Αγορά ψηφιακής φωτογραφικής

Reaction score
5
Από τις 2 θα προτιμούσα την Canon. Η Olympus είναι ακόμα πιο μικρή σε μέγεθος, ίσως διαφορετική κατηγορία. Η Canon έχει πιο φωτεινό φακό, μεγαλύτερο zoom, και καλύτερο movie mode.

Reaction score
173
Δες και την πανασονικ FZ7 αν τη βρεις πουθενα... έχει καλες κριτικες στο σύνολό της, αλλα θόρυβο σε ολα τα iso (χαρακτηριστικο των πανασονικ).

Reaction score
14
Sony DSC-H9 την έχω κοντά 4 μήνες τώρα και οφείλω να πώ ότι εχω μείνει 100% ευχαριστημένος.

Το μεγάλο της ατού, είναι ο φακος. Εχει αρκετά καλό ευρυγώνιο 30.5mm ενώ το τελικό οπτικό του ζούμ είναι σε αντιστοιχία 35mm 455mm. Εχω βγάλει κάτι πορτραίτα με χρήση αρκετού ζούμ, που είναι ονειρικά (ΥΓ τα καλά πορτραίτα απαιτούν χρήση τηλεφακού απο 120mm και πάνω - ετσι εχω ακούσει?)

Επίσης η κάμερα εχει πολύ καλές και ευκολες χειροκίνητες ρυθμίσεις, κάτι που την ευκολήνει πολύ, εχει και Nightshot, το οποίο μπορεί να κάνει λήψη με τις υπέρυθρες ή απλά υποβοήθηση λήψης, σε σκοτεινό περιβάλον, με χρήση του φλάς (nightshot framing - λέγεται και σου επιτρεπει να κάνεις προεπισκόπηση της λήψης με Nightshot και λήψη με κανονική φλασιά!)

Πέρνει τα πλέον κατεβασμένα σε τιμή memory stick duo pro, και κάνει λήψη με 30fps σε 640χ480 video με ποιότητα σχεδόν ίδια με βιντεοκάμερα. Με μια memory card 8gb μπορείς να γυρίσεις 100 λεπτά βίντεο (με την 2gb κάρτα που έχω εχω 25 λεπτά βίντεο και σε 640fine)

το μέγεθος της είναι μικρό και είναι ελαφριά, και εχει πολύ καλή εργονομια στην κατασκευή της, με ατού την 3 ιντσών οθόνη που κάνει Pivot 180 μοίρες πάνω κάτω. Ετσι λήψεις χαμηλές και ψηλές είναι εφικτές και ανετες.

Συνίσταται 100% και το ζητούμενο που είναι η ποιότητα των λήψεων της εμένα (δικό μου χρωματικό γούστο) την βρίσκει σχεδόν στο τέλειο. Εχει 8Mpixels και καλή γκάμμα ISO (80 - 3200) αν και μέχρι τα 400 εχεις σχεδόν "ακοκη" ληψη.

Reaction score
1
Απάντηση: Αγορά ψηφιακής φωτογραφικής

Thanks θα την εχω υποψιν μου, αν τελικα προσανατολιστω σε compact.

Reaction score
1

Χιλια καλα μπορει να εχει αυτο το αναθεματισμενο, αλλα εχει ενα πολυ κακο.
Σε παρασερνει στην κραιπαλη!!! Ναι για το internet λεω.
Και ναι το ομολογω με πηρε το ρεμα!!! :crazy_1:

Μετα απο αρκετο διαβασμα σε διαφορα site και forum (μιλαμε για διαβασμα χιλιαδων post, τετοιο διαβασμα ουτε στο σχολειο δεν εκανα!) αποφασισα να καταληξω σε dslr! Εμαθα αρκετα πραγματα που δεν ηξερα(μαλλον δεν ειχα ασχοληθει καθολου), και συνειδητοποιημενα πια, κατεληξα.

Η προταση σου unforgiven(canon 400d) ειναι και η ενδεδειγμενη, αφου απ'οτι φαινεται, προκειται για αρκετα καλη μηχανη σε πολυ καλη τιμη. Πηγα λοιπον στο mediamarkt για να τη δω απο κοντα. Αλλα ειχε τελειωσει η μπαταρια!:pc: Παντως ειναι αληθεια οτι ακομα και στα δικα μου, σχετικα συμμαζεμενα, χερια, φανταζει μικρη. Δηλαδη η nikon d80 μου γεμισε πιο πολυ το ματι και το χερι. Αλλα θα μου αδειασει και πιο πολυ την τσεπη!
Οποτε επιστρεφουμε σε canon.

Και εδω ερχεται η πρωτη ερωτηση: τι ειναι καλυτερο, να παρω στα 660 την 400d μονο το σωμα, ή να παρω την 350d στην ιδια τιμη μαζι με τον κιτ φακο+τσαντα+καρτα μνημης+μπαταρια+συσ.αναγνωρισης καρτων 30σε1?

Reaction score
164
Μόνο σώμα; Και με τι θα φωτογραφίζεις; :happy_8:
Καλύτερα η 400D. Ο φακός του κιτ δεν λέει και πολλά πράγματα, είναι βέβαια φτηνός και θα σε βολέψει στην αρχή, αλλά δεν θα βασιστείς σε αυτόν.
Τα υπόλοιπα "δώρα" μην σε δεσμεύουν. Καλύτερα να επιλέξεις μόνος σου 2-4 κάρτες αξιόπιστες, η δεύτερη μπαταρία δεν είναι απαραίτητη, μιας και η κατανάλωση στις DSLR είναι μηδαμινή, τσάντα θα διαλέξεις εσύ μία καλή που να σε βολεύει, και card reader βρίσκεις ακόμα και στις προσφορές του Lidl. :happy_8:

Reaction score
1

Χαχαχα εννοειτε οτι τα χρηματα για εναν "καλο" φακο θα ηταν επιπλεον, εννοουσα τι συμφερει να παρω με τα ιδια χρηματα. Αλλα με καλυψες thanks.

Οποτε προχωραμε στην δευτερη ερωτηση. Οπως ειπα, θελω μεγαλο ζουμ(και μου προτεινες 18-200mm), αλλα στις dslr "δεν χρειαζεται", αφου υπαρχουν οι τηλεφακοι. Οποτε μπορω να παρω εναν ευρυγωνιο που να με καλυπτει και σαν κανονικος πχ. 17-50mm, και εναν τηλεφακο για τις μακρινες αποστασεις. Ετσι με τον συνδιασμο 2-3 φακων εχεις το ζουμ που θελεις αλλα και ποιοτικοτερα αποτελεσματα. Θελω να πω οτι το μεγαλο ζουμ σε εξυπηρετει μονο χρηματικα. Ετσι δεν ειναι?

Reaction score
164
Είναι γεγονός ότι σπάνια θα χρειαστείς και έναν 28ρη και έναν 500ρη...
Αν συνυπολογίσεις ότι είναι δύσκολο να φτιαχτεί ποιοτικός φακός με μεγάλο ζουμ (μην κρίνεις από τις compact με τον μικροσκοπικό αισθητήρα), το έχεις πιάσει το νόημα.
Το καλύτερο ίσως που μπορείς να πάρεις είναι ο 17-40 f4L. Μιλάμε για φακό που δεν μοιάζει με τίποτε άλλο σε αυτές τις εστιακές αποστάσεις. Είναι όμως ακριβός, πρέπει να έχει γύρω στα 700Ε. Εσύ σε τί χρήματα θα κινηθείς;
Θεωρείς απαραίτητο έναν μεγάλο τηλεφακό, πχ 300mm (X1.6=480mm), πχ φωτογραφίζεις ζώα ή πουλιά στο φυσικό περιβάλον; Αθλητικές δραστηριότητες;

Ο φακός που θα σου συνιστούσα οπωσδήποτε να πάρεις είναι ο "plastic fantastic" Canon 50mm/1.8. 100E και εξαιρετική απόδοση.

Reaction score
1

Προς το παρον θελω σιγουρα εναν καλο ευρυγωνιο που να συνδυαζει και κανονικο(αν ειναι μαζι και macro ακομα καλυτερα).

Οσο για τον τηλεφακο δεν ειμαι σιγουρος. Ναι, φωτογραφιζω αρκετα συχνα ζωα, αλλα τι λεει αυτο? Δεν βγαινω και στη ζουγκλα! Εννοω οτι ποτε δεν χρειαστηκε να φωτογραφισω σε τοσο μεγαλη αποσταση. Θα μου πεις και να ηθελα δεν ειχα το ζουμ.:sad: Ισως μεχρι 200mm να ειμαι οκ, αφου ειδα τον nikkor 18-135mm(μεσα σε καταστημα) και το ζουμ μου φανηκε καλουτσικo.

Οσο για τον 50mm/f1.8 και μονο η φωτεινοτητα φτανει για να τον παρει κανεις.(και φυσικα φοβερη τιμη):cool_4:

Ερωτηση: το L στο φακο τι ρολο παιζει?

ΥΓ παντως οσο καθυστερω την αγορα, τοσο μου μπαινουν διαβολια και τριβολια, για την d80!:smoking:

Reaction score
164
Αν το σκέφτεσαι έτσι, σκέφτεσαι λάθος.
Πρώτα αποφασίζεις ποιό σύστημα θα παντρευτείς και μετά διαλέγεις σώμα!

Το L συμβολίζει την κορυφαία σειρά φακών της Canon. Σήμα κατατεθέν, το κόκκινο δαχτυλίδι-φετίχ.

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Αγορά ψηφιακής φωτογραφικής

ΥΓ παντως οσο καθυστερω την αγορα, τοσο μου μπαινουν διαβολια και τριβολια, για την d80!:smoking:
Μη λες στον unfo για Nikon… είναι με τους άλλους.:happy_5:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός