Αγορά ενισχυτή μέχρι 1500 ευρώ

Reaction score
0
Ενδιαφέρομαι για αγορά ενισχυτικών από 1000 έως 1500 ευρώ.
Τα μοντέλα στα οποία έχω καταλήξει είναι τα:
1) vincent 236
2) nad c162 προ c272 τελ
3) primare I21
4) audiolab 8000s&p(διενίσχυση)
5) arcam fmjA32
6) advance (προ-τελ)
Μερικοί υπερτερούν σε ποιότητα ήχου, ενώ άλλοι σε οδηγική ικανότητα.
Με δεδομένο ότι έχω σχετικά μεγάλο χώρο (περίπου 30τμ) και ακολουθεί αγορά ηχείων επίσης γύρω στα 1500ευρώ (μέχρι τότε θα χρησιμοποιώ τα παλιά ιδιοκατασκευής) ποια πρόταση πιστεύετε πως είναι η καλύτερη; Φυσικά δεκτή και οποιαδήποτε άλλη πρόταση

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Αγορά ενισχυτή μέχρι 1500 ευρώ

Καλύτερα είναι πρώτα να αποφασίσεις ποια ηχεία θα αγοράσεις και μετά να επιλέξεις ενισχυτή. Αφού αποφασίσεις ποια ηχεία θα διαλέξεις μπορείς με ασφάλεια να επιλέξεις ενισχυτή. Τώρα από τους αναφερόμενους θα έκλεινα προς το ζεύγος των Audiolab ή των advance.

Σε αυτή την κατηγορία τιμών μπορείς να βρεις φοβερά κομμάτια μεταχειρισμένα. Αν δεν κάνω λάθος στις αγγελίες του Ήχου είδα έναν AVI LSI σε πολύ χαμηλή τιμή. Αυτή θα ήταν η σίγουρη επιλογή μου, μιας που συνδυάζει ισχύ και πολύ καλή ηχητική ποιότητα...

Reaction score
0
Για ηχεία είμαι μεταξύ των klipsch82 και monitor audio rs8. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστούν ηχεία ενισχυτής μαζί, οπότε μάλλον από ενισχυτή θα πρέπει να ξεκινήσω γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ακούω μουσική για αρκετούς μήνες.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Αγορά ενισχυτή μέχρι 1500 ευρώ

Αν πας για τα Monitor Audio τότε ο AVI είναι must. Ο συνδιασμός μου είχε αρέσει πολύ σαν άκουσμα. Μόνιτορ, ισορροπημένος ήχος, χωρίς φουσκώματα και εξάρσεις σε κανένα σημείο του φάσματος (μια μικρή λαμπρότητα στα πρίμα μόνο που όμως δεν ενοχλεί και τόσο) , με πολύ καλά δυναμικά. Στα λεφτά του είναι best buy.

Τώρα τα Klipsch δεν ήταν ποτέ τις προτίμησής μου μιας που ο ήχος τους δεν μου αρέσει καθόλου.

Reaction score
2
Αν πας για klipsch που δεν στο προτεινω, κοιτα και τον pathos clasic one mkIII ειναι εξαιρετικος στα χρηματα του.Τον vincent 236 τον primare i21 και τον classic one μπορεις να ερθεις να τα ακουσεις αποτε θελεις...

Reaction score
7.104
Η ιδεα της διενισχυσης με τα audiolab ειναι πολυ ενδιαφερουσα ενω υπαρχει και η δυνατοτητα για διενισχυση με προσθηκη δευτερου τελικου αργοτερα (αρα 2Χ100Χ2 και οχι 2Χ100+2Χ60) ή ακομα και τριενισχυσης (αρκει να δεχεται το ηχειο).

Reaction score
0
Η ιδεα της διενισχυσης με τα audiolab ειναι πολυ ενδιαφερουσα ενω υπαρχει και η δυνατοτητα για διενισχυση με προσθηκη δευτερου τελικου αργοτερα (αρα 2Χ100Χ2 και οχι 2Χ100+2Χ60) ή ακομα και τριενισχυσης (αρκει να δεχεται το ηχειο).
Για την προσθήκη δεύτερου τελικού(audiolab) θα πρέπει ο ολοκληρωμένος να λειτουργεί μόνο ως προενισχυτής φαντάζομαι

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή μέχρι 1500 ευρώ

Για την προσθήκη δεύτερου τελικού(audiolab) θα πρέπει ο ολοκληρωμένος να λειτουργεί μόνο ως προενισχυτής φαντάζομαι
όχι...

Ό Audiolab 8000S αου δίνει την δυνατότητα να πάρεις pre-out χωρίς να απομονώνει το τελικό στάδιο. Έτσι μπορείς να συνδέσεις έναν τελικό επιπλέον αργότερα να πας για διενίσχυση...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή μέχρι 1500 ευρώ

Αν πας για τα Monitor Audio τότε ο AVI είναι must. Ο συνδιασμός μου είχε αρέσει πολύ σαν άκουσμα. Μόνιτορ, ισορροπημένος ήχος, χωρίς φουσκώματα και εξάρσεις σε κανένα σημείο του φάσματος (μια μικρή λαμπρότητα στα πρίμα μόνο που όμως δεν ενοχλεί και τόσο) , με πολύ καλά δυναμικά. Στα λεφτά του είναι best buy.
Τον άκουσα τον AVI και ήταν αρκετά καλός αν και νομίζω ότι τα 200w ακούγονταν σαν 60 και η ποιότητα του ήχου δεν σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Αν ανέβω στα λεφτά που ζητάει μάλλον θα πάω για κάτι παραπάνω όπως YBA integrate ή symphonic line klarheit που πιστεύω πως αξίζουν τα λεφτά τους. Προς το παρόν όμως κλείνω προς audiolab 8000s&p αν και έχω να ακούσω αρκετούς ακόμα.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή μέχρι 1500 ευρώ

Τον άκουσα τον AVI και ήταν αρκετά καλός αν και νομίζω ότι τα 200w ακούγονταν σαν 60 και η ποιότητα του ήχου δεν σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Αν ανέβω στα λεφτά που ζητάει μάλλον θα πάω για κάτι παραπάνω όπως YBA integrate ή symphonic line klarheit που πιστεύω πως αξίζουν τα λεφτά τους. Προς το παρόν όμως κλείνω προς audiolab 8000s&p αν και έχω να ακούσω αρκετούς ακόμα.
Η δικιά μου εμπειρία με τον AVI είναι ακριβώς αντίθετη απο αυτό που περιγράφεις. "Τεράστιος" ήχος που δεν πιστεύεις οτι βγαίνει από αυτό το μικρό κουτί. Περι ορέξεως βέβαια...
Να προτείνω και άλλους 2:
- YBA Design ΥΑ201 (100 W, ~1500 €). Τον άκουσα στην Hi-End έκθεση και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Έπαιζε βέβαια και με Sonus Faber Auditor...
- Marantz PM15-S1. (90W, <1500 €). Φοβερή κατασκευή, εξαιρετικό Phono Stage ενσωματωμένο. Δεν τον έχω ακούσει αλλά είναι από μια εταιρεία που εκτιμώ πολύ. Και review από τον Ήχο:
http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=1065&cat_id=30
Καλές ακροάσεις !

Reaction score
0
Αν σε ενδιαφέρει, μόλις έβαλα αγγελια για ένα ολοκληρωμένο που έχω για πουλημα στα 1600Ευρώ, Krell Kav-300il.
Ηταν από τους καλυτερους ενισχυτες των προηγούμενων χρόνων στον Ηχο. Πάρα πολύ δυνατός με 2χ200 αλλά λαι γλυκιά ανάλυση και ζωντάνια, να μην θίξω το θέμα μπάσσο που ξεχειλίζει με την γνωστή ποιότητα Krell....

Αν θες περισσότερα,θανος 6948-828250, θεσ/κη

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.093
Δεν έχω τίποτε εναντίον του Ήχου, αλλά αυτός ο Kessler είναι περίπτωση. Εάν δώσει κανείς βάση στα γραφόμενά του, παραγκωνίζοντας, ας πούμε, τη διαδικτυακή παρουσία του avmentor.gr, είναι σαν να πάσχει από κάποια βαρειά ασθένεια και να πηγαίνει στον κουρέα για να βρει γιατρειά.

Τώρα, επί του προκειμένου, εγώ προσωπικά προτείνω -και πάλι- το ίδιο και το αυτό, αφού 1500 + 1500 = ενεργά ηχεία. Όσο για προενισχυτή, μια περιποιημένη ιδιοκατασκευή, λαμπάτη ή στερεάς κατάστασης με OPA627 το ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το θέμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas