Αγορά 2 subwoofer μέχρι 800€

Reaction score
15
[
Ο Denon 3800 μαζι με τον Onkyo RZ30 ειναι οι μοναδικες επιλογες σε αυτην την κατηγορια τιμης λογω Dirac, εξοδων προενισχυσης και δυνατοτητα για 4 ανεξαρτητα sub. Ωστοσο ο Onkyo εχει λιγοτερα καναλια και αν εχεις σκοπο η την δυνατοτητα να χρησημοποιησεις περισσοτερα απο τα 9 καναλια του Onkyo τοτε ο Denon ειναι μονοδρομος.

Για τα Wharfedale οπως και για τα περισσοτερα ηχεια της αγορας, εχω μια ενσταση και μια προυποθεση.
Η ενσταση αφορα το κεντρικο ηχειο που σε χρηση Home cinema ειναι το σημαντικοτερο κομματι ολου του συστηματος.
Σε τετοιο βαθμο που κανονικα ολο το συστημα πρεπει να χτιζεται γυρω απο αυτο.
Με απλα λογια πρωτα θα βρεις το κεντρικο που σου αρεσει και σε καλυπτει στα βασικοτερα χαρακτηριστικα (διασπορα στον οριζοντιο αξονα, αποδοση στην ομιλια, επαρκεια απαραμορφωτης σταθμης) και μετα προχωρας στην αγορα των υπολοιπων ηχειων της ιδιας μαρκας, της ιδιας σειρας, και κατα προτιμηση με τα ιδια ακριβως μεγαφωνα μεσαιων και υψηλων.
Η προυποθεση αφορα το μεγεθος των γουφερ των ηχειων το οποιο θα πρεπει να ειναι το σωστο αναλογα με την αποσταση ακροασης. Και το λεω αυτο γιατι η Wharfedale τουλαχιστον στη σειρα Diamond, εχει μονο μικρα σε μεγεθος γουφερ που υπαγορευουν πολυ μικρη αποσταση ακροασης.
Το δευτερο κομματι του συστηματος που χρειαζεται ιδιεταιρη προσοχη, χρημα, και μελετη ειναι τα subwoofers τα οποια πρεπει να επαρκουν για το συνολο του χωρου στον οποιο βρισκονται.
Προσωπικα, θα ανεβαζα το budget των subwoofers τουλαχιστον στο διπλασιο για subwoofers Bass Reflex, η στο 4πλασιο για Sealed.
επίσης φίλε μ το διαφορές έχουν μεταξύ τους πχ μια ερώτηση π έχω είναι αν βάλω δύο subwoofer θα έχω κ στους δύο να παίζουν σαν left right ή θα παίζουν κ τα δυο μαζί....αν υπάρχει αυτό π λέω.... συγνώμη αλλά δεν ξέρω κ πολλά

Reaction score
12
XTZ SUB 12.17 EDGE για τους εμπειρους τους πιο παλιους που τα προτεινατε
κατα κορον , δεν βλεπω να τα συζητατε πια..... εχω χασει κατι¨?

Reaction score
2.374
[

επίσης φίλε μ το διαφορές έχουν μεταξύ τους πχ

μια ερώτηση π έχω είναι αν βάλω δύο subwoofer θα έχω κ στους δύο να παίζουν σαν left right ή θα παίζουν κ τα δυο μαζί....αν υπάρχει αυτό π λέω.... συγνώμη αλλά δεν ξέρω κ πολλά
Ας τα παρουμε ενα ενα.
Τι διαφορες εχουν μεταξυ τους, ποια? Τα κεντρικα ηχεια? Οι ενισχυτες? Τα ηχεια? Γινε πιο σαφης για να μπορεις να παρεις απαντηση.

Τα subwoofer τα διαχειριζεται ο ενισχυτης σαν ξεχωριστο καναλι. Δεν πανε σαν δεξι αριστερο. Αναλογα πως ειναι ο χωρος σου και η διαταξη, μπορει να πρεπει να τοποθετηθουν ενα μπροστα και ενα πισω, η ενα στον δεξι τοιχο και ενα στον αριστερο, στο μεσον του δωματιου.
Αναλογα τον χωρο και τα προβληματα που μπορει να προκυψουν στην διαχειριση των χαμηλων συχνοτητων, τα δυο sub ειναι το ελαχιστο που μπορει να χρειαστει και πολυ συχνα χρειαζονται 4 για να εξαλειψουν τις ανωμαλιες της αποκρισης που προκυπτουν απο τις ανακλασεις στις χαμηλες.
Αυτος ειναι και ενας απο τους βασικους λογους που ο Denon και ο Onkyo ειναι οι καλυτερες επιλογες στην κατηγορια γιατι διαθετουν 4 ανεξαρτητες εξοδους subwoofer και επιπλεον ενα απο τα καλυτερα συστηματα αυτοματης διορθωσης ηχου, το Dirac Live. Ο τριτος λογος που κανει αυτους τους δυο ενισχυτες καλυτερους απο αλλους στην κατηγορια ειναι η εξοδοι pre-out που σου δινουν την δυνατοτητα αναβαθμισης σε περιπτωση που χρειαστει, αλλα και την δυνατοτητα χρησης ενεργων ηχειων.
XTZ SUB 12.17 EDGE για τους εμπειρους τους πιο παλιους που τα προτεινατε
κατα κορον , δεν βλεπω να τα συζητατε πια..... εχω χασει κατι¨?
Η ΧΤΖ εχασε την αξιοπιστια της οταν αλλαξε χερια και πολλοι πιστεψαν οτι η εταιρια παει για φουντο. Εκτοτε οι περισσοτεροι δισταζουν να την προτεινουν. Παρ ολα αυτα τα sub της παραμενουν εξαιρετικα για την κατηγορια τιμης τους οταν πωλουνται με εκπτωση και οχι στις ονομαστικες τιμες.
Αν μπορει να ανεβασει το budget στα 1300-1400 ευρω τοτε 2 ΧΤΖ SUB 12.17 θα ηταν μια πολυ καλη επιλογη.

Last edited:

gid

Reaction score
10.413
Φίλε κατά τη γνώμη μου ίσως είναι καλύτερο να πάρεις ένα σαμπ (των 600-800Ε) προς το παρόν, και ένα δεύτερο όταν μπορέσεις. Αν πας να στριμώξεις δύο σε 800Ε, θα κάνεις πολλούς συμβιβασμούς.

Reaction score
12
Ας τα παρουμε ενα ενα.
Τι διαφορες εχουν μεταξυ τους, ποια? Τα κεντρικα ηχεια? Οι ενισχυτες? Τα ηχεια? Γινε πιο σαφης για να μπορεις να παρεις απαντηση.

Τα subwoofer τα διαχειριζεται ο ενισχυτης σαν ξεχωριστο καναλι. Δεν πανε σαν δεξι αριστερο. Αναλογα πως ειναι ο χωρος σου και η διαταξη, μπορει να πρεπει να τοποθετηθουν ενα μπροστα και ενα πισω, η ενα στον δεξι τοιχο και ενα στον αριστερο, στο μεσον του δωματιου.
Αναλογα τον χωρο και τα προβληματα που μπορει να προκυψουν στην διαχειριση των χαμηλων συχνοτητων, τα δυο sub ειναι το ελαχιστο που μπορει να χρειαστει και πολυ συχνα χρειαζονται 4 για να εξαλειψουν τις ανωμαλιες της αποκρισης που προκυπτουν απο τις ανακλασεις στις χαμηλες.
Αυτος ειναι και ενας απο τους βασικους λογους που ο Denon και ο Onkyo ειναι οι καλυτερες επιλογες στην κατηγορια γιατι διαθετουν 4 ανεξαρτητες εξοδους subwoofer και επιπλεον ενα απο τα καλυτερα συστηματα αυτοματης διορθωσης ηχου, το Dirac Live. Ο τριτος λογος που κανει αυτους τους δυο ενισχυτες καλυτερους απο αλλους στην κατηγορια ειναι η εξοδοι pre-out που σου δινουν την δυνατοτητα αναβαθμισης σε περιπτωση που χρειαστει, αλλα και την δυνατοτητα χρησης ενεργων ηχειων.

Η ΧΤΖ εχασε την αξιοπιστια της οταν αλλαξε χερια και πολλοι πιστεψαν οτι η εταιρια παει για φουντο. Εκτοτε οι περισσοτεροι δισταζουν να την προτεινουν. Παρ ολα αυτα τα sub της παραμενουν εξαιρετικα για την κατηγορια τιμης τους οταν πωλουνται με εκπτωση και οχι στις ονομαστικες τιμες.
Αν μπορει να ανεβασει το budget στα 1300-1400 ευρω τοτε 2 ΧΤΖ SUB 12.17 θα ηταν μια πολυ καλη επιλογη.
σε σαλονι 30 τμ εχω ενα dali e12f το οποιο το εχω βαλει προς πωληση και λεω να μεταβω στο εν λογο της XTZ SUB 12.17 EDGE . αξιζει η μεταβαση θα ειναι αισθητη η διαφορα? ΜΟΝΟ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ . Harman Kardon 990 + DALI CONCEPT 6 + DALI SUB E-12 F . ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ

Last edited:

Reaction score
2.374
σε σαλονι 30 τμ εχω ενα dali e12f το οποιο το εχω βαλει προς πωληση και λεω να μεταβω στο εν λογο της XTZ SUB 12.17 EDGE . αξιζει η μεταβαση θα ειναι αισθητη η διαφορα? ΜΟΝΟ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ . Harman Kardon 990 + DALI CONCEPT 6 + DALI SUB E-12 F . ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ
Αν πας απο ενα 12" sub σε ενα αλλο 12" sub της ιδιας κατηγοριας, θα κανεις μια ωραιοτατη τρυπα στο νερο. Χρειαζεσαι κατ αρχην 2 sub αν θες να δεις καποια ουσιαστικη διαφορα.
Το Dali ειναι bass reflex η κλειστου τυπου? Ποιο ειναι το προβλημα σου αυτη τη στιγμη και θες να αλλαξεις sub? Τι δεν σου δινει το υπαρχον σεταπ και περιμενεις οτι θα βελτιωθει με την αντικατασταση του Dali με το ΧΤΖ?
Τελος, κανε ενα δικο σου νημα. Το δικο σου θεμα δεν εχει καμια σχεση με το θεμα αυτου του νηματος.
BTW πολυ καλος ο ενισχυτης σου. Απο τους ελαχιστους 2καναλους που γνωριζω με πληρες συστημα ενσωματωσης subwoofer.

Reaction score
12
Αν πας απο ενα 12" sub σε ενα αλλο 12" sub της ιδιας κατηγοριας, θα κανεις μια ωραιοτατη τρυπα στο νερο. Χρειαζεσαι κατ αρχην 2 sub αν θες να δεις καποια ουσιαστικη διαφορα.
Το Dali ειναι bass reflex η κλειστου τυπου? Ποιο ειναι το προβλημα σου αυτη τη στιγμη και θες να αλλαξεις sub? Τι δεν σου δινει το υπαρχον σεταπ και περιμενεις οτι θα βελτιωθει με την αντικατασταση του Dali με το ΧΤΖ?
Τελος, κανε ενα δικο σου νημα. Το δικο σου θεμα δεν εχει καμια σχεση με το θεμα αυτου του νηματος.
BTW πολυ καλος ο ενισχυτης σου. Απο τους ελαχιστους 2καναλους που γνωριζω με πληρες συστημα ενσωματωσης subwoofer.
Αυτο που θελω ειναι παραπανω μπασο σε ψηλες εντασεις,170 RMS DALI vs 700 RMS XTZ θεωρησα οτι δε θα ειναι ιδια κατηγορια οπως μου λες.Το dali ειναι με ενα port στο εδαφος ενω το xtz με double front ports + οτι με τις ταπες παιζει σαν κλειστο. αυτο θεωρω αναβαθμηση και σας ρωταω αν ισχυει.;)

Reaction score
15
Αυτο που θελω ειναι παραπανω μπασο σε ψηλες εντασεις,170 RMS DALI vs 700 RMS XTZ θεωρησα οτι δε θα ειναι ιδια κατηγορια οπως μου λες.Το dali ειναι με ενα port στο εδαφος ενω το xtz με double front ports + οτι με τις ταπες παιζει σαν κλειστο. αυτο θεωρω αναβαθμηση και σας ρωταω αν ισχυει.;)
φίλε μ αν θες σε παρακαλώ να ανοίξεις θέμα θα τα μπερδεψουμε τα πράγματα κ τα παιδιά π μας βοηθάνε....

Last edited:

Reaction score
2.374
εχεις δικιο,συγνωμη . παρε και την δικη μου προταση για 2 τεμαχια.499 εκαστο
Δυο τετοια σε 30τμ μονο αν τα κανει σκουλαρικια. Θελει 4 και αν.

Reaction score
15
πάντως αυτά τα Svs είναι ποίο καλή μεσαία λύση? δηλαδή είναι καλύτερα από τα wharfedale και φθηνότερα από πχ xtz edge...?
αλλά το εννοείς είναι υπερβολή για 30τμ ?
Δεν φτανουν. Ειναι sealed, δεν καλυπτουν ουτε 15τμ χωρο. Θελει 4 τετοια.
α οκ τώρα το είδα οκ
πάντως αυτά τα Svs είναι ποίο καλή μεσαία λύση? δηλαδή είναι καλύτερα από τα wharfedale και φθηνότερα από πχ xtz edge...?
αλλά το εννοείς είναι υπερβολή για 30τμ ?

α οκ τώρα το είδα οκ
δεν ήξερα ότι έχει τόση διαφορά το sealed με το ported τότε γιατί υπάρχουν τα sealed ?

Reaction score
2.374
δεν ήξερα ότι έχει τόση διαφορά το sealed με το ported τότε γιατί υπάρχουν τα sealed ?
Ενα καλο sealed, παιζει πολυ καλυτερα απο ενα καλο bass reflex, αλλα δεν παιζει τοσο δυνατα.
Το καλυτερο ειναι να εχεις 4 πολυ καλα και πολυ δυνατα sealed αλλα αυτα συνηθως κοστιζουν πολυ ακριβα οποτε ο πιο ευκολος συμβιβασμος ειναι τα ported subs που ναι μεν εκμεταλευονται την οπισθια ακτινοβολια των μεγαφωνων μεσω της οπης ανακλασης χαμηλων, αλλα εισαγουν και προβληματα στην αποκριση και την αποδοση (Group delay, port noise, συντονισμοι).
Οταν το budget ειναι περιορισμενο και ο χωρος μεγαλος, τα ported ειναι σχεδον μονοδρομος.
Σε ενα κορυφαιο συστημα με απεριοριστο budget, μεγαλα κλειστα sub θα παιξουν πολυ καλυτερα.

Reaction score
1.392
Το XΤZ 12.17 edge εάν το παραγγείλεις τώρα έρχεται στην πόρτα σου με 755€.
Είναι κάτοχος του συγκεκριμένου subwoofer απ το 2020.
Αναμφισβήτητα ο πιο σοβαρός κρίκος στην αλυσίδα του συστήματος μου μαζί με το Dirac μια απ τις πιο σοφές αποφάσεις που έκανα σε εποχές που δεν ήξερα και έκανα λαλακίες. Εάν πας στο νήμα μου έχω ανεβάσει πως γράφει στο χώρο μου σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις.
Τότε μου είχε έρθει σε νησί κιόλας μαζί με μεταφορικά 590€. Πέρασαν τα χρόνια ακρίβυναν αλλά πριν λίγες μέρες έτρεχε καλύτερη προσφορά απ την τωρινή στα 620€ μαζί με μεταφορικά για εδώ.
Το μηχάνημα έρχεται απ την Σουηδία απευθείας απ την εταιρεία που τα κατασκευάζει, γλιτώνεις τα ποσοστά των ενδιάμεσων. Σε καταστήματα σίγουρα θα ήταν αρκετά μεγαλύτερη η τιμή του. Σοβαρή εταιρία εκτιμώ που δημοσιεύει μετρήσεις σε κάθε ηχείο τους.

gid

Reaction score
10.413
Πολύ τραβηγμένη η γνώμη σου. Δε θέλει όλος ο κόσμος να κατεβάσει τοίχους.

Reaction score
2.374
Δεν μιλαω γενικα, αναφερομαι στην συγκεκριμενη περιπτωση.
ταινίες με ενδιαφέρουν ένταση βάζω συνήθως δεν υπάρχει θέμα μονοκατοικία 30 τμ χώρος αυτην την στιγμή.....

Reaction score
15
Ενα καλο sealed, παιζει πολυ καλυτερα απο ενα καλο bass reflex, αλλα δεν παιζει τοσο δυνατα.
Το καλυτερο ειναι να εχεις 4 πολυ καλα και πολυ δυνατα sealed αλλα αυτα συνηθως κοστιζουν πολυ ακριβα οποτε ο πιο ευκολος συμβιβασμος ειναι τα ported subs που ναι μεν εκμεταλευονται την οπισθια ακτινοβολια των μεγαφωνων μεσω της οπης ανακλασης χαμηλων, αλλα εισαγουν και προβληματα στην αποκριση και την αποδοση (Group delay, port noise, συντονισμοι).
Οταν το budget ειναι περιορισμενο και ο χωρος μεγαλος, τα ported ειναι σχεδον μονοδρομος.
Σε ενα κορυφαιο συστημα με απεριοριστο budget, μεγαλα κλειστα sub θα παιξουν πολυ καλυτερα.
κατάλαβα , κοίτα εγώ αυτό π ψάχνω δεν είναι να ρίξω το σπίτι ούτε να ακούω ένα μπουμ όσο ποιο δυνατά γίνεται, μπορώ να συμβιβαστώ με κάτι ποιο αδύναμο αλλά να έχει λεπτομέρια....δεν ξέρω πως να το περιγράψω πχ όταν παίζει κάτι από το μπάσο δεν θέλω να ακούγεται ενα μπουμ δυνατό χωρίς λεπτομέρια θα ήθελα να ακούγεται
Το XΤZ 12.17 edge εάν το παραγγείλεις τώρα έρχεται στην πόρτα σου με 755€.
Είναι κάτοχος του συγκεκριμένου subwoofer απ το 2020.
Αναμφισβήτητα ο πιο σοβαρός κρίκος στην αλυσίδα του συστήματος μου μαζί με το Dirac μια απ τις πιο σοφές αποφάσεις που έκανα σε εποχές που δεν ήξερα και έκανα λαλακίες. Εάν πας στο νήμα μου έχω ανεβάσει πως γράφει στο χώρο μου σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις.
Τότε μου είχε έρθει σε νησί κιόλας μαζί με μεταφορικά 590€. Πέρασαν τα χρόνια ακρίβυναν αλλά πριν λίγες μέρες έτρεχε καλύτερη προσφορά απ την τωρινή στα 620€ μαζί με μεταφορικά για εδώ.
Το μηχάνημα έρχεται απ την Σουηδία απευθείας απ την εταιρεία που τα κατασκευάζει, γλιτώνεις τα ποσοστά των ενδιάμεσων. Σε καταστήματα σίγουρα θα ήταν αρκετά μεγαλύτερη η τιμή του. Σοβαρή εταιρία εκτιμώ που δημοσιεύει μετρήσεις σε κάθε ηχείο τους.
πω ήταν στα 600κο....θα βάλει ξανά τέτοια προσφορά? ποτε το έκανε τα έβλεπα στο σαάιτ τους κ πάντα τα έβλεπα ~750
Δεν μιλαω γενικα, αναφερομαι στην συγκεκριμενη περιπτωση.
παιδιά επειδή δεν ξέρω από subwoofer κ γενικά θέμα ήχου.... διαβάζω μαθαίνω κ ακούω προτάσεις όσο μπορώ...κ προσπαθώ να περιγράψω αυτό π θέλω όσο καλύτερα μπορώ με της γνώσεις π έχω....
γενικά επειδή συνήθως κάνω πολύωρη χρήση σε ηχεία μέσα στην μέρα ένα κριτήριο είναι κάτι οπου να μην κουράζει τα αυτιά πχ τα wharfedale ποτέ δεν με έχουν κουράσει για αυτό θα ξαναπήγαινα σε αυτά.....
δεν ξέρω αν ισχύει αυτό κ στα subwoofer όπου θα είναι ξεκούραστα στο αυτί και θα δίνουν προτεραιότητα στον καθαρό ηχώ και όχι τόσο στο μπουμ και θόρυβο
το ότι βάζω δυνατά τα ηχεία δεν σημαίνει ότι θα κατεβάσω τους τοίχους επειδή θα παίζουν τέρμα μπάσο δύναμη και μπαμ .... αλλά. να ακούω την λεπτομέρια στον ήχο.....(δεν ξέρω αν μπορώ να δώσω ένα παράδειγμα με κάποια σκηνή σε ταινία κ το πώς περιμένω να ακούγεται....)

Last edited:

Ndis

Titika
Reaction score
4.898
πω ήταν στα 600κο....θα βάλει ξανά τέτοια προσφορά? ποτε το έκανε τα έβλεπα στο σαάιτ τους κ πάντα τα έβλεπα ~750
Για το νέο site ειχαν 15% + 50% στα μεταφορικά + 5% αν εμπαινες στο κοπο να τους στειλεις email, αγόρασα στα 1300 δυάδα 1x12 edge 1300 με μεταφορικά.

Τσαμπα, ουτε BF δεν επαιζε η τιμή αυτή (και το 1x12 ειναι ακριβότερο απ΄το 12.17 edge λογω μεγαλύτερης καμπίνας).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.804
Members
38.612
Νεότερο μέλος
conticucci