ΑΥΟΝ CD/DAC 1 SX ενυπώσεις.

dcure

Επαγγελματίας
Μηνύματα
763
Reaction score
349
Κόντρα στα σημεία και τη μόδα των καιρών και μετά από την ευγενική χορηγία φίλου μου ,δανείστηκα πρόσφατα και για μερικές ημέρες το CD/DAC AYON 1 SX.
Σας παραθέτω τη γνώμη μου και τις εντυπώσεις μου για αυτό το μηχάνημα.
Μόλις ανοίγεις τη συσκευασία αντικρίζεις μία σοβαρότατη κατασκευή .
Ξεκινώντας από τις αναλυτικότατες οδηγίες χρήσεως μέχρι το τηλεχειριστήριο, που κ 'εμέ είναι από τα ενδεικτικά στοιχεία της προσωπικότητας του κατασκευαστή.
Διαβάζεις τις πολλαπλές δυνατότητες συνδεσυμότητας.
Τελειώνοντας στο απίστευτο φινίρισμα και την αίσθηση της ποιότητας λειτουργώντας τα διάφορα κουμπιά του.
Όσον αφορά το clamp και τη λειτουργία του μηχανισμού νοιώθεις ότι εδώ έχουμε να κάνουμε ,με κάτι το διαφορετικό.
Ούτε συρτάρια με απαίσιο ήχο ούτε κάτι παραπλήσιο. Τοποθετείς το ασημένιο δισκάκι όπως ακριβώς θα τοποθετούσες έναν δίσκο βινυλίου στο πλατώ του.
Τόσο απλά και τόσο ουσιώδες.
Να μην τα πολυλογώ όμως, το ζητούμενο είναι και η ηχητική του απόδοση.
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή περίμενα περίπου 20λεπτά μέχρι να ζεσταθούν οι μαγικές του λάμπες 6Η30 triodes.
Από την πρώτη στιγμή ακούς τις καταβολές αυτού του κομψοτεχνήματος! Η αλήθεια είναι ότι είχα διαβάσει τα αρθρά του ξένου και του ελληνικού τύπου αλλά τα είχα βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού μου.
Ξαφνικά βρίσκεσαι μπροστά σε ηχητικό τοπίο με πλούτο αρμονικών που μέχρι τώρα πολλά από τα ψηφιακά που είχα αλλά και άκουσα δε μου δώσανε αυτή την αίσθηση.
Μία πυκνότητα πληροφοριών τόσο στιβαρή και ρευστή ακριβώς όπως ένα σοβαρό αναλογικό μπορεί να σου δώσει. Η στερεοφωνική εικόνα από άκρη σε άκρη με ιδανικό ύψος και σωστά επίπεδα.
Μου άρεσαν οι μεσαίες του πολύ, κάτι που δεν είναι εύκολο να αποδοθούν σωστά από πολλούς κατασκευαστές, διότι θέλει πείρα, μεγάλη γνώση και μεράκι.
Τέλος, το χαμηλό ήταν τόσο όσο το πρόγραμμα το απαιτούσε χωρίς υπερβολές και με πραγματική αληθοφάνεια, σε προγράμματα όπως παλιές καλές Jazz εγγραφές.
Το πρόγραμμα περιέλαβε πολλά έργα και διάφορες μουσικές. Παρατήρησα λοιπόν ότι σε εγγραφές σωστές που δεν κακοποιήθηκαν άκουγα ένα master tape αναλογικό όσο ένα βινυλιακό και με την παντελή απουσία θορύβου επιφανείας δίσκου(το βασικό μείον του βινυλίου)
Αποκάλυψη οι καλές εγγραφές κλασσικής μουσικής ,σημείο αναφοράς για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τις δυνατότητες ενός καλού μηχανήματος.Ναι λοιπόν η κλασσική μουσική είναι το πίο δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα, χρειάζεται πολύ δουλεία να αποδοθεί σωστά!
Εδώ έχουμε όλα τα συστατικά της επιτυχίας.Πραγματικά, ο κατασκευαστής δείχνει ότι έχει μελετήσει πολύ αυτό τον τομέα.
Οσόν αφορά τη Jazz όπως προανέφερα με μετέφερε όλη την ατμόσφαιρα αυτών των εξαιρετικών έργων που καταγράφηκαν με πολύ μεράκι από το 1960 έως το 1970.
Και εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με τη σωστή απόδοση των έργων την εξαιρετική αληθοφάνεια των πνευστών ,των φωνών και την πυκνότητα του rhythm section .
Νομίζω πως ο όρος μουσικότητα είναι γενικός και ποτέ δε με εξέφραζε....θεωρώ αληθοφάνεια την καταλληλότερη λέξη για μία σύντομη και ουσιώδης περιγραφή.
Και ήρθε η ώρα για τα δύσκολα....... Με τη rock τι γίνεται;
Δε θα πω πολλά έχοντας ακούσει έτσι τους Stranglers μου θύμισε εκείνη την ημέρα του '87 στημένος στην πρώτη θέση του πάλκου με την πρώτη νότα του συγκροτήματος να δονείται όλο το γήπεδο απο τις νότες του μπάσου JJ.Burnel και των υπολοίπων, ο κόσμος να αρχίζει να χοροπηδάει και ξαφνικά η τεράστια πίεση να σε μετατοπίζει χωρίς να το καταλάβεις πολύυυ πίσω..... κτλ κτλ κτλ..... Μία παράθεση ήταν για να δείξω ότι ναι πράγματι αυτή η μηχανή μπορεί να αναπαραγάγει και αυτό το είδος μουσικής με εξαιρετικά αποτελέσματα!
Τέλος, να ολοκληρώσω δοκίμασα και το DAC του συνδέοντάς του με ένα απλό USB σε ένα απλό λαπ- τοπ διαπίστωσα ότι παίζει αξιοπρεπέστατα τα συμπιεσμένα αρχεία, χωρίς να με ενοχλεί κάτι, έτσι απλά και όμορφα, αλλά μέχρι εδώ, διότι δεν πολυαποσχολούμε με αυτό το είδος.
Αποχωρίστηκα το μηχάνημα με βαριά καρδιά και με σκέψεις ......όπως φαντάσου πως παίζει το καινούργιο CD 10 II ή το CD-35( γουαου) ...ή μήπως ο θείος από το Α.....καμιά χορηγία; ΛΟΤΟ άραγε;:hi::drinks:
SDC18818 (2).JPG

SDC18823.JPG

SDC18825 (2).JPG

SDC18827.JPG
 


vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.250
Reaction score
8.149
Γιατί ένα cd player να αναπαράγει ένα είδος μουσικής καλά και ένα άλλο είδος οχι καλά? Έχουν τα players μουσικά γούστα? Πίσω έχω μείνει...
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.615
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top