ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ PROJECTOR ΚΑΙ ΟΘΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Reaction score
0
γεια σε ολους σας
θελω να αγορασω αμεσα ενα projector μεχρι 3500ε
και μια οθονη προβολης εως 600ε
πειτε μου σας παρακαλω τι πρεπει να προσεξω
η αποσταση θεασης θα ειναι στα περιπου 3,5 με 4.0 μετρα
ευχαριστω

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ PROJECTOR ΚΑΙ ΟΘΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

γεια σε ολους σας
θελω να αγορασω αμεσα ενα projector μεχρι 3500ε
και μια οθονη προβολης εως 600ε
πειτε μου σας παρακαλω τι πρεπει να προσεξω
η αποσταση θεασης θα ειναι στα περιπου 3,5 με 4.0 μετρα
ευχαριστω
Πρωτα απο ολα καλως ορισες!
Τι πρεπει να προσεξεις?
Δεν ειναι καπως γενικη η ερωτηση σου?
Υποθετω πως, εαν ζεις Αθηνα, να δεις οσο περισσοτερο μπορεις.
Η διαβασε τα θεματα που θα βρεις εδω στο AVSite και πες μας
προς τα που..."τεινεις":126:

Reaction score
1
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ PROJECTOR ΚΑΙ ΟΘΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Καταρχήν, να σε καλωσορίσω στη παρέα μας και στο φόρουμ. :123:

Η απόσταση θέασης που στη περίπτωσή σου είναι 3,5 έως 4 μέτρα, είναι καθοριστική για το μέγεθος του κάδρου. Σε αυτή την απόσταση, το ιδανικό μέγεθος κάδρου είναι οι 92 ίντσες κατά τη ταπεινή μου άποψη. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις και από τον Screen Calculator που θα βρεις στα σημαντικότερα θέματα της κατηγορίας. Θα μπορούσες οριακά να πας σε κάδρο 100 ιντσών, όπως πιθανά θα σου πρότειναν άλλα μέλη, εγώ πάντως δεν θα το συνιστούσα σε καμία περίπτωση.

Το τι ακριβώς τύπο οθόνης θα διαλέξεις, λευκή, γκρίζα με κέρδος ή όχι κτλ., είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων που δεν αναλύεται εύκολα σε ένα σύντομο μήνυμα. Αν έχεις λευκούς τοίχους στο σαλόνι σου και μεγάλες ανακλαστικές επιφάνειες, τζάμια καθρέφτες κτλ., η καλύτερη λύση είναι μια γκρίζα οθόνη, ειδικά μάλιστα στη περίπτωση που δεν έχεις απολύτως ελεγχόμενο φωτισμό του χώρου, δηλαδή να παίζεις σε πλήρη συσκότιση. Η γκρίζα οθόνη έχει και το πλεονέκτημα ότι βοηθάει στην αύξηση του ANSI contrast σε σχέση με μία λευκή, πλεονέκτημα που θεωρείται σημαντικό όταν έχεις επιλέξει τρίτσιπο SXRD ή DILA προβολέα, που δεν αποδίδουν μεγάλες τιμές ANSI contrast, σε σχέση με τους μονότσιπους DLP προβολείς που είναι κορυφαίοι σε αυτόν τον τομέα.

Αν έχεις πλήρη συσκότιση και σκούρα χρώματα στους τοίχους του σαλονιού, τότε θεωρητικά καλύτερη λύση είναι μια λευκή ματ οθόνη με κέρδος 1. Στο κάδρο 92 ιντσών, λογικά δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα επαρκούς φωτεινότητας, με οποιονδήποτε σύγχρονο ψηφιακό προβολέα.

Για το τι ακριβώς τύπο προβολέα να επιλέξεις, δηλαδή μονότσιπο DLP προβολέα ή τρίτσιπο LCD, SXRD ή DILA, η κουβέντα είναι πολύ μεγάλη και... ατελείωτη στα εξειδικευμένα φόρουμ! :137:

Η συμβουλή μου είναι μία και μοναδική: πήγαινε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα, ένα τέτοιο είναι η "δική μας" PSA στην Ηλιούπολη. Ζήτα από τον Σκαφάτο να σου κάνει παράλληλη επίδειξη σε διαφορετικής τεχνολογίας προβολείς, για να μπορέσεις να βγάλεις μόνος σου... ασφαλή συμπεράσματα.

Στη κατηγορία τιμής που κινείσαι, υπάρχουν αξιόλογοι προβολείς με πολύ καλή ποιότητα στην εικόνα τους. Το σημαντικότερο από όλα είναι να προσπαθήσεις να συνειδητοποιήσεις τι ακριβώς ζητάς από την εικόνα που θέλεις να βλέπεις στο σαλόνι σου. Π.χ., είναι σημαντική για σένα η υψηλή φωτεινότητα ή η καλύτερη απόδοση των σκοτεινών πλάνων σε μία ταινία;

Γνωρίζεις τι είναι το φαινόμενο rainbow; Μπορείς να ξεχωρίσεις το πέπλο σε μία εικόνα και πότε αυτή φαίνεται "φλαταρισμένη" ή "ξεθωριασμένη" και πότε φαίνεται κοντραστάτη και τρισδιάστατη; Γνωρίζεις για το φαινόμενο του φωτοστέφανου;

Θα μπορούσα να σε ρωτάω με τις ώρες! Αλλα το μόνο που θα καταφέρω να σε αγχώσω και τίποτα παραπάνω! :137:

Έτσι λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να αφήσεις τα δικά σου μάτια να σε οδηγήσουν στη καλύτερη επιλογή προβολέα. Δε χρειάζεται να δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα στα λόγια ή τις συμβουλές κανενός, είτε θεωρείται έμπειρος είτε όχι.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.638
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale