ΑΤC SCM20

DIM

Μηνύματα
4
Reaction score
0
Παρακαλω την γνωμη σας για το εν λογο ηχειο.
Το εχω βρει μεταχχειρισμενο στα 1000 ευρω.
Ευχαριστω.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Tο ηχείο αυτό είναι ρευματοβόρο. Για να παίξει όπως πρέπει χρειάζεται πολλά βατ. Η χρήση ισχυρότατου τελικού είναι must. Αποκλείνει προς το ουδέτερο με μόνιτορ τονικότητα. Πρέπει να τ' ακούσεις πολύ προσεκτικά και μετά ν' αποφασίσεις.
Στο παρακάτω link, http://www.hifichoice.co.uk/review_print.asp?ID=1567
υπάρχει review.
Δες κι αυτό:
http://www.mhennessy.f9.co.uk/atc/
 

Μηνύματα
68
Reaction score
0
Γεια σου φίλε DIM. Έχω ακούσει τα παθητικά SCM 20 SL της προηγούμενης σειράς (ξύλινο κουτί) καθώς και της καινούριας γενιάς SCM 20-2 (με τις αλουμινένιες επιφάνειες και το μοντέρνο σχήμα). Και τα δύο έπεξαν με προενισχυτή, DAC και μονοκάναλους τελικούς 250W της Goldmund σειράς SR σε μεγάλο χώρο (5*10 μέτρα περίπου) σε βάσεις Atacama. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό για τον όγκο των ηχείων με εντυπωσιακή απόκριση σε όλο το φάσμα. Το παλιό μοντέλο είναι αρκετά "σκληρό" στο tweeter, ενώ το καινούριο μοντέλο έχει ένα καταπληκτικό signature tweeter που το έχουν όλα τα μεγάλα μοντέλα της ATC. Οι μεσαίες όμως είναι ίσως ακόμα καλύτερες χάρη στο μαλακό θόλο του midrange.

Σε γενικές γραμμές, το ηχείο μπορεί να παίξει όλα τα είδη μουσικής με απόλυτη άνεση, αλλά με την προϋπόθεση ότι ο τελικός διαθέτει ικανή ισχύ. Εκεί που ίσως δεν σε ικανοποιήσει είναι στο απόλυτο χαμηλό μια και η φιλοσοφία της ATC είναι ότι εάν θες περισσότερο χαμηλό, αγόρασε μεγαλύτερη καμπίνα. Η ATC δεν θα παραμορφώσει το χαμηλό για να ακουστεί δυνατότερα μια και το ηχείο είναι monitor. Το μοντέλο SCM20 των 20 λίτρων ακούγεται ακριβώς το ίδιο σε χροιά με π.χ. των 100 λίτρων SCM-100, αλλά μόνο που το τελευταίο κατεβαίνει πιο χαμηλά. Τα ηχεία της ATC δεν προσθέτουν κανένα χαρακτήρα και μπορούν πραγματικά να εντυποσιάσουν με τη φυσικότητά τους, ενώ δεν έχουν "κλινικό" ήχο. Πρέπει να τα ακούσεις για να βεβαιωθείς ότι ψάχνεις για τέτοιο ήχο!!!

Εγώ χρησιμοποιώ ένα ζευγάρι ενεργά SCM20-2 και ένα ζευγάρι ενεργά SCM10 σε πολυκάναλο σύστημα. Η έλλειψη παθητικού crossover κάνει πραγματικά αρκετή διαφορά! Το αποτέλεσμα έιναι ότι έχω ξενοιάσει με το θέμα "ηχεία-τελικός ενισχυτής-καλώδια ηχείων" και ασχολούμαι με την προενίσχυση και την πηγή μόνο. Τα ATC είναι τόσο καλά που δεν μου περνάει στο μυαλό η αλλαγή τους, παρά μόνο η προσθήκη ενός κεντρικού και ενός sub, φυσικά της ATC.

Αν έχεις άλλα ερωτήματα, γράψε! :lol:
 

Μηνύματα
402
Reaction score
2
Δεν συμφωνώ στο ότι είναι ρευματοβόρο, απλά όπως τα περισσότερα ATC είναι αναίσθητο και για να βγάλεις ένταση χρειάζεται την ισχύ ενός ενισχυτή. Το μόνο άσχημο για το ηχείο είναι ότι κρίνει ανελέητα το οποιοδήποτε συνοδό πρόγραμμα ή μηχάνημα και δυστηχώς αν είναι κακό στο λέει. Γαι μένα εξαιρετικό ηχείο που ζητάει αυτά που του αξίζουν. Χρησιμοποιώ ένα ATC 10 για να κρίνω μηχανήματα, προσωπικά, αλλά ποτέ δεν ακούω από αυτό μουσική, προτιμώ τα βασικά μου ηχεία που συγχωρούν χωρίς να καλύπτουν.
 

Μηνύματα
68
Reaction score
0
Ο Αντώνης έχει δίκιο για την αποκαλυπτικότητα του ATC και μιλώ από προσωπική εμπειρία. Διαφορές φαίνονται εύκολα και στα καλώδια αλλά και στα CD. Άκουσα ένα JVC XRCD και δεν πίστευα πόσο καλά ακουγόταν σε σχέση με αντίστιχη εγγραφή άλλου οίκου 8)

Εάν δέχεσαι να ακούς μουσική με αυτό τον τρόπο, τότε το ηχείο αυτό είναι κατάλληλο.
 

DIM

Μηνύματα
4
Reaction score
0
Ευχαριστω για την ανταποκριση.
Το τουιτερ του ηχειου ειναι αλουμινιου η υφασματινο?
Ποια η διαφορα αναλυτικου και χειρουργικου ηχου?
Δηλαδη ο πολυ αναλυτικος ηχος φτανει στα ορια του χειρουργικου?
Το μη αναλυτικο ηχειο ειναι "βρωμικο ηχειο"? και αντιθετα το
αναλυτικο ηχειο ειναι αδειο προς τον ηχο του δηλ."μικρα σωματα" απο
ελληψη χαμηλου?
Ποια ηχεια κατα την γνωμη σας ειναι η "χρυση τομη" ως αναφορα τα ποιο πανω?
 

Μηνύματα
402
Reaction score
2
Πιστεύω ότι κανείς από εμάς δεν μπορεί να εξηγήσει τις έννοιες αναλυτικό, χειρουργικό, βρώμικο, έλλειψη, γιατί ο καθένας από εμάς θα χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους έχοντας κάτι άλλο στο μυαλό του. Πόσες φορές δεν διαφώνησες στον ήχο με κάποιον, ενώ λέγατε το ίδιο; Η ακοή είναι με την όραση οι πιο εκπαιδευμένες αισθήσεις του ανθρώπου. Τις χρησιμοποιεί καθημερινά για να επιβιώνει. Πάρε κανά δυό Cd που τα γνωρίζεις καλά και άκουσε τα ηχεία που σε ενδιαφέρουν. Μήν κρίνεις από εταιρία, από όνομα, από γραφόμενα άλλων. Στο τέλος εσύ θα είσαι αυτός που θα τα ακούει και η δουλειά τους θα είναι να ευχαριστούν εσένα και κανέναν άλλο. Θα υπάρξουν πάντα ακροατές, του συστήματός σου, που δεν θα τους αρέσει και θα υπάρξουν ακροατές που θα τους γεμίσει όνειρα για το πως πρέπει να είναι ο καλός ήχος. Άλλωστε γι'αυτό υπάρχουν όλες αυτές οι εταιρίες ήχου. Την ταπεινή μου γνώμη εκφράζω.
 

Μηνύματα
68
Reaction score
0
Ο ήχος που μπορείς να πάρεις με τα SCM20 θα εξαρτηθεί από όλα τα μηχανήματα στο σύστημά σου καί όχι μόνο από τα ηχεία.

Αυτό που έκανα εγώ για να μην ψάχνω για πάντα τον τέλειο ήχο ήταν να πάρω τα ενεργά ATC που μου εξασφαλίζουν monitor ήχο δηλαδή αχρωμάτιστο-flat (αρεστό στα δικά μου αφτιά), καθώς και ένα αξιόλογο και κυρίως ταιριασμένο σύστημα πηγής-DAC-προενισχυτή από τον ίδιο κατασκευαστή (της Goldgmund που έχω ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλούς κατασκευαστές), και τέλος καλά καλώδια από τον ίδιο κατασκευαστή (Van den Hul, αν και θα προτιμούσα της Goldmund αλλά ήταν πολύ ακριβά...).

Με αυτό τον τρόπο ο ήχος μπορεί να μην είναι απαραίτητα ο βέλτιστος, αλλά τουλάχιστο είναι πάρα πολύ καλός για τα δικά μου μέτρα. Συμπέρασμα: αγοράζοντας ATC βάζεις τη βάση για ένα αξιόλογο σύστημα με την προϋπόθεση ότι όλα τα μηχανήματα θα είναι ενός αντίστοιχου ηχητικού επιπέδου. Και η χρηματική αξία των ATC είναι πολύ καλή για τον ήχο που παίρνεις :p
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.199
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top