Αγορά ηχείων και ταίριαγμα με ενισχυτή.

Reaction score
0
Καλησπέρα και καλό μηνα. Πριν λίγο καιρό ξύπνησε και πάλι το ενδιαφέρον μου για καλό ήχο στο σπίτι μετά από χρόνια.
Έχοντας κάποιες αναμνήσεις και με λιγο ψάξιμο στις αγγελίες κατέληξα σε ένα συνδυασμό ως εξής.
Προενισχυτής Arcam δ 110
Ενισχυτής Rotel RB980 BX 2X120
Ηχεία B&W 602.5 S3
Είχα από παλιά ενα CD player Marantz και ένα πικάπ REga Planar. Στην πορεία έχει ανοίξει η όρεξή μου και τώρα έχω βρει ένα ζευγάρι B&W CM9 S1. Απο ότι έμαθα χρειάζομαι μεγαλύτερο ενισχυτή (σωστά?) αν αγοράσω τα ηχεία. Η υπέρβαση οικονομικά με φτάνει στα όρια που έχω οπότε ρωτάω τι ενισχυτή θα χρειαστώ για να ακούσω σωστά το ηχείο?
Ο προ που έχω κάνει ή θα χρειαστεί να αλλάξω και αυτόν?
Έχω βρει έναν Carver PM 1201. Μπορεί να κάνει την δουλειά ή θέλουμε κάτι άλλο?
Επίσης ο χώρος μου δεν είναι μεγάλος. Μήπως όλο αυτό δεν μπορέσει να λειτουργήσει σε ένα μικρό χώρο (περίπου 16 μ2)? Βέβαια δεν θα μείνω για πάντα εδώ.
Σαν δεύτερο θέμα θα ήθελα την γνώμη σας για επιλογή ηχείου μεταξύ Audio Spedtrum Tls 4, Jbl E60, Kai Monitor Audio Rs6 και επίσης πιό θα ταίριαζε καλύτερα με έναν Rotel RA 970 και εαν θεωρείτε το συνδυασμό καλό. Αυτό αφορά άλλο σύστημα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας προκαταβολικά.

Reaction score
228
Καλησπέρα, καλώς ηρθες στο site.
Νομίζω ο τελικός που εχεις μπορει να οδηγήσει τα cm9, οι rotel φημίζονται για τις ικανότητες οδήγησής τους.
2 άλλα θέματα με απασχολούν:
α) επειδη ο προ και ο τελικος τα έχουν τα χρονάκια τους θα προτεινα να τους κανεις εναν ελεγχο κυριως τους πυκνωτές τους, να βεβαιωθείς οτι ειναι οκ και παίρνεις τα μεγιστα. Εκτός και αν το ειχε ήδη κανει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους, οπότε είσαι οκ.
β) αν τελικα πάρεις τα cm9 προσοχή στην τοποθέτηση. Ειναι μεγάλο ηχείο, με οπή ανάκλασης στο πίσω μερος οποτε θα θελει και τις αντίστοιχες αποστάσεις από τους τοίχους. Και φυσικα μια σωστή τοποθέτηση τους σε σχέση με τη θέση ακρόασης, ιδανικά ισόπλευρο ή ισοσκελές τρίγωνο.
Στείλε μας και 1 σκαρίφημα του χώρου σου, να δουμε πως θα τοποθετηθούν. Εχεις-θέλεις να πάρεις καλά μηχανήματα, αλλά οσο καλά και αν είναι θα αποδίδουν μόνο μέρος της αξίας τους αν είναι τοποθετημένα λάθος.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.127
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt