Αγορά πικάπ ( προτάσεις )

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους!

Θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί ομολογώ οτι έχω μπερδευτεί εντελώς :108:

Πριν από 2 μήνες περίπου αποφάσισα πως επιτέλους ήρθε η στιγμή να προχωρήσω στην αγορά ενός ηχοσυστήματος (ηχεία-ενισχυτή-cdplayer-turntable) ώστε να ακούω τουλάχιστον αξιοπρεπώς τα cd και τα βινύλια μου.

Ύστερα απο ψάξιμο-τρέξιμο, αγόρασα τον HARMAN KARDON HK 980 και τα ROISTER 8.2 ( με τα οποία ξετρελλάθηκα :107: ), και προ παρήγγειλα το all time classic mk2... Εδω και δυο μήνες όμως απ'οτι φαίνεται ( και μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα σε όποιο μαγαζί έχει ιστοσελίδα ) οτιδήποτε σε Technics βρίσκεται σε έλλειψη στην αγορά ( απ'οτι με πληροφόρησαν οι πωλητές δεν παραδίδει η Panasonic νέα κομμάτια, με αποτέλεσμα να μετατίθεται η ημερομηνία παράδοσης απο δεκαήμερο σε δεκαήμερο... )

Θα ήθελα λοιπόν την συμβουλή για αγορά ενός αξιόλογου πικάπ εκτός MK2, καθώς για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω να περιμένω άλλο....

Υ.Γ Επίσης, διαβάζοντας διάφορα posts στο forum απο κατόχους πικάπ, ομολογώ οτι φοβάμαι ελαφρώς να αγοράσω οτιδήποτε άλλο εκτός απο mk2 :107:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.103
Απάντηση: Αγορά πικάπ ( προτάσεις )

H παραγωγή του SL1200 διεκόπη οριστικά στο τέλος του περασμένου μήνα, λόγω μειωμένης ζήτησης. Έχει δημοσιευθεί και σχετική ανακοίνωση από τον όμιλο Matsushita. Πάντως, σε αρκετά σημεία στην Ευρώπη υπάρχει ακόμη διαθέσιμο, όπως εδώ.

Reaction score
0

Δυστυχώς, ούτε στον Λημναίο είναι διαθέσιμο ( έχω μιλήσει τηλεφωνικά μαζί τους ), αλλά ούτε και στο αγγλικό site ( το οποίο με μια γρήγορη ματιά που έριξα δεν φαίνεται να παραδίδει Ελλάδα ).

Δεν έχω πρόβλημα να προσανατολιστώ σε αγορά απο το εξωτερικό, φοβάμαι ομως τη μεταφορά... Σε πολλές περιπτώσεις οι μεταφορικές κ τα ταχυδρομεία δε δίνουν την δέουσα προσοχή...

Υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση για αγορά ενός εξίσου αξιόλογου πικάπ εντός Ελλάδος?

Ευχαριστώ!

Reaction score
1

Καλημέρα σε όλους!

Θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί ομολογώ οτι έχω μπερδευτεί εντελώς :108:

Πριν από 2 μήνες περίπου αποφάσισα πως επιτέλους ήρθε η στιγμή να προχωρήσω στην αγορά ενός ηχοσυστήματος (ηχεία-ενισχυτή-cdplayer-turntable) ώστε να ακούω τουλάχιστον αξιοπρεπώς τα cd και τα βινύλια μου.

Ύστερα απο ψάξιμο-τρέξιμο, αγόρασα τον HARMAN KARDON HK 980 και τα ROISTER 8.2 ( με τα οποία ξετρελλάθηκα :107: ), και προ παρήγγειλα το all time classic mk2... Εδω και δυο μήνες όμως απ'οτι φαίνεται ( και μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα σε όποιο μαγαζί έχει ιστοσελίδα ) οτιδήποτε σε Technics βρίσκεται σε έλλειψη στην αγορά ( απ'οτι με πληροφόρησαν οι πωλητές δεν παραδίδει η Panasonic νέα κομμάτια, με αποτέλεσμα να μετατίθεται η ημερομηνία παράδοσης απο δεκαήμερο σε δεκαήμερο... )

Θα ήθελα λοιπόν την συμβουλή για αγορά ενός αξιόλογου πικάπ εκτός MK2, καθώς για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω να περιμένω άλλο....

Υ.Γ Επίσης, διαβάζοντας διάφορα posts στο forum απο κατόχους πικάπ, ομολογώ οτι φοβάμαι ελαφρώς να αγοράσω οτιδήποτε άλλο εκτός απο mk2 :107:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλη σου ημερα, θα σου προτεινα το ProJect 1.3 ειναι καλο φθηνο και αξιοπιστο, στα ακουσματα αρκετα καλυτερο απο τα χρηματα του.

Reaction score
0

Μετά απο κάποιο ψάξιμο στο net, σκέφτομαι σαν πρώτη άμεση λύση το DEBUT 3 και αμέσως μετά ( σε υψηλότερο βέβαια budget ) το XPRESSION 3 ή ακόμα και το REGA P3-24.

Λαμβάνοντας υπ'όψιν τόσο το οτι αυτό που θέλω ουσιαστικά είναι ένα καλό entry level πικάπ ( το οποίο κατα πάσα πιθανότητα δεν θα αναβαθμιστεί), όσο και τον ενισχυτή μου, τί προτείνετε να αγοράσω?

Επίσης, παρακαλώ προτείνετέ μου και κάποιο αξιόλογο cartridge ώστε να το συνυπολογίσω στο budget.

Ευχαριστώ :107:

Reaction score
5.880

Reaction score
4

ο καθένας έχει την δικιά του εμπειρία στο θέμα ακουστικής...εγώ μιλάω από θέμα τεχνικής κατασκευής/για ποιο λόγο φτιάχτηκε και για ποιό λόγο έγινε γνωστό...είναι σαφώς το καλύτερο turntable για scratch/dj και καθαρά επαγγελματική χρήση...είναι σαν να παίρνω ενα τρακτέρ και να πηγαίνω για κόντρες στα λιμανάκια..(τι θυμήθηκα τώρα!!!)

Reaction score
0
Και βεβαια, πριν κανεις καταφυγει στην αγορα καινουριας σανιδας με πλατω - βραχιονα, μπορει και να κοιταξει για πραγματικα πικαπ που περιμενουν μεταχειρισμενα τον επομενο ιδιοκτητη.
Κριμα μονο γιατι ουτε γυαλι ουτε πλεξιγκλας διαθετουν...μονο ξεκαθαρη φιλοσοφια κατασκευης εχουν, μαζας η αναρτησης, καθολου design...

Reaction score
0
http://www.akoustiki-kritis.com/images/imports/DUAL PRICE CATALOGUE.pdf

Ρίξε μια ματιά και σε αυτά τα πικάπ.
Πωωω, τι ειπες τωρα??
Εχει ο θειος μου ενα DUAL CS-505-κατι (πρεπει να το εχει πανω απο 15 χρονια), τρομερο μηχανημα!
Νομιζα οτι ειχε κλεισει η εταιρεια.
Απο τον καταλογο που εχεις ποσταρει ποιο θεωρειται το κορυφαιο ηχητικα? Το CS-505-4 ή η σειρα Μ του CS 455-1 (που σε "χορταινει" και στο ματι :126:) ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Πωωω, τι ειπες τωρα??
Εχει ο θειος μου ενα DUAL CS-505-κατι (πρεπει να το εχει πανω απο 15 χρονια), τρομερο μηχανημα!
Νομιζα οτι ειχε κλεισει η εταιρεια.
Απο τον καταλογο που εχεις ποσταρει ποιο θεωρειται το κορυφαιο ηχητικα? Το CS-505-4 ή η σειρα Μ του CS 455-1 (που σε "χορταινει" και στο ματι :126:) ?
Η άποψη της Dual είναι το CS 455-1-M.
Τώρα αν ενδιαφέρεσαι κάνε την ερώτηση στον αντιπρόσωπο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.990
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas