Αγορά φακού και τσάντας

Reaction score
3
Εχω μία EOS10D με ένα 24-70L f2.8 και μία τσάντα tamrac pro 8, για τον ώμο
Σκέφτομαι να πάρω ένα 70-200L f4.0 IS και μία backpack γιατί μού φεύγει ο ώμος με το περπάτημα που ρίχνω στις διάφορες εξορμήσεις.

Εχετε κανένα σχόλιο/συμβουλή καθώς και καμμία πρόταση για κατάστημα γιατί οι τιμές που βλέπω στα διάφορα στην Αθήνα με τρελαίνουν (σε σύγκριση με NY)

Reaction score
3
Αντε βάλτε ένα χεράκι, φαύγω μεθαύριο για επαγγελματικό ταξίδι στη Λισαβόνα, και θα ήθελα να το προλάβαινα...

Reaction score
164
Lowepro θα σου πρότεινα και εγώ. Αν και στο internet (ιδίως από Καναδά) τις παίρνεις στο 1/3 της τιμής που έχουν εδώ.
Υπάρχει και μία πολύ καλή και βολική της Tamrac, η Velocity 7 (και η πιο μεγάλη 9) που είναι και πλάτης και γυρίζει μπροστά, αλλά δεν θα την βρεις Ελλάδα. Τη δική μου την πήρα από ebay.

Reaction score
3
Παιδιά ευχαριστώ αλλά δεν με προλάβατε. Πήρα μία lowpreo mini trekker στα 95Euro. Μας μένει ο φακός, τον οποίο NY τον βρίσκω στα 770 και εδώ στα 1150...

Reaction score
3
Το ερώτημα ή ερωτήματα που βάζω στον εαυτό μου είναι τα εξής
70-200 f4L ή 70-200 f4L IS ή 70-200 2.8L

Reaction score
14
Το ερώτημα ή ερωτήματα που βάζω στον εαυτό μου είναι τα εξής
70-200 f4L ή 70-200 f4L IS ή 70-200 2.8L

Το πραγματικό δίλημμα είναι σταθεροποίηση ή φώς;

Οέο; :happy_6:

Από τρέμουλο πως πάμε; Τρίποδο;
Αν δεν σκοπεύεις να το χρησιμοποιείς πιθανότατα ο IS να σου είναι πάρα πολύ χρήσιμος.
Από την άλλη το 2.8....είναι 2.8. Καμμία σχέση με το 4.

Εν κατακλείδι. Η επιλογή θα εξαρτηθεί κατά κόρον από την χρήση.

Reaction score
1
να συγκρινεις βαρος και μεγεθος μεταξυ των φακων
αφου συνυπολογισεις και τη χρηση, παιρνεις την αποφαση.
ημουν αναμεσα σε 70-200 f4L ή 70-200 f4L IS και τελικα πηρα τον 70-200 f4l απο new Υork επισης

Reaction score
3
Παιδιά ευχαριστώ για τα σχόλια, τώρα μπαίνω σε μία συνάντηση στη Λισαβόνα και θα σας απαντήσω αργότερα :)

Reaction score
3
Βασικά τραβάω landscape και όταν μπορώ μετά τις 7μμ. Τρίποδο έχω ένα bogen με ball head κεφαλή αλλά δύσκολο στην κάθε βόλτα να έχεις και το τρίποδο μαζί. Ο 70-200 θα βοηθήσει και στα πορτραίτα...
Στο μυαλό μου ίσως κάπου τα 'χω μπερδεμένα - λέω άν έχω f4 με IS δεν θα με βοηθήσει να κατέβω χαμηλότερα σε ταχύτητα στις απογευματινές φωτογραφίσεις? Με τον 2.8 θά έχω καλύτερα πορτραίτα, ίσως, αλλά αρκετά μεγαλύτερο όγκο και βάρος
Η διαφορά του κόστους του f4L IS με τον f2.8 δεν είναι απαγορευτική αλλά μήπως με τη χρήση που αναφέρω παραπάνω ο απλός f4L με φτάνει? wall_1

Reaction score
164
Είσαι σίγουρος ότι θα σου χρησιμεύσει ο 200ρης σε landscape;
Αν πάρεις με IS, να ξέρεις ότι πρέπει να το απενεργοποιείς στη χρήση με τρίποδο. Το IS θα σε βοηθήσει να κατέβεις 2-3 stop, ενώ ο 2.8 έχει διαφορά από τον 4, 1 μόνο stop. Βέβαια το IS δεν είναι πανάκεια για τα πάντα. Αν το θέμα σου κινείται, θέλεις απαραίτητα τη μικρή ταχύτητα που μόνο ένα ανοιχτό διάφραγμα θα έδινε.

Reaction score
3
Ισως το 200 να έχει περιορισμένες χρήσεις αλλά για παράδειγμα τα Φηρά από το καράβι θα ήταν μία απ' αυτές. Σπορ δεν τραβάω και αν χρειαστεί, τα παιδιά παίζουν μπάσκετ σε ανοικτό γήπεδο και άρα σχετικά κοντινή απόσταση και ημέρα. Είχα στις μηχανικές Canon ένα Tokina AT-X 80-200 f2.8, θαυμάσιος φακός, πολύ τον είχα ευχαριστηθεί, τι να πώ...
Είδα από κοντά τον f4 και τον f2.8, μεγάλη διαφορά όγκου και βάρους...

Reaction score
14
. Ο 70-200 θα βοηθήσει και στα πορτραίτα...

70-200 σε ψηφιακό σώμα με 1,6 CF....δηλαδή 112-320.
Λίγο τραβηγμένος...για πορτραίτα.

λέω άν έχω f4 με IS δεν θα με βοηθήσει να κατέβω χαμηλότερα σε ταχύτητα στις απογευματινές φωτογραφίσεις?

To IS δεν κάνει και...θαύματα.... :roll:

Reaction score
3
70-200 σε ψηφιακό σώμα με 1,6 CF....δηλαδή 112-320.
Λίγο τραβηγμένος...για πορτραίτα.

To IS δεν κάνει και...θαύματα.... :roll:
Συνήθως τραβάω (μάλλον τράβαγα) πορτραίτα στα 135mm αλλά πέρα από το landscape να σας δώσω και άλλα δύο στοιχεία. Τραβάω πολύ μέσα σε πόλεις, πχ κτήρια. Επίσης, λόγω ότι το σώμα παλιόνει, ίσως του χρόνου να το αλλάξω με κάποιο full frame, οπότε ο στόχος είναι οι φακοί να μπορούν να αποδώσουν σωστά στις ονομαστικές τους μετρήσεις γιατί ως γνωστόν οι φακοί μένουν τα σώματα έρχονται και παρέρχονται :)

Reaction score
14
Επίσης, λόγω ότι το σώμα παλιόνει, ίσως του χρόνου να το αλλάξω με κάποιο full frame, οπότε ο στόχος είναι οι φακοί να μπορούν να αποδώσουν σωστά στις ονομαστικές τους μετρήσεις γιατί ως γνωστόν οι φακοί μένουν τα σώματα έρχονται και παρέρχονται :)

Αν αυτός είναι ο (άμεσος) σκοπός σου...προχώρα άφοβα. :cool_4:

Reaction score
3
Preve, θα με ενδιέφερε να ακούσω την πρόταση σου για κάποια από τις λύσεις

Reaction score
14
Preve, θα με ενδιέφερε να ακούσω την πρόταση σου για κάποια από τις λύσεις

Η πρόταση μου μάλλον είναι προφανής.
Εγώ θα διάλεγα την πιο....φωτεινή. :happy_6:

Reaction score
3
Πιστεύω ότι είμαι πιό κοντά στο f4L IS
Είναι το ίδιο καλός ποιοτικά με τον f2.8, μισό κιλό ελαφρύτερος, μικρότερος όγκος και φτηνότερος. Εδώ έχει ένα πολύ καλό review
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/canon_70200_4is/index.htm
Δεν χρειάζεται και απενεργοποίηση με το τρίποδο

Reaction score
3
Τελικά είμαι πολύ σταθερός χαρακτήρας αλλά το δέλεαρ ήταν μεγάλο
Εκλεισα ένα 70-200 f2.8 μεταχειρισμένο, αλλά από γνωστό, στα 700 Euro
θα τον έχω και πριν το ξεκίνημα των διακοπών :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.280
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale