Αγορά ενισχυτή και 2 ηχείων

Reaction score
0
Καλησπέρα,
σαν άσχετος γενικά από θέματα ήχου (ενισχυτών, ηχείων κτλ.) και με την ανάγκη αγοράς ενός ραδιοενισχυτή και δύο ηχείων, θα ήθελα να με ενημερώσετε και να με κατατοπίσετε σχετικά. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Δυστυχώς βρήκα μόνο ένα μαγαζί στην θεσσαλονίκη ( Νάκας ) και πήγα να δώ από κοντά κάποια ηχεία Yamaha και Wharfedale. Επίσης είδα και μερικούς stereo ενισχυτές Yamaha που είχε εκεί. Ξέρετε αν υπάρχει κάποιο άλλο μαγαζί στην Θεσσαλονίκη (πρόσφατα μετακόμισα στην θεσσαλονίκη) όπου να μπορώ να δώ και άλλους κατασκευαστές όπως B&W, Canton και Denon?

Επίσης κάποιες τεχνικές ερωτήσεις σαν άσχετος που είμαι ...
Τί είναι ή ποιές οι διαφορές σε stereo ενισχυτές, ολοκληρωμένους ενισχυτές και AV ενισχυτές ? αυτά για αρχή, οι επόμενες ερωτήσεις στην συνέχεια...
thanx

Reaction score
0
χμμ... υπάρχουν και άλλοι όροι που βλέπω εδώ κ εκεί, κ δεν καταλαβαίνω...

"ολοκληρωμένοι, τελικοί, προενισχυτές"
μπορείτε να βοηθήσετε τον άσχετο να καταλάβει και να αγοράσει ??

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Καλωσήλθες βιαστικέ. :D Δε με λες; Γιατί μόνο ενισχυτή και ηχεία. Έχεις ήδη κάποιο CD ή DVD player;

Reaction score
4
Απάντηση: Αγορά ενισχυτή και 2 ηχείων

Δυστυχώς και εγώ δεν μπορώ να σου δώσω προτάσεις αλλά θα βοηθήσει πολλούς να ξέρουμε μερικά στοιχεία όπως...
Πόσα χρήματα υπολογίζεις να δαπανήσεις
Σε ποιον χώρο θα στηθεί (τετραγωνικά/κυβικά μέτρα)
Και τι χρήση θα ήθελες από το σύστημα.
......
Ακόμη αν έχεις ακούσει κάτι που σου άρεσε (αφού αναφέρεις κάποιες εταιρείες)

Καλό πάντως είναι να μην βιαστείς (και να διαβάσεις κάποια πράγματα) ώστε να καταλήξεις σε αγορά που να σε καλύψει.

Reaction score
0
Γι αυτό και γράφτηκα σε αυτό εδώ το φόρουμ για να μάθω κάποια πράγματα πριν την αγορά. Ο χώρος που θα είναι το σύστημα νομίζω πρέπει να είναι 20-25 τετραγωνικά περίπου. Δεν είμαι καιρό στην θεσσαλονίκη και δυστυχώς δεν έχω εντοπίσει μαγαζιά όπου να μπορώ να πάω να ακούσω κάτι και δεν ξέρω αν υπάρχουν καν. αν γνωρίζει κανείς ας μας πει.
τα ποσά που μπορώ να διαθέσω
~300 για ενισχυτή και
~300 για τα 2 ηχεία

οι πηγές
μια Samsung 23" TFT LCD TV
ένα SONY PS2
και φυσικά το ραδιόφωνο του ενισχυτή :)
NO CD or DVD.

Reaction score
0
απλά χρησιμοποιώ το PS2 για DVD ταινίες κατά καιρούς. Αν δεν βρώ τρόπο να συνδέεται το PS2 με τον ραδιοενισχυτή, τότε θα πρέπει να δώ για την αγορά ενός καινούργιου ξεχωριστού DVD player. :-(

Reaction score
0
ok επειδή δεν θα βγάλω άκρη.., ας αφήσουμε τον budget παράγοντα έξω, ας πούμε ότι είναι no-limit. Θέλω έναν δικάναλο ραδιοενισχυτή που θα οδηγεί τα Wharfedale Diamond 8.2. Επιθυμητό να έχει USB input. Η χρήση του θα είναι το ραδιόφωνο και η σύνδεση του με ένα DVD player (της Pioneer) κυρίως για την προβολή ταινιών. Σπάνια θα παίξει κάποιο μουσικό CD. Τί έχετε να προτείνετε σχετικά με αυτό ;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και 2 ηχείων

χμμ... υπάρχουν και άλλοι όροι που βλέπω εδώ κ εκεί, κ δεν καταλαβαίνω...

"ολοκληρωμένοι, τελικοί, προενισχυτές"
μπορείτε να βοηθήσετε τον άσχετο να καταλάβει και να αγοράσει ??
Επειδή και εγώ είμαι καινούργιος στο 'σπορ' το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου δείξω να διαβάσεις αυτό http://www.avmentor.gr/downloads/amplifiers_download.htm

Στην θέση σου θα κοίταγα τις αγγελίες γιατί ενισχυτές υπάρχουν αρκετοί και σε καλές τιμές. Ψάξε λίγο τα χαρακτηριστικά τους στο internet και επέλεξε.

Reaction score
0
ευχαριστώ, να σαι καλά. Πήρα σήμερα να διαβάσω για πρώτη φορά και το hi-tech περιοδικό, 15 euro, έλα Παναγία μου! Τα μυστικά του FBI γράφει μέσα;...

Reaction score
61
Φίλε Σταμάτη αν θέλεις να συμβουλευτείς κάποιο περιοδικό πάρε τον ΗΧΟ. Το Hi-tech μόνο για προσάναμα για το τζάκι σου κάνει

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.063
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp