ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ WARFEDALE DIAMOND 9.5

Reaction score
100
Λοιπον....εχω το εξης συστημα:
Ενισχυτης NAD 302
Πικαπ Pro-Ject 1- Xpression III
CD player DENON DCD-700AE
Ηχεια WARFEDALE DIAMOND 9.1
Sub YANMAHA YST-SW225
Ο χωρος ακροασης ειναι 3,5x4,20 μετρα....το πατωμα και το ταβανι ειναι ξυλινα.....
Λοιπον το προβλημα μου ειναι οτι τα μικρα diamond δεν ειναι αρκετα γρηγορα με αποτελεσμα σε γρηγορα κοματια με πολλα οργανα να μην υπαρχει καθαροτητα......ασε που δεν εχουν μπασα...με το sub σε συνδιασμο με τον χωρο μου μπουμαρουν πολυ.......σκεφτομαι τα diamond 9.5 να τα δουλευω χωρις το sub. Και επειδη καποια στιγμη σκεφτοομαι να κανω home cinema θα εχω τα 9.1 για surround και το sub μονο για ταινιες....
Το ερωτημα ειναι τα 9.5 ειναι τοσο καλα οσο λενε στα tests η εχουν τον ιδιο ηχο με τα 9.1....(εξαιρουμενου του μπασου βεβαια) ?
Στο skroutz.gr τα εχω βρει 380 ευρω.....αν ξερει κανεις πιο φτηνη τιμη....ας μου πει........
ευχαριστω προκαταβολικα.......:happy_4:

Reaction score
100
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ WARFEDALE DIAMOND 9.5

Λοιπον....εβγαλα το sub.....και νομιζω πως εχει καθαρισει καπως...αλλα δεν εχω μπασο.....(ολα δικα μου τα θελω) αν τα διπλοκαλοδιωσω κερδιζω τιποτα? ο ενισχυτης εχει μονο μια εξοδο για καθε καναλι.....
Παντως συνεχιζω την αναζητηση ενος ηχειου δαπεδου...περιμενω τις γνωμες σας......:crazy_4:

Reaction score
61
Φίλε mike δε νομίζω ότι αγοράζοντας τα 9.5 θα λύσεις το πρόβλημά σου, μάλλον θα δημιουργήσεις νέο. Από ότι είδα ο ενισχυτής σου δίνει μόλις 25Watt ανα κανάλι, οπότε δε θα μπορέσει να κουνήσει τα 2 woofer 6.5'' που έχει το 9.5, οπότε πάλι δε θα έχεις μπάσο.

Για μένα 2 λύσεις υπάρχουν. Ή αγοράζεις τα 9.5 και αγοράζεις και ενισχυτή που να μπορεί να τα παίξει σωστά (από NAD 352 και πάνω), ή αλλάζει sub που για να πούμε και την αλήθεια, τα φθηνά sub της Yamaha δεν και πολύ καλά (είναι αργά και μπουμάρουν) ιδίως στη μουσική.

Εγώ θα προτιμούσα την πρώτη λύση μιας όπως και να το κάνεις o ενισχυτής μοντέλο 1993 με 25Watt δε θα μπορεί να συγκριθεί με τα νέα μοντέλα της NAD, και πιστεύω ότι τα 9.5 είναι σαφώς πιο ολοκληρομένα ηχεία από τα 9.1 (σημείωση τα έχω ακούσει και τα δύο)

Reaction score
7.110
Σε τοσο μικρο χωρο μην βαλεις τα 9.5,θα ακους ενα μπουουουμ συνεχεια.Τα 9.1 ειναι μια χαρα για το χωρο σου και σιγουρα ενας νεος NAD θα τα βοηθησει πολυ.Το υπογουφερ μην το συνδεσεις ξανα μονο κακο κανει.

Reaction score
61
Δε θεωρω ότι ο χώρος είναι μικρός για τα 9.5 τα οποία δεν έχουν και το τρελό κατέβασμα. Άν πάλι όμως όπως και του tanto σου φαίνονται μεγάλα, κινήσου για ένα μεγαλύτερο ηχείο βάσης π.χ. 9.2 ή 9.3 ή ακόμα καλύτερα Quad 12L. Tα 9.1 θεωρώ ότι είναι μικρά ηχεία για το χώρο σου.
Συμφωνώ και εγώ πάντως ότι ένας νέος ενισχυτής θα ήταν ό,τι πρέπει (ακόμα και για τα 9.1)

Reaction score
100
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ WARFEDALE DIAMOND 9.5

Καταρχην....εβγαλα το sub και εχει καλυτερεψει πολυ ο ηχος....και δεν το ξαναβαζω για μουσικη.
Κι εγω μαλλον σκεφτομαι για αλλαγη ενισχυτη...γιατι μου κανει και αλλα τσαλιμια ο NAD.....και μετα βλεπω για ηχια,για τον Advance Acoustic MAP 105 τι γνωμη εχετε? τον εχει ακουσει κανεις?

Reaction score
61
Δεν τον έχω ακούσει αλλά θα πρότεινα κάτι ανάμεσα σε Unison Unico και Musical Fidelity ΧΤ100. Μάλιστα από ότι βλέπω στις αγγελίες του ΗΧΟΥ μπορείς εύκολα να βρεις μεταχειρισμένο Unico στη μισή τιμή ~650Ε. Αλλιώς κανούργιο κοντά στα 1000Ε. Το σίγουρο όμως είναι πως θα χρειαστείς αναβάθμιση και στα ηχεία σου μιας και τα 9.1 είναι λίγο ηχείο για αυτούς τους ενισχυτές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.068
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494