Αγορά ψηφιακής φωτογραφικής

Reaction score
0
Ένας φίλος μου θέλει να αγοράσει μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (που να παίρνει και κανα video όμως :) ) και δεν έχει ιδέα τι να πάρει.

Ξέρω ότι δεν πρόκειται να διαθέσει τρελά λεφτά, αλλα ούτε και να τσιγκουνευτεί. Ψάχνει την όποια καλύτερη μέση λύση. Ψήνεται για olympus απλά και μόνο γιατί του αρέσει το όνομα της μάρκας και του φαίνεται γνωστή. Αυτό που τον ενδειαφέρει σίγουρα.. είναι να βγάζει καλές φωτογραφίες.

Έχει κανείς να προτείνει κάτι? Ή μπορεί τουλάχιστον να μας προσανατολίσει κάπως και να ξέρουμε τι να κοιτάξουμε?

Reaction score
7.129
Ποσα χρηματα περιπου θελει να διαθεσει? Θελει μικρη σε μεγεθος ή πιο μεγαλη? Θελει μεγαλο αναλογικο ζουμ? Παντως η olympus ειναι η χρηση τομη (προσιτες και καλες σε ποιοτητα και ευκολιες) και εχει και πολλα μοντελα στη γκαμα της.Μονο μειονεκτημα οι λιγο πιο ακριβες μνημες που φαρουν οι μηχανες της (xd card).

VG

Reaction score
0
Ειχα παρει σε ενα ταξιδι μια (πολυ) μικρη Olympus μαζι μου...δεν επαιρνα καλυτερα μια kodak μιας χρησεως;Πολυ καλυτερες φωτο θα εβγαζα

Reaction score
0
Η τιμή που ψάχνει είναι γύρω στα 300. Τον ενδιαφέρει το οπτικό ζουμ να είναι στο 5 και να έχει καλό φακό.

Τόσο χάλια είναι η olympous? ο tanto τουλάχιστον δικαιολόγησε την άποψη του. Εσύ VG θα μας πεις τπτ ?

Reaction score
0
θα του την προτείνω, αλλά εως τότε θα περιμένω και για καμιά άλλη πρόταση

Reaction score
1
Απάντηση: Αγορά ψηφιακής φωτογραφικής

Κωστα να μπω λιγο σφηνα στο θεμα σου, για να μην ανοιγω νεο θεμα?

Λεω κι εγω να παρω μια φωτογραφικη. Επαγγελματιας φωτογραφος δεν ειμαι ομως μ'αρεσουν οι "καλες" φωτογραφιες και προσπαθω αρκετα γι'αυτες. Και εξηγω: θελω μια σχετικα οικονομικη φωτογραφικη μεχρι 500 αργυρια. Να εχει μεγαλο ζουμ πχ. 10x, ευρυγωνιο φακο, και να μπορω να βγαζω επιτελους καλες νυχτερινες φωτογραφιες χωρις θορυβο.
Τι επιλογες μπορει να υπαρχουν?

Ευχαριστω

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Αγορά ψηφιακής φωτογραφικής

Κωστα να μπω λιγο σφηνα στο θεμα σου, για να μην ανοιγω νεο θεμα?

Λεω κι εγω να παρω μια φωτογραφικη. Επαγγελματιας φωτογραφος δεν ειμαι ομως μ'αρεσουν οι "καλες" φωτογραφιες και προσπαθω αρκετα γι'αυτες. Και εξηγω: θελω μια σχετικα οικονομικη φωτογραφικη μεχρι 500 αργυρια. Να εχει μεγαλο ζουμ πχ. 10x, ευρυγωνιο φακο, και να μπορω να βγαζω επιτελους καλες νυχτερινες φωτογραφιες χωρις θορυβο.
Τι επιλογες μπορει να υπαρχουν?

Ευχαριστω
Κάτι σαν αυτό θα σου έκανε;
Νομίζω ότι ο Dream και ό Ρέγκουνας την έχουν αγοράσει.:cool_3:

Reaction score
1

Εχει ευρυγωνιο φακο? Δεν ειδα να αναφερεται πουθενα.
Στα πολλα Megapixel εχω διαβασει οτι ο 1/2.5 " αισθητηρας δεν ειναι και οτι καλυτερο, ετσι ειναι?
Sony ρε γ@μωτο?

Παντως thanks, για την συγκεκριμενη θα ρωτησω και τα παιδια.

Reaction score
3
Με λιγότερα από 500€ μη περιμένει και πολλά.
Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι ο φακός του είναι 30-465 σε 35mm equivalent, και ικανοποιητικά φωτεινός (F2,7–4,5).
Πάντως για φωτογραφικές μηχανές ρώτα τον Preve και τον Unforgiven, είναι master και οι δυο τους.

Reaction score
0
na sai kala smooth.. edwses psuxh sto topic :) mporei na mhn eisai master sto eidos, alla sigoura ksereis ti psaxneis. opote mporei na tou proteinw auta pou proteinan kai se esena, me ligo poio tsimphmenh timh men, alla sigoura 8a aksizei de..

allwste.. oti plhrwneis pairneis. ;)

Reaction score
164
Smooth, δυστυχώς οι νυχτερινές φωτογραφίες χωρίς θόρυβο είναι κάτι άγνωστο για τις compact. Και πρέπει να συμβιβαστείς. Το πόσο και πού, είναι δική σου υπόθεση.
Κόστος->compact. Αλλά με +160€ παίρνεις ένα εξαιρετικό slr σώμα και φακό όσο μπορείς να αντέξεις οικονομικά. Και για να μην μπερδεύεσαι, ένας μέτριος φακός για SLR είναι πολύ καλύτερος από αυτός των compact.
Μέγεθος->ισοπαλία. Μια μεγάλη compact δεν είναι πολύ μικρότερη από μία μικρή SLR.
Ταχύτητα->SLR χωρίς αμφιβολία.
AF->SLR χωρίς αμφιβολία
Νυχτερινές φωτό χωρίς θόρυβο->Πάλι SLR.
Γενική ποιιότητα->SLR
Ρυθμίσεις και έλεγχος->SLR
Τι λες;

Reaction score
1

Unforgiven thanks. Ναι τα γνωριζω αυτα, αλλα με "τρομαζει" λιγο η ολη υποθεση με τις slr αφου ειναι πιο επαγγελματικες. Και φυσικα και πιο ακριβες. Αλλα οπως λες δινεις κατι παραπανω και σου μενει. Γι'αυτο και ψηνομαι!
Τι μπορεις να προτεινεις για την περιπτωση μου?

ΥΓ προσφατα διαβαζα το θεμα του Κυριακοπουλου με τις Canon, αλλα εκει ξεφευγουμε αρκετα.

Reaction score
164
To μεγάλο ζουμ το θέλεις οπωσδήποτε;

Αυτή τη στιγμή "τρέχει" μια προσφορά με την Canon 400D στα 659€, μόνο σώμα, από τον Κατερέλο
Ένας πχ Sigma 18-200 πάει στα 335€. Δεν είναι κορυφαίος, αλλά είναι καλύτερος από τα Χ12 των compact συν ότι έχεις και παραγματικό ευρυγώνιο 28mm (18X1.6=28.8mm).
Με ένα 1000ρικο (ξέρω, είναι τα διπλάσια από αυτά που ήθελες να δώσεις αρχικά) έχεις έναν πολύ καλό συνδυασμό. Προσωπικά, αν είσαι πυροβολημένος, ιδίως με τα νυχτερινά, πιστεύω ότι αν πάρεις compact σε λίγο θα την σκοτώσεις για να πάρεις dslr.
Αν δεν θέλεις απαραίτητα μεγάλο ζουμ, το κόστος κατεβαίνει. Ακόμα και με έναν 17-55efs στα 100€ ξεκινάς μια χαρά. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά είναι ό,τι πρέπει για να μην ξεπαραδιαστείς με το καλημέρα.
Άλλες προτάσεις φτηνές είναι ο Sigma 28-70/2.8-4.0 DG στα 139€, ο 28-200 της Tamron (262€). Γενικά μπορείς να βρεις πολύ πράγμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.300
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale