Αγορά ενισχυτή απο ebay HONG KONG?

Reaction score
0
Καλησπέρα.

Θα ήθελα την βοηθειά σας σε μερικές ερωτήσεις.
Τον τελευταίο καιρό ακούω πολύ μουσική σε ένα παλιό ηχοσύστημα και αποφάσισα να πάρω κάτι καλύτερο.
Ψωνίζω αρκετά απο το ebay κυρίως cd, βινύλια κλπ. Πρόσφατα αγόρασα ένα mp3 το οπίο κόστισε 230ευρώ με τα ταχυδρομικά ενώ εδώ η αξία του εδώ είναι κοντά στα 400, μεγάλυ διαφορά, το είχε μαρκάρει σαν δώρο και γλύτωσε το τελωνείο προφανός γιατί ήταν μικρή η συσκευασία του και ήταν ελαφρύ.
Ψάχνωντας λοιπόν έπαισα και στους ενισχυτές, παίζουν λαμπάτοι ενισχυτές απο 200ευρω οι οποίοι εάν υπήρχαν εδω (μπορεί και να υπάρχουν) θα κοστίζουν κοντά στο χιλιάρικο.
Με συμφέρει να αγοράσω απο Hong Kong ή θα με γδάρουν στο τελωνείο?
Είναι αξιόπιστα αυτά τα μηχανήματα ή θα μου μείνουν στο χέρι?
Εάν μου το ταχυδρομήσουν και γράψουν οτι η αγορά κοστίζει 150ευρω (ας πούμε) θα το φάνε στο τελωνείο ή είναι καλύτερα να το στείλουν σαν δώρο.

Αρκετά σας ζάλισα....
Θα μου είναι πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας.
Ευχαριστώ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Με συμφέρει να αγοράσω απο Hong Kong ή θα με γδάρουν στο τελωνείο?
Είναι αξιόπιστα αυτά τα μηχανήματα ή θα μου μείνουν στο χέρι?
Εάν μου το ταχυδρομήσουν και γράψουν οτι η αγορά κοστίζει 150ευρω (ας πούμε) θα το φάνε στο τελωνείο ή είναι καλύτερα να το στείλουν σαν δώρο.

Αρκετά σας ζάλισα....
Θα μου είναι πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας.
Ευχαριστώ.
Φίλε μου, αν αυτός ο κινέζος κάνει απατεωνιές με το τελωνείο, γιατί να μην κάνει και με σένα;

Reaction score
0
Τελικά εγκατέλειψα την ιδέα του Hong Kong.
Ένας γνωστός μου πούλησε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή Alchemist - Kraken και ένα ζευγάρι ηχεία Wanderstein 1C τα άκουσα και του τα αγόρασα αμέσως.
Τώρα είμαι στην αναζήτηση ενός πικαπ αλλά δεν με ενδιαφέρει ένα καινούριο ντιζαινάτο πικαπ. Θέλω κάτι παλιό κλασικό και audiofile, έστω και μεταχειρισμένο, ίσως ένα Dual...
Έχεται να μου προτείνεται κάποια πικαπ?
Ευχαριστώ.

wall_1

Reaction score
7.110
Mεταχειρισμενο θα βρεις σιγουρα αλλα πρωτα φροντισε να μαθεις αν θα εχεις υποστηριξη γι αυτο.Που θα βρεις ιμαντα για παραδειγμα.Διφορετικα πηγαινε σε ενα προσιτο REGA ή PROJECT.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή απο ebay HONG KONG?

Τελικά εγκατέλειψα την ιδέα του Hong Kong.
Ένας γνωστός μου πούλησε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή Alchemist - Kraken και ένα ζευγάρι ηχεία Wanderstein 1C τα άκουσα και του τα αγόρασα αμέσως.
Τώρα είμαι στην αναζήτηση ενός πικαπ αλλά δεν με ενδιαφέρει ένα καινούριο ντιζαινάτο πικαπ. Θέλω κάτι παλιό κλασικό και audiofile, έστω και μεταχειρισμένο, ίσως ένα Dual...
Έχεται να μου προτείνεται κάποια πικαπ?
Ευχαριστώ.

wall_1
Τα ηχεία σου λέγονται Vandersteen και είναι από τα καλύτερα αμερικάνικα ηχεία. Ο Vandersteen είναι από οτυς ελάχιστους κατασκευαστές που κοιτάει την ουσία δηλ. το πως ακούγεται αυτό που φτιάχνει, και όχι το πως φαίνεται... (http://www.vandersteen.com/pages/1clit.html)

Ο ενισχυτής σου είναι επίσης καλός, αλλά πρόσεχε γιατί υπερθερμαίνεται, μιας που αν θυμάμαι καλά είναι αρκετά υψηλά πολωμένος και τα πρώτα watt είναι σε τάξη Α. Για πληροφορίες εδώ:http://www.alchemisthifi.info/ranges/kraken/alchemist_kraken_apd6_integrated_amplifier.htm

Τώρα για πικάπ Dual λίγο δύσκολο να βρεις. Δες και για κανένα παλιό Thorens...

Reaction score
0
Το ξέρω είναι δύσκολο να βρώ ένα Dual ή ένα Thorens σε καλή κατάσταση εδώ στην Ελλάδα, αλλά κοιτάζωντας στο Γερμανικό ebay υπάρχουν αρκετά, και πολλά είναι σχεδών καινούρια θα το ψάξω απο εκεί και παράλληλα θα κοιτάζω και εδώ.
Άν ξέρει κανείς κάποιον που να πουλάει κάτι τέτοιο σε καλή κατάσταση ας μου το πεί ενδιαφέρομαι.
Παρατήρησα και εγώ οτι υπερθερμενεται ο Kraken και ας λάβουμαι υπόψη οτι είναι χειμώνας, φαντάσου το καλοκαίρι, τι πρέπει να προσέχω για να μην μου παρουσιαστεί πρόβλημα?

wall_1

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Το ξέρω είναι δύσκολο να βρώ ένα Dual ή ένα Thorens σε καλή κατάσταση εδώ στην Ελλάδα, αλλά κοιτάζωντας στο Γερμανικό ebay υπάρχουν αρκετά, και πολλά είναι σχεδών καινούρια θα το ψάξω απο εκεί και παράλληλα θα κοιτάζω και εδώ.
Άν ξέρει κανείς κάποιον που να πουλάει κάτι τέτοιο σε καλή κατάσταση ας μου το πεί ενδιαφέρομαι.
Εδώ είναι λίγο δύσκολο αν και αν κοιτάς συνέχεια κάτι θα βρεις στις αγγελίες περιοδικών ή σε μεταχειριρσμένο σε Καταστήματα...

Παρατήρησα και εγώ οτι υπερθερμενεται ο Kraken και ας λάβουμαι υπόψη οτι είναι χειμώνας, φαντάσου το καλοκαίρι, τι πρέπει να προσέχω για να μην μου παρουσιαστεί πρόβλημα?

wall_1
Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Απλά προσεκτική χρήση το καλοκαίρι.

Reaction score
0
Μήπως φταίνε και τα watt των ηχείων - ο ενισχυτής είναι 2Χ55 και τα ηχεία είναι 100 watt, ίσως εάν είχα μικρότερα ηχεία να μην ήταν τόσο έντονη η υπερθέρμανση? ή δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό.
Ό ήχος επηρεάζεται απο αυτή την διαφορά των watt μεταξύ ενισχυτή και ηχείων?

Α ναι και κάτι ακόμα, αν παραγγείλω κάτι απο ευρωπαϊκή ένωση πληρώνω τελωνείο?

Reaction score
0
Μιλήσαμε πριν και πικαπ project, το παιδί που μου πούλησε τον ενισχυτη και τα ηχεία πουλάει και ενα πικαπ project rpm 4, με κεφαλή Benz micro, το άκουσα το πικαπ και δεν ενθουσιάστικα πολύ, πια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο πικαπ, αν πάρω κάποιω Dual ή Thorens θα έχω καλύτερο ήχο?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Μήπως φταίνε και τα watt των ηχείων - ο ενισχυτής είναι 2Χ55 και τα ηχεία είναι 100 watt, ίσως εάν είχα μικρότερα ηχεία να μην ήταν τόσο έντονη η υπερθέρμανση? ή δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό.
Δεν παίζει ρόλο.

Ό ήχος επηρεάζεται απο αυτή την διαφορά των watt μεταξύ ενισχυτή και ηχείων?
Όχι.

Α ναι και κάτι ακόμα, αν παραγγείλω κάτι απο ευρωπαϊκή ένωση πληρώνω τελωνείο?
Όχι.

(Μπα σε καλό σου! Από χαϊεντάδικο έρχεσαι παιδάκι μου); :happy_9:

Reaction score
0
Μιλήσαμε πριν και πικαπ project, το παιδί που μου πούλησε τον ενισχυτη και τα ηχεία πουλάει και ενα πικαπ project rpm 4, με κεφαλή Benz micro, το άκουσα το πικαπ και δεν ενθουσιάστικα πολύ, πια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο πικαπ, αν πάρω κάποιω Dual ή Thorens θα έχω καλύτερο ήχο?

Reaction score
0
Βρήκα ένα μεταχειρισμένο πικαπ Systemdek 2x2 με Rega RB300 σε πολύ καλή κατάσταση και ενδιαφέρομαι να το αγοράσω, πια είναι η γνώμη σας για αυτό το σύστημα?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Βρήκα ένα μεταχειρισμένο πικαπ Systemdek 2x2 με Rega RB300 σε πολύ καλή κατάσταση και ενδιαφέρομαι να το αγοράσω, πια είναι η γνώμη σας για αυτό το σύστημα?
Πάρα πολύ καλό...

(Αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση)

Το ίδιο πλατό κυκλοφορεί πλέον από την Audionote. Από κεφαλή πως πάει;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Πάρα πολύ καλό...

(Αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση)
(...και το ποσό που ζητάνε να είναι λογικό).
Προχώρα το. :cool_4:

Για μεταχειρισμένα πικάπ θα βρεις αρκετές πληροφορίες εδώ.

Καλορίζικο το σύστημά σου, καλή επιλογή.
Τον Kraken τον άκουγα πολύ συχνά σε φίλο παλιότερα και μου έτρεχαν τα σάλια (έπαιζε με το πρώτο Artemis)!

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες με βοηθάτε πάρα πολύ να μπώ σ' αυτό το τρυπάκι, και μπορώ να πώ οτι την καταβρίσκω, όλη μέρα ακούω μουσική με πολύ μεγαλύτερη όρεξη.

Το Systemdek 2x2 με Rega RB300 δεν έχει κεφαλή (άυτός που το πουλάει θα βαλει την κεφαλή στο καινουριο του πικαπ) είναι σε άριστη κατάσταση, και το δίνει 300 ευρώ, μόνο το καπάκι έχει μερικές γρατζουνιές οι οποίες είναι φυσιολογικές αν λάβουμε υπόψη την ηλικία του πικαπ.
Το Audionote ΤΤ1 είναι πολύ καλό, αλλά προτείμώ να πάρω το systemdeck για να γλυτ'ωσω χρήματα και να έχω και καλύτερο βραχίονα απο τον μαμίσιο του Audionote, αφού έχουν σχεδόν ίδιο μοτέρ.

Ο kraken είναι φοβερός ενισχυτής κατά την ταπεινή μου άποψη, άκουσα πολλούς το τελευταίο διάστημα αλλά κανείς σαν αυτόν σε αυτή την κατηγορία, τουλάχιστον για το δικό μου αυτί.

Αγγλικό πικαπ με αγγλικό ενισχυτή θα κολλάνε τέλεια.

Με πια κεφαλή θα μπορούσα να κολλήσω το systemdeck?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Αγορά ενισχυτή απο ebay HONG KONG?

Με 300 ευρώ, κι αν είναι στην κατάσταση που λες, να το πάρεις...χτές. :mrgreen:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Αγορά ενισχυτή απο ebay HONG KONG?

O Kraken έχει MM phono stage οπότε κοιτάς για ΜΜ κεφαλή.

Η πιο ασφαλής επιλογή θα ήταν κάποια κεφαλή της Rega. Επίσης δες τις Grado Prestige, ή κάποια Goldring της σειράς 10xx.

Τέλος μπορείς να πειραματιστείς με υψηλοέξοδες κεφαλές MC αν και το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο ότι θα σε εντυπωσιάσει...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.058
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp