Αγορά Κράνους

Reaction score
2.001
Καλημέρα σε όλους!!!:happy_4:

Θέλω να αγοράσω ένα καινούργιο κρανος.
Θέλω να δώσω 300 γιουρα και με ενδιαφέρει (πέρα από την γενιά καλή ποιότητα), να κλέινει καλά κάτω από το σαγόνι, γιατί δεν μπορώ άλλο τον αέρα που και με ζαλίζει και με ενοχλεί στα ιχμόρια.......!!

Δέχομαι προτάσεις....:happy_4:

Reaction score
2.001
Γιώργο προφανώς εννοείς το Ν102

Με προβληματίζει λίγο το ανοιγόμενο, λόγω αυξημένου βάρους απο τα Full Face, στα οποία και έχω συνηθίσει μέχρι σήμερα....
Κατά τα άλλα δείχνει πολύ καλό....

Reaction score
2.001
Mr Sambalis,
Tην καλημέρα μου!
Για την κατηγορία αυτή απαιτείται κάτι σε χύτρα ταχύτητας ανάποδα....Full Face.....τι να σου κάνει το κρανάκι....!!!!!

Reaction score
2.001
Ναι... πρεπει να ειναι γυρω στα 1,6kg
Μέτα από 13 χρόνια που καβαλάω μηχανή χειμώνα-καλοκαίρι, 2 είναι τα προβλήματα που αρχίζουν να παρουσιάζονται: Ιχμόρια και Αυχενικό....

Οπότε θέλω όσο μπορώ να προλάβω τις καταστάσεις....επειδή γουστάρω την μηχανή και δεν θέλω να την αποχωριστώ για πολλά χρόνια ακόμα!

KATERINAKI

Belly Dancer
Reaction score
4
Μέτα από 13 χρόνια που καβαλάω μηχανή χειμώνα-καλοκαίρι, 2 είναι τα προβλήματα που αρχίζουν να παρουσιάζονται: Ιχμόρια και Αυχενικό....

Οπότε θέλω όσο μπορώ να προλάβω τις καταστάσεις....επειδή γουστάρω την μηχανή και δεν θέλω να την αποχωριστώ για πολλά χρόνια ακόμα!
να προσεχεις πολυ πολυ και να μην αποχωριζεσαι το κρανος και το σχετικο προστατευτικο εξοπλισμο...:cool_4: :happy_4:

Reaction score
5
Το θέμα βάρους λύνεται με κράνος από ανθρακονήματα. Υποθέτω πάνω από 300 ευρώ όμως. Λέω υποθέτω γιατί δεν ξέρω κόστος για όλα τα κράνη. Αυτά που ξέρω είναι στο χιλιάρικο και βάλε.

Το θέμα καλού κράνους λύνεται και αυτό. Διαλέγεις κάτι ανάμεσα σε ARAI, Shark, Shoei, BMW.
Εγώ από ARAI πάω σε BMW τώρα, λόγω ηλικίας :lol:
Δες και τα Schuberth. Είναι η εταιρεία που βγάζει τα BMW για την BMW...

Reaction score
2.001
Μάλλον με βλέπω να κοιτάω σε ARAI κ Shoei.
Shark είναι αυτό που έχω και θέλω να δοκιμάσω κάποια άλλη εταιρία.

Τις επόμενες ημέρες θα βγώ στην γύρα να δοκιμάσω και θα επανέλθω με τις εντυπώσεις μου....

Reaction score
1
Αρχικα θα ελεγα και εγω για Arai και Shoei αλλα ειναι αρκετα μακρια απο τα 300.
Θα χρειαστεις μαλλον αλλα 150+.
Αν και δεν ειναι 100% σιγουρο και καθως μαλλον δεν θα σε αφηνουν να κανεις Test ride, για περισσοτερη σιγουρια καλυτερα οτι παρεις να εχει υποσιαγωνο.
;-)

Reaction score
10
Επειδη βλεπω πολλους μοτοσυκλετιστες στη παρεα και θελω εδω και αρκετο καιρο να το πω, δεν ανοιγουμε ενα τοπικ μοτο, να τα λεμε και γιατι οχι να γνωριστουμε και να παμε και καμμια μηχανο-βολτιτσα ?

Reaction score
164
Θα σου πω κάτι για να μην ελπίζεις άδικα: Αν η πρόταση δεν έχει φαγητό, δεν την ακολουθεί κανένας. :happy_9:
Αν προτείνεις πχ "πάμε βόλτα στο Σούνιο με τις μηχανές", θα αρχίσουν τα "μακρυά είναι", "κρύο κάνει", "φυσάει", "άκουσα θα βρέξει" κτλ κτλ...
Αν προτείνεις "πάμε Λειβαδειά για σουβλάκια", θα έχεις 80 απαντήσεις σε μισή ώρα. Άκου που σου λέω! Ρώτα και τον HomeCinemaManiac που μας έχει σταυρώσει να πάμε για μπάσκετ. Ούτε ένας δεν είπε ναι! :happy_8:

Reaction score
10
Σιγα μη παμε και δε φαμε !!!!
Μονο η ΕΒΒΕ θα εχει τη χαρη αυτη ?
Εγω βολτα χωρις μεζε δε παω......

Reaction score
2.001
Αρχικα θα ελεγα και εγω για Arai και Shoei αλλα ειναι αρκετα μακρια απο τα 300.
Θα χρειαστεις μαλλον αλλα 150+.
Αν και δεν ειναι 100% σιγουρο και καθως μαλλον δεν θα σε αφηνουν να κανεις Test ride, για περισσοτερη σιγουρια καλυτερα οτι παρεις να εχει υποσιαγωνο.
;-)
Για υποσιάγωνο το βλέπω και εγώ. Εχθες επιστρέφοντας σπίτι δοκίμασα το RAID II της SHOEI. Mε το κιτ της εταιρίας για σαγώνι και αυχένα πήγαινε κάτι πιο λίγο από 350 γιουρα. Μόνο που το medium μου ήταν λίγο στενό και δεν είχε εκείνη την ώρα κάτι σε large.

Reaction score
5
Μην ξεχνάμε ότι το κράνος στην αρχή θα είναι στενό, σε σχέση με το υπάρχον κράνος που έχουμε κάποια χρόνια και έχουν χαλαρώσει πολύ τα μαξιλαράκια. Βέβαια δεν πρέπει να μας κάνει πονοκέφαλο από την πίεση, αλλά τα μαξιλαράκια με τον καιρό παίρνουν το σχήμα του κεφαλιού μας, και μας κρατάει σωστά. Το σωστό μέγεθος κράνους είναι αυτό που δεν παίζει μέσα το κεφάλι μας, εφάπτεται ακριβώς, και με ελαφρύ κούνημα δεξιά-αριστερά, τραβιέται ελαφρά μαζί και το δέρμα μας και όχι το κράνος μόνο.

Reaction score
10
Μια λεπτομερεια οσον αφορα τα κρανη γενικα.
Τα διαφορα ....κουμπακια....που εχει ενα κρανος για τους εξαερισμους καθως και αυτο που ανοιγει και κλεινει τη ζελατινα, θα πρεπει να ειναι ευκολα στο ανοιξε-κλεισε, το χειμωνα με τα γαντια.
Ενα μειονεκτημα των Arai, που ειναι τοσο μικρα ωστε πολλες φορες χρειαστηκε να σταματησω, να βγαλω γαντι και να ρυθμισω.
Τωρα εχω ενα Shark RSR Alex Baros Replica, ελαφρυ 1350γρ., 3χιλ ζελατινα με καταπληκτικη σχεδιαση που διωχνει τη βροχη με ταχυτητα πανω απο 50χλμ/ωρα. Ποιοτητα κατασκευης καλη αλλα οχι αναλογη της κατηγοριας του κρανους.
Ενα συν ειναι οτι η συγκεκριμενη μαρκα, εχει ανταλακτικα, οχι μονο ζελατινες αλλα και μαξιλαρακια κλπ
Και κατι αλλο, ΜΗ βαζετε τιμη στο κεφαλι σας...αγοραστε το πιο ασφαλες και λειτουργικο κρανος που αντεχει η τσεπη σας και δωστε και 100ευρω παραπανω.
Οταν ....χτυπαω ξυλο....ερθει η κακια η ωρα που θα κλειθει το κρανος να κανει τη δουλεια του, πρεπει να σηκωθουμε σωοι και αβλαβεις. Εκεινη τη στιγμη και το χιλιαρικο ειναι δεκαρα.....

Reaction score
2.001
Απάντηση: Αγορά Κράνους

Μην ξεχνάμε ότι το κράνος στην αρχή θα είναι στενό, σε σχέση με το υπάρχον κράνος που έχουμε κάποια χρόνια και έχουν χαλαρώσει πολύ τα μαξιλαράκια. Βέβαια δεν πρέπει να μας κάνει πονοκέφαλο από την πίεση, αλλά τα μαξιλαράκια με τον καιρό παίρνουν το σχήμα του κεφαλιού μας, και μας κρατάει σωστά. Το σωστό μέγεθος κράνους είναι αυτό που δεν παίζει μέσα το κεφάλι μας, εφάπτεται ακριβώς, και με ελαφρύ κούνημα δεξιά-αριστερά, τραβιέται ελαφρά μαζί και το δέρμα μας και όχι το κράνος μόνο.
Γι'αυτο και μίλησα για μεγαλύτερο μέγεθος...

Και κατι αλλο, ΜΗ βαζετε τιμη στο κεφαλι σας...αγοραστε το πιο ασφαλες και λειτουργικο κρανος που αντεχει η τσεπη σας και δωστε και 100ευρω παραπανω.
Οταν ....χτυπαω ξυλο....ερθει η κακια η ωρα που θα κλειθει το κρανος να κανει τη δουλεια του, πρεπει να σηκωθουμε σωοι και αβλαβεις. Εκεινη τη στιγμη και το χιλιαρικο ειναι δεκαρα.....
Και να συμπληρώσω....Ήμαρτον πια με την λογική που λέει ότι "έλα μωρε...παπάκι οδηγάς τι το θές το ακριβό κράνος....":mad_2: :mad_2:

Στο πεζοδρόμιο (στα όροι στα άγρια βουνά....μακριά απο εμάς...κοκ), με το κεφάλι θα βρείς.......:crazy_1: :crazy_1:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.864
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork