Αγορά τηλεόρασης και "αποστολή" εικόνας-κειμένου

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα,

1ο μου post, ελπίζω να είμαι στο σωστό topic.
Θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση για ένα γραφείο, στην οποία θα προβάλλονται διάφορα μηνύματα τα οποία μπορεί να αλλάζουν καθημερινά.
Θέλω ένα εύκολο και απλό τρόπο έτσι ώστε να "στέλνω" κάπως αυτά τα μηνύματα. Μία λύση λογικά είναι μέσω USB stick αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που αναζητώ. Μέσω ενός PC για παράδειγμα θα μπορούσα να κάνω κάπως αυτή τη δουλεία; Το DLNA βοηθάει σε αυτό;

Ευχαριστώ!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Καλώς όρισες.

Πράγματι υπάρχουν διάφοροι τρόποι να υλοποιηθεί αυτό που ζητάς. Οι πιο απλοί και φτηνοί είναι μέσω USB ή DLNA. Ο πιο ισχυρός, ευέλικτος και ταυτόχρονα κομψός όμως, είναι μάλλον η χρήση ενός μικροϋπολογιστή σαν αυτόν.

Reaction score
0
Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Επειδή δεν ξέρω πώς ακριβώς δουλεύει το DLNA (ξέρω ότι είναι ένα πρωτόκολλο), θα μπορούσες να μου πείς πρακτικά, σε high level πώς θα μπορούσα να το κάνω χωρίς τη χρήση του προϊόντος που αναφέρεις;
Αυτό που δηλαδή έχω εγώ στο μυαλό μου, είναι ότι έχω π.χ. μία παρουσίαση σε .ppt και θέλω να την προβάλλω στην τηλεόραση αλλά χωρίς USB stick. Γίνεται αυτό; Σε βιτρίνες κλπ. που βλέπω, πώς το κάνουν;

Ευχαριστώ!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Το DLNA είναι ένα πρωτόκολλο διαμοιρασμού πολυμέσων σε οικιακό δίκτυο. Θα χρειαστείς ένα DLNA server (πχ ένα PC με Windows 7/8, που έχουν ενσωματωμένο τέτοιο λογισμικό), μια τηλεόραση που να υποστηρίζει το πρωτόκολλο και βέβαια ένα τοπικό δίκτυο που να συνδέει τις δύο συσκευές.
Παρουσιάσεις PowerPoint δεν υποστηρίζονται από το DLNA, αλλά μπορείς να μετατρέψεις μια παρουσίαση σε βίντεο ώστε να μπορεί να παίξει μέσω DLNA.

Πάντως, αφού χρησιμοποιείς το PP για να φτιάξεις τις παρουσιάσεις σου, εάν υπάρχει σχετικά κοντά κάποιο PC, η πρακτικότερη λύση είναι μάλλον να συνδέσεις την τηλεόραση στη δεύτερη θύρα HDMI/DVI της κάρτας γραφικών του.

Last edited:

Reaction score
0
Το θέμα είναι ότι δε θέλω να έχω ένα PC μόνο και μόνο γι' αυτό. Εξάλλου, το σημείο που θα μπει η τηλεόραση είναι κάπως απομονωμένο.
Ο μικροϋπολογιστής που ανέφερες προηγουμένως, ξέρεις αν έχει δυνατότητα για .ppt;

Ευχαριστώ!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Αν το θέμα είναι το κόστος, μάλλον δεν πρέπει να σε απασχολεί: ακόμα κι ένα αρχαίο PC μπορεί να παίξει ικανοποιητικά ένα ελαφρύ PPT. Οι περισσότερες τηλεοράσεις έχουν και είσοδο VGA, οπότε δε χρειάζεται καν να έχει HDMI/DVI, ενώ δεν απαιτείται έξτρα οθόνη (αφού έχεις την τηλεόραση), ενώ ποντίκι-πληκτρολόγιο μπορούν να είναι ασύρματα (για να "κρύβονται" αλλού).

Το μικρο-PC υποστηρίζει εφαρμογές γραφείου και ότι άλλο λογισμικό έχει φτιαχτεί για Android 4.2. Έχει δηλαδή τις δυνατότητες ενός καλού tablet/smartphone και μπορεί επίσης να συνδυαστεί με ποντίκι-πληκτρολόγιο.

Reaction score
384
Νομιζω αυτα που βαζουν σε βιτρινες, κλπ εναι Digital Signage media players που παιζουν τα παντα, αλλα ειναι πολυ ακριβα σε γενικες γραμμες.
Μια λυση ειναι να χρησιμοποιησεις ενα μικρο notebook ή θα μπορουσες να μετατρεψεις το ppt σε βιντεο, πχ .avi και να το προβαλλεις με ενα media player.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7