ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ή ΝΤΕΣΙΜΠΕΛΟΜΕΤΡΟ ..???

Reaction score
73
Κατα καιρούς παρουσιάστηκαν απόψεις ότι είναι προτιμότερο να κανεις τη ρύθμιση του AV Ενισχυτη σου
μονος σου με μόνο βοήθημα ένα καλό dB-μετρο και ένα CD/DVD που να εχει πηγές συγκεκριμενων ήχων
κατάλληλων για τη διαδικασια αυτή. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό ειναι πολυ καλυτερο απο τα
προγράμματα αυτοματης ισοστάθμισης των συγχρονων ενισχυτών.

Εχει κάποιος καλός γνώστης αυτης της διαδικασιας (χρήση dB-μετρου) τη διάθεση να μας την περιγράψει
με λεπτομέρειες για να τη δοκιμασουμε ...? Αν υπάρχει σε καποιο τοπικ που δεν μπόρεσα να βρώ ζητώ συγνώμη.:144:

Το βασικό ερώτημα είναι αν με το dB-μετρο επιτυγχάνεται η διόρθωση της ισοστάθμισης
σχετικά με τα προβλήματα του χωρου εγκαταστασης του συστήματος...

Δύσκολο θέμα ξεκίνησα..? εε..?? Ας ακουσουμε απόψεις...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.904
Απάντηση: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ή ΝΤΕΣΙΜΠΕΛΟΜΕΤΡΟ ..???

μπα, δεν είναι δύσκολο θέμα. :137:

Η αυτόματη ισοστάθμιση του ενισχυτή δουλεύει μια χαρά, αλλά δεν βάζει στην διόρθωση τίποτε πέρα από τον ίδιο τον ενισχυτή.

Αντίθετα, αν παίξεις ροζ θόρυβο από το CD-DVD σου, συμπεριλαμβάνεις στην εξίσωση και την πηγή και τις καλωδιώσεις και οτιδήποτε άλλο παρεμβάλλεται στην πορεία.

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή, τοποθετείς στη θέση ακρόασης το μικρόφωνο και βάζεις τον ίδιο ήχο (ροζ θόρυβο) να παίξει από ένα ένα ηχείο, μετά από τα 2 μπροστά μαζί, μετά από τα 2 πίσω μαζί, μετά από τα 2 μπροστά και το κεντρικό, μετά από τα 5 μαζί και στο τέλος από όλα μαζί (+το σαμπ).

Για να είσαι πιο σωστός καλό είναι να μη μετράς μόνο μια "εστιακή" θέση ακρόασης αλλά να μετράς ένα πιο ευρύ φάσμα θέσεων, κάτι που κάνουν πια και αρκετά μηχανήματα αυτόματης διόρθωσης.

Ο στόχος όλων των παραπάνω είναι διπλός: 1ον να τα φέρεις όλα να παίζουν το καθένα ξεχωριστά όσο πιο φλατ γίνεται και στην τελική όλα μαζί να εξακολουθούν να δίνουν ένα συγκεντρωτικό φλατ αποτέλεσμα και 2ον να παίζουν το καθένα ξεχωριστά σε ακριβώς την ίδια στάθμη.

Reaction score
73

Eυχαριστω για την απαντηση...
Αλλα με μπερδεψες λιγακι... και το μικροφωνο του συστηματος ισοσταθμισης ενεργό και το db-metro
στο χερι..?? Σορρυ αν φαινεται χαζη η ερωτηση αλλα αν δεν κατεχεις το σπορ... ρωτα και τα απλα...:120:

Reaction score
1
Αυτό που έχω κάνει εγώ παλαιότερα είναι το εξής :

99 σήματα ελέγχου ανά κανάλι γραμμένα σε CD. Το right left ασυμπίεστο και τα Center SR kai SL αναγκαστικά σε DTS (εκτός αν βρω πρόγραμμα που να τα κάνει αλλιώς) απο τα 99 το 1ο είναι ρόζ θόρυβος για να κανονίσω την ένταση του ενός ηχείου να είναι ίδια με των άλλων. τα υπόλοιπα 98 είναι οι συχνότητες απο 20 ως 20.000Hz σε sine κυματομορφή και φυσικά ανεβασμένα αναλογικά και όχι γραμμικά (μια και πχ 20.000hz = 1 οκτάβα παραπάνω απο 10.000hz) αυτά τα δεδομένα τα περνούσα σε excel και εκεί έβλεπα κατά πόσο δήθεν γραμμικά ήταν τα ηχεία μου (θα εκπλαγείς αν το κάνεις!) δυστυχώς αυτή τη στιγμή εχω χάσει τα περισσότερα αρχεία μου και σύντομα θα ετοιμάσω άλλα. Αλλα αν θες έχω να ανεβάσω τα : 99 απο Αριστερό, 99 απο δεξί και το excel που είχα κάνει να τα βλέπω

Τώρα έχω το Audissy του Onkyo-875 που φαίνεται να κάνει άριστη δουλειά αλλα μια και αρχές καλοκαιριού μετακομίζω δεν μπήκα στον κόπο να μετρήσω τον παλαιό μου χώρο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.904

αν δεν κατεχεις το σπορ...
άσε τον ενισχυτή να το κάνει! :140:

Reaction score
73
Απάντηση: Re: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ή ΝΤΕΣΙΜΠΕΛΟΜΕΤΡΟ ..???

...δυστυχώς αυτή τη στιγμή εχω χάσει τα περισσότερα αρχεία μου και σύντομα θα ετοιμάσω άλλα. ...

Τώρα έχω το Audissy του Onkyo-875 που φαίνεται να κάνει άριστη δουλειά αλλα μια και αρχές καλοκαιριού μετακομίζω δεν μπήκα στον κόπο να μετρήσω τον παλαιό μου χώρο
Οταν τα ετοιμασεις μπορω να δω πως θα τα παρω....:144: αρκει να καταλαβω και τη διαδικασια πως την κανεις...:144:

Πως σου φανηκε ο ΟΝΚΥΟ-875 ..?? γιατι καλοβλέπω τον 876 αν και μερικοι λενε για προβληματα στους ΟΝΚΥΟ...
Αλλα κοιταζω και προς μεριά του νεου SHERWOOD NEWCASTLE R-972 που και αυτος φαινεται σουπερ εξοπλισμενος

Reaction score
11.755
Αυτά τα σήματα που λες τα έχεις φτιάξει μόνο σου, π.χ. από Mathematica ή Matlab ή τα έχεις βρει έτοιμα; Μου έδωσες ιδέα να φτιάξω με Matlab αντίστοιχα σήματα!

Reaction score
1
Μόνος μου απο το Nero Wave Editor (sto Test Signal Generator)
Και μετά απο το DTS Surcode ή το Soft Encoder τα έκανα DTS ή Dolby Digital Αντίστοιχα

Και εγώ άκουγα για προβλήματα αλλα εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που το αγόρασα τελικά! Οι Sherwood κάποτε είχαν ένα "πρόβλημα" στο bass management. Εβαζες τα ηχεία σου large αλλα έκανε bass redirection sto sub! Πάντος τα ξέρω για δυνατά μηχανάκια. Ο 876 έχει καλύτερο αυτόματο απο τον 875 μια και λαμβάνει υπ'όψη του εντάσεις!!! (τρελό χαρακτιριστικό για όσους έχουν sub)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εγω παλι
ακομα προσπαθω να μαθω πως κανουν ζημαρι για πιτσα

Reaction score
10
Re: Απάντηση: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ή ΝΤΕΣΙΜΠΕΛΟΜΕΤΡΟ ..???

εγω παλι
ακομα προσπαθω να μαθω πως κανουν ζημαρι για πιτσα
Εσυ να αφησεις τις πιτσες και να τσακιστεις να ερθεις γιατι βγηκε πριν απο λιγο ενα κοντοσουβλι σπεσιαλ, απ οτι ειδα......αντε γιατι θα παω μονος μου.

Οι υπολοιποι μπορειτε να αρκεστηστε στο THX demo disc II , που εχει το απλουστερο και καλυτερο audio / video setup.
Σε καποιο τοπικ εδω μεσα εχω γραψει οδηγιες για το ντεσιμπελομετρο.

Αργυρη ακομα εκει εισαι ?

Reaction score
73
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ή ΝΤΕΣΙΜΠΕΛΟΜΕΤΡΟ ..???

....

Οι υπολοιποι μπορειτε να αρκεστηστε στο THX demo disc II , που εχει το απλουστερο και καλυτερο audio / video setup.
Σε καποιο τοπικ εδω μεσα εχω γραψει οδηγιες για το ντεσιμπελομετρο.

Αργυρη ακομα εκει εισαι ?
Απόστολε

1) που βρίσκουμε το ΤΗΧ - disk II ...???
2) Aυτες τις ρημαδες οδηγίες ψαχνω και εγω να βρω... γιατι ουσιαστικά κανεις δεν απαντησε για το συνολο
της διεργασιας μιας και εγω ειμαι αρχαριος σε κατι τετοιο και τα μεχρι τωρα ποστ δυστυχως δεν βοηθανε τοσο πολυ
γιατι απευθυνονται σε προχωρημενους και οχι σε αρχαριο... (σορρυ παιδια..)

Reaction score
0
Παιδες μια και αναφερθηκε πριν μερικα post ... ποια ειναι η διαφορα του να δηλωσεις "Large" η "Small" τα ηχεια σου στον ενισχυτη ???

Reaction score
50
Αν τα δηλώσεις large ο ενισχυτής στέλνει όλο το εύρος των συχνοτήτων στα ηχεία (άρα δουλεύει και περισσότερο). Αν τα δηλώσεις small δηλώνεις επίσης και μια συχνότητα αποκοπής (π.χ. 80Hz), οπότε στέλνει μόνο από 'κει και πάνω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αλλο πραμα η ισοσταθμιση
αλλο το να μετρας με dbμετρο
η ισοσταθμιση πατσιζει τις συχνοτητες στο χωρο στο μετρο του δυνατου του
και το dbΜετρο κανει τα ηχεια να παιζουν με ιδια ενταση
αν μπορει βεαια να το κανει
αφτα
οπως λεμε πατατες οφτες

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αφτο ειναι το sos το
τα μπιφτεκια που φαγαμε τι σχεση ειχαν?

Reaction score
73
Απάντηση: Re: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ή ΝΤΕΣΙΜΠΕΛΟΜΕΤΡΟ ..???

Παιδες μια και αναφερθηκε πριν μερικα post ... ποια ειναι η διαφορα του να δηλωσεις "Large" η "Small" τα ηχεια σου στον ενισχυτη ???
Εφόσον εχεις στο συστημα ενα καλο SUBW και σωστά σεταρισμενο ... δηλωσε τα small ωστε να αναλαβει
τα χαμηλά το SUBW 100% . Οσο καλα και να ειναι τα FRONT ηχεια σου και μεγαλα δεν θα αποδωσουν
τα χαμηλά οπως ενα ειδικα κατασκευασμενο ηχειο για αυτα οπως ειναι τα καλα SUBW...
Aρα small καλυτερα... ειναι βασικος κανονας ενός 5.1 συστηματος

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members