεπει να κανω πεντικιουρ στα εικοσι δακτυλα του τριτου μου χεριου και απολεπιση στην ουρα μου...Ola!!!

Reaction score
3
Μαζί με την τεχνολογία και τον πολιτισμο,μας φέρνει και το El Ninio,το "φαινόμενο του θερμοκηπίου",την τρύπα του όζοντος,τα μεταλλαμένα τρόφιμα και ου το κάθ'εξής. :sad: :sad:

Δυστυχώς θα έχουμε και συνέχεια. :cry:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.140
Members
38.660
Νεότερο μέλος