ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ

Reaction score
3
Καιρός λοιπόν είναι να γνωριστούμε καλύτερα.
Οταν λέω καλύτερα,εννοώ για το ποιό και τι [highlight=gold]αναλογικό σύστημα [/highlight]χρησιμοποιούμε.

Αφορμή γι αυτό,μου έδωσαν η δοκιμές που έκανα με διάφορα ματ στο πλατό που χρησιμοποιώ εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες,το LP12 της LINN,με τα κίτ nirvana valhalla,με βραχίονα της ίδιας εταιρείας τον ITTOK II,και κεφαλή την DL160 της DENON,η οποία όμως σύντομα θα αντικατασταθεί απο την χαμηλοέξοδη και κορυφαίο μοντέλο της ίδιας εταιρείας την DL 304.
Phono stage,χρησιμοποιώ αυτό της PAM LABS,το οποίο χρησιμοποιεί την γνωστή πλακέτα CT100 της DACT,με τροφοδοσία που θυμίζει τελικό ενισχυτή.

Περιττό να σας πω,ότι είμαι φαν και οπαδός ακόμη του αναλογικού ήχου,διότι στα αυτιά μου,ακούγετε περισσότερο αληθινό,περισσότερο ξεκούραστο.

Ακόμη μην ξεχνάμε ότι εννώ το cd όταν πρίν απο 25 χρόνια ξεκίνησε με στόχους και όνειρα να γίνει το απόλυτο μέσον αναπαραγωγής εκτοπίζοντας κασσέτες και βινύλια,το μόνο που κατάφερε,είναι να γίνει ο νούμερο ένα αντιγραφέας,εκτοπίζοντας μόνον τα κασσετόφωνα,που ήταν ο μόνος λόγος τότε που τα αγοράζαμε.

Πώς βλέπετε λοιπόν την στροφή των εταιρειών και γενικότερα της αγοράς,πρός το πικάπ και τους μαύρους δίσκους?

Για να πάρω παρουσίες των φίλων του αναλογικού ήχου,καθώς και τα σχόλιά σας,επ'αυτού.

Reaction score
51
Αδιαμφισβητητα είναι για μένα ο καλύτερος ήχος!
(Αν και νομίζω ότι προϊούσης της ηλικίας μου, πλέον, τα αυτιά μου και πιό συγκεκριμμένα ο ακουστικός φλοιός μου σιγά σιγά ξεφλουδίζει)!

Πριν από χρόνια ξεκίνησα με ένα κλασσικό Lenco και μετά με Dual 505, με κεφαλές Stanton.
Τώρα είναι παροπλισμένο το LEnco, το Dual καταστράφηκε, και απέκτησα κατά λάθος ένα Genesis προ 10 ετίας!

Νομίζω ότι έρχεται πλέον η ώρα να προμηθευτώ κάποιο πλατό για να αξιοποιήσω τα περί τα 1000 LP που έχω και τα καμαρώνω.

Πραγματικά πολύ καλό thread Γιώργο -που θα μπορούσε να παρουσιάζει τις σύγχρονες λύσεις στον τομέα αυτό, για τους ενδιαφερόμενους!

Reaction score
1.379
Υπάρχει στροφή των δισκογραφικών εταιρειών;

Μπορεί η παραγωγή πικάπ να είναι ασταμάτητη, αλλά οι δισκογραφικές ακολουθούν τις μόδες τις εποχής, ή μάλλον προσταγές από τις Sony, Philips, κτλ, που θέλουν να επιβάλουν νέα format. To βινύλιο δεν είναι συμβατό με το αυτοκίνητο, το μέρος που ο περισσότερος κόσμος ακούει μουσική ούτε είναι συμβατό με το iPod. Επίσης θέλει φροντίδα, κάτι που οι περισσότεροι κουράζονται μόνο με την ιδέα.

Aναλογικό Σύστημα: Nottingham Analogue Interspace - Perfect Audio Match Labs (version III) - Denon 110 - Trichord Dino.

Reaction score
3
Γιώργο Σ.,φυσικά και συμφωνώ με αυτά που γράφεις,πως αλλοιώς να γίνει αφού είμαστε και σχεδόν "σειρά" στον στρατό.
Δηλ.όχι ότι είμαστε μεγάλοι,αλλά την μουσική αναπαραγωγή,την μάθαμε,την βιώσαμε θα έλεγα καλύτερα με το πικάπ.

Ομως,τα καινούργια παιδιά,αν εξαιρέσουμε τον kostas,όπου αν και μικρός ξέφυγε απο το ρεύμα της εποχής και της ψηφιακής λαίλαπας,όπου όπως έχω διαπιστώσει και ο ίδιος,είναι κατασταλαγμένος με τις μουσικές του προτιμήσεις,παίζει και ο ίδιος μουσική,έγινε βινυλιάκιας.

Οι μεγάλες εταιρείες,σίγουρα προσπαθούν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντά τους,κασσέτα,cd,mini disc,sacd,dvd audio κλπ,όμως αυτό το μαύρο δισκάκι,άντεξε όλα αυτά,και όχι δέν εξαφανίστηκε όπως περιμέναμε ,αλλά στις μέρες μας έχει πάρει ξανά τα επάνω του,με αύξηση των πωλήσεων και να ξεφυτρώνουν μικρές με αλλά καινούργιες εταιρείες παραγωγής.

Είναι άτυπο και άτοπο να μιλάμε φυσικά για σύγκριση,το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό,όμως θα ήθελα οι καινούργοι στον χώρο,των οποίων η πλειοψηφία ακούει μουσικη από τον υπολογιστή και στην καλύτερη με φορητό ή επιτραπέζιο mp3 να άκουγε ένα καλοστημένο αναλογικό σύστημα και μετά ας αποφάσιζε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πώς βλέπετε λοιπόν την στροφή των εταιρειών και γενικότερα της αγοράς,πρός το πικάπ και τους μαύρους δίσκους?
Ακατάλληλος εκ των πραγμάτων να μιλήσω για το πολύ ωραίο αυτό θέμα του Γιώργου (ως φανατικός ψηφιακάκιας), θα πω μόνο ότι η στροφή αυτή δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο ενδεχομένως να θέλανε οι λάτρεις των αναλογικών. Μάλλον κύκνειο άσμα είναι και οι λόγοι δεν θέλουν και περισσότερη ανάλυση. Βεβαίως ακόμη κι αν δεν είναι στο χέρι όλων αυτών των πιστών του αναλογικού ήχου να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των εταιριών, είναι στο χέρι τους να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου του hi fi για το μέσο και να συνεχίσουν ακάθεκτοι να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο. Έτσι στηρίζεται το σπορ μας και όχι με ευχολόγια.

[quote="Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης] Είναι άτυπο και άτοπο να μιλάμε φυσικά για σύγκριση, το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό...[/quote]

Συμφωνώ απολύτως και με βάση την παραπάνω παραδοχή παρακαλώ και τους υπόλοιπους να μην αναλωθούμε συνεχίζοντας το θέμα με παράθεση επιχειρημάτων για να υποστηρίξουμε την άποψή μας. Για να γίνει αυτό βέβαια θα ήθελα προσωπικά τουλάχιστον να αποφεύγονται οι ακραίοι χαρακτηρισμοί (πχ το τάδε σύστημα είναι έτη φωτός μπροστά σε σχέση με το δείνα και είναι το καλυτερότερο και ο τάδε ήχος είναι αξεπέραστος κλπ κλπ). Αυτά σε άλλο thread που ευχαρίστως αν θέλετε ανοίγουμε αλλά και πάλι χωρίς επιχειρήματα συζήτηση δεν γίνεται.

Σας μερσώ, παρακαλώ συνεχίστε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ακατάλληλος εκ των πραγμάτων να μιλήσω για το πολύ ωραίο αυτό θέμα του Γιώργου (ως φανατικός ψηφιακάκιας), θα πω μόνο ότι η στροφή αυτή δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο ενδεχομένως να θέλανε οι λάτρεις των αναλογικών. Μάλλον κύκνειο άσμα είναι και οι λόγοι δεν θέλουν και περισσότερη ανάλυση. Βεβαίως ακόμη κι αν δεν είναι στο χέρι όλων αυτών των πιστών του αναλογικού ήχου να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των εταιριών, είναι στο χέρι τους να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου του hi fi για το μέσο και να συνεχίσουν ακάθεκτοι να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο. Έτσι στηρίζεται το σπορ μας και όχι με ευχολόγια.

[quote="Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης] Είναι άτυπο και άτοπο να μιλάμε φυσικά για σύγκριση, το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό...[/quote]

Συμφωνώ απολύτως και με βάση την παραπάνω παραδοχή παρακαλώ και τους υπόλοιπους να μην αναλωθούμε συνεχίζοντας το θέμα με παράθεση επιχειρημάτων για να υποστηρίξουμε την άποψή μας. Για να γίνει αυτό βέβαια θα ήθελα προσωπικά τουλάχιστον να αποφεύγονται οι ακραίοι χαρακτηρισμοί (πχ το τάδε σύστημα είναι έτη φωτός μπροστά σε σχέση με το δείνα και είναι το καλυτερότερο και ο τάδε ήχος είναι αξεπέραστος κλπ κλπ). Αυτά σε άλλο thread που ευχαρίστως αν θέλετε ανοίγουμε αλλά και πάλι χωρίς επιχειρήματα συζήτηση δεν γίνεται.

Σας μερσώ, παρακαλώ συνεχίστε.

Reaction score
3
Νίκο,καταλαβαίνω ότι σου άρεσε πάρα πολύ το θέμα γι αυτό μας απάντησες δύο φορές,χε,χε,χε... :lol:
Που θα πάει,θα σε μυήσω στον αληθινό ήχο,τον αναλογικό... :mrgreen:

Εκείνο που ήθελα να περάσω σαν μήνυμα,ήταν ότι ουδέποτε έπαψαν να υπάρχουν τα πικάπ και οι μαύροι δίσκοι,και στην σημερινή εποχή ,την ηλεκτρονική ψηφιακή εποχή,οι φίλοι του αναλογικού ήχου πολλαπλασιάζονται,το ίδιο και οι εταιρείες κατασκευής πικάπ και δίσκων. :)
Αρα αυτό απο μόνο του κάτι θέλει να μας πεί.
Τις απόψεις σας επ'αυτού.

Reaction score
3.477
Αναλογικός ήχος ? .... γιατί ποιος σας είπε ότι χάθηκε ποτέ ο αναλογικός ήχος ?
Απλά περάσαμε σε μία φάση όπου η βιομηχανία ήχου και μουσικής θέλησε να κατασκευάσει ένα πολύ φτηνότερο μέσο εγγραφής , αναπαραγωγής αλλά και πιο προσιτό οικονομικά στον μέσο καταναλωτή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ' αυτού.
Ο αναλογικός ήχος κοστίζει πολύ ακριβά και κανείς μας δεν έχει ακούσει ακόμα το βινύλιο όπως θα έπρεπε. Για παράδειγμα, ποιος μπορεί να αγοράσει μια κεφαλή VDH Condor αξίας 4.000 Ευρώ ? Εγώ πάντως όχι, ούτε πρόκειται ποτέ. Δεν λεω ότι πρέπει απαραίτητα να πληρώσουμε 4.000 Ευρώ για μία κεφαλή πικ-απ. Απλά ήθελα να πω ότι ακόμα υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης του αναλογικού ήχου. Η έρευνα για την βελτίωση του αναλογικού ήχου σταμάτησε εδώ και πολλά χρόνια. Η μεγάλες εταιρείας πλέον ασχολούνται περισσότερο με την ψηφιακή συμπίεση των δεδομένων ήχου και εικόνας καθώς και με την υψηλή ανάλυση γιατί απλά αυτό πουλάει σήμερα.
Συμπερασματικά, τα βινύλια που έχουμε στην κατοχή μας είναι θησαυρός. Ένας δίσκος βινυλίου περιέχει τεράστιες ποσότητες μουσικής πληροφορίας που κανείς μας ακόμα δεν έχει ακούσει. Το τελευταίο έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ένας δίσκος βινυλίου έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε άλλο μέσο αποθήκευσης της μουσικής. Θα έλεγα ότι είναι ένα HARD COPY της μουσικής, σε αντίθεση με τα ψηφιακά CDs που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα Software.Copy.

Πριν δύο μήνες κατάφερα να βρω ένα πικαπ Pioneer PL-570, σε ένα κατάστημα επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών. Το πικάπ αυτό το είχε παρατήσει εκεί ο ιδιοκτήτης του τουλάχιστον 15 χρόνια για ρύθμιση κεφαλής (???) . Δεν πήγε ποτέ του να πληρώσει και να το παραλάβει. Έτσι ξέμεινε στην αποθήκη του μαγαζιού. Επάνω του υπήρχαν 10-15 VHS Videos που είχαν παρόμοια τύχη. ΄Το πικάπ αυτό ήταν κάποτε το κορυφαίο μοντέλο της Pioneer. Direct Drive, quartz locked, fully- automatic , με πολύ βαρύ πλατό και στιβαρή γενικώς κατασκευή.
Λοιπόν, ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του καταστήματος μου το χάρισε και του εύχομαι να είναι πάντα καλά.
Τις επόμενες ημέρες ασχολήθηκα με την επισκευή και την συντήρηση του πικάπ. Δεν βρήκα καμία βλάβη αλλά εγώ προληπτικά αντικατέστησα τους πυκνωτές τροφοδοσίας των κυκλωμάτων οδήγησης με καινούργιους (φρέσκους) πυκνωτές.
Το έβαλα επάνω στο rack, άλλαξα κεφαλή, την ρύθμισα με παλμογράφο και κάθησα να το απολαύσω.
Ο ήχος του πικάπ είναι πολύ καλός. Σε φέρνει πίσω στην δεκαετία του 80. Ακούγεται πολύ σωστό και η ακρίβεια της περιστροφής του δίσκου δεν έχει αντίπαλο. Κραδασμοί, θόρυβος μηδέν. Ζυγίζει πάνω από 10 κιλά και είναι πολύ όμορφο.

Την πρώτη ημέρα που το έβαλα σε λειτουργία άκουσα τουλάχιστον 20-25 δίσκους. Συνήθως με το CD δεν αντέχω να ακούσω πάνω από 1-2 CDs και όχι όλα τα κομμάτια.
Αυτή είναι κατά την γνώμη μου και η διαφορά. Το πικάπ το ακούμε πιο ευχάριστα και πιο χαλαρά από ένα CD. Με το CD πάντα κάτι μας λείπει ή μας περισσεύει.

Καλό καλοκαίρι σε όλους σας. Σας εύχομαι να περνάτε καλά και πάνω απ' όλα υγεία και καλή διάθεση..

Υ.Γ. Το κατάστημα που ανέφερα είναι γεμάτο από μηχανήματα συλλεκτικά έως και μοναδικά. Ο ιδιοκτήτης με παρακάλεσε να μην αναφέρω στοιχεία και τίποτα σε κανέναν. Μισεί θανάσιμα αυτούς που πάνε εκεί δήθεν για να πουν μία καλήμέρα και ψάχνουν για συλλεκτικά μηχανήματα και λάμπες. Τους ονομάζει κατσαρίδες DIYers που δεν σκοτώνονται με τίποτα.
Κατά τα άλλα, αυτός ο μεγάλος πλέον σε ηλικία ηλεκτρονικός έχει γυρίσει όλο τον κόσμο γιατί ήταν για πολλά συνεχή χρόνια ηλεκτρονικός σε πλοία. Με την μουσική δεν έχει καμία σχέση.

Reaction score
3
g.kar,καλώς ήρθες. :D
Γύρισες απο τις διακοπές?

Ελπίζω να βρείς πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που γράφτηκαν τον καιρό που εσύ έκανες τα μπανάκια σου,ενώ εμείς ιδρώναμε να τα γράψουμε... :mrgreen:

Τι κεφαλή και τι phono stage χρησιμοποιείς?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νίκο,καταλαβαίνω ότι σου άρεσε πάρα πολύ το θέμα γι αυτό μας απάντησες δύο φορές,χε,χε,χε... :lol:
To K@lointernet cafe φταίει.... :wink:

Που θα πάει,θα σε μυήσω στον αληθινό ήχο,τον αναλογικό... :mrgreen:
Είμαι πάντα ανοιχτός σε ανήθικες προτάσεις, ειδικά σε αυτές που αφορούν σαδομαζοχιστικά όργια :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.477
Καλώς σας βρήκα ,
Γιώργο (MAC), επιτέλους Αθήνα. Λοιπόν η Αθήνα είναι το καλύτερο νησί της Ελλάδος.
Πήγα 10 υμέρες στην Φολέγανδρο και 5 στην Σαντορίνη.
Από μουσική τίποτα. Από μηχανάκια και θόρυβο πήγαμε καλά. Ψάρι μόνο κατεψυγμένο και σε διπλάσια τιμή από Αθήνα. Καμία κουλτούρα, κανένα ποιοτικό musical event. Άκουσα το 'My number One" τουλάχιστον 150 φορές.

Η καλντέρα στην Σαντορίνη παραμένει όπως την ήξερες. Στην Οία η θέα του ηλιοβασιλέματος ήταν μία μαγεία. Οι σανσετίστες συγκεντρώνονται (πάνω από 300 άτομα) κάθε βράδυ και παρακολουθούν την δύση του ηλίου, ενώ στο τέλος όταν τελικά χάνεται πίσω από την Φολέγανδρο και η τελευταία ακτίνα του ήλιου, χειροκροτούν όλοι μαζί. Εγώ, επειδή το έχω ξαναδεί το θέαμα, παρακολουθούσα ένα απίστευτο παιδί με τέλειες 'αναλογίες' και χωρίς κανένα ίχνος ψηφιακίτιδας. Ο δυνατός άνεμος, όπως πάντα ο καλύτερος σύμμαχος, αποκάλυπτε όλο και περισσότερη κρυμμένη πληροφορία από το αυλάκι. Σε αυτή την περίπτωση, ότι κεφαλή και να έχεις, διαβάζει καλά και χωρίς miss tracking . Το 'παιδί΄ αυτό, χωρίς να είναι των 180 γραμμαρίων ή κιλών, άνετα θα του έβαζα 10 πράσινα αστέρια .

Γιώργο, απαντώντας στην ερώτησή σου, για το ποια κεφαλή και phono stage χρησιμοποιώ αυτή την εποχή με το Pioneer , απαντώ:
Κεφαλή Ortofon MC 15E και phono stage ιδιοκατασκευής με τελεστικούς OPA627 και πολύ καλή εξωτερική τροφοδοσία με battery option.

exile

Videocameras
Reaction score
4.511
Θυμαμαι ακομα εκεινο το dual στην εκθεση Θεσ\νικης καποια χρονιά που μας εκοψε τα ποδια,αλλα με τι λεφτακια;Τελικα πηραμε ενα technics ,κεφαλη stanton-τοτε εβρισκες και απο Ιταλια πιο φθηνες-εναν ενισχυτη Denon,ενα κασ\φωνο harman-kardon kαι κατι ηχειακια απο αμερικη με δικα τους ποτενσιομετρα .Οπρωτος δισκος στο πλατω που «ετρεξε» αμεσως ηταν το machine head....Xαμος...
Τωρα εχουν παροπλιστει ολα αυτα,υπαρχει μονο πικαπ sherwood,κεφαλη παλι stanton,προενισχυτης-ενισχυτης sony kαι ηχειακια ιδιοκατασκευης...
χτες απογευματακι για παραδειγμα ακουσα λιγο B-52...
Αναμνησεις.... :)

Reaction score
3.477
Dear Mr. exile,
Σημασία έχει να το απολαμβάνεις.
Δεν έχει σημασία τι πικαπ διαθέτεις. Ολα τα διαβάζει η βελόνα. Νομίζεις καταλαβαίνει η βελόνα σε τι πικάπ είναι βιδωμένος ο βραχίονας ?

Πλάκα κάνω. Βεβαίως και το καταλαβαίνει.
Αλλο είναι να πατάς σε ένα Linn και άλλο σε ένα Pioneer.

Reaction score
3
Εδώ στην "αναλογική γωνιά",διαβάζω και καταλαβαίνω πως είμαστε αρκετοί. :)

EXILE,σημασία έχει να απολαμβάνεις αυτό που ακούς,άσχετα με το μέσον αναπαραγωγής.

Εμένα όπως και να το κάνουμε,το αναλογικό μου,μου κάθεται καλύτερα στο αυτί. :wink:

Reaction score
3.477
Χθες Κυριακή πρωί , με παρακάλεσε η σύζυγος να ακούσει μουσική από το πικάπ.
Είχε έρθει και μία φίλη της για καφέ. Είχε πολλά χρόνια να ακούσει βινύλιο στο πικάπ και δεν πίστευε ότι εγώ είχα ακόμη ένα από αυτά. Μου είπε ότι το δικό της πικάπ το έχει ανεβάσει στο πατάρι γιατί αγόρασε CD player (!!!).
Έβαλα τον πρώτο δίσκο στο πλατό, Keith Jarret “Arbur Zena”. Πάτησα το πλήκτρο START και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο βραχίονας άρχισε να κινείται με κατεύθυνση το πρώτο κενό αυλάκι στην αρχή του δίσκου. Με μία ματιά είδα ότι η ταχύτητα περιστροφής του πλατό είχε κλειδώσει ακριβώς στη συχνότητα του κρυστάλλου Quartz , μετά από 5 περίπου δευτερόλεπτα. Με την βοήθεια της φωτεινής ένδειξης του στροβοσκοπίου, παρατήρησα μηδενική απόκλιση στην συχνότητα περιστροφής του πλατό. Μηδέν θόρυβος κατά την περιστροφή του πλατό και άριστο balance στο κατακόρυφο και οριζόντιο επίπεδο. Με λίγα λόγια, μία άριστη μηχανική συμπεριφορά.

Ο δίσκος άρχιζε να παίζει . Ένα masterpiece μουσικής σύνθεσης και ερμηνείας. Το συναίσθημα που νιώθει κανείς όταν ακούει αυτό το βινύλιο δεν περιγράφεται με λόγια. ’ψογη ηχογράφηση , τέλεια ερμηνεία και άριστη μουσικότητα. Το καλύτερο test για έλεγχο ηχοχρωμάτων, εικόνας και ουδετερότητας στην αναπαραγωγή. Σε αυτό τον δίσκο εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος την ποιότητα της κεφαλής του πικάπ του και του phono stage. Ένα κακό phono stage θα ακουστεί λίγο ξερό. Για παράδειγμα , ένας μέτριος τελεστικός δεν θα καταφέρει να δώσει στο πιάνο τις σωστές διαστάσεις Το ίδιο ισχύει και στο σαξόφωνο. Αυτός ο δίσκος με βοήθησε να επιλέξω τους τελεστικούς OPA627BP για το phono stage ιδιοκατασκευής μου.
Η κεφαλή παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά μία μέτρια και σωστά ρυθμισμένη κεφαλή (με παλμογράφο) δεν θα ακουστεί ποτέ άσχημα. Η μουσική κυριαρχεί και δεν αφήνει περιθώρια τεχνικών σχολιασμών. Βέβαια σε ένα άριστο συνδυασμό πλατό-βραχίονα-κεφαλής, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο.

