Αγορά κινητού (εκ νέου)!!!!!

Reaction score
914
Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι εδω και χρόνια κάτοχος του omnia hd και δυστυχώς για μένα χρειάστηκα δεύτερη συσκευή.

Η αρχή έγινε με το sony ericsson arc που τελικά το χάρισα.

Δεν με βόλεψε το android,δεν μου άρεσε η ποιότητα κατασκευής της συσκευής και φυσικά ο ήχος κλήσης απαράδεκτα χαμηλός.

Πέρασα λοιπών στο nokia x7 μιας και το symbian είναι αρκετά βολικό και το έχω συνηθίσει τοσα χρόνια με το samsung.

Πολύ στιβαρή συσκευή (καμία σχέση με το ericsson) πιο ανθρώπινη ένταση στους ήχους κλήσης αλλά δυστυχώς ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ αργό και με επιεικώς ΚΑΚΗ ποιότητα ήχου στην επικοινωνία.

Και αυτό λοιπόν πήρε τον δρόμο του.

Να τονίσω εδώ πως επειδή έχω "θέμα" με τον ήχο του κινητού το μοναδικό κινητό που έπεσε στην αντίληψη μου και πλησιάζει ελάχιστα την ποιότητα και την ένταση του omnia είναι το nokia n8.

Δυστυχώς και σε αυτό έχουμε θέμα με την ταχύτητα απόκρισης σε σχέση με το samsung και μου φαίνεται σαν να κάνω βήμα προς τα πίσω με την απόκτησή του.

Reaction score
914
Απάντηση: Αγορά κινητού (εκ νέου)!!!!!

Για να πω την καθαρή μου αλήθεια θα ήθελα και κάτι με μεγαλύτερη οθόνη πλέων.

Έτυχε σήμερα λοιπών να πάρω λίγο στα χέρια μου το htc radar.

Πραγματικά ενθουσιάστηκα με την ταχύτητα απόκρισης και με την ευκολία του νέου λειτουργικού της ακατονόμαστης.

Και σαν κατασκευή είναι αρκετά στιβαρό και έχει καταπληκτική κάμερα παρόλο την "χαμηλή" ανάλυση.

Το λειτουργικό σύστημα λοιπών αποφασίστηκε και υπάρχουν τρεις υποψήφιοι και ότι άλλο μου υποδείξετε φυσικά.

Htc radar

Htc titan

Nokia lumia 800

Reaction score
914

Έχουμε λοιπόν το ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ Titan και στον αντίποδα το nokia με ίδια ονομαστική ανάλυση,πολύ μικρότερη οθόνη αλλά με οπτικά carl zeiss.

Αν υπολογίσεις την πολύ κοντινή τιμή έχουμε κάμερα vs οθόνη.

Να έχει άραγε τόσο μεγάλη διαφορά η κάμερα του nokia απο του htc ώστε να δικαιολογεί τα χρήματα που ζητάει και την τόσο μικρότερη οθόνη?

Και αν έχει κανείς αντικειμενική άποψη για την ποιότητα αναπαραγωγής και την ένταση των ήχων κλήσης ας το πει.

Και αν υπάρχει και άλλος άξιος αντίπαλος να τον φέρετε στο προσκήνιο.

Ευχαριστώ!!!!

Reaction score
51

Κωστή, αν θέλεις να κάνεις μια μικρή επανάσταση (αλλά θα χρειαστεί να ψαχτείς λιγάκι όπως και να κάνεις λίγη υπομονή μέχρι η κοινότητα των linuxάδων ξυπνήσει για τα καλά) δες το unπαίχτable Nokia N9.
Πιθανότατα σε κάποιο Πλαίσιο θα το βρεις σε demo για να το δοκιμάσεις.
Αν παίξεις λιγάκι, κόλλησες!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: είναι άκρως ερωτεύσιμο!!!

http://swipe.nokia.com/

http://www.gsmarena.com/nokia_n9-3398.php

http://www.pestaola.gr/tag/nokia-n9/

Πλήρης δοκιμή από το digital life

Reaction score
51

Tip: To N9 με meego είναι το απολύτως ξεκλείδωτο λειτουργικό, κανένας περιορισμός σε οτιδήποτε (όπως άλλωστε είχε συμβεί και με το Ν900 με maemo5 πριν από 2 χρόνια, επίσης linux).
Ξεχνάς κλειδωμένα bluetooth πχ, στέλνεις λαμβάνεις ό,τι θέλεις, ξεχνάς ιούς, σερφάρεις απίθανα και θα ζήσεις με το απολύτως καλύτερο και πληρέστερο multitasking σε συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
Χώρια που μέσω xterminal θα μπορείς να αποκτήσεις δικαιώματα (sudo gainroot) πάνω στο λειτουργικό.

Ααα....και σχεδόν όλες οι εφαρμογές δωρεάν!!!
Μέσω repositories!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όπως είναι γνωστό, το τμήμα smartphones της ΝΟΚΙΑ πάει καρφί για εξαγορά από την Microsoft. Συνεπώς το μελλοντικό τοπίο στα λειτουργικά θα έχει μόνο τρεις παίκτες ήτοι MS, Apple, Google. Σύμπιαν και λοιπούς σαλαμέμπορους μπορείς να τους ξεχάσεις.

Έχω δοκιμάσει εκπροσώπους και των τριών. Είχα για λίγο ένα iphone (αιωνία του η μνήμη), τώρα έχω ένα Xperia mini και πρόσφατα έπιασα στα χέρια μου ένα Lumia 800, ευγενική χορηγία του αντιπροσώπου στην Κύπρο. Εντυπώσεις:
1. Apple: Για ξανθιές. Δεν υπάρχει λόγος να ξανασχοληθώ με κινητό που για να κάνω τα βασικά πρέπει να τα κάνω μέσω Λαμίας ή πρέπει να γίνω χάκερ με τα jailbreaks. Σαν συσκευή είναι υπέροχη αλλά αυτό το σοφτγουερικό my way or the highway πιάνει μόνο σε όσους δεν έχουν καθημερινή εξάρτηση στη δουλειά τους από PCs. Σιγά μην ασχολούμαι με το itunes κάθε φορά που θέλω να πάω για κατούρημα. Δεν υπάρχει καν λόγος να χρειάζεται να βάλεις μια εφαρμογή στο PC σου για να κατεβάσεις εφαρμογές στο κινητό σου. Είναι ηλίθιο.
2. Android: Τα κάνει όλα. ΟΛΑ όμως. Κάνει ακόμη κι αυτά που δεν έχεις σκεφτεί ακόμη. Απορώ με τους παπάρες που ασχολούνται με root και ξε-root. Η google έχει κάνει απίστευτη δουλειά και είναι χαλαρά πλέον ο αρχηγός των λειτουργικών για smartphones. Το παράπονό μου είναι ότι στην πραγματικότητα ΔΕΝ μπορείς να βρεις μια σούπερ ντούπερ καλοφτιαγμένη συσκευή με αυτό το λειτουργικό. Τα HTC τα έφαγα στη μάπα από τον καιρό των Win mobile, μετριότητες. Τα Samsung τούμπανα από χαρακτηριστικά αλλά από ποιότητα κατασκευής κι αυτά μέτρια ενώ από σχεδίαση όλα μαζί... Κορέα. Κατά την ταπεινή μου άποψη το πιο όμορφο android κινητό σήμερα είναι το Xperia Arc S. Κι αυτό όμως δεν έχει την ποιότητα κατασκευής που θα ήθελα, ενώ ομολογώ ότι σε κανένα android από τα παραπάνω δεν έχω νιώσει το smoothness του iphone!
3. Nokia Lumia 800: Με μία λέξη --> Αποκάλυψη. Πρόκειται για ένα πραγματικά καλοφτιαγμένο τηλέφωνο. Το κρατάς και σου δίνει δηλαδή την αίσθηση ακριβής μηχανής. Ο σχεδιασμός για τα γούστα μου είναι υπεράνω κριτικής ενώ η οθόνη και το smoothness που αναφέρω πιο πάνω, κάνει το iphone να μοιάζει με φτηναδούρα! Είναι προφανές ότι το τηλέφωνο συνεργάζεται άψογα με το λειτουργικό της MS γι αυτό και η αίσθηση που σου δίνει είναι απίστευτη. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με τη συσκευή και δίνω τα ρέστα μου για μια σε μπλεδάκι. Το μοναδικό της μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει εμπρόσθια κάμερα αλλά... I don't care. Όσον αφορά στο λειτουργικό. Σε πολλά μοιάζει την apple. Μιλάμε δηλαδή για ένα όχι και τόσο ανοιχτό σύστημα. Η τεράστια διαφορά είναι ότι υπάρχει 101% συμβατότητα με αυτό που βλέπεις ανά πάσα στιγμή στο PC σου και ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε περισσότερο από ένα mail account (αν δεν έχεις ήδη). Κάνοντας μια ψιλοέρευνα στο marketplace, βλέπω ότι έχει τουλάχιστον όλα τα χρήσιμα εργαλεία που υπάρχουν στους άλλους. Σε σχέση όμως με τον όγκο των εφαρμογών των άλλων είναι πολλά χρόνια πίσω. Δεδομένου όμως ότι πολύ δύσκολα θα θελήσεις να κάνεις κάτι και δεν θα μπορείς, αυτό μάλλον δεν αποτελεί πρόβλημα.

Είναι μια πραγματικά περίεργη στιγμή για την κινητή τηλεφωνία.
Για να είμαι ειλικρινής, αν το Lumia είχε android θα το είχα πάρει χθες. Τώρα, απλά θα περιμένω κανα εικοσαήμερο μέχρι να προετοιμαστώ ψυχολογικά για την απεξάρτηση από την βασίλισσα του internet google.

Συνοπτικά, ΜΗΝ αγοράσεις συσκευή πριν πιάσεις στα χέρια σου το Lumia.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ξέχασα να πω ότι εμφανισιακά είναι ίδιο με το Ν9 που έχει επίσης άψογη ποιότητα κατασκευής. Εκεί σταματούν τα κοινά σημεία. Το βασικό hw είναι διαφορετικά. Το lumia έχει μεγαλύτερη CPU (1,4GHz αντί 1GHz), άλλη GPU, έχει ραδιόφωνο και ελαφρώς διαφορετική οθόνη. Από την άλλη, το N9 νομίζω έχει εμπρόσθια κάμερα.

...

Reaction score
0
Πρώτον δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς για τις ξανθιές;; Υποτιμάς την νοημοσύνη τους σε σχέση με την δικιά σου...
Αν χρειάζεται να γίνεις 'hacker' για να το χρησιμοποιήσεις τότε για τις ξανθιές αυτό είναι πολύ εύκολο αφού το αγοράζουν αυτές... Συνεπώς η νοημοσύνη τους είναι μεγαλύτερη απο τη δικιά σου και δεν μπορείς να εκφράζεσαι έτσι για αυτές..
Και τέλος δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν μπορείς να κάνεις χωρίς jailbreak... Δε θεωρώ ότι χρειάζεσαι κάτι παραπάνω απο τα βασικά αν δεν είσαι σε θέση να κάνεις ένα απλο jailbreak...
Ο μόνος λόγος να κάνεις jailbreak σε αυτή την περίπτωση είναι να θες να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα...
Αν τώρα θες κάτι πιο advance για κινητό τότε χρειάζεσαι το iphone και μάλιστα jailbreak γιατί αυτά που σου προσφέρει δυστυχώς δεν μπορείς ούτε καν να τα φανταστείς... Δεν υπάρχουν μόνο pc σε αυτό τον κόσμο αλλά και linux και lion....
Οι ξανθιές καταλαβαίνουν τι εννοώ...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μη μασάς. Κι εγώ όταν ήμουν μικρός iphone είχα.
Εγώ προτείνω να το σπρώξεις και να πάρεις ένα άλλο, να δεις και τον άλλο κόσμο για να μπορείς να κρίνεις.
Τώρα για τα υπόλοιπα περί jailbreak... από που θες να αρχίσω; :114:

Ήδη έχω γράψει αρκετούς λόγους που μου προκάλεσαν αποστροφή στο σύντομο πέρασμα από την apple. Αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα πχ όπου πας να κουβαλάς και το mac σου με το itunes σου, εγώ γιατί να έχω;

...

Reaction score
0
Μάλλον επειδή το είχες μικρός δεν έχεις ακούσει πλέον για το icloud... Τέλος πάντων σε πολλά συμφωνούμε αλλά μερικά πράγματα που προσωπικά χρειάζομαι δεν νομίζω να μπορώ να τα κάνω με άλλο κινητό...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το πχοιό; Μπουαχαχαχααχα! :204::204:
Sorry που γελάω ρε φίλε, sorry. Go on with your... i-cloud. :114:

...

Reaction score
0
Κανένα πρόβλημα φίλε μου ο καθένας με τις απόψεις του και τις δυνατότητές του...
Δυστυχώς είσαι ένας ευτυχής κάτοχος pc και δεν γίνεται να αλλάξεις απόψεις... Keep walking on your open way... Χαχα

Reaction score
51

Nokia N9 vs Nokia Lumia 800

To N9 έχει

• μεγαλύτερη οθόνη (3.9" vs 3.7")
  • διαφορετικό επεξεργαστή (1 GHz Cortex A8 vs 1.4 GHz Scorpion)
  • διαφορετική GPU (PowerVR SGX530 vs Adreno 205)
  • μεγαλύτερη RAM (1GB vs 512MB)
  • μεγαλύτερη μνήμη (64GB vs 16GB)
  • γίνεται wifi hotspot (ενώ το Lumia όχι)
  • ραδιόφωνο όπως και το Lumia (υπάρχει εφαρμογή που εγκαθιστάς δωρεάν)
  • καλύτερη κάμερα (φαίνεται ίδια λόγω 8ΜΡ και Carl Zeiss αλλά έχει μεγαλύτερο εύρος f, έχει face detector & touch focus)
  • java (MIDP 2.1, το lumia όχι αλλά δεν είμαι σίγουρος 100%)
  • Dolby Digital Plus (όχι στο Lumia)
  • NFC (όχι το Lumia)
  • Dolby Mobile sound enhancement, Dolby Headphone support (όχι το Lumia)
  • απολύτως ξεκλείδωτο λογισμικό
  • 200€ παραπάνω :116:

Τα σημαντικότερα για μένα είναι:

• το σαφέστατα πιο ελαφρύ λογισμικό με αποτέλεσμα το κινητό να πετάει
  • η παραπάνω RAM
  • το wifi hotspot

Reaction score
914

Παιδιά δανείστηκα το htc radar για λίγες μέρες και μου φαίνεται πως η ms έχει θέσει αρκετούς περιορισμούς στις ρυθμίσεις.

Καλά απο ταχύτητα και smoothness όπως λέει και ο φίλος παραπάνω δεν παίζεται αλλά μέχρι εκεί.

Δεν νομίζω πως θα μπορούσα να ζήσω πρως το παρών μαζί του.

Βλέπω τελικά να είμαι ανάμεσα στο samsung galaxy s2 και το nokia n9.

Απο ποιότητα ήχου και ένταση στους ήχους κλήσης πως τα πάει το Ν9?

Είχε κανείς την ευκαιρία να το δοκιμάσει?

Πραγματικά με κούρασαν οι συνεχείς αλλαγές κινητών και μιας και τα 500 δεν είναι λίγα θα ήθελα να καταλήξω σε κάτι που θα κρατήσω λίγο καιρό.

Με βλέπω να παίρνω και άλλο omnia hd και να τα κρατήσω καμιά δεκαριά χρόνια να ξεμπερδεύω.

Reaction score
914

Διαβάζω τώρα στο my phone πως το ηχείο του n9 είναι υποδεέστερο ακόμα και απο του 4s.

Μα τι στη ευχή κάνουν στην nokia?

Το Ν8 τα έσπαγε απο ήχο!!!!!

Reaction score
51

Διαβάζω τώρα στο my phone πως το ηχείο του n9 είναι υποδεέστερο ακόμα και απο του 4s.

Μα τι στη ευχή κάνουν στην nokia?

Το Ν8 τα έσπαγε απο ήχο!!!!!

Κώστα, το Ν9 έχει 629€ (στα 64GB)
Ως προς το ηχείο δεν μπορώ εύκολα να δεχθώ απόψεις από χρήστες που δεν ξέρω.
Δοκίμασε μόνος σου σε κάποιο demo καταστήματος.
Έχουν γράψει πως είναι καλύτερο από του Ν900, που είναι ήδη καλό.
Πιστεύω δε θα είχες πρόβλημα.
Γιαυτό άλλωστε σου έγραψα από την αρχή να το δεις από κοντά και να το δουλέψεις.
Πιστεύω πως θα γουστάρεις τρελά.
Μπορεί και όχι.
Πες μας τι είδες.

Επαναλαμβάνω όμως πως το Ν9 είναι αρκετά εξειδικευμένο κινητό και θέλει λίγη δουλίτσα από τη μεριά σου για να έρθει στα μέτρα σου.
Αυτό για μένα είναι ωραίο, κρύβει μια μαγεία, έναν χαρακτήρα.
Κάποιοι άλλοι θέλουν plug n play τα πάντα (και περιέργως δέχονται χωρίς κουβέντα τα πάσης φύσεως κλειδώματα).

Από την άλλη, τα windows δε με φτιάχνουν με τίποτα.
Δούλεψα προχθές το Lumia (το πήρε ένας φίλος) και με κούρασε πολύ για απλά πραγματάκια. Δεν ήταν απλά η διαφορετικότητα στο σχεδιασμό των menu και υπο-menu.
Νομίζω πως χρειάζονται πολύ ραφινάρισμα στην βάση.
Τη στιγμή που η μαγεία του meego είναι το ραφινάρισμα στα προσωπικά μου γούστα και με νοοτροπία λειτουργικού απολύτως διαφορετικού σε σχέση με όλα τα άλλα.
Πιστεύω πως μετά το Πάσχα (που περιμένω το μεγάλο μπαμ για την εξαφορά της Nokia από την MS) θα αρχίσει γενικό ραφινάρισμα και μέχρι τα χριστούγεννα του 2012 θα έχουμε τρομερές συσκευές με windows. Και μάλλον την πρώτη φορά που η google θα βρει σοβαρό ανταγωνιστή. Η Nokia μπορεί, η MS μπορεί, αν ενώσουν φαιά ουσία θα κάνουν θαύματα!!
Μέχρι τότε (αλλά και μετά) έχω μεγαλύτερη συμπάθεια στους linuxάδες.

Το meego έχει το ρίσκο της μοναδικότητας της πλατφόρμας, τον φόβο μήπως δεν βρίσκεις εφαρμογές και κολπάκια.
Από την άλλη η κοινότητα των linuxάδων θα παίξουν και πάλι πολύ (όπως στο Ν900) γιατί είναι εντελώς ξεκλείδωτο και έχουν στα χέρια τους όλα τα εργαλεία για να κάνουν παπάδες. Και θα το κάνουν. Και εκεί χρειάζεται η υπομονή.
Θεωρώ πως μέχρι το Πάσχα θα υπάρχει πολύ υλικό και εντός του 1ου έτους (μέχρι το τέλος του 2012) θα είναι μια μοναδική συσκευή σαν design (χωρίς περιττά πλήκτρα για μενού και back κοκ), απίστευτης ποιότητας και με ένα λειτουργικό που θα κάνει τα πάντα με απλές κινήσεις.

Αν θέλεις plug n play κοίτα αλλού (και θα γλυτώσεις και αρκετά €).
Αν θέλεις απαραίτητα ελληνικό menu θα πρέπει πχ να περιμένεις κανένα 3μηνο-4μηνο (πιθανότατα λιγότερο).
Αν θέλεις Τ9 ξέχνα το από τώρα.
Αν θέλεις αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο στα sms μπορεί να μη βρεις ούτε σε 4μηνο.
Αν πχ ενεργοποιήσεις τα repositories extra-testing ή extra-devel μπορεί να χρειαστεί να κάνεις ένα flashάρισμα της συσκευής μετά από 1 χρόνο. Και να φας ένα 3ωρο για να το ξαναφέρεις εκεί που θέλεις. Εγώ το γουστάρω, κάποιοι άλλοι όχι.
Αλλά είναι γ@μάτο να περνάς ένα xtra kernel μέσω wifi για να κάνεις overclock αξιόπιστο που στο Ν9 θα ανεβάζει την cpu στα 1.4Mhz και να εκτοξεύεις τις δυνατότητές του και με τέτοιο καλιμπράρισμα που να μην κινδυνεύεις ποτέ.
Ή να περάσεις βελτιωμένο λειτουργικό της CSSU (κοινότητα) ταχύτερο, πιο ραφιναρισμένο από αυτό της Nokia και πριν το πουλήσεις (ή αν το πας για επισκευή στη Nokia) του κάνεις ένα flashάρισμα και είσαι ΟΚ.
Και στην παραλαβή, κάνεις restore και είσαι έτοιμος μέσα σε 1/2 ώρα!!

Reaction score
249

καλα βρε παιδια τα νοκια μονο σε μενα κολουσαν κι εσβηναν οποτε θελανε;
δηλαδη αμα το κινητο δεν κανει για κινητο τι να τα κανεις τα αλλα πλεονεκτηματα του;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt