ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ VIDEOCLUB

Status
Not open for further replies.
Reaction score
108
Είχα γραφτεί σε ένα videoclub παλαιότερα το οποίο και επισκέφτηκα μια δυό φορές και είχα νοικιάσει κάποια dvd τα οποία και επέστρεψα αφού πλήρωσα. 'Εκτοτε σταμάτησα να πηγαίνω γιατί δεν με βόλευε λόγω αποστάσεως. Τα Χριστούγενα του 2006, εκείνες τις μέρες περίπου, απ' ότι θυμάμαι, δηλαδή πρίν από ενιά μήνες μου τηλεφώνησαν από το συγκεκριμένο κατάστημα και μου είπαν ότι είχα νοικιάσει 6 ταινίες οι 5 εκ των οποίων ήταν πορνό και ότι δεν τις έχω επιστρέψει από τον Μάιο του 2006. Τις είχα στην κατοχή μου δηλαδή περίπου 6 μήνες. Αρνήθηκα φυσικά μιας και δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο εκ μέρους μου ή από γνωστό μου. Αφού έκανα έναν διάλογο με τον υπάλληλο και αφού δέχθηκε ότι μπορεί να έγινε και κάποιο λάθος ζήτησα την οριστική διαγραφή του λογαριασμού μου το οποίο όπως είπε και έκανε. Οπότε θεώρησα ότι είχε λήξει η υπόθεση
Χθες μου τηλεφωνούν από δικηγορικό γραφείο και μου ζητούν 1042 ευρώ ειδάλλως θα μου κάνουν αγωγή. Πήγα το απόγευμα στο κατάστημα και ο υπάλληλος ανένδοτος μου είπε ότι η υπόθεση έχει δρομολογηθεί στο δικηγορικό γραφείο και δεν μπορεί να κάνει τίποτε.
Σημείωνω ότι το videoclub ανήκει σε γνωστή αλυσίδα, όχι όμως των πολύ μεγάλων.
Φίλος 'βιντεκλαμπάς' της περιοχής έχει ακούσει παρόμοιες ιστορίες με ΄τσόντες΄ σε ανενεργούς πελάτες, δηλαδή αφήνουν να περάσει κάποιο δάστημα χωρίς να τηλεφωνήσουν και ζητούν μετά όσα θέλουν.
Αν υπάρχει κάποιος φίλος που έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση και έχει να προτείνει τρόπο αντιμετώπισης ας παραθέσει στο thread.
Στην διάθεση του forum περισσότερες λεπτομέρειες.:crazy_1:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απιστευτο!!!:shock:

Θα σε παρακαλουσα μονο, εαν εχεις σκοπο να αποκαλυψεις ονοματα κλπ, να θεσεις στην διαθεση του Γενικου Διαχειριστη, κ.Χρηστου Ακρατοπουλου, τα προσωπικα σου στοιχεια.
Ειναι απαραιτητο σε τετοιου ειδους καταγγελιες...

Reaction score
164
Νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει σαφέστατα δόλος από μέρους του video club. Αν υπήρχε πρόβλημα, ας σε ειδοποιούσαν μετά από 15 ημέρες.
Δυστυχώς έμπλεξες με απατεώνες... :mad_3:

Reaction score
108
Σαφέστατα υπάρχει δόλος Ανέφερα το περιστατικό για να έχουν τα μάτια τους οι φίλοι του forum. Τι μπορεί να συμβεί στα καλά καθούμενα. Φυσικά μπορώ να θέσω στην διάθεση τα προσωπικά μου στοιχεία στον Γενικό Διαχειριστή εφόσον χρειαστεί. Αν θέλει κάποιος περισσότερες πληροφορίες ας μου στείλει pm. Την Δευτέρα πάω για την ARAG την νομική προστασία μιας και είμαι ασφαλισμένος να δω τι θα πούνε και αυτοί.:mad_2:

Reaction score
108
Μάλλον πρόκειται για εταιρεία απατεώνων. Το κατάστημα ανήκει σε αλυσίδα videoclub που απαρυθμεί 6, 7 μαγαζιά. Πιθανόν πάνε για λουκέτο και προσπαθούν να βγάλουν κάνα σπασμένο.

Reaction score
0
[FONT=&quot]Μην βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα. Δεν γνωρίσω την περίπτωση σου και το τι συνέβη αλλά ως υπόθεση μπορούμε να πάρουμε ότι ο δόλος έγινε από κάποιο υπάλληλο η κάποιο πελάτη. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το ποσό το οποίο ζητάνε και δε ζητάνε απλά το κόστος των DVD και το δεύτερο ποιες είναι οι ενέργειες που έκανε η συγκεκριμένη εταιρεία όλο αυτό το εξάμηνο.
[/FONT]
Σου εύχομαι πάντως αίσιο τέλος..
[FONT=&quot]
[/FONT]

Reaction score
54
Μάλλον πρόκειται για εταιρεία απατεώνων. Το κατάστημα ανήκει σε αλυσίδα videoclub που απαρυθμεί 6, 7 μαγαζιά. Πιθανόν πάνε για λουκέτο και προσπαθούν να βγάλουν κάνα σπασμένο.
Μηπως να μαθαιναμε την επωνυμια του video club?

Reaction score
62
Είναι απίστευτοι πάντως. Το κακό μ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι δεν μπορείς να αποδείξεις εύκολα τίποτα. Ου μπλέξεις...
Καλά ξεμπερδέματα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αγαπητέ Mr. Vox για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις αλλά και νομικές συνέπειες στο AVSite, παρακαλώ να μου στείλετε με pm - προσωπικό μήνυμα (και μόνον), τόσο τα δικά σας στοιχεία, όσο και τα στοιχεία του εν λόγω καταστήματος.

Ευχαριστώ,
Νίκος Τσαρουχάς
Αν. Γενικός Διαχειριστής

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Η καταγγελία είναι σοβαρή, και σίγουρα ερευνητέα.

Ωστόσο, θα το γενικεύσω: Σίγουρα δεν είναι το πρώτο περιστατικό, και πολύ συχνά γίνονται τέτοια έστω και όχι κακοπροαίρετα, έστω και με ευθύνη των χρηστών. Ιδιαίτερα ένας όχι ενεργός πελάτης μπορεί να ξεχάσει να επιστρέψει μια ταινία επ' άπειρον, και αν η ταινία δεν είναι και από αυτές που έχουν μεγάλη ζήτηση για να λείψει, μπορεί να το αμελήσουν και οι υπάλληλοι.

(Βέβαια, στο video club όπου είμαι γραμμένη, το οποίο ανήκει σε σοβαρή και άρτια οργανωμένη αλυσίδα, ενημερώνουν οι ίδιοι ευγενικά τους πελάτες αν η ταινία / το παιχνίδι κρατηθεί κάποιες μέρες που υπερβαίνουν μια "λογική" καθυστέρηση. Ακολουθώντας αυτήν την τακτική, το κατάστημα αποφεύγει τις ανωμαλίες και τις δυσαρέσκειες.)

Με δεδομένη λοιπόν τη συχνότητα των περιστατικών, η καλύτερη λύση δεν θα ήταν να ενημερώνεται ο πελάτης πάνω στην απόδειξη πληρωμής, η οποία βέβαια θα πρέπει στην περίπτωση αυτή να εκδίδεται μηχανογραφικά και όχι από ταμειακή, για το τι οικονομικές εκκρεμότητες έχει ή δεν έχει, ώστε αυτό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αποδεικτικό? Είναι τεχνικά ανέφικτο κάτι τέτοιο?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όλα τα στοιχεία που ζητήσαμε είναι στην διάθεσή μας. Το θέμα ξανα-ανοίγει.

Ευχαριστώ.

Reaction score
1
Απάντηση: ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ VIDEOCLUB

Ελπίζω να δικαιωθείς ... Ε ρε κομπίνες που κάνουν ...

VG

Reaction score
0
Στην ουσια δεν υπαρχει θεμα,αμα παει στο δικαστηριο η υποθεση νομιζω θα δικαιωθει πανευκολα ο πελατης καθοτι δεν υπαρχουν απτες αποδειξεις

Reaction score
1

The alibi που λέμε; Σου είπαν τουλάχιστον πότε τα "πήρες";

Reaction score
1

1 χρόνος και ; Θυμάσαι τι έκανες εκείνη την εποχή; ( άμα πήγες ταξίδι Θεσσαλονίκη , σε συμφέρει ... ) Οτι και να κάνεις , πάντα με δικηγόρο ...

Reaction score
0
Είναι ο λόγος σου εναντίον του λόγου τους. Δεν αποδεικνύεται τίποτα, και ούτε πρόκειται να στοιχειοθετηθεί καμμία κατηγορία, ακόμα κι αν σε κυνηγήσουν νομικά. Το ζήτημα είναι ότι θα χρειαστεί να πληρώσεις δικηγόρο, ο οποίος αν είναι καλός, μπορεί να τους κυνηγήσει άσχημα για προσωπική προσβολή, μείωση προσωπικότητας κι ένα σωρό άλλα που βρίσκουν. Πάντως, αν χρειαστεί να πληρώσεις κάποιον να είναι ο δικηγόρος κι όχι το κλαμπ.
Υπάρχει η μικρή πιθανότητα να χρησιμοποίησε άλλος τον λογαριασμό σου, και αυτοί του έδωσαν δισκάκια χωρίς να τον ρωτήσουν όνομα.
Όσο αφορά την ARAG, μικρά καλάθια να κρατάς, γιατί δύο φορές με απογοήτευσαν τελείως και ακύρωσα το συμβόλαιό μου.

Reaction score
108
Είναι ο λόγος σου εναντίον του λόγου τους. Δεν αποδεικνύεται τίποτα, και ούτε πρόκειται να στοιχειοθετηθεί καμμία κατηγορία, ακόμα κι αν σε κυνηγήσουν νομικά. Το ζήτημα είναι ότι θα χρειαστεί να πληρώσεις δικηγόρο, ο οποίος αν είναι καλός, μπορεί να τους κυνηγήσει άσχημα για προσωπική προσβολή, μείωση προσωπικότητας κι ένα σωρό άλλα που βρίσκουν. Πάντως, αν χρειαστεί να πληρώσεις κάποιον να είναι ο δικηγόρος κι όχι το κλαμπ.

Υπάρχει η μικρή πιθανότητα να χρησιμοποίησε άλλος τον λογαριασμό σου, και αυτοί του έδωσαν δισκάκια χωρίς να τον ρωτήσουν όνομα.
Όσο αφορά την ARAG, μικρά καλάθια να κρατάς, γιατί δύο φορές με απογοήτευσαν τελείως και ακύρωσα το συμβόλαιό μου.​
Ευχαριστώ. Το υποψιάζομαι αυτό που λες με την ARAG. Φίλος απογοητευθηκε σχετικά με το θέμα των εγγυησεων (Νόμος 3043-2002). 2 χρόνια κτλ. όταν το laptop παρέδωσε το πνευμα τον 13 μήνα και δεν έκαναν τίποτε και μάλλον πήραν το μέρος του αντιδίκου. Αλλά εδώ είμαστε με όλη αυτήν την αλητεία. Θα το δούμε!

Reaction score
11
Νομίζω οτι το videoclub θα πρέπει να αποδείξει με στοιχεία τον ισχυρισμό του παρουσιάζοντας έγγραφο με την υπογραφή σου που να λέει οτι όντως πήρες αυτά τα dvd. Πράγμα που δεν έγινε. Διαφορετικά ο καθε ένας θα έλεγε δάνεισα στον τάδε χρήματα και δεν μου τα επέστρεψε, χωρίς να έχει αποδείξεις μπορεί να γίνει αυτό;
Αλλά και αν υποθέσουμε οτι πράγματι τα ενοικίασες νομίζω οτι η ανώτερη τιμή που μπορεί να ζητήσει το videoclub ειναι η τιμή στην αποία θα μπορούσες να τα αγοράσεις. Αφού καταβάλλοντας αυτό το ποσό δεν είσαι υποχρεωμένος να τα επιστρέψεις. Είναι δικά σου.
Αυτά με επιφύλαξη όμως καθότι δεν είμαι νομικός. Φαντάζομαι οτι μέσα στα χιλιάδες μέλη του AVSITE θα υπάρχουν και νομικοί που θα μπορούσαν να μας διαφωτίσουν.

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef