ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ !

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.101
RDoherty said:
Όσο ο αστυφύλακας και το μπουζούκι (ή ο μπαγλαμάς) είναι όργανα 8)
Στο τάγμα που υπηρέτησα, στη Λήμνο, είχαμε και ένα δόκιμο – και γαμώ τα παιδιά - που ήταν σκληροπυρηνικός ροκάς. Λοιπόν, ήταν τότε που του έβαλα φυτίλια με Bobby Womack, Irving Berlin και Tommy Dorsey. Ήρθε η σειρά σου για φροντιστήριο στα λαϊκά. Θα πήξεις στο διάβασμα! :)

Reaction score
298
Πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι - ο,τιδήποτε - το οποίο να αγνοώ ακουσίως? 8)

Reaction score
3
Δρ Ντίνος Πικάπιος - said:
Στο τάγμα που υπηρέτησα, στη Λήμνο, είχαμε και ένα δόκιμο – και γαμώ τα παιδιά - που ήταν σκληροπυρηνικός ροκάς. Λοιπόν, ήταν τότε που του έβαλα φυτίλια με Bobby Womack, Irving Berlin και Tommy Dorsey. Ήρθε η σειρά σου για φροντιστήριο στα λαϊκά. Θα πήξεις στο διάβασμα! :)
Εχει κάτι η Λήμνος κολλητικό? να μην λέμε ονόματα,βλέπε Costas EAR ,Εκτωρας Κατσίκης ? :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
25.569
απο ποτε ενα σκετο μεγαφωνο εχει φασικη ισορροπια?
απο οσο ξερω η αποκριση φασης του σταθερη δεν τη λεμε.
εινια βεβαια συνεχης (σημαντικο) ,αλλα τι εννοει ο ποιητης σαν προσον?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.441
Ποιητάδες μου, να σας υπενθυμίσω να έχετε υπό την υποψία σας, ότι στο ενεργό κρος, σε επίπεδο line, την φάση την κάνεις ό,τι θες, ακόμα και με πέστο και λευκό κρασί; Που μου θέλετε όλοι μονόδρομα άφιλτρα, λες και θα φτιάξετε juke box... :lol: :lol: :lol:
Τώρα εσύ γιατί με βρίζεις?
Σού'πε κανείς ότι θέλω μονόδρομα και άφιλτρα?
:lol: :lol: :lol:

Σε ενεργό επίπεδο και ιδίως σε ψηφιακή μορφή να δεις τι την κάνεις τη φάση! 8)
Έχω τη δυνατότητα να μετακινώ με βήματα της 1 μοίρας κάθε μεγάφωνο ξεχωριστά, ακόμα και να προσομοιώνω (για λόγους ευκολίας) μετακίνηση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω κάποιου μεγαφώνου!
Στο κάτω κάτω της γραφής, στο ψηφιακό επίπεδο δεν απασχολεί διόλου η διαφορά εμπέδησης των μεγαφώνων αλλά και των ενεργών σταδίων (προ-τελικών) στο συχνοτικό φάσμα, μπελάς που στο παθητικό κρος δεν επιλύεται πλήρως όσα ζόμπελ και να βάλεις, όσο κι αν φορτώσεις το κρος με μύρια εξαρτήματα, καθώς μιλάμε για μεταβαλλόμενες ουσιαστικά αντιστάσεις, μιγαδικές και μη!
Τέλος πάντων, με τα ενεργά μου μάγνεπαν δεν έχω ουσιαστικό πρόβλημα! :lol: :lol: :lol:

Συνεχίζει όμως να υπάρχει το πρόβλημα των δυό διαφορετικών μεγαφώνων σε κάθε σημείο κρος σε κάθε ηχείο, τα οποία ό,τι και να κάνεις παίζουν κάποιες συχνότητες και τα δυό ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα περίεργα παιχνίδια της φάσης ανάλογα με τη γωνία και απόσταση που κοιτάς κάθε μεγάφωνο και ανάλογα με τις επιδράσεις του χώρου. Η "απόσταση" (και πιο σημαντικό η μεταβολή αυτής της απόστασης σε διαφορετικά σημεία της επιφάνειας των μεγαφώνων) είναι για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα, και τα ηχεία μεμβράνης εκεί έχουν σημαντικό πλεονέκτημα (δεν έχουν διαφορά βάθους - δεν έχουν διαμόρφωση κώνου ή θόλου), αλλά δε παύει να είναι συμβιβασμός. Ένα τυπικό μιντγούφερ και ένα τυπικό τουιτεράκι είναι σαφώς αδύνατο να έρθουν "σωστά" φασικά στο σημείο κρος (το οποίο είναι ευρύτατο συχνοτικά), λόγω της διαφορετικής σημειακής πηγής ήχου που αποτελούν το καθένα αλλά και λόγω της μεταβαλλόμενης διαφοράς απόστασης μεταξύ τους εξ'αιτίας της μεγάλης επιφάνειας και του σχήματος διαμόρφωσης των κώνων - θόλων των μονάδων αυτών. Ότι και να κάνεις, σε κάποιες συχνότητες θα γίνεται μπάχαλο. Έστω και σε ελάχιστες!

Τελικά η αποκοπή κάποιου μεγαφώνου σε μια ορισμένη συχνότητα (σημείο κρος) είναι ένα διαβολικό παιχνίδι με πολλές παραμέτρους και η "σωστή" ηλεκτρικά σχεδίαση του κρος ουδεμία σχέση έχει με τη "σωστή" (φασικά και συχνοτικά) διαχείρηση του "ακουστικού κλάδου" αλλά και του συνόλου των μεγαφώνων ενός ηχείου.
Είναι εκεί που λες καμιά φορά ότι οι πιο απλές λύσεις είναι και οι πιο καλές!
πχ ένα μεγάφωνο μόνο του αδύνατο να έχει "ακυρώσεις", πράγμα έως τυπικό σε σχεδίαση 2 δρόμων σε κάποια συχνότητα!

Reaction score
13
Ποιητάδες μου, να σας υπενθυμίσω να έχετε υπό την υποψία σας, ότι στο ενεργό κρος, σε επίπεδο line, την φάση την κάνεις ό,τι θες, ακόμα και με πέστο και λευκό κρασί; Που μου θέλετε όλοι μονόδρομα άφιλτρα, λες και θα φτιάξετε juke box... :lol: :lol: :lol:
Μαζι σου και στα δυο σκελη. Και επαυξανω στο δευτερο.

Reaction score
3.576
Single Ended είναι όλα τα ενισχυτικά. Απλά τα ενισχυτικά push-pull είναι δύο single ended που μοιράζονται την ίδια δουλειά . Στην τάξη Α push-pull , τη δουλειά την μοιράζονται με το παραπάνω και γίνονται σαν δύο σιαμαίες αδελφές. Μοιράζονται καμια φορά ακόμα και τα ίδια όργανα.

(Μια απλή εξήγηση της τοπολογίας κυκλωμάτων ενισχυτικών βαθμίδωντύπου Push Pull )
Copyright g.kar :lol:

Reaction score
3.576
Δρ Ντίνο , υπάρχουν και τα σοβαρά μηχανάκια Single Ended Triode. Μόνο που αυτά δεν μπορούμε να τα πλησιάσουμε. π.χ Βλέπε τα δίπατα 1610 της Cary Audio Design.

Reaction score
13
Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:
]
Μιχαλης Σπερτος said:
Και τα ψοφια Single Ended κυκλους κανουν
Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη.
Θα ήθελα αν είχες τον χρόνο και την διάθεση, να επεκταθείς λίγο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Νομιζω οτι ο κυριοτερος λογος που θα οδηγουσε καποιον στο σεναριο Full range με πολλα dB σε Ηχειο κορνας για ακομη πιο πολλα dB, ειναι μαλλον η μικρη Ισχυς (=ψοφια Single Ended) παρα η αναζητηση της φασικης ισορροπιας.

Reaction score
263
Τελικα εγινε δοκιμη ή εχει καποιος εμπειρια απο τις προσπαθειες της Spicom (τοσο απο τα ηχεια ενος δρομου οσο κι απο τα υβριδικα τους);

Βασιλης.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas