Αγορά βιντεοπροβολέα

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους

σαν καινούργιο μέλος στην παρέα σας αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις αναλυτικότατες επισημάνσεις σας πάνω στον χώρο των βιντεοπροβολέων. Τον τελευταίο μήνα κόλλησα και εγώ το μικρόβιο και αποφάσισα να διαμορφώσω και εγώ το δικό μου home cinema. Διαβάζοντας στις σελίδες του forum μπορώ να πω ότι ενημερώθηκα σε καλό βαθμό για τον χώρο και αποφάσισα να διαθέσω γύρω στα 1100 - 1200 ευρώ για την αγορά του προβολέα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης (εκτός πλαίσιου) που μπορώ να επισκεφτώ για να λύσω και τις τελευταίες απορίες όσον αφορά την οθόνη προβολής. Ελπίζω να μην σας κούρασα, περιμένω τις απαντήσεις σας

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Απάντηση: Αγορά βιντεοπροβολέα

Καλώς όρισες!

Ειδικά το ζήτημα "οθόνη" είναι πολύ δύσκολο να το επιλύσεις με επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα. Οι βασικοί λόγοι είναι ότι:
  • είναι εξαιρετικά απίθανο να βρεις ποικιλία οθονών στημένων προς επίδειξη σε κάποιο κατάστημα.
  • η επιλογή της οθόνης πρέπει να γίνεται σε συνάρτηση όχι μόνο με τον προβολέα, αλλά κυρίως με το χώρο προβολής και τη διαμόρφωσή του.
Στην κατηγορία των προβολέων θα βρεις σειρά από άρθρα, που θα σε βοηθήσουν να ενημερωθείς και να επιλέξεις σωστά:
  • το κατάλληλο μέγεθος οθόνης, ανάλογα με την απόσταση προβολής. Αυτή είναι μια κρίσιμη παράμετρος, γιατί από αυτή εξαρτάται η σωστή επιλογή προβολέα, όσον αφορά την απαιτούμενη φωτεινότητα.
  • το χρώμα, το κέρδος και τον τύπο της οθόνης.
ΥΓ Να υποθέσω λοιπόν ότι -αφού οι τελευταίες απορίες σου αφορούν την οθόνη- έχεις καταλήξει στον τύπο του προβολέα;

Reaction score
0

Φίλε μου ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου,
έχω αποφασίσει για την αγορά του Optoma HD73 και δυστυχώς πρώτο κριτήριο αγοράς αποτελεί το οικονομικό. Η απόσταση προβολής θα είναι περίπου στα 4 μέτρα και επειδή σαν άσχετος με το άθλημα θα ήθελα να δω από κοντά τι επιλογές έχω από οθόνες προβολής

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Φίλε μου ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου,
έχω αποφασίσει για την αγορά του Optoma HD73 και δυστυχώς πρώτο κριτήριο αγοράς αποτελεί το οικονομικό.
Καλησπερα και απο εμενα και καλως ορισες.
Λυσε μου μια απορια, εαν θες.
Τον προβολεα αυτον στον προτεινε καποιο καταστημα η την αποφαση
την πηρες μονος σου?

Reaction score
0

μου τον πρότειναν σαν μια απο τις καλές επιλογές πάντα με κριτήριο το ποσό που σκέφτομαι να διαθέσω.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

μου τον πρότειναν σαν μια απο τις καλές επιλογές πάντα με κριτήριο το ποσό που σκέφτομαι να διαθέσω.
Οκ, θα σου προτεινα να κοιταξεις καποιο νεωτερο μοντελο διοτι αυτο τα
εχει τα χρονακια του...:126:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263

Στα 4 μέτρα θα χρειαστείς μια οθόνη από 100" και πάνω, κι ο παλαίμαχος HD73 -παρά τα ονομαστικά 1100 lumens του- θα είναι μάλλον "μουντός". Νομίζω ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές από τον HD73 μέχρι τα 1200 ευρώ.
Θα σου πρότεινα τον HD65 (αν θες να επιμείνεις σε DLP κι ο χώρος σου επιτρέπει την εγκατάσταση) ή τον Panasonic AX200, που -ως LCD- είναι ιδιαίτερα εύκολος στην τοποθέτηση. Στη Βάση Δεδομένων της κατηγορίας θα βρεις στοιχεία γι'αυτούς και άλλους προβολείς που έχουμε δοκιμάσει.

Reaction score
0

ο χώρος μου επιτρέπει την εγκατάσταση DLP projectors, αλλά για να πω και την αμαρτία μου απο όσο διάβασα στο forum κατάλαβα ότι οι DLP θεωρούνται καλύτεροι και ιδιαίτερα στην κατηγορία χρημάτων που διαθέτω, αν παραβλέψει βεβαίως κανείς την ιδιαιτερότητα στην τοποθέτηση. Όσον αφορά τον προβολέα ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σας και αν υπάρχουν και άλλες επιλογές θα τις ακούσω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263

Αφού ταιριάζει, τότε προχώρα κι εγώ μαζί σου! :123:
Καλού-κακού, απόκλεισε πρώτα τη μικρή πιθανότητα να σε ενοχλεί το rainbow effect, απλά βλέποντας κάποιον DLP σε προβολή.

Πάντως -αν θες τη γνώμη μου- αξίζει να δώσεις το κάτι παραπάνω και να πας από τα 1100-1200, στα 1500-1600 ευρώ: εκεί αρχίζουν τα πραγματικά καλά μηχανήματα.

Reaction score
0

θα το ήθελα πολύ να πάω στα 1500 αλλά δυστυχώς η τσέπη μου φτάνει μέχρι εκεί τουλάχιστον για τον προβολέα. Για αυτό ήθελα να έχω και μια άποψη για τις οθόνες προβολής ώστε να μην ξεφύγω απο την συνολική τιμή των 1500 του home cinema. Άρα για να συνοψίσω οι δικές σου προτάσεις είναι ο HD65 ή ο Panasonic AX200 έτσι?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263

Δεν ξέρω τι ποσό έχεις υπόψη σου να ξοδέψεις για την οθόνη, αλλά αν αυτό είναι τη τάξης πχ των 300€, τότε ίσως ένας καλοβαμμένος τοίχος να δώσει καλύτερο αποτέλεσμα και να σου εξοικονομήσει τα χρήματα που απαιτούνται για ν' ανέβεις κατηγορία προβολέα. :126:

Reaction score
0

Ναι το ποσό λογικά θα είναι γύρω στα 300 ευρω, αλλά αν διαβάσω πίσω απο τα λόγια σου με αυτά τα χρήματα το τελικό αποτέλεσμα λόγω οθόνης θα είναι ψιλοαπογοητευτικό και πιθανόν να μην αξίζει.

Reaction score
3

Καλωσήρθες Κωνσταντίνε.
Να σου πω κι εγώ τη γνώμη μου;
Έχω τον Toshiba MT700 (DLP) και βλέπω σε τοίχο (μπεζ). Μια φορά μόνο έχω βάλει την φορητή οθόνη που αγόρασα.
Καλύτερα να θυσιάσεις παραπάνω στον προβολέα και να μην πάρεις οθόνη.
Με μια φράση:
DLP, σε τοίχο και ξερό ψωμί.......

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Εγώ πάλι θα σου έλεγα ότι είναι κρίμα να ξοδέψεις 1100 με 1200 ευρώ και να πάρεις απλά hd ready προβολέα (και μάλιστα σε τόσες ίντσες που χρειάζεσαι). Εφόσον δεν μπορείς να ανεβείς στο οικονομικό, θα σου πρότεινα να ρίχνεις κλεφτές ματιές στην στήλη μικρές αγγελίες, γιατί κατά διαστήματα έχει αρκετά κελεπούρια. Κάνε έναν καλό έλεγχο (πρόσεξε τις ώρες που δούλεψε η λάμπα), ζύγισε τα και αποφάσισε.

Reaction score
0

Δυστυχώς δεν μπορώ να προβάλω σε τοίχο λόγω διαρρύθμισης χώρου και για αυτό κρίνω ότι η οθόνη προβολής είναι απαραίτητη. Απο αυτά που έχω καταλάβει έως τώρα με το ποσό που διαθέτω για να έχω ένα καλό συνολικό αποτέλεσμα ή πρέπει να αγοράσω έναν σχετικά παλιό προβολέα (όπως και μου έχουνε ήδη προτείνει) και μια καλή οθόνη η να ξεχάσω την ιδέα του προβολέα και να αρκεστώ σε μια καλή τηλεόραση

Reaction score
4.600

Δηλαδη αν καταλαβα καλα σου προτειναν για προβολεα εως 1300 ευρω τον OPTOMA HD73 ? H μαζι με το πανι 1300 ευρω?

Reaction score
0

Μία οθόνη προβολής (που δεν κατάλαβα και πολύ για ποια ακριβώς εννοούσε και για αυτό ήθελα να βρω μαγαζί για να δω απο κοντά) και τον OPTOMA HD73 μου είπε ότι θα βγει περίπου στα 1300 με 1400 ευρώ

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Μία οθόνη προβολής (που δεν κατάλαβα και πολύ για ποια ακριβώς εννοούσε και για αυτό ήθελα να βρω μαγαζί για να δω απο κοντά) και τον OPTOMA HD73 μου είπε ότι θα βγει περίπου στα 1300 με 1400 ευρώ
Κων/νε, ζητα να σου κανουν μια προσφορα για τον Optoma 800XLV
μαζι με πανι και ξεχασε τους 3 χρονων 720ρ προβολεις:126:

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ότι μοιραστήκατε μαζί μου τις απόψεις σας αλλά τελικά αποφάσισα μην προβώ στην αγορά του συστήματος. Κάποια στιγμή στο μέλλον και εφόσον οι τιμές κατέβουν σε λογικά πλαίσια (για την δικιά μου τσέπη) θα το ξανασκεφτώ.
Αντρέα έχεις πολύ δίκιο στην παρατήρηση σου αλλά μια γρήγορη έρευνα που έκανα στο net για την τιμή του Optoma 800XLV με απογοήτευσε λόγω τιμης >1600.

Πάντως κλεφτές ματιές στις αγγελίες θα ρίχνω που ξέρεις ποτε

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.668
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale