ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΗΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 1500

Reaction score
296
Καλημέρα σε όλους,

Έχω στην κατοχή μου έναν ενισχυτή Harman Kardon 3390 (2χ80 στα 8, 2χ100 στα 4), και ένα ζευγάρι ηχεία Dali Concept 2. Πηγές είναι ένα cd player της Technics και ένα pc που συνδέονται με οπτική ίνα στο Dac Magic. Αποφάσισα να αναβαθμίσω το σύστημα μου ξεκινώντας από τα ηχεία και διαθέτοντας 1.500 euro.
Ο χώρος μου είναι 4,5x6μ.
'Εχω ακούσει μέχρι στιγμής monitor audio rx6 και rx8, proac studio 130, Audio Spectrum ATHENA, κάτι αδιάφορα tannoy, Focal - JmLab COBALT 826 S. τα Xavian Giulietta τα βλέπω στα 2000, αλλά θα πάω να τα ακούσω. Θέλω ακόμα να ακούσω B&W CM7, Elac FS247.
rx8 αποκλείονται μιας και ψάχνω κάτι τονικά ισορροπημένο. τα athena μου είπε το κατάστημα ότι η μόνη διαφορά που έχουν με τα artemis είναι η καμπίνα, κατά τ'άλλα παίζουν το ίδιο. anyway μου άρεσαν όπως και τα cobalt, αλλά νομίζω ότι είναι μεγάλα για το χώρο μου (αν και τα cobalt δεν τα ξεχνάω - άλλo μοντέλο το 826w, άλλο μοντέλο το 826s??). Αυτά που μου ταίριαξαν είναι τα rx6 και τα, με μικρή διαφορά καλύτερα κατ'εμέ, studio 130 αλλά και 630 ευρώ να τα χωρίζουν, καθιστώντας τα rx6 άριστο value for money. το κακό με τα rx6 είναι ότι δεν έχουν "σώμα".
Τελικά όλη αυτή η αναζήτηση είναι ζόρι... φοβάμαι μην καταλήξω σε λάθος επιλογές, οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή και ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας.

Reaction score
4
Απάντηση: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΗΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 1500

πριν καταληξεις ακου και τα εξαιρετικα Yamaha Soavo 1 (γυρω στα 1400-1500ε πρεπει να εχουν)

οπως και τα Audio Physic Yara II Evolution που εχω και εγω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος για τα λεφτα τους (καπου στο 1000ρικο εχουν)

Reaction score
0

Καλησπερα επειδη ο χωρος σου ειναι μεσαιος θα σου προτεινα τα Audio spectrum SIRINE ειναι τα αναβαθμισμενα , θα τα βρεις περιπου με 1100 ευρω, αξιζουν πολυ παραπανω απο τα χρηματα τους , τα εχω ακουση αν τα ειχε ξενος κατασκευαστης μαλλον θα τα χρεωνε 50% παραπανω.

Reaction score
0

Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη, και έτσι μάθαμε όσο μάθαμε και για τα μηχανήματα, αλλά κυρίως για το τί μας αρέσει μακροπρόθεσμα που δυστυχώς δεν το καταλαβαίνεις γρήγορα!
Το B&W είναι κλασσικό ηχείο B&W απο τα καλά. Τα focal επίσης. Σε αυτή την περιοχή τιμής υπάρχουν και τα Canton, με μεγάλη ποικιλία μοντέλων.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Eνισχυτής θα παραμείνει ο ίδιος?

Reaction score
296
προστέθηκε και η Giulietta στις ακροάσεις μου. Μου άρεσε, με βλέπω να καταλήγω εκεί τελικά. Ο ενισχυτής που έχω δε νομίζω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. θα ανέβω σε leema pulse II που τον άκουσα μαζί με τα ηχεία.
Ποια είναι η γνώμη σας γι'αυτό το σύστημα?

Reaction score
2.566
Πολύ καλό και ο ενισχυτής αυτός είναι για εμένα από τους καλύτερους στη κατηγορία του!!

D

Deleted member 23222

Guest

Το ηχείο είναι εξαιρετικό,θέλει ισχύ,τον ενισχυτή δεν τον έχω ακούσει.

Reaction score
296
απο οτι βλεπω στο site, 2 giullieta υπαρχουν και ειναι στην ιδια τιμη: 1 walnut demo και 1 cherry καινουργιο.
δεν θα παρω demo, ουτε προκειται να βαλω 1 κοντρα πλακε στο σαλονι. παμε παλι απο την αρχη...

Reaction score
4

μη σνομπαρεις τα Yamaha που σου ειπα παντως επειδη δεν φερουν καποιο δηθεν χαϊενταδικο ονομα

Reaction score
296
οχι, φιλε μου, δεν σνομπαρω κανενα λογω ονοματος.
ουτως η αλλως τα xavian που σκεφτομουν πρωτη φορα τα ακουγα.

D

Deleted member 23222

Guest

Mπορείς να πεις γιατί απέρριψες τα xavian?
Από καθαρή περιέργεια ρωτώ...

Reaction score
296
εκανα step back γιατι δεν θελω demo και δεν θέλω χρώμα cherry. και δυστυχώς υπάρχει ένα από το καθένα. Αν δεν ακουσω κατι εφάμιλλο, δεν εχουν απορριφθεί.

D

Deleted member 23222

Guest

Στο εύχομαι να βρείς...
Φοβάμαι ότι σε αυτό το budget θα ψάξεις πολύ!!!!

Reaction score
296
για την ιστορια, κατεληξα σε rx6. μετα απο 1 διαφωτιστικη ακροαση με focal 816v, b&w cm7, dali ikon 6 mkII, monitor audio rx6 (ολα στον ιδιο χωρο) ημουν αναμεσα στα 2 τελευταια. τα dali λιγο καλυτερα αλλα τελικα συνεκτιμησα το χωρο μου στον οποιο τα dali επεφταν μεγαλα, τους καιρους που υπαγορευουν οικονομια. συνεχιζω με την αναζητηση ενισχυτη και καλωδιων που θα ματσαρουν.
Ευχαριστω θερμα οσους ασχοληθηκαν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef