ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ

Reaction score
0
Γεια σας θα ηθελα την βοηθεια σας.
Αποφασισα:107: λοιπον να παρω αυτα http://www.teufel.eu/Stereo/M-320-F.cfm?show=text#tab τα ηχεια και νομιζω πως κατεληξα στον Yamaha RX-797 ενισχυτη.
Και ρωταω λοιπον αξιζουν τα 1000€ που θα μου στοιχησουν?
Τα θελω κυριως για μουσικη αλλα και ισως καμια ταινιουλα που και που.Οι πηγες για την μουσικη ειναι ραδιο, cd και το λαπιτοπι.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ

Μια χαρα ηχεια ειναι τα Teufel, απλα να θυμασαι οτι οσο καλυτερος ειναι ο ενισχυτης, τοσο καλυτερα θα παιζουν τα ηχεια.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

οπως το βλεπω το συστημα σου θα σε ικανοποιησει σιγουρα σε ταινιες. Η δυναμη του Yamaha, τα ηχεια με το ενεργο sub θα κανουν τη διαφορα. Ισως θα μπορουσες να φτιαξεις κατι λιγοτερο μυωδες αλλα προσανατολισμενο περισσοτερο στη μουσικη, κατι με περισσοτερη φινετσα κ ισως πιο audiophile. Αλλα εκει παλι μαλλον θα εχανες στις ταινιες...

Reaction score
122

Προσοχή με τα ηχεία αυτά!!!! Teufel στα Γερμανικά σημαίνει Διάολος!!!

Μακριά από μας τα όργανα του Διαβόλουουου!:141:

Reaction score
0

Μια χαρα ηχεια ειναι τα Teufel, απλα να θυμασαι οτι οσο καλυτερος ειναι ο ενισχυτης, τοσο καλυτερα θα παιζουν τα ηχεια.
Αυτο ειναι που φοβαμαι μηπως ο ενισχυτης δεν φτανει. Η απλα να ριξω τα πιο πολλα στον ενισχυτη και να παρω φτηνοτερα ηχεια:110:.
Χμ... δεν ξερω.
Εχω εναν ενισχυτη kenwood του 1981 λετε..:140:

Reaction score
28
Re: Απάντηση: ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ

Αυτο ειναι που φοβαμαι μηπως ο ενισχυτης δεν φτανει. Η απλα να ριξω τα πιο πολλα στον ενισχυτη και να παρω φτηνοτερα ηχεια:110:.
Χμ... δεν ξερω.
Εχω εναν ενισχυτη kenwood του 1981 λετε..:140:
ποιο μοντελο ειναι?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Δεν ξερω για τα teufel, απλα αν επρεπε να παρω κολωνα μεχρι 500Ε που συνδιαζει ογκο, δυναμη αλλα κ μουσικοτητα κ φινετσα, θα λαμβανα σοβαρα υποψην τα Tannoy Mercury F4 custom, που πωλουνται ως ζευγαρι. Τα ηχεια ακουγονται τεραστια, γιαυτο εξαλλου ειναι κ στο βραβευμενο πακετο AV 5.1 της εταιριας ως μπροστινα. Βοηθουν και τα 91 db ευαισθησια. Νομιζω οτι η αντιπροσωπεια τα εχει σε προσφορα στα 400Ε απο 600Ε που ειχαν..

http://whathifi.com/Review/Tannoy-Mercury-F4-Custom/

PERFORMANCE
Recommended amplifier power 10 - 140 Watts RMS
Continuous power handling 100 Watts RMS
Peak output power 200 Watts
Low frequency response 35Hz
Sensitivity 91dB
Nominal impedance 8ohm
Frequency response 35Hz - 20kHz
DRIVE UNITS
High frequency 25mm (1.00") Nitro-Urethane layer damped woven polyester dome, shielded neodymium magnet assembly
Low frequency 2 x 165mm (6.50") coated multi-fibre paper pulp cone
CROSSOVER
Frequency 2.7kHz (Bi-wireable)
Type 4th order acoustic linkwitz-riley
CONSTRUCTION
Enclosure type Front reflex. 15mm (0.59") particle board, internally cross-braced enclosure.
Shielding Yes
Volume 40 litres (1.5 cubic feet)
Dimensions 970 x 204 x 290mm (38.25 x 8.00 x 11.25")
Weight 13.5kg (39.7 lbs)
Finish Apple or Dark Oak

Reaction score
0

Δεν ξερω για τα teufel, απλα αν επρεπε να παρω κολωνα μεχρι 500Ε που συνδιαζει ογκο, δυναμη αλλα κ μουσικοτητα κ φινετσα, θα λαμβανα σοβαρα υποψην τα Tannoy Mercury F4 custom, που πωλουνται ως ζευγαρι. Τα ηχεια ακουγονται τεραστια, γιαυτο εξαλλου ειναι κ στο βραβευμενο πακετο AV 5.1 της εταιριας ως μπροστινα. Βοηθουν και τα 91 db ευαισθησια. Νομιζω οτι η αντιπροσωπεια τα εχει σε προσφορα στα 400Ε απο 600Ε που ειχαν..
Ομορφα. Δεν τα ηξερα. Και....
Τα πηρα κι'ολας:124: (τα Tannoy) 430€ με τα μεταφορικα απο Γερμανια.
Τωρα μας μενει μονο ο ενισχυτης.
Που μαλλον το προλβλημα μου ειναι απο που θα τον παρω και οχι ποιον μιας και ο rx-797 με εχει κερδισει.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Μπραβο φιλε μου:112::619: Καλοριζικα!
Να δεις ποσο θα σε κερδιζουν μερα με τη μερα τα συγκεκριμμενα ηχεια. Τα ξερω καλα γιατι τα ειχα διαλεξει για ενα κολλητο μου και τα ακουω συχνα. Λογω της εμπειριας των συγκεκριμμενων ηχειων, εχω να σου πω κ 2 πραγματακια για το θεμα ενισχυτη, μη βιαστεις για τον 797... Αν θες τη γνωμη μου βεβαια.:126:

Reaction score
6
Καλοάκουστα φίλε μου και από εμένα.

Πράγματι το συγκεκριμένο είναι πολύ καλό value for money, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι η Tannoy πλέον σε άλλο florrstander με 6,5άρια γούφερ έχει μόνο πολύ ακριβότερα μετά από αυτό.

Ο 797 θα τα χορέψει. Μπορεί να τα πάει και ενισχυτής με λιγότερη ισχύ, να ξέρεις.
Τα ηχεία είναι αυτό που λένε "αφρός". Δηλαδή παίζουν εύκολα και με λίγα watt.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Λοιπον, εδω το χω θα το πω κι ας παρεξηγηθω:432: Το ηχειο δεν χρειαζεται πολυ ρευμα να οδηγηθει. Ελαχιστη ισχυς στο manual αναγραφεται μονο 10W, και ειναι και 91db. O 797 θα τα χορεψει, αλλα κατι πιο audiophile οπως ο Audiolab 8000SE με τον γνωστο αγγλικο ηχο, θα τα χορεψει με περισσοτερη χαρη σαν κυριος κ θα τραγουδησουν. Η εκδοση SE ειναι μια οικονομικη εκδοση του 8000S χωρις τηλεκοντρολ, με τα ιδια χαρ/κα και οπως θα δεις στο skroutz εχει ~380Ε! Αν σου λειψει το tuner δωσε 130Ε οποτε μπορεις, για ενα Yamaha 497..
To ηχειο ακουγεται αρκετα γεματο κ ενθουσιωδες, και η ηχητικη ταυτοτητα του Audiolab ταιριαζει γαντι:444:
Η γνωμη μου ειναι οτι το μελημα σου δεν πρεπει να ειναι το απολυτο σε ρευματα, αλλα αυτο το κατι, αυτη η φινετσα στη χροια του ενισχυτη που θα επιλεξεις.
Επειδη μ'αρεσει να μιλω με στοιχεια, ειδου:

Rated output power 60wpc into 8 Ohm, 95wpc into 4 Ohm
Typical output power 72wpc into 8 Ohm, 115wpc into 4 Ohm
Pre-amplifier input impedance 20kOhm nominal
Frequency response (-3dB) 1Hz - 65kHz
Frequency response (+/-0.5db) 20Hz - 20kHz
Channel separation better than 60dB at 1kHz
Crosstalk rejection better than 80dB et 1kHz
Operating temperature range 10-35deg Celcius
Power consumption less than 300W
Dimensions (h x w x d)mm 74 x 445 x 335

http://www.audiolab.co.uk/model.php?id=11#

Reaction score
0

Η γνωμη μου ειναι οτι το μελημα σου δεν πρεπει να ειναι το απολυτο σε ρευματα, αλλα αυτο το κατι, αυτη η φινετσα στη χροια του ενισχυτη που θα επιλεξεις.
Σε αυτο θα συμφωνησω αλλα το tuner μου ειναι απαραιτητο και το yamahaκι νομιζω ειναι το καταλληλο. Μιλαω παντα με βαση την τιμη και την αποδοση.
Θα σου πω οτι τωρα ειμαι με:
Για tuner το AKAI AC-M50(στερεοφωνικο του 80) με πικαπ και σιντιερα που εχουν φυσικα πεθανει, για cd player ενα Toshiba dvd κλαϊν κοτσαρισμενο στο Kenwood KA-305 και για ηχεια (παλια αυτα ομως μιας και περιμενω:105: τα καινουρια) τα πρωην BOSE που τωρα εχουν μεσα DAEWOO μεγαφωνα νομιζω.
Επομενως πιστευω το καλυτερο ειναι η να παρω το yamahaκι η να παρω ενα tuner και να το κοτσαρω στον ενισχυτη που εχω. Προχειροδουλεια ισως θα μου πεις αλλα ετσι μπορει να περισεψει και τιποτα για μετα.Γιατι ΙΣΩΣ λεω να παρω για pleyer το ps3 που εχω ακουσει και καλα λογια (ειναι και blurey) και ισως και ενα subwoofer.
Μηπως θελω πολλα?:105:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

πραγματικα αξιζει μα περιμενεις λιγο και να δωσεις αυτο το 100αρικο παραπανω για Audiolab
και Yamaha 497 tuner. Η ποιοτητα ειναι αλλου σε σχεση με τον 797. O λογος τιμη/αποδοση ειναι παντα κριτηριο αλλα υπαρχει και ο λογος τιμη/ποιοτητα. Subwoofer μαλλον δεν θα χρειαστεις, θα το δεις...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Yπάρχει πουθενά κανα διάγραμα απόκρισης και αντίστασης του tannoy?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

οταν το ειχα ανακαλυψει σαν αγορα για ενα φιλο, κατι ειχα βρει απο τεχνικα. Μια στιγμη να κοιταξω στις γενικες αποθηκες...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Για να μην σε παιδευω tyler αν το ηχείο πέφτει κάπου κάτω απ τα 4 ωμ ο audiolab θα κρεμάσει την γλώσσα έξω.

Ξέρω από προσωπική εμπειρία

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

o Αudiolab παιζει τα F4 του κολλητου μου κ ξερω ακριβως τι γινεται. Δεν πρεπει να εχει περιεργη καμπυλη αποκρισης γιατι ο ενισχυτης δε λαχανιαζει. Λογω ευαισθησιας ισως δεν προλαβαινει να λαχανιασει. Παρολα τα 2 μεγαφωνα 16.5εκ, ο ελεγχος του χαμηλου ειναι καλος και το μπασσο σαφες με ατακα και ογκο. Ειχα δοκιμασει εναν Azur 540V2 και εμφανιζε σημαδια κοπωσης καποιες στιγμες.
Πριν γινει η αγορα του ενισχυτη, ειχα δανεισει στο φιλο εναν δικο μου Rotel RA-971mkII και το drive ηταν πολυ καλο.

Ισως μας διαφωτισει ο φιλος Pleo της Adamco

Reaction score
6
Συγκριτικό μυρίζομαι... :138:

Και με έναν Marantz PM6002 2x45 watt στη δουλειά το ηχείο έπαιζε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l