Αγορά οικονομικής HD κάμερας

Reaction score
2
Γεια και χαρά και καλό φθινόπωρο σε όλους!

Λοιπόν, φίλος θέλει να αγοράσει οικονομική κάμερα (200-300 ευρώ).
Θεωρώ πως πλέον δεν υπάρχει λόγος να πάρει SD κάμερα, εν ετει 2010.
Άλλωστε, από μία ψηφιακή Panasonic SD που έχει θείος μου, μόνο εντυπωσιασμένος δεν έμεινα από την εικόνα της σε 37'' TV.
Πόσο μάλλον σε 47'' που θα βλέπει ο φίλος μου.
Επειδή ξέρω όμως πως η HD ανάλυση από μόνη της δεν λέει και πολλά για την τελική ποιότητα της εικόνας, θα ήθελα να μου προτείνετε την καλύτερη HD κάμερα σε αυτά τα λεφτά. Full HD ή απλό HD δεν μας καίει.

Και για να κάνω σεφτέ, τι λέτε για την Sony MHS-CM5V;;

Reaction score
3
Απάντηση: Αγορά οικονομικής HD κάμερας

Όπως έχω απαντήσει και σε αντίστοιχα ερωτήματα άλλων μελών, αλλά και μιας και ενδιαφέρομαι και ο ίδιος, θα σου πω τη γνώμη μου:
Αν τα χρήματα που διαθέτεις είναι μόνο μέχρι 300€, πάρε όποια από τις 2 θέλεις, δεν πρόκειται να δεις και μεγάλες διαφορές στην ποιότητα της εικόνας.

Αν όμως μπορείς να πας παραπάνω σε χρήματα, τότε κάντο γιατί η ποιότητα στη λήψη (ενεργά Pixels) παίζει μεγάλο ρόλο.

Reaction score
2

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

Κατάλαβα τι θες να πεις, αλλά το διαθέσιμο budget είναι περιορισμένο.
Να κάνω όμως αλλη μια ερωτηση για να αποσαφηνισω καποια πραγματα:

Στα 200-300 ευρώ είναι προτιμότερο να πάρει καποιος μία οικονομική HD κάμερα (όπως οι παραπάνω) ή μία πολύ καλή SD;;
Διευκρινίζω πως αναφέρομαι ΜΟΝΟ στην ποιότητα της εικόνας, όχι σε παραμετρους όπως ζουμ κτλ.

Reaction score
2

Στα 200-300 ευρώ είναι προτιμότερο να πάρει καποιος μία οικονομική HD κάμερα (όπως οι παραπάνω) ή μία πολύ καλή SD;;
Διευκρινίζω πως αναφέρομαι ΜΟΝΟ στην ποιότητα της εικόνας, όχι σε παραμετρους όπως ζουμ κτλ.
Κάποια άποψη στο παραπάνω ερώτημα;;

Reaction score
31
εχω sd καμερα 3ετιας (καλη για την εποχη της). Την είχα παρει 700 ευρω (900 η καλυτερη τιμη στην ελλαδα) τη στιγμη που υπηρχαν καμερες απο 300.

Η ποιοτητα εικονας σημερινης φτηνης HD καμερας (δε θυμαμαι μοντελο) που είδα ηταν κατα πολυ καλυτερη.

Δε ξερω οι σημερινες SD αν εχουν βελτιωθει κατα πολυ. Εγω θα επαιρνα HD εστω και φτηνη
Χωρις μεγαλη εμπειρία στις καινουριες καμερες (Εχω να ασχοληθω 2 χρόνια)

Reaction score
3

Καλύτερα φτηνή HD παρά καλή SD.
Άλλωστε αν συγκρίνεις τον αριθμό των ενεργών pixels, η ζυγαριά γέρνει προς το HD.

Reaction score
3

Ευχαριστώ παιδιά, βοηθήσατε πολύ!
Μα γι αυτό είμαστε εδώ για να βοηθάμε.
Όποια τελικά κι αν πάρεις, γράψε αν θες τις εντυπώσεις σου για να βοηθήσουμε και άλλα μέλη που θα θελήσουν να πάρουν κάτι αντίστοιχο.
Καλορίζικη!

Reaction score
0

τελικα ποια πηρες γιατι και εγω ειμαι να διαθεσω μεχρι 200€ μονο για το βιντεο με νοιαζει και οχι τιποτα επαγγελματικα πραγματα.ελεγα για την σονυ.απο αυτες τις φθηνες ποια ειανι η καλυτερη?ετσι μεχρι 200

Reaction score
0

παιδια σε αυτη την τιμη την χτυπαω ή υπαρχει καποια καλυτερη προταση?

Reaction score
54

Η JVC από αυτές που προτείνεις είναι η πιο ολοκληρωμένη βιντεοκάμερα.

Reaction score
0

εχει 300€ ομως στα 200?ακομα αυτες του 90€ οι αδιαβροχες μονο για βιντεο και hd κιολας κανουνε τιποτα?

Reaction score
3

koloko, μην πελαγώνεις.
Για ότι κι αν πάρεις ισχύει ο κανόνας:
Παίρνεις ότι πληρώνεις.

Μην περιμένεις οι κάμερες των 200-300€ να έχουν την ίδια ποιότητα εικόνας με αυτές των 1000-1200€. Και φυσικά τις ίδιες ευκολίες.
Για την ποιότητα, είναι δύσκολο να την δεις γιατί κανείς (κατάστημα) δεν πρόκειται να σε αφήσει να τραβήξεις κάτι που θα το βάλεις στην τηλεόρασή σου να το δεις.
Για τις ευκολίες είναι πιο εύκολα τα πράγματα, γιατί μπορείς να τις διαβάσεις στο διαδίκτυο και να δεις ποιές σου είναι απαραίτητες και σε τι βαθμό.

Γι αυτό και θα σου πρότεινα τα εξής:

1. Σκέψου τι θέλεις από μια βιντεοκάμερα και τι οικονομικές δυνατότητες έχεις.

2. Σκέψου αν σου είναι άμεσα απαραίτητη κι αν μπορείς και πρόκειται να πάρεις αργότερα κάποια άλλη.

3. Μετά, αφού καταλήξεις σε ένα - δυο μοντέλα, πήγαινε σε ένα πολυκατάστημα, (π.χ. Saturn, MediaMarkt, the Mall κ. α.) όπου τις έχουν σε λειτουργία και δες τες από κοντά και δούλεψέ τες όσο σου επιτρέπουν. Έτσι θα ξέρεις ποιά σε διευκολύνει στο χειρισμό της και ποιά σου ταιριάζει.

4. Άκουσε βέβαια και τις προτάσεις εδώ αλλά και από άτομα που έχουν κάποια κάμερα.

5. Μετά προσπάθησε να βρεις demo από ιστοσελίδες (π. χ. www.vimeo.com), για να δεις την ποιότητα της εικόνας (αν και πολλά είναι σε 720 από 1080 που βιντεοσκοπήθηκαν).
Έτσι θα πάρεις μια ιδέα για την εικόνα τους.

Τέλος, αφού συνεκτιμήσεις όλα τα παραπάνω, δηλαδή: διαθέσιμα χρήματα, πιθανότητα δυνατότητας αγοράς άλλης στο μέλλον, χειρισμός που σε διευκολύνει, προτάσεις - γνώμες κατόχων και τέλος τα demo, κατέληξε σε κάποια συγκεκριμένη κάμερα, βρες την καλύτερη τιμή αλλά με εγγύηση αντιπροσωπείας (προσοχή σε αυτό) και αγόρασέ την.

Ελπίζω να σε βοήθησα με τα παραπάνω να καταλήξεις σε κάποια που θα σου αρέσει και δεν θα το μετανιώσεις.
Αυτό το σύστημα ακολουθώ κι εγώ, αλλά είμαι δύσκολος στο να αποφασίσω γιατί είμαι απαιτητικός....:107:
Και καλορίζικη :126:

Reaction score
0

σε ευχαριστω για τα λογια σου.αμα επερνα κατιπου πραγματικα θα τρελενομουν για αυτο θα το εψαχνα μεχρι εσχατων.τωρα επειδι θα παω αυστρια θα ηθελα κατι μεχρι 200€ και να εχει απλα καλη εικονα γιατι εγω ειμαι της φωτογραφιας αλλα καλο θα ητανε να ειχαμε και κανα βιντεο φαντασου την καμερα 4-5 φορεσ τον χρονο θα την χρησιμοποιω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.293
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale