Αγορά ενισχυτή low budget από αρχάριο για στήσιμο hi fi

Reaction score
0
Καλησπέρα
Έχω ένα CD Player MARANTZ CD-52 το οποίο κάθεται εδώ και κάμποσα χρόνια λόγω του ότι δεν έχει ενισχυτή και ηχεία για να το συνοδέψει όπως επίσης μια μεγάλη συλλογή αυθεντικών heavy metal/hard rock cd (τα οποία τα άκουγα μέχρι τώρα στο pc με άθλιο ήχο) που χρειάζεται σωστά μηχανήματα για να αποδώσουν την ακρόαση που τους αξίζει.
Αυτό που θα ήθελα να αγοράσω έναν ενισχυτή και ηχεία αργότερα (με αυτή τη σειρά δεν πάνε?)
Κύρια προτεραιότητα να κρατηθεί το κόστος χαμηλα, επομένως και σε μεταχειρισμένο δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το διαθέσιμο budget για τον ενισχυτή είναι περίπου 200€ το οποίο ανεβαίνει π.χ. 250€ αν η διαφορά τ'αξίζει.
Παρόμοιο ποσό ίσως και παραπάνω (300€) θα διατεθεί και για ηχεία αργότερα.
Καθότι τελείως άσχετος με μάρκες-μοντέλα και τα συναφή στον χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας συγχωρέστε με για τις ανόητες ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.665
Θα ήταν καλό να μας πεις για ποιο χώρο προορίζεται το ηχοσύστημα και τις διαστάσεις του χώρου αυτού. Θα προκύψουν διαφορετικοί συνδυασμοί ενισχυτή-ηχείων εάν θα ακούς μουσική στο γραφείο ή στο σαλόνι, για παράδειγμα.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.466

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.280
Παιζει να βρεις και κατι σε vintage σε χαμηλη τιμη τουλαχιστον σε ενισχυτη και για του ηχους σου θα πηγαινε καλα ενας NAD και γενικα Εγγλεζικο μηχανημα ...Κανε μια ερευνα στην αγορα , γραψε εδω εαν θελεις πληροφοριες για την κατασταση και την εικονα των πιο παλιων μηχανηματων ενω επισης πολλα πραγματα μπορεις να βρεις σε αυτο το νημα που αφορα επισκευες http://www.avsite.gr/forum/threads/ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.92160/

Φιλικα Σακης Πετροπουλος

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Ο χώρος για τον οποίο προορίζεται είναι ένα δωμάτιο <15 τ.μ.
Αργότερα το βράδυ που θα έχω χρόνο θα σας γράψω μερικούς που έχω βρεί

Reaction score
1.147
Καλησπέρα
Έχω ένα CD Player MARANTZ CD-52 το οποίο κάθεται εδώ και κάμποσα χρόνια λόγω του ότι δεν έχει ενισχυτή και ηχεία για να το συνοδέψει όπως επίσης μια μεγάλη συλλογή αυθεντικών heavy metal/hard rock cd (τα οποία τα άκουγα μέχρι τώρα στο pc με άθλιο ήχο) που χρειάζεται σωστά μηχανήματα για να αποδώσουν την ακρόαση που τους αξίζει.
Αυτό που θα ήθελα να αγοράσω έναν ενισχυτή και ηχεία αργότερα (με αυτή τη σειρά δεν πάνε?)
Κύρια προτεραιότητα να κρατηθεί το κόστος χαμηλα, επομένως και σε μεταχειρισμένο δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το διαθέσιμο budget για τον ενισχυτή είναι περίπου 200€ το οποίο ανεβαίνει π.χ. 250€ αν η διαφορά τ'αξίζει.
Παρόμοιο ποσό ίσως και παραπάνω (300€) θα διατεθεί και για ηχεία αργότερα.
Καθότι τελείως άσχετος με μάρκες-μοντέλα και τα συναφή στον χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας συγχωρέστε με για τις ανόητες ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν.
Μιας και εχεις το cd 52, αν σου παρουσιασει προβλημα στο ανοιγμα -κλεισιμο στο tray λογω ηλικιας, φτιαχνει ευκολα .
Το επισημαινω γιατι πολυς κοσμος τα πεταει μετα μια τετοια βλαβη που με κοστος 7 ευρω (το γραναζι μεσω e-bay} to
player ειναι ετοιμοπολεμο.
Καλη τυχη στο ψαξιμο.Στο site της Χ.Ε. εχει πολλες vintage ευκαιριες.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Στη θέση σου, θα αγόραζα μεταχειρισμένο ενισχυτη, ώστε να μου περισσέψουν περισσότερα χρήματα για τα ηχεία τα οποία θα τα αγόραζα μόνο καινούργια και όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσα.

Μεταχειρισμένα ηχεία δεν εμπιστεύομαι με τίποτα, παρά μόνο αν ξέρω προσωπικά τον ιδιοκτήτη τους και πως τα έπαιζε.

Όσο αφορά ενισχυτη ο Nad c316bee είναι ιδανικός για τη μουσική που θες να παίξεις και όχι μόνο. Μεταχειρισμένο νομίζω μπορείς να τον βρεις γύρω στα 150€.
Για ηχεία, τα Monitor Audio BX2 είναι εξαιρετικά, και σε συνδυασμό με τον λίγο σκοτεινό Nad είναι ιδανικά.
Καλό ψάξιμο.

D

Deleted member 23222

Guest
Για σκέψου να πουλήσεις το player και να πας σε ενεργά ηχεία με ψηφιακή είσοδο και το laptop σου.
Θα βρεις πολλές προτάσεις σε άλλα threads εδώ,και θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα...

Reaction score
198
Καλημερα.
Με dali zensor1(200 ευρω) σε χωρο 15τμ αγορασα εναν denon pma720(350ευρω) χθες και το αποτελεσμα ειναι πολυ ωραιο.

Reaction score
0
Δυστυχώς λόγω ξαφνικού προβλήματος αναβάλλεται για μετά-Χριστούγεννα εποχή.......:(

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead