Αγορά τηλεόρασης 37"-40" και πιθανώς νέας πηγής

Reaction score
0
καλησπέρα σε όλους, Καλή Χρονιά με πολλές και καλές προβολές και ακροάσεις.

Πρόσφατα μου χάλασε η τηλεόραση μου, μία toshiba 32", ηλικίας 7-8 ετών, δεν θυμάμαι το μοντέλο και η οποία έπαιζε κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά και έτσι δεν είχα σκεφτεί να την αντικαταστήσω. Και έτσι για να πω την αλήθεια δεν πολυπαρακαλουθούσα των χώρο των τηλεοράσεων και των πηγών, σε αντίθεση με αυτόν του ήχου όπου τον παρακολουθούσα από πιο κοντά.

Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω μία νέα τηλεόραση 37"-40". Οι ερωτήσεις είναι πολλές όπως καταλαβαίνετε, να πάρω plasma ή κάποια με led lcd? Να υποστηρίζει 3d ή όχι? Σαν dvd χρησιμοποιώ το sony dvp-ns999es από το οποίο είμαι ευχαριστημένος σαν dvd player με την τηλεόραση που έχω αλλά και σαν μουσική πηγή συνοδευόμενο από dac της musical fidelity. H τηλεόραση που θα πάρω θα κάνει upscaling το σήμα του dvd ή όχι χρησιμοποιώντας σύνδεση component? Αν όχι, θα αρκεί το συγκεκριμένο dvd για μια τέτοια τηλεόραση ή θα πρέπει να προχωρήσω στην αγορά κάποιας νέας πηγής ή πχ του dune prime 3.0.

Με άλλα λόγια είμαι μπερδεμένος, δεν είχα στο πρόγραμμα κάποια αλλαγή όσον αφορά τα μηχανήματα ήχου και εικόνας και τώρα πρέπει να αγοράσω κάτι και να κάνω μια σωστή αγορά. Το κόστος που σκέφτομαι να δώσω είναι περίπου 1500 ευρώ για μόνο τηλεόραση και 2000 ευρώ για τηλεόραση και πηγή μαζί.

Οοιαδήποτε γνώμη - εμπειρία πάνω στο θέμα είναι ευπρόσδεκτη.

Μιχάλης

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 37"-40" και πιθανώς νέας πηγής

1500 ευρώ για 40άρα;
Ούτε κατά διάνοια..

Ποιά είναι η μεγαλύτερη διάσταση που μπορείτε να πατε;

Reaction score
0

1500 ευρώ για 40άρα;
Ούτε κατά διάνοια..

Ποιά είναι η μεγαλύτερη διάσταση που μπορείτε να πατε;
Είναι λίγα??? Νόμιζα ότι θα μπορούσα να πάρω κάποιο καλό μοντέλο.

Ίσως η μεγαλύτερη διάσταση που θα μπορούσα να πάρω είναι 42". Κοιτάζοντας τις διαστάσεις, τόσο είναι η μεγαλύτερη διάσταση που θα μπορούσα να πάρω. Η απόσταση θέασης θα είναι γύρω στα 2,5-3 μέτρα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Λίγα;Μάλλον πάρα πολλά είναι δεδομένης της συχνότητας που αλλάζουν πλέον τα μοντέλα.
Βέβαια με αυτό το ποσό αυτή την στιγμή αγοράζεις την κορυφή απο ποιότητα εικόνας σε 42άρα.Δδλ αυτήαυτήν αν θέλεις και 3d.
Παραπάνω απο 42'' δεν μπαίνουν λόγω περιορισμού του χώρου ή θεωρείς ότι πολλές για τέτοια απόσταση θέασης;
Πάντως εντός τριμήνου αναμένονται τα νέα μοντέλα απ όλες τις εταιρίες.

Για την πηγή,καλό θα ήταν να αλλάξετε με κάτι ποιό σύγχρονο.Το κοστολόγιο ποικίλει αναλόγως των δυνατοτήτων που θέλεις να έχει ένα player.Πάντως με περίπου 200ε αγοράζεις player που φυσάει και με λίγα παραπάνω που να έχει και 3d..

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.859
Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 37"-40" και πιθανώς νέας πηγής

Είναι λίγα??? Νόμιζα ότι θα μπορούσα να πάρω κάποιο καλό μοντέλο.

Ίσως η μεγαλύτερη διάσταση που θα μπορούσα να πάρω είναι 42". Κοιτάζοντας τις διαστάσεις, τόσο είναι η μεγαλύτερη διάσταση που θα μπορούσα να πάρω. Η απόσταση θέασης θα είναι γύρω στα 2,5-3 μέτρα.
Αντιθέτως, 1500€ για 42" είναι πάρα πολλά!!

Τί εννοείς ότι είναι η μεγαλύτερη διάσταση που μπορείς να πάρεις? Δεν υπάρχει χώρος για μεγαλύτερη, ή είναι πολύ κοντά η απόσταση θέασης?

Reaction score
0

Οι 40"-42" είναι το μέγιστο που μπορώ να πάρω γιατί περιορίζομαι και από το έπιπλο που έχω για τα μηχανήματα και από τα γειτονικά προς σε αυτά έπιπλα που έχω. Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας αρκετά στο internet τις τελευταίες μέρες κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ίσως μια πολύ καλή επιλογή να είναι μια 42" πλασμα της panasonic. Όσον αφορά την πηγή σκέφτομαι το νεο bluray της phillips, το 9600, το οποίο σκέφτομαι και για πηγη ταινιών αλλά και για μουσική πηγή συνοδευόμενο από το dac που έχω και πουλώντας το sacd/dvd player που έχω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνω κάποια βιαστική κίνηση, θέλω να έχω ακούσει όσο το δυνατόν περισσότερες γνώμες αλλά και να έχω διαβάσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp