Αγορά Από Αμερική...

Reaction score
5
Χαιρετώ,

μπορεί το θέμα να έχει συζητηθεί, οπότε παρακαλώ δώστε link. Please keep in mind ότι λείπω από την Ελλάδα περίπου 10 χρόνια on and off, οπότε μην υποθέτετε ότι ξέρω μερικά απλά πράγματα :D
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα πακέτο ηχεία από Αμερική. Υποθέτω ότι αν ήταν π.χ. ένα πακέτο με CDs/DVDs τα πράγματα θα ήταν λίγο διαφορετικά αλλά όχι και τόσο. Μια παρόμοια αγορά από Ευρώπη είναι σχετικά εύκολη καθ'ότι δεν περνάει το πακέτο από τελωνείο.
Τώρα, η εταιρεία είναι αξιόπιστη και από ότι έχω μάθει στέλνει στην Ευρώπη πολύ συχνά. Το θέμα μου είναι με το ελληνικό τελωνείο και βέβαια ταχυδρομείο. Οι ερωτήσεις μου είναι:
- Έχει κανείς εμπειρία από αγορές παρόμοιων components από Αμερική; Τι παίζει με το τελωνείο;
Μιλάω για κουτί 30cm χ 30cm χ 40cm και βάρος 9 κιλά. Η διαδικασία που ξέρω από την Αγγλία που μένω (για λίγες μέρες ακόμα), είναι ότι έρχεται το πακέτο, το τελωνείο περνάει τους ανάλογους φόρους και το παραδίδει στο ταχυδρομικό σύστημα. Μετά σου έρχεται ειδοποίηση ότι έχεις πακέτο και χρειάζεται να πληρώσεις Χ λεφτά για να το πάρεις. Πας στην αποθήκη ή στο ταχυδρομείο, πληρώνεις και το παίρνεις.
Τι ισχύει στην Ελλάδα; Θεωρώ μια καθυστέρηση μιας εβδομάδας, το πολύ δύο, στο τελωνείο αναμενώμενη. Τι horror stories έχετε ζήσει/ακούσει με αποστολές από Αμερική σε Ελλάδα;

Κάθε εμπειρία πολύτιμη.
Ευχαριστώ

PS: Θα ανοίξω συζήτηση για τα συγκεκριμένα ηχεία σε άλλο thread καθ'ότι χρήζουν περαιτέρω σκέψης. Αν τα είχα βρει πέρυσι που ήμουν Νέα Υόρκη θα τα είχα βάλει στη βαλίτσα...anyway :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
σίγουρα είναι πολυσυζητημένο αλλά ειδικά για Αμερική υπάρχουν 2 προβλήματα

α) τελωνείο (συνολική επιβάρυνση για αντικείμενα αξίας άνω των 100€ Δασμοί-Εκτελωνισμοί 23% + ΦΠΑ 18% + μεταφορικά άρα περίπου 50%) + ταλαιπωρία γιατί πρέπει να χάσεις 1-2 μέρες στα τελωνεία κλπ κλπ

β) διαφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα για τις ηλεκτρικές συσκευές (220V/50Hz εδώ 110V/60Hz εκεί)

οπότε καλύτερα δες για Ευρώπη. Για CD's - DVD's καλύτερη επιλογή είναι το www.play.com . Για ηλεκτρικές συσκευές πάρα πολλές...

Reaction score
5
Thanks,

ενδιαφέρομαι για την αγορά από Αμερική γιατί ο κατασκευαστής αυτός δεν έχει dealers, πουλάει μόνο direct.
Μήπως μπορείς να επεκταθείς στη διαδικασία τελωνείου-ταχυδρομείου; Μοιάζει με την δικιά μου εμπειρία; Από πού θα παραλάβω το πακέτο; Πού και ποιόν πληρώνω;
Τα μεταφορικά είναι μόνο $70 και το κόστος αγοράς έιναι γύρω στα $900, οπότε δεν είναι αναλογικά ακριβά.

Τα υπόλοιπα τα έχω υπ'όψιν (από play.com αγόραζα πριν μερικά χρόνια, μετά βγήκε το cd-wow.com, για το 110V ρεύμα είχα transformers παλιά, αλλά έτσι κι αλλιώς μόνο ηχεία θα πάρω, το sub θα αγορασθεί από Ελλάδα, άρα δεν είναι πρόβλημα)

Ευχαριστώ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Η διαδικάσία είναι σκέτη ταλαιπωρία. Σίγουρα θα χασεις 2-3 μέρες στο τελωνείο. Όταν φτάσει το προϊόν, θα σε ειδοποιήσουν για τον εκτελωνισμό. Αν αντέχεις το κάνεις εσύ, αλλιώς θα πρέπει να πληρώσεις εκτελωνιστή...(κι άλλα έξοδα)

Τώρα με κόστος και μεταφορικά $970 υπολόξιζε γύρω στα $1500 συνολικο κόστος

Reaction score
14
Εγω πάντως πήρα από το ταχυδρομείο την ειδοποίηση, αφού είχε περάσει το τελωνείο.Απλά άργησε παραπάνω, κάπου 4 εβδομάδες.

Reaction score
0
τρελη εμπειρια η αμερικη. 8)
δινω μια παραγγελια,μετα απο ενα μηνα ερχεται χαρτι ειδοποιησης απο ταχυδρομειο,πηγαινω πληρωνω το ποσο που ειχαν βαλει σαν φορο και παιρνω τα πραγματα μου.
ενας φιλος ηθελε ακριβως το ιδιο και λογω που δεν ειχε πιστωτικη καρτα μετα απο δυο περιπου μηνες ξαναδινω την ιδια παραγγελια στο ιδιο site.
μετα λοιπον απο 20 μερες περιπου ερχεται COURIER και μου φαιρνει την παραγγελια στο σπιτι.
ουτε φορος ουτε τιποτε.
αλλος,τριτη παραγγελια,παλι courier ,μηδεν φορος παλι.
τιμη οσο και το δικο μου,απλως η αποστολη αλαξε προς οφελος των φιλων μου.
πως γινεται αυτο :?:
ουτε που ξερω,αυτο που ξερω ειναι οτι εγω πληρωσα φορο και οι αλλοι την γλυτωσαν.
ατιμη κοινωνια,αλλους τους ανεβαζεις και αλλους τους κατεβαζεις :roll:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Επειδή έχω εμπειρία από τέτοιου είδους αγορές να σου πω την άποψή μου.

1. Αντί για ταχυδρομείο καλύτερα προτίμησε μια εταιρία courier. Θα γλιτώσεις πολύ ταλαιπωρία, καθώς αυτοί έχουν δικούς τους εκτελωνιστές και το μόνο που θα κάνεις εσύ είναι να περιμένεις τον courier σπίτι σου. Αν όμως η διαφορά τιμής των μεταφορικών είναι πολύ μεγάλη προτίμησε το ταχυδρομείο.

2. Μεγάλο ρόλο παίζει η τιμή που θα δηλώσει η αμερικάνικη εταιρία. Αν δηλώσει π.χ. 600 δολάρια θα πληρώσεις φόρο για 600 δολάρια. Όταν η τιμή γράφεται από εταιρία δεν το ψάχνουν παραπάνω. Μόνο τις δωρεές ψάχνουν στο τελωνείο. Πολλές εταιρίες αμερικάνικες το κάνουν αυτό. Εμένα μου το έχουν κάνει και χωρίς να τους το ζητήσω...

3. Η τιμή που θα πληρώσεις είναι προκαθορισμένη. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος κατάλογος που περιλαμβάνει όλα τα είδη. Έτσι τα ηχεία π.χ. έχουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό επιβάρυνσης. Αν πάρεις ένα τηλ. στο τελωνείο θα σου πουν ακριβώς πόσο είναι. Αν θες μπες και στην ιστοσελίδα του Τελωνείου και εκεί υπάρχει αυτός ο κατάλογος και μπορείς να τον κατεβάσεις. Αυτό είχα κάνει εγώ πριν παραγγείλω τον προβολέα μου από την Ιαπωνία.

4. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς εκτελωνιστή. Προσοχή εδώ γιατί αυτοί βαράνε στις τιμές πάρα πολύ. Εμένα μου το είχε εκτελωνίσει φίλος και δεν μου ζήτησε χρήματα για την εργασία του. Ρώτα στα ΕΛΤΑ γι' αυτό το θέμα. Οι τιμές που χρεώνουν οι couriers για έξοδα εκτελωνισμού είναι πολύ μικρές.

Αυτά και ότι άλλο θέλεις ρώτα...

Reaction score
14
Εμένα μου είπαν οτι παίζει ρόλο το βάρος. Αν είναι πάνω από 2kgr τότε μετράει σαν δέμα και ενδεχομένως να το ανοίξουν. Αν είναι κάτω, τότε είναι σαν γράμμα και δεν επιδέχεται εκτελωνισμό.

Reaction score
5
Ακομα και για επισκευη να παει και να ερθει απο Αμερικη μια συσκευη (χωρις κοστος αγορας) πληρωνεις πολλα στο τελωνιο... ενας πελατης που το εκανε οταν του ηρθε η τελωνιακη τιμη κοντεψε να παθει εγκεφαλικο... για επισκευασμενο μηχανημα....οχι αγορα... οποτε καλυτερα να το αποφυγεις....

Reaction score
5
1. Αντί για ταχυδρομείο καλύτερα προτίμησε μια εταιρία courier. Θα γλιτώσεις πολύ ταλαιπωρία, καθώς αυτοί έχουν δικούς τους εκτελωνιστές και το μόνο που θα κάνεις εσύ είναι να περιμένεις τον courier σπίτι σου. Αν όμως η διαφορά τιμής των μεταφορικών είναι πολύ μεγάλη προτίμησε το ταχυδρομείο.
Μου είπαν $120 με courier από $70 με απλό US Postal Service. Πιστεύω αξίζει για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο :)

2. Μεγάλο ρόλο παίζει η τιμή που θα δηλώσει η αμερικάνικη εταιρία. Αν δηλώσει π.χ. 600 δολάρια θα πληρώσεις φόρο για 600 δολάρια. Όταν η τιμή γράφεται από εταιρία δεν το ψάχνουν παραπάνω. Μόνο τις δωρεές ψάχνουν στο τελωνείο. Πολλές εταιρίες αμερικάνικες το κάνουν αυτό. Εμένα μου το έχουν κάνει και χωρίς να τους το ζητήσω...
Μου πρότειναν να τα γράψουν για $200 και ως computer speakers :D Πραγματικά φανταστική εταιρεία!

3. Η τιμή που θα πληρώσεις είναι προκαθορισμένη. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος κατάλογος που περιλαμβάνει όλα τα είδη. Έτσι τα ηχεία π.χ. έχουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό επιβάρυνσης. Αν πάρεις ένα τηλ. στο τελωνείο θα σου πουν ακριβώς πόσο είναι. Αν θες μπες και στην ιστοσελίδα του Τελωνείου και εκεί υπάρχει αυτός ο κατάλογος και μπορείς να τον κατεβάσεις. Αυτό είχα κάνει εγώ πριν παραγγείλω τον προβολέα μου από την Ιαπωνία.
Από ελληνικό internet δεν γνωρίζω και πολλά. Κάποιο link please?

4. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς εκτελωνιστή. Προσοχή εδώ γιατί αυτοί βαράνε στις τιμές πάρα πολύ. Εμένα μου το είχε εκτελωνίσει φίλος και δεν μου ζήτησε χρήματα για την εργασία του. Ρώτα στα ΕΛΤΑ γι' αυτό το θέμα. Οι τιμές που χρεώνουν οι couriers για έξοδα εκτελωνισμού είναι πολύ μικρές.
Υπάρχει εκτελωνιστής γνωστός, όχι όμως και φίλος, απλά επαγγελματική γνωριμία της γυναίκας μου. Ελπίζω με courier να μην τον χρειαστώ :wink:

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις, θα σας κρατώ ενήμερους προς καταγραφή της εμπειρίας.

Reaction score
0
Γιωργος Ανδρεαδης said:
Ακομα και για επισκευη να παει και να ερθει απο Αμερικη μια συσκευη (χωρις κοστος αγορας) πληρωνεις πολλα στο τελωνιο... ενας πελατης που το εκανε οταν του ηρθε η τελωνιακη τιμη κοντεψε να παθει εγκεφαλικο... για επισκευασμενο μηχανημα....οχι αγορα... οποτε καλυτερα να το αποφυγεις....
Γιώργο, δεν ισχύει αυτό αν γράψεις πάνω ότι το στέλνεις για επισκευή (εξαγωγή με επανεισαγωγή - αυτό πρέπει να γίνει πριν στείλεις κάτι έξω γιατί αλλοιώς την πάτησες). Παλιά το έκανα συχνά αυτό κι έτσι ήταν η διαδικασία. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι τώρα.

Επίσης ότι έχει commercial value (δεν έχει σχέση όγκος/βάρος) πάνω από 100 USD απαραίτητα περνά από τελωνείο.
Το τρυκ είναι να σου στείλουν την απόδειξη/τιμολόγιο με ταχυδρομείο σαν γράμμα χωριστά από το αντικείμενο και στο αντικείμενο να βάλουν αξία 90-100 δολλάρια :wink:

Reaction score
41
Αν ζητήσω να μου στείλουν μια......Corvette C6, και να βάλουν τιμή 1000 dollars...........λέτε να τσιμπήσουν στο τελωνείο? :lol: :lol:

Reaction score
41
Αντί για την Corvette C6, λέω να πάρω (από Ελλάδα....) ένα Citroen C2 VTS.......
C είναι και τα δύο, αλλά δεν θα χρειαστώ βιταμίνη C για να συνέλθω από την σφαλιάρα..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά Από Αμερική (ΠΡΟΒΛΗΜΑ..)

Παιδιά καλησπέρα καταρχήν..!Εχω ένα πρόβλημα με αύτά τα τελωνεία και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας αν μπορείτε..!Λοιπόν μαζί με έναν μηχανικό - ηλεκτρονικό που έχω παραγγείλαμε στο όνομα του βέβαια μέσο net από Αμερική ένα δέμα σχετικά μικρό!(Κάτι ειδικά καλώδια είναι για ηχοσύστημα σε αυτοκίνητο).
Τεσπα στο θέμα μας τώρα!Εχει περάσει ένας μήνας και μάθαμε την Παρασκευή που μας πέρασε ότι βρίσκεται στο Τελωνείο στην Αθήνα!
Σήμερα που επικοινωνήσαμε με το Τελωνείο στην Αθήνα μας είπαν ότι ακόμα δεν εκτελωνίστηκε..!Πόσες μέρες ρε παιδιά θα κάτσει κατά την γνώμη σας Αθήνα?Κάνα 5 ήμερο η παραπάνω γιατί με έχει κουράσει αυτή η υπόθεση και δίάβασα σε διάφορα άλλα post ότι μπορεί να κάτσει εκεί και καιρό..!Και ξέρετε μόνο η σκέψη ότι βρίσκεται στο Τελωνείο στην χώρα σου σε κάνει να τρελαίνεσαι!Σε περίπτωση που μείνει εκεί περισσότερο από 5 μέρες τι μπορώ να κάνω από την πλευρά μου για να ξεκολλησει και να το παραλάβω?Κανένα τηλέφωνο κάπου ίσως...!Για πέιτε μου ρε παιδια την γνώμη σας μιας και έχετε κάνει αγορές από Αμερική και έχετε συναντήσει παρόμοιες καταστάσεις....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Γιάννης

Reaction score
0
καλημερα !εχω κανει μια αγορα απο καταστημα μονεντελισμου απο αμερικη απο 27/4.στις 2/5 βλεπω απο το site τησ usps οτι εχει φτασει ελλαδα.μετα απο 5 μερες μου ερχεται χαρτι απο usps που λεει οτι το αντικειμενο θα επιστραφει στον πωλητη...απο τοτε εδω και 10 μερες δηλ..επικοινωνω με των πωλητη και δεν εχει φτασει ακομα .και επελπεον μου λεει οτι δεν εχει τον ελεγχο οσον αφορα την διανομη .το θεμα μου ειναι πως μπορω κι αν μπορω να μαθω που βρισκεται το αντικειμενο και γιατι επιστραφηκε.η πιθανη αιτιολογεια που δινουν απ το καταστημα ειναι:What may have happened is that they make 3 delivery attempts, after that it gets returned as undeliverable.
.λετε να υπαρχει θεμα επειδη αναφγαφει gift και εχει μια χρεωση 50$ ..

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.219