Αγορά ηχείων και ενισχυτή

Reaction score
0
Έχω χαθεί ένα μήνα και παραπάνω ανάμεσα στις αναλύσεις τις προσφορές και τις δίαφορα είδη ηχείων. Θελω με περίπου 600-700 να πάρω ενισχυτή και ηχεία 5,1, περισσότερο για μουσική (θα συνδέσω και το πικαπ) και λιγότερο για ταινίες. Θα παρακαλούσα για την γνώμη σας

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Αγορά ηχείων και ενισχυτή

Kαλώς ήρθατε στο ΑVSite και καλή χρονία.

Ξεκινόντας απλά να σας πώ ότι θα ήταν σαφώς καλύτερα να κινηθείτε για κάποιον δικάναλο ενισχυτή με 2 ηχεία παρά για πολυκάναλο με 5.1 ηχεία εφόσον η μουσική είναι πρωταρχικής σημασίας.
Αν βέβαια πρέπει να συνδυαστούν και οι 2 κόσμοι,δλδ η θέαση ταινιών είναι εκ των ουκ άνευ με απαραίτητη χρησιμότητα όλως των ηχείων) τότε ότι πιό ''μουσικό'' υπάρχει στην χαμηλή κατηγορία τιμής είναι ο Harman 165 όπου και τον βλέπω στα περίπου 410 ευρώ ή ο λίγο πιο οικονομικός Marantz NR1402

Το δύσκολο βέβαια είναι να βρεθεί ένα αξιόλογο σετ 5.1 και ένα pre-phono με 300 ευρώ..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Αν το πάμε ανάποδα(δλδ δώσουμε έμφαση στην τιμή των ηχείων) τότε το σετάκι με 5.1 που θα έβαζα εφόσον με ενδίεφερε η μουσική είναι το Boston SoundWare XS(πέριξ του 500άρικου) ή τα JBL Cinema 500(περί τα 450ε)

Για ενισχυτή..
Yamaha rxv 371
ή
Harman Kardon AVR 158

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις ευχές και για τις προτάσεις. Εύχομαι και εγώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε.
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ από ενίσχυτή ξεκίνησα αλλά τελικά το εγκατέλειψα γιατί είδα ότι το νόημα είναι στα ηχεία.
Μέσα από το site βρίσκομαι πιο κοντά σε emphasis 5/5 (δεν ξέρω αν μπορώ χωρίς sub) και στα roister 3300. Βρήκα όμως και προσφορά τα crystal audio smart4 στα 399 αλλά εκθεσιακά και δεν μπόρεσα να τα ακούσω.
Τα boston soundware x5 είναι πολύ ωραία εμφανισιακά (δεν αποφασίζω δυστυχώς μόνο εγώ, θα μπούνε στο σαλόνι περίπου 50τμ), και θα ψάξω να βρω να τα ακούσω.

Reaction score
2

τι θα πει δεν αποφασίζεις μόνο εσύ? Αυτά ακούω και "βγαίνω από τα ρούχα" μου... δοκίμασε ενα συνδυασμό RX-V371 για ενισχυτή (250) magnat supreme 1000 (300) για μπροστινό ζευγάρι magnat supreme 200 για πίσω ζευγάρι (130) και magnat supreme 250 για κεντρικο (70). Είναι πολύ τίμια για τα χρήματα τους και παίζουν σαν αρκετά ακριβότερα.

Reaction score
4

θα προσπαθήσω να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ...
είχα τα roister HT 4000 http://www.roister.gr/ht.htm
τα οποία για ταινίες ήταν πολύ καλά με πλήρες φάσμα , όμως για μουσική ήταν μια μικρή απογοήτευση
Επειδή είχε γεμίσει το σαλόνι μου ηχεία τα πούλησα σε ένα φίλο από το φόρουμ και αγόρασα τα
Βoston soundware xs 5.1 http://www.richersounds.com/product/speaker-packages/boston-/soundware-xs-se/bost-sndware-xs-se-b
τα οποία είναι σχεδόν αόρατα στο χώρο και τοποθετούνται όπου θες με ευκολία
ναι μεν για το μέγεθός τους παίζουν εκπληκτικά ,όμως σε ταινίες δεν μπορούν να κοντραριστούν με μεγάλα ηχεία (όπως ήταν τα Roister που είχα)
παρόλα αυτά σε μουσική όλως περιέργως είναι καλύτερα από τα roister
Aν θέλεις να τα ακούσεις πέρνα από το σπίτι μου να σου φύγει η ιδέα
Ελπίζω να βοήθησα και να μη σε μπέρδεψα χειρότερα

Reaction score
0

Καλη χρονια και απο εμενα, εγω θα σου προτινα τα ροιστερ5,ηταν να παρω τα HT4000 του φιλου jijim αλλα λογο αποστασης και 6 τεμαχιων δεν βολεψε ετσι αρχισα το ψαξιμω και κατεληξα στα 5αρια ειναι αρκετα καλα για μουσικη πηρα 2 για αρχη τα δουλευω ως frond για την ωρα, σκεφτομαι ομως να τα δουλεψω rear γιατι ο ενισχυτις μου ειναι ενα παλιο γαιδουρη 8 ετων rxv2095 και να παρω τα 25αρια για frond,αν ο ενισχητις σου ειναι οποιοσδηποτε endry level τοτε τα 5αρια με κλειστα ματια μαλιστα εχω δει και αγγελια εδω στα 90ευρω ψαξτω!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas