Αγορά τηλεόρασης 32-42ιντσων

Reaction score
0
Γεια σας...είμαι καινούργια στο site. συγχαρητήρια για αυτό....

πρόκειται σύντομα να αγοράσω την πρώτη μου τηλεόραση. από αυτό και μόνο φαντάζομαι καταλαβαίνετε ότι είμαι γενικά άσχετη με τις τηλεοράσεις.

έχω διαβάσει τα σχετικά θέματα αλλά θα ήθελα να επαληθεύσω τα όσα έχω καταλάβει.

καταρχήν να τονίσω ότι θέλω μια οικονομική λύση...δεν με ενδιαφέρει να είναι τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας. θέλω μόνο να έχει τα εξής βασικά:
1. full high definition
2. δυνατότητα σύνδεσης με pc - θα τη χρησιμοποιώ και για οθόνη pc
3. μέγεθος 32'' - 42''

διάβασα στο forum ότι για στατικές εικόνες δεν πρέπει να είναι plasma. έτσι πάω αναγκαστικά για LCD καθώς σε pc έχω στατικές εικόνες.ισχύει αυτό?

έχετε κάποιες συγκεκριμένες να προτείνετε?

σε περίπτωση που θέλω να έχει usb θύρα για να βλέπω ταινίες μέσα από αυτό η τιμή ξεφεύγει πολύ?

ευχαριστώ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 32-42ιντσων

Καλώς ήρθατε στο AVSite!

Πρώτον θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στην γιορτή!

Και για να περάσουμε στο ερώτημα σας:
32'' ή 42 ίντσες;Είναι μεγάλη η διαφορά!
Σε τι κοστολόγιο θέλετε να κινηθείτε περίπου;

Γενικότερα:
Οι νέες πλάσμα είναι πολύ βελτιωμένες και πολύ δύσκολα εμφανίζουν στατικές εικόνες,εφόσον διατηρήθει το αρχικό τους στρώσιμο(περί τις 200 ώρες) αλλά όχι αδύνατον.
Όσον αφορά τις δυνατότητες αναπαραγωγής μέσω usb θύρας την μεγαλύτερη συμβατότητα την έχουν οι Σαμσουνγκ και LG.Ακόμα και σε οικονομικά μοντέλα τηλεοράσεων(δλδ περίξ του 500άρικου).

Reaction score
0

Καλώς σας βρήκα!

Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση στην γιορτή αλλά δυστυχώς είμαι επαρχία και θα είναι λίγο δύσκολο να ανέβω Αθήνα....

Είμαι ανάμεσα στις 37'' και 40''....μάλλον για 37'' το κόβω...

σε ότι αφορά την τιμή γύρω στα 500-600Ε το πολύ.

Μάλλον σκέφτομαι για την Samsung σειρά C530.

Περιμένω όμως και άλλες προτάσεις!

Reaction score
12

έπεσε το μάτι μου και στην δική μου την panasonic plasma p42G20 η οποία απο 1100 περίπου που την πήρα πριν 3 μήνες τώρα την βρήκα σε 2 μεγάλα πολυκαταστήματα 888€!!!

μην την απορρίπτεις...σκέψου το και τσέκαρέ την!;)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Μάλλον σκέφτομαι για την Samsung σειρά C530.
Πολύ καλή πρόταση σε αυτό το κοστολόγιο.
Μόνο να την δείτε πρίν την αγοράσετε και να την δοκιμάσετε και σε τηλεοπτικό σήμα.

Reaction score
0
Θα συστηθώ ως εξής
1 ΔΕΝ παρακολουθώ τις εξελίξεις σε βάθος για ~1,5 χρόνο
2 ΔΕΝ είμαι ηλεκτρολόγος, ηλεκτρονικός, τηλεορασάς, κεραιάς κτλ
3 Βρέθηκα σε αντίστοιχη θέση πρίν ~2 χρόνια και έψαξα πολύ.

Συμβουλές
1 ΜΗΝ βάζεις το ανώτερο μπάτζετ στην πρώτη θέση των προαπαιτουμένων (πρώτη σου πρόταση είναι "...καταρχήν να τονίσω ότι θέλω μια οικονομική λύση..." ) Η τηλεόραση είναι κάτι που ΔΕΝ θα αντικαταστήσεις στα επόμενα 5-7 χρόνια σε ποσοστό 90% υπό φυσιολογικές συνθήκες. Πάρε όσο μπορείς/αντέχεις καλύτερη γιατί θα το μετανιώσεις.

2 Μπορεί να μην βλέπεις ταινίες ΤΩΡΑ, αλλά με High Definition πίστεψέ με θα ξεκινήσεις. Ειδικά όταν τα media players έχουν ~100-130 ευρώ, (ή ακόμη και το ενσωματωμένο στην τηλεόραση όπως πολύ λάθος είπες το USB) Θα αλλάξει ο τρόπος που αντιμετώπιζες το οικιακό σινεμά.

3 ΔΕΝ είναι κριτήριο με τίποτα, πως παίζει τώρα τα επίγεια. Όπου και να μένεις το σήμα θα γίνει ψηφιακό, αρκετά σύντομα. Συνεπώς σημαντικότερο είναι πώς δείχνει τώρα το Digea. Αυτό δες καλύτερα.

4 Οι plasma τηλεοράσεις έχουν όσον αφορά την εικόνα, σαφώς το προβάδισμα. Εσύ τις απέρριψες προτού καν σου δώσουμε συμβουλές.

5 Όσο μπορείς μεγαλύτερη.

Συμπέρασμα (δικό μου και ψιλοαυθαίρετο)
Κρίνεις και βάζεις προαπαιτούμενα με βάση, κατά την γνώμη μου, την μη επαρκή γνώση σου. Όταν πχ βάζεις προαπαιτούμενο την δυνατότητα σύνδεσης με PC, αυτό κάτι δείχνει. Δεν πρέπει λογικά καμιά 2-3 χρόνια τώρα, να βγήκε μοντέλο στην αγορά που ΔΕΝ μπορεί να συνδεθεί με PC.

Μη φοβάσαι. Θα τα πας μια χαρά και θα την χαρείς την καινούρια TV

Σίμος

Reaction score
5.902

έπεσε το μάτι μου και στην δική μου την panasonic plasma p42G20 η οποία απο 1100 περίπου που την πήρα πριν 3 μήνες τώρα την βρήκα σε 2 μεγάλα πολυκαταστήματα 888€!!!

μην την απορρίπτεις...σκέψου το και τσέκαρέ την!;)
Πολυ καλη επιλογη η G20!!
Κοιτα και την U20 στα 599ευρω.

Reaction score
0

O λόγος που απέρριψα τις Plasma είναι ακριβώς επειδή θα είναι συνδεδεμένη με PC και επομένως θα έχω πολλές στατικές εικόνες....είχα την εντύπωση πως αυτό είναι πρόβλημα για τις Plasma.

όσο για το budget αυτό είναι το μέγιστο που μπορώ να διαθέσω και δεν διατίθεμαι να δώσω παραπάνω. Θα πάρω απλά ότι καλύτερο μπορώ σε αυτή την τιμή.Δεν νομίζω ότι υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτό...είναι θέμα απλά προτεραιοτήτων και κριτηρίων που θέτει ο καθένας.

τέλος media player από ότι κατάλαβα η συγκεκριμένη (samsung c530) διαθέτει.

Reaction score
0
Αφού είναι προφανές οτι έχεις σχεδόν αποφασίσει τι θα πάρεις, για ποιο λόγο παιδεύεσαι με ερωτήσεις ;

Καλοθέατη η καινούρια σου τηλεόραση.

Σίμος

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540