Οι εντυπώσεις της φίλης μας από την ακρόαση του συγκεκριμένου δίσκου αλλά και των άλλων που ακολούθησαν ήταν άριστες. Δεν πίστευε ότι το βινύλιο μπορεί να ακουστεί τόσο καλά και μουσικά. Όλα τα σχόλια είχαν σαν κύριο θέμα τις ερμηνείες των μουσικών και την ευχαρίστηση που νιώθει κανείς όταν ακούει μουσική.
Ο τελευταίος σχολιασμός αυτής της πρωινής συνάντησης ήρθε από την σύζυγο.
Γιώργο μου λεει, θέλω κάθε Σαββατοκύριακο να μου βάζεις να ακούω μόνο δίσκους στο πικάπ, καθόλου CD. Τότε εγώ, βρήκα την ευκαιρία της ζωής μου και απάντησα : Και εμένα μου αρέσει περισσότερο να ακούω βινύλιο αλλά θα χρειαστεί πολύ σύντομα να αλλάξω κεφαλή στο πικάπ γιατί ήδη έχει φθαρεί αρκετά. Μου απαντά λοιπόν χωρίς κανέναν δισταγμό: Nα αγοράσεις την καλύτερη κεφαλή γιατί μου αρέσει πολύ το βινύλιο. Εδώ πιάνουν τόπο τα λεφτά που ξοδεύεις και όχι στα καλώδια και στα διάφορα άλλα μηχανήματα που μου έχεις γεμίσει το σπίτι. Ανοίγω, λέει στην φίλη της, την ντουλάπα και πέφτουν καλώδια και κουτάκια με λυχνίες.
Η φίλη της βέβαια, εντυπωσιασμένη ήδη από την ακρόαση του πικάπ, της εξήγησε ότι πραγματικά αξίζει να ασχολούμαι με αυτό το χόμπι. Ελπίζω μία μέρα που θα είμαι μόνος στο σπίτι, να μην χτυπήσει ξαφνικά το κουδούνι και δω την φίλη της με μία κούτα γεμάτη βινύλια, να θέλει πρωινή ή βραδινή ακρόαση. Τότε δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω σαν σωστός βινυλιόφιλος.
Θα μου πείτε τώρα ..., εξαρτάται σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η κεφαλή του πικάπ.

Καλή εβδομάδα σε όλους σας και καλές ακροάσεις .

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
αν μείνεις από κεφαλή, στην συγκεκριμένη περίπτωση, σίγουρα θα προσφερθούν πολλοί άλλοι να σε βοηθήσουν

Reaction score
3.477
Σπύρο , θα σε έχω στα υπ' όψιν. Ελπίζω να ρυθμίζεις σε τακτά χρονικά διαστήματα την κεφαλή σου. Επίσης θέλει καλό καθάρισμα με βουρτσάκι μπρος-πίσω και όχι αριστερά-δεξιά.

Reaction score
3
Γιώργο Καρ.,μην καθιστερείς,τώρα είναι ευκαιρία.
Στην βράση κολλάει το σίδερο. :wink:
Αγόρασε μια κεφαλή,λίγο ακριβότερη απότι υπολόγιζες,χωρίς κανέναν ενδιασμό. :lol:

Πάντως το παράδειγμα ήταν πραγματικά καλό.
Εγώ έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στους απλούς άσχετους με το χόμπυ μας ανθρώπους,παρά στους περισσότερους απο αυτούς που νομίζουν ότι είναι "χρυσά αυτιά" :wink: :mrgreen:

Reaction score
51
Αναλογικός ήχος ?  .... γιατί ποιος σας είπε ότι χάθηκε ποτέ ο αναλογικός ήχος ?
Διαβάζοντας ξανά και ξανά αυτά τα Post και άλλα πολλά τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να καταλάβω αυτούς τους ορισμούς!!

Πως είναι δυνατόν δηλαδή να υπάρξει ήχος άλλος εκτός του αναλογικού στο σύμπαν???Αφού τα ηχεία και κάθε μηχανικό μέσο αναπαραγωγής ήχου στην τελική φάση δέχεται αναλογικό σήμα????Οτι και να γίνει στο σύμπαν αναλογικό κύμα θα έρθει στα αυτιά μας!!!!
Πρέπει λοιπόν να μιλάμε γιά φηφιακή επεξεργασία του σήματος και όχι!
Πρέπει να μίλάμε για απώλειες πληροφορίας και όχι!!
Πρέπει να μιλάμε γιά jitters και wow & flutters!!!
Πρέπει να μιλάμε για τι μας ακούγεται καλύτερα στα αυτια μας και όχι!
Πρέπει να μιλάμε για τι μας αρέσει σαν διαδικασία στο σπίτι μας (remote controls και leds) ή βραχίονας που κινείται μαγικά στα αυλάκια??

Τελικά μιλάμε για το ίδιο πράγμα!!
Τι μας αρέσει???και τι ταιριάζει περισσότερο στ' αυτιά μας!!
Αν μπορούμε τελικά και "πραγματικά" να καταλάβουμε την διαφορά!!! :wink:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.808
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός