ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ YAMAHA RXV-361.

nk9

Reaction score
1
Καλημέρα σε όλους. Έχω τον συγκεκριμένο ενισχυτή εδώ και 2 χρόνια περίπου και έχω την εξής απορία. Όταν τον πήρα και τον σύνδεσα με καλώδιο hdmi με το blu-ray player δεν μου έβγαζε ήχο. Ανέτρεξα στο εγχειρίδιο της yamaha και είδα έκπληκτος ότι έγραφε: "...αν συνδεθεί με καλώδιο hdmi θα πρέπει επιπρόσθετα να συνδεθεί και με coaxial ή με οπτική ίνα...". Γνωρίζει κάποιος ποιός ο λόγος για αυτό; Έχω κάνει κάτι λάθος; Όλο αυτό τον καιρό δεν με απασχολούσε το θέμα, αλλά επειδή μάλλον θα πάρω κάποιο media player το οποίο έχει μόνο hdmi και όχι άλλη ψηφιακή έξοδο ήχου έχω πρόβλημα. Σας ευχαριστώ.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ YAMAHA RXV-361.

Προφανώς το HDMI είναι 1.1 και οχι 1.3 που περνάει και ήχος.

nk9

Reaction score
1

Όποτε (αν καταλαβαίνω σωστά διότι δεν κατέχω και πολλά) η σύνδεση θα πρέπει να είναι η εξής: hdmi απευθείας από το player στην τηλεόραση και ταυτόχρονα ψηφιακή ήχου από το player στον ενισχυτή. Εάν είναι έτσι τότε:
1) Για κάθε συσκευή που θα συνδέω θα πρέπει να κάνω παράλληλες συνδέσεις.
2) Ποιό το νόημα της hdmi αφού δεν μπορεί να μεταφέρει και ήχο;

nk9

Reaction score
1

Από ότι βλέπω στα χαρακτηριστικά του δεν αποκωδικοποιεί τα HD φορμά του ήχου και ούτε δείχνει να έχει HDMI είσοδο ! Σίγουρα είναι αυτός ;

http://usa.yamaha.com/products/audi...stereo-receivers/rx-v361_black__u/?mode=model
Να σου πω την αλήθεια τώρα κοίταζα το site της yamaha και διαπιστωσα έκπληκτος ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει hdmi!!!!!! Είμαι 99% σίγουρος ότι είναι αυτός. Μάλιστα, το εγχειρίδιο που τον συνόδευε ήταν στα αγγλικά (το οποίο έγραφε για hdmi) και για ελληνικό μου έδωσαν κάποιο του "Φ. Νάκα", το οποίο όμως δεν έδειχνε πουθενά στις σελίδες του hdmi!!!!!!

nk9

Reaction score
1

Από φορμά ήχου υποστηρίζει μόνο dts...

Reaction score
1

Σύνδεσέ τον με οπτική.Θα σου δώσει τον πυρηνα (Core) του κάθε φορμά, έστω και αν δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει HD.Μιά χαρά θα είναι ! Απλό DTS και Dolby Digital σου δίνει έτσι κι αλλιώς...

nk9

Reaction score
1

Να σου πω την αλήθεια τόσον καιρό τον έχω συνδέσει με coaxial. Είναι καλύτερη η οπτική;
Δεν είχα ασχοληθεί περαιτέρω αλλά τώρα με την σκέψη αγοράς blu-ray player+media player με ενδιαφέρει το θέμα.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω το εξής... Εφόσον, σύμφωνα με τον φίλο, φταίει η έκδοση του καλωδίου (1.1) τότε ποιός ο λόγος να περάσει το hdmi από τον ενισχυτή και να μην πάει απευθείας στην τηλεόραση (αφού μεταφέρει μόνο βίντεο); Και στην τελική, προς τί οι θύρες hdmi του ενισχυτή;
Υ.Γ.: Αν ρώτησα **λακία μην γελάσεις...

Reaction score
4.485

Και στην τελική, προς τί οι θύρες hdmi του ενισχυτή;
Υ.Γ.: Αν ρώτησα **λακία μην γελάσεις...
για να μας τα πέρνουν κάθε χρόνο με τα format και τις εκδόσεις

Reaction score
6
Δεν έχει να κάνει με την έκδοση του HDMI αφού ακόμα και η έκδοση 1.0 είχε στις προδιαγραφές της να περνάει και ήχος. Έχει να κάνει με το τι διαλέγει να βάλει κάθε κατασκευαστής.
Φανταστείτε ότι υπάρχουν A/V με HDMI 1.4 που δεν αποκωδικοποιούν σήματα DSD ενώ αυτό υπάρχει στις προδιαγραφές από την έκδοση 1.2

Πριν μερικά χρόνια οι περισσότεροι εισαγωγικοί A/V ενισχυτές δεν διαχειρίζονταν ήχο από την HDMI. Tο είχαν μόνο για video switching.

nk9

Reaction score
1
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ YAMAHA RXV-461.

Καταρχήν γράψτε λάθος για το μοντέλο... 461 το ορθόν. Παρακάτω τώρα και ξαναρωτώ την χαζή απορία μου... Ποιά η χρησιμότητα της σύνδεσης με hdmi σε έναν τέτοιο ενισχυτή; Τελικά τί δεδομένα μεταφέρει σε μια τέτοια περίπτωση το καλώδιο αυτό; Μόνο βίντεο; Και για ποιόν λόγο το βίντεο να περάσει από τον ενισχυτή;

Reaction score
6
Η μόνη χρησιμότητα είναι το video switching μεταξύ δύο συσκευών συνδεμένων επάνω στον A/V για να μπορείς να στέλνεις εικόνα στο μέσο προβολής. Καμία άλλη χρησιμότητα δεν έχει. Μεταφέρει μόνο εικόνα.

nk9

Reaction score
1
Απάντηση: Re: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ YAMAHA RXV-361.

Κατανοητό αυτό, αλλά το ίδιο αποτέλεσμα δεν έχεις εάν συνδέσεις την συσκευή αναπαραγωγής κατευθείαν στην τηλεόραση με το hdmi για την εικόνα και την ψηφιακή έξοδο ήχου του player με τον ενισχυτή για τον ήχο;

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ YAMAHA RXV-361.

Κατανοητό αυτό, αλλά το ίδιο αποτέλεσμα δεν έχεις εάν συνδέσεις την συσκευή αναπαραγωγής κατευθείαν στην τηλεόραση με το hdmi για την εικόνα και την ψηφιακή έξοδο ήχου του player με τον ενισχυτή για τον ήχο;
Ναι. Και με αυτόν τον τρόπο δε χρειάζεται να έχεις πάντα τον ενισχυτή σε λειτουργία όταν θελήσεις να παρακολουθήσεις κατ' ευθείαν από την TV.

Πάντως έτσι ήταν και άλλοι A/V της εποχής του Yamaha σου.

nk9

Reaction score
1

Τελικά μεγάλη **λακία οι ενισχυτές της εποχής του yamaha μου!!!!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